X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    U mnie ostatni weekend staranek przedemną ;) ale to będzie czysto staraniowo dla sportu.

Aga jakie badania zrobiłaś ? bierzesz po transferze clexane ?
    Po telefonie do kliniki ustaliliśmy, ze jak bede na wizycie ustalimy kolejne badania. Narazie nie brałam clexane ale pewnie to sie zmieni

Flowwer lubi tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia zadbaj teraz o siebie, faszeruj się zdrową żywnościa. Pare kg dodatkowych się przydają ale rozmowa jutrzejsza się przyda.
    Fajnie że mamy takie miejsce gdzie możemy sobie popisać o takich sprawach, w życiu codziennym czasem nie ma nikogo z takim problemamy jak my.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lucia88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, no fajnie, że mamy gdzie popisać o takich sprawach. Zwłaszcza, że 2 miesiące temu przeprowadziliśmy się na drugi koniec Polski i nie mam tutaj jeszcze żadnej przyjaciółki.
    Bez względu na to, co jutro powie lekarz, zajmiemy się z eMkiem diagnostyką, więc mam pytanko...gdzie najlepiej zbadać te 6 mutacji? I czy ma to jakieś znaczenie, czy próbka będzie z krwi czy z wewnętrznej strony policzka?

PRZERWA W STARANIACH

29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygarniecie i w tym wątku ?

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Przygarniecie i w tym wątku ?
    Kochana z otwartymi ramionami <3

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

• Meśka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie @ zalała mnie w pracy... cykl trwał całe 22 dni... juz przestało mnie to wzruszać... ide jutro do gina ale bez zadnej motywacji... z miesiaca na miesiac coraz bardziej podcina mi to skrzydla... leze juz na ziemii.

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    z miesiaca na miesiac coraz bardziej podcina mi to skrzydla... leze juz na ziemii.

No to mamy tak samo. Tule Cię mocno :*
    Ja zaczynam poszukiwania nowego gina, żeby się zarejestrować jak najszybciej, choć też motywacji coraz mniej...

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam obierać ogórki tyle tego mamy w tym roku że chyba na drugi rok nie będziemy siać mamy już po 40 słoików kiszonych i 40 konserwowych. :) mama szaleje ja razem z nią. Ale w duchu sobie myślę że za rok nie będę w stanie tak zapieprzać na polu bo będę już bawić 2 małe łobuziaki :)

never_lose_hope, Czrna 81, Lunaris lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wyszła mi mthfr heterozygota i pai 1 homozygota.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Własnie @ zalała mnie w pracy... cykl trwał całe 22 dni... juz przestało mnie to wzruszać... ide jutro do gina ale bez zadnej motywacji... z miesiaca na miesiac coraz bardziej podcina mi to skrzydla... leze juz na ziemii.

Życie daje nam kopniaki w dupska, wiele z nas przez to przechodzi..
    Jesteśmy silne, pozbierasz się i dalej będziesz walczyć :)
    Takie już jesteśmy, silne kobiety!!
    Na końcu czeka cudowna nagroda!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, też zaprawiam w tym roku :D
    Mam pół szafki ketchupow z cukinii :D
    Na jesienne , ciążowe zachcianki będą jak znalazł :D
    A ogórki kiszone to już w ogóle :D :D

staraczka1111 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam tylko poinformować ze juz sie zaczynają czepiać w pracy :D czyli czuje, ze po powrocie bedzie ciekawie

• Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka obstawiam że do końca ciąży ogórki znikną! ;-)

Agniechaaaa co tam marudzą?

staraczka1111 lubi tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Staraczka obstawiam że do końca ciąży ogórki znikną! ;-)

Agniechaaaa co tam marudzą?
    Zgodziłam sie na prace z domu zeby trochę pomoc i okazuje sie ze robię za mało :D o proszę!

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Flowwer wyszła mi mthfr heterozygota i pai 1 homozygota.
    w testdna.pl robiłaś ?
    czyli zaczynasz już branie acard i celxane od pozytywnej bety ?
    no i metylowe wit b i fw.foliowy

Lucia88 wrote:
    Flowwer, no fajnie, że mamy gdzie popisać o takich sprawach. Zwłaszcza, że 2 miesiące temu przeprowadziliśmy się na drugi koniec Polski i nie mam tutaj jeszcze żadnej przyjaciółki.
    Bez względu na to, co jutro powie lekarz, zajmiemy się z eMkiem diagnostyką, więc mam pytanko...gdzie najlepiej zbadać te 6 mutacji? I czy ma to jakieś znaczenie, czy próbka będzie z krwi czy z wewnętrznej strony policzka?

najtaniej w testdna.pl (koszt 6 mutacji 330 zł)dzwonisz i wysyłają kurierem do domu i odsyłasz, lub możesz zapytać się w swoich labach ale koszt na pewno wyższy. Nie opłaca się ich robić osobno.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Zgodziłam sie na prace z domu zeby trochę pomoc i okazuje sie ze robię za mało :D o proszę!
    Czyli sprawdza się powiedzenie "Daj palec a..." Ech, niektórzy żyją pracą i nie rozumieją że inni ludzie mają inne piorytety... Ale jeszcze trochę i pójdziesz na długie zwolnienie ;-) Dasz radę! :-D

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • bertha Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia198808 wrote:
    No właśnie chyba najlepiej prawdę powiedzieć i spokój. Nie pogubię się w kłamstwie.
    Niestety u mnie w firmie pracuje 45os., nic się w tajemnicy nie utrzyma, a wolałabym żeby nie gadali nic za plecami :/ Szefowej nie znam na tyle żebu stwierdzić czy utrzyma to w tajemnicy.
    Jakieś rozwiązanie znaleźć muszę.

Bertha, a można wiedzieć czemu procedura się opóźnia? Złe wyniki?
    Trzymam kciuki żebyście szybko mogli podejść do procedury..
    Albo nie, najbardziej trzymam za to, żeby udało się naturalnie już w sierpniu :D
    Wiesz co, za plecami gadaja jak sie robi z tego tajemnice. A jak czlowiek sztucznie nie robi z tego wielkiej sprawy, to checi do plotek ludziom maleja, bo wtedy to juz nie jest takie ekscytujace ;)
    Ja akurat jestem osoba ktora wsrod znajomych nie kryje sie z tym ze sie staramy i ze podchodzimy do ivf. W pracy oczywiscie tego nie rozglaszam, bo nikogo to nie interesuje, ale jesli ktos by mial puscic pare i by sie roznioslo, to nie mam z tym problemu. chetnie odpowiem na pytania i moze komus pomomge kto sie waha, albo ma ten sam problem i chce po prostu pogadac..
    Ale wiem ze nie kazdy ma takie podejscie. Niektorzy nawet przy szybkim naturalsie, bezproblemowej ciazy, ktora juz nawiasem mowiac juz widac i cala rodzina mowi o tym (przypadek u mnie w rodzinie :) ), robia z tego niewiadomo jaka tajemnice i oklamuja sie ze nikt nic nie wie :)

Opoznia sie bo po pierwszym podejsciu (tylko 3 jajka, 2 dojrzale, 2 zaplodnione, 0 zarodkow do transferu) zmienilismy klinike. Od nowa chcieli histeroskopie, bo po pierwszej w pierwszej klinice mialam zapalenia, i chcieli sprawdzic czy juz jest ok. Wyszlo znowu zapalenie, dostalam antybiotyki, i musze zrobic ponownie biopsje endometrium z badaniem. i tak mi zafundowali 3 miesiace w plecy. Po @ musze pojsc na ta biopsje.

Ale oczywiscie ja "zaplanowalam" ze bedzie naturals teraz :D

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Lucia88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    najtaniej w testdna.pl (koszt 6 mutacji 330 zł)dzwonisz i wysyłają kurierem do domu i odsyłasz, lub możesz zapytać się w swoich labach ale koszt na pewno wyższy. Nie opłaca się ich robić osobno.

A można pójść też do punktu pobrań testdna.
    Orientowałam się i jest 2 ulice ode mnie. Może będzie szybciej?

PRZERWA W STARANIACH

29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • malka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja mam dzisiaj marny dzień! Straszliwie chce mi się spać i głową mi pęka :( mogłaby się ta pogoda w końcu poprawić. Co to za lato?!

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Ale ja mam dzisiaj marny dzień! Straszliwie chce mi się spać i głową mi pęka :( mogłaby się ta pogoda w końcu poprawić. Co to za lato?!
    Do dupy! U mnie dopiero po południu przestało padać. Najchętniej poszłabym spać i wstała dopiero na wiosnę ;-)

Czarna81
    22 cs.
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ