SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Agniechaaaa wrote:Juz wprowadziłam nawet leki, bo wytrzymac nie moge ale mnie rozłożyło
Agniechaaaa, never_lose_hope, Flowwer lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAh tu mi dziewczyny pouciekały!
Myślę sobie - coś cicho się na lipcówkach zaczyna robić, a wy już tu
Nie cieszę się, każda z nas powinna się zatrzymać na lipcu i wskoczyć na fioletową stronę
No ale będę tak za Wami gonić, nie wiem kiedy będę testować, mam nadzieję, że wrzesień/październik..
I wiecie co?
Żadnej z was nie chcę widzieć na tamtych jesiennych wątkach, grzecznie proszę żeby każda została tu na sierpniu!
Ewentualnie możecie wskoczyć raz kiedyś, opowiedzieć jak ciąża się pięknie rozwija i zostawić troszkę wirusków
Niech sierpień się zieleni!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 10:57
Flowwer, malka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylwia198808 wrote:Ah tu mi dziewczyny pouciekały!
Nie cieszę się, każda z nas powinna się zatrzymać na lipcu i wskoczyć na fioletową stronę
No ale będę tak za Wami gonić, nie wiem kiedy będę testować, mam nadzieję, że wrzesień/październik..
I wiecie co?
Żadnej z was nie chcę widzieć na tamtych jesiennych wątkach, grzecznie proszę żeby każda została tu na sierpniu!
Ewentualnie możecie wskoczyć raz kiedyś, opowiedzieć jak ciąża się pięknie rozwija i zostawić troszkę wirusków
Niech sierpień się zieleni!never_lose_hope lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
2-3 dniowe zarodeczki
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobić sikańca -
nick nieaktualny
-
sylwia198808 wrote:To czekanie musi być straszne!
Staraczka, dajesz radę??never_lose_hope lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŁóżeczko, książka/dobry film, gorąca herbata i jakoś pójdzie
Ale ja się nie dziwię, dla mnie to będzie katorga takie czekanie
Jestem mega niecierpliwa i nienawidzę czekać
A L4 po transferze dają z automatu czy niekoniecznie? Ja mam w sumie lekką pracę za biurkiem (choć trochę stresującą), ale nie sądzę żebym była w stanie się skupić przez te 10dni
Czy na zwolnieniu widać jaka jest przyczyna L4 ?? Z tego co kojarzę to nie, ale wolę się upewnićWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 11:37
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylwia198808 wrote:Staraczka, Agniecha - czy u Was w pracy szefostwo wiedziało jaka jest przyczyna zwolnienia??
Jak "naściemniałyście"? Przygotowałyście ich, że czeka Was zwolnienie, może dłuższe??never_lose_hope lubi tę wiadomość
-
Ja też siedzę w domu i myślę...boję się jutrzejszej wizyty, bo wiem, że zależy od niej jak będą wyglądały nasze najbliższe miesiące, czy będziemy mogli kontynuować starania czy trzeba będzie je przerwać...
Wstałam już o 5 rano, bo nie mogłam spać.
Zaraz wychodzę do sklepu, bo postanowiłam, że zrobię eMkowi na obiad zapiekanke makaronową z mięsem mielonym, cukinią i pomidorami pod beszamelem i upiekę jeszcze ciasto marchewkowe.PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
sylwia198808 wrote:Staraczka, Agniecha - czy u Was w pracy szefostwo wiedziało jaka jest przyczyna zwolnienia??
Jak "naściemniałyście"? Przygotowałyście ich, że czeka Was zwolnienie, może dłuższe??
Lucia88 - trzymam kciuki za wizyte juz nie stresuj sie a obiadek pychaaaaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 12:06
never_lose_hope, bertha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPewnie Agniecha, że są rzeczy ważne i ważniejsze Praca się znajdzie, jak nie ta to inna
Lucia, już jutro wszystko się wyjaśni i będziesz wiedziała na czym stoicie.. Dobrze robisz, że zajmujesz czymś czas i myśli, może szybciej Ci zleci do jutra Mam nadzieję, że jutro sprzedasz nam dobre wiadomości! -
Hej,
wpisuje sie na 3.08! drugie IVF sie odsuwa ciagle w czasie, wiec dzialamy naturalanie!
Ja przy pierwszej procedurze powiedzialam szefowi konkretnie o co chodzi, ze mnie nie bedzie 2 tyg, a jak sie uda, to 2 lata (ja chyba od razu bede szla na L4)
Zyczyl powodzenia. takze ja mam przynajmniej spokoj ducha w zwiazku z praca, bo szef wie ze sie staramy i moze za kilka miesiecy znowu znikne na 2 tygodnie a moze i na 2 lata (oby)Flowwer, malka lubią tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
nick nieaktualnybertha wrote:Hej,
wpisuje sie na 3.08! drugie IVF sie odsuwa ciagle w czasie, wiec dzialamy naturalanie!
Ja przy pierwszej procedurze powiedzialam szefowi konkretnie o co chodzi, ze mnie nie bedzie 2 tyg, a jak sie uda, to 2 lata (ja chyba od razu bede szla na L4)
Zyczyl powodzenia. takze ja mam przynajmniej spokoj ducha w zwiazku z praca, bo szef wie ze sie staramy i moze za kilka miesiecy znowu znikne na 2 tygodnie a moze i na 2 lata (oby)
Ja tez ode odrazu na l4 po tym wszystkim nie mam zamiaru ryzykowac ani przez 1minutebertha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo właśnie chyba najlepiej prawdę powiedzieć i spokój. Nie pogubię się w kłamstwie.
Niestety u mnie w firmie pracuje 45os., nic się w tajemnicy nie utrzyma, a wolałabym żeby nie gadali nic za plecami Szefowej nie znam na tyle żebu stwierdzić czy utrzyma to w tajemnicy.
Jakieś rozwiązanie znaleźć muszę.
Bertha, a można wiedzieć czemu procedura się opóźnia? Złe wyniki?
Trzymam kciuki żebyście szybko mogli podejść do procedury..
Albo nie, najbardziej trzymam za to, żeby udało się naturalnie już w sierpniu -
sylwia198808 wrote:Ah tu mi dziewczyny pouciekały!
I wiecie co?
Niech sierpień się zieleni!
U mnie ostatni weekend staranek przedemną ale to będzie czysto staraniowo dla sportu.
Aga jakie badania zrobiłaś ? bierzesz po transferze clexane ?Agniechaaaa lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄