X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    zdrowia kochana życzę !! czosnek miód i mleko
    Juz wprowadziłam nawet leki, bo wytrzymac nie moge :( ale mnie rozłożyło

• staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Juz wprowadziłam nawet leki, bo wytrzymac nie moge :( ale mnie rozłożyło
    To przez tą pogodę bo albo front afrykański albo front arktyczny :) musiałaś spać z gołą pupą i Cie zawiało,

Agniechaaaa, never_lose_hope, Flowwer lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    To przez tą pogodę bo albo front afrykański albo front arktyczny :) musiałaś spać z gołą pupą i Cie zawiało,
    A jeszcze biegałam z psem :| i do tego ten encorton :|

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah tu mi dziewczyny pouciekały! :D :D
    Myślę sobie - coś cicho się na lipcówkach zaczyna robić, a wy już tu :D

Nie cieszę się, każda z nas powinna się zatrzymać na lipcu i wskoczyć na fioletową stronę :/

No ale będę tak za Wami gonić, nie wiem kiedy będę testować, mam nadzieję, że wrzesień/październik..

I wiecie co?
    Żadnej z was nie chcę widzieć na tamtych jesiennych wątkach, grzecznie proszę żeby każda została tu na sierpniu!
    :D Ewentualnie możecie wskoczyć raz kiedyś, opowiedzieć jak ciąża się pięknie rozwija i zostawić troszkę wirusków :D

Niech sierpień się zieleni!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 10:57

Flowwer, malka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia198808 wrote:

Nie cieszę się, każda z nas powinna się zatrzymać na lipcu i wskoczyć na fioletową stronę :/

No ale będę tak za Wami gonić, nie wiem kiedy będę testować, mam nadzieję, że wrzesień/październik..

I wiecie co?
    Żadnej z was nie chcę widzieć na tamtych jesiennych wątkach, grzecznie proszę żeby każda została tu na sierpniu!
    :D Ewentualnie możecie wskoczyć raz kiedyś, opowiedzieć jak ciąża się pięknie rozwija i zostawić troszkę wirusków :D

Ja jestem ty tylko towarzysko dla wsparcia bo ja muszę wskoczyć na wrzesień :p

never_lose_hope lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też towarzysko :)
    Mam nadzieję, że Ty jako jedyna zostaniesz na wrzesień, ja wskoczę na październik pewnie :)
    I chcę zostać tam sama, słyszycie?!

staraczka1111, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia198808 wrote:
    No ja też towarzysko :)
    Mam nadzieję, że Ty jako jedyna zostaniesz na wrzesień, ja wskoczę na październik pewnie :)
    I chcę zostać tam sama, słyszycie?!
    My obie damy czadu we wrześniu :D

never_lose_hope, staraczka1111 lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2-3 dniowe zarodeczki

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
    2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
    3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
    4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
    5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
    6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
    7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
    8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
    11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobić sikańca

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekanie musi być straszne!
    Staraczka, dajesz radę?? :D

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia198808 wrote:
    To czekanie musi być straszne!
    Staraczka, dajesz radę?? :D
    daje rade dziś 2 dpt :) muszę się czym zająć, ale nic mi sie nie chce jak narazie

f2wl3e5e75ssm4p5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko, książka/dobry film, gorąca herbata i jakoś pójdzie :D
    Ale ja się nie dziwię, dla mnie to będzie katorga takie czekanie :D
    Jestem mega niecierpliwa i nienawidzę czekać :D

A L4 po transferze dają z automatu czy niekoniecznie? Ja mam w sumie lekką pracę za biurkiem (choć trochę stresującą), ale nie sądzę żebym była w stanie się skupić przez te 10dni :D
    Czy na zwolnieniu widać jaka jest przyczyna L4 ?? Z tego co kojarzę to nie, ale wolę się upewnić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 11:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, Agniecha - czy u Was w pracy szefostwo wiedziało jaka jest przyczyna zwolnienia??
    Jak "naściemniałyście"? Przygotowałyście ich, że czeka Was zwolnienie, może dłuższe??

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia198808 wrote:
    Staraczka, Agniecha - czy u Was w pracy szefostwo wiedziało jaka jest przyczyna zwolnienia??
    Jak "naściemniałyście"? Przygotowałyście ich, że czeka Was zwolnienie, może dłuższe??
    Ja ściemniam :p a ze w pracy byłam tylko 3tyg po poronieniu No nasciemnialam, ze mam zabieg i nikt sie nie odważył o nic zapytać :p ale i tak sie juz szykuje, ze bedą ba mnie szukać "haka" wiadomo przecież ze skoro w ciazy byłam to bede sie starać o następna. Mój jedyny plus to ze klienci sa za mna wiec moze jeszcze chwilkę pociągnę i uda mi sie załapać a jak nie to trudno mam teraz ważniejsze rzeczy :D u mnie l4 dawali odrazu ale wiedzą jaką mam prace

• Lucia88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też siedzę w domu i myślę...boję się jutrzejszej wizyty, bo wiem, że zależy od niej jak będą wyglądały nasze najbliższe miesiące, czy będziemy mogli kontynuować starania czy trzeba będzie je przerwać...
    Wstałam już o 5 rano, bo nie mogłam spać.
    Zaraz wychodzę do sklepu, bo postanowiłam, że zrobię eMkowi na obiad zapiekanke makaronową z mięsem mielonym, cukinią i pomidorami pod beszamelem i upiekę jeszcze ciasto marchewkowe.

PRZERWA W STARANIACH

29.05- neurolog
    31.05- psychiatra

Wysłany: 27 lipca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia198808 wrote:
    na zwolnieniu nie pisze jaka przyczyna ( tylko na pieczątce pisze ze od ginekologa ) u mnie nikt nic nie wie. Na razie mam urlop. :)

Lucia88 - trzymam kciuki za wizyte juz :) nie stresuj sie a obiadek pychaaaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 12:06

never_lose_hope, bertha lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Agniecha, że są rzeczy ważne i ważniejsze :) Praca się znajdzie, jak nie ta to inna :)

Lucia, już jutro wszystko się wyjaśni i będziesz wiedziała na czym stoicie.. Dobrze robisz, że zajmujesz czymś czas i myśli, może szybciej Ci zleci do jutra :) Mam nadzieję, że jutro sprzedasz nam dobre wiadomości!

• bertha Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    wpisuje sie na 3.08! drugie IVF sie odsuwa ciagle w czasie, wiec dzialamy naturalanie!

Ja przy pierwszej procedurze powiedzialam szefowi konkretnie o co chodzi, ze mnie nie bedzie 2 tyg, a jak sie uda, to 2 lata (ja chyba od razu bede szla na L4) :)
    Zyczyl powodzenia. takze ja mam przynajmniej spokoj ducha w zwiazku z praca, bo szef wie ze sie staramy i moze za kilka miesiecy znowu znikne na 2 tygodnie a moze i na 2 lata (oby)

Flowwer, malka lubią tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Hej,
    wpisuje sie na 3.08! drugie IVF sie odsuwa ciagle w czasie, wiec dzialamy naturalanie!

Ja przy pierwszej procedurze powiedzialam szefowi konkretnie o co chodzi, ze mnie nie bedzie 2 tyg, a jak sie uda, to 2 lata (ja chyba od razu bede szla na L4) :)
    Zyczyl powodzenia. takze ja mam przynajmniej spokoj ducha w zwiazku z praca, bo szef wie ze sie staramy i moze za kilka miesiecy znowu znikne na 2 tygodnie a moze i na 2 lata (oby)
    Jak ja bym tak powiedziała w pracy to na 2dzien czekało by na mnie wypowiedzenie :| moge tylko zazdrościć szefostwa!!! :)
    Ja tez ode odrazu na l4 po tym wszystkim nie mam zamiaru ryzykowac ani przez 1minute

bertha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chyba najlepiej prawdę powiedzieć i spokój. Nie pogubię się w kłamstwie.
    Niestety u mnie w firmie pracuje 45os., nic się w tajemnicy nie utrzyma, a wolałabym żeby nie gadali nic za plecami :/ Szefowej nie znam na tyle żebu stwierdzić czy utrzyma to w tajemnicy.
    Jakieś rozwiązanie znaleźć muszę.

Bertha, a można wiedzieć czemu procedura się opóźnia? Złe wyniki?
    Trzymam kciuki żebyście szybko mogli podejść do procedury..
    Albo nie, najbardziej trzymam za to, żeby udało się naturalnie już w sierpniu :D

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia198808 wrote:

I wiecie co?

U mnie ostatni weekend staranek przedemną ;) ale to będzie czysto staraniowo dla sportu.

Aga jakie badania zrobiłaś ? bierzesz po transferze clexane ?

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ