SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza ja jestem z Lublina, w zasadzie leczyłam się wiele lat trochę na własną rękę ale ostatecznie zgłosiłam się do AB OVO na ul.Bocianiej. Tam szykowaliśmy się do IVF ale skończyło się na naturalsie to są lekarze pracujący z Prof Putowskim, większość pracuje w szpitalu na Staszica. Uważam że są fachowcami w "robieniu dzieci" i leczeniu niepłodności. Jak będziesz potrzebowała innych info-pisz, jak mogę to pomogę
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Lunaris wrote:Iza ja jestem z Lublina, w zasadzie leczyłam się wiele lat trochę na własną rękę ale ostatecznie zgłosiłam się do AB OVO na ul.Bocianiej. Tam szykowaliśmy się do IVF ale skończyło się na naturalsie to są lekarze pracujący z Prof Putowskim, większość pracuje w szpitalu na Staszica. Uważam że są fachowcami w "robieniu dzieci" i leczeniu niepłodności. Jak będziesz potrzebowała innych info-pisz, jak mogę to pomogęStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Flowwer wrote:Nie lubie takich wiadomości !!!!Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Lunaris wrote:Iza ja jestem z Lublina, w zasadzie leczyłam się wiele lat trochę na własną rękę ale ostatecznie zgłosiłam się do AB OVO na ul.Bocianiej. Tam szykowaliśmy się do IVF ale skończyło się na naturalsie to są lekarze pracujący z Prof Putowskim, większość pracuje w szpitalu na Staszica. Uważam że są fachowcami w "robieniu dzieci" i leczeniu niepłodności. Jak będziesz potrzebowała innych info-pisz, jak mogę to pomogęStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Iza ja do Dr Polaka chodziłam resztę jeśli chcesz na priv bo szkoda dziewczynom wątek zdominować wysyłam zaproszenie.
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycześć Dziewczyny, czytałam Was od maja, kiedy znowu poczułam chęć do zajścia w ciążę, po kolejnym poronieniu. Mój organizm jednak potrzebował więcej czasu niż psychika, co już mnie bardzo zaczęło martwić. Wasz szczęśliwy sierpień udzielił się również mi i w poniedziałek, w 12 dc test wyszedł pozytywny. Przy okazji chciałabym Wam napisać, że te testy z Rossmanna Check and Go w każdej z moich 4 ciąż okazały się bardzo skuteczne. Lubię je, bo są proste w obsłudze. Przede wszystkim chciałabym Wam napisać, że podziwiam to jak się wspieracie. Wiem, jak ciężko jest być samej z tym wszystkim, szczególnie kiedy mąż już nie chce słuchać o tych rzeczach, bo ma dość. Wokół wszyscy mają brzuchy, dzieci itd. A tu trzeba jakoś iść do przodu i się nie poddawać. Pozdrawiam Was serdecznie i wszystkim życzę jak najszybszych bobasów w wózkach!
Bocianiątko, KateHawke, Lunaris, Malwas, zubii, staraczka1111, pawojoszka, Anna Stesia, never_lose_hope, Flowwer, Czrna 81, Emiilka, blue00, malka, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Kiedy to przeleciało ?????????? Aż cieplej na sercu mam jak się patrzę na wasze pociechy bo wiem że warto walczyć o własną pociechę, tylko u mnie to już tasiemca "dynastię" bym nasisała
Jakie imię chodzi Ci po głowie czy jeszcze ne myślałaś ?
Najważniejsze, że tasiemce kończą się zwykle happy endem I u Ciebie tez innej opcji nie zakładam!
Sama nie wiem kiedy to zlecialo, allegrowego przebladziocha, którego odwracalam w negatywie aby się upewnić, ze coś tam jest, pamiętam jakbym go robila wczoraj.
A imię jeszcze nie wiem, mam Michała, myślę, że młodszy będzie miał równie klasyczne i ponadczasowe imię, ale jeszcze nie mam typówAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
Sami gratulacje i dziękujemy za ciepłe słowa. To prawda -forum daje dużo wsparcia i siły. Kiedy trzeba pocieszy, kiedy trzeba ustawi do pionu. Fajne babki tutaj są
Bocianiątko, zubii, wannsees, never_lose_hope, blue00 lubią tę wiadomość
-
Kochane, pomimo że nie wierze niestety w moja fasolkę w tym cyklu, chyba jednak przesadziłam z terminem testowania bo 28 sierpnia to byłby 17 dpo! Wiec chyba powinnam testować 26, to będzie 15 dpo bo kiedyś przecież musze odstawić tę luteinę ale mam dylemat, bo w czwartek 24 sierpnia (13dpo) mam dentystę... niby kontrola ale jak będzie coś do zrobienia to trzeba zrobić... i tutaj pojawia się pytanie: co robić? bo z testowaniem wolałabym poczekać do soboty, jeśli żadne objawy @ nie pojawią się wcześniej rzecz jasna
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
BOCIANIATKO jak powiesz dentyście że możesz być w ciąży nie da Ci znieczulenia. Bez konsultacji z twoim gin
-
Sarna84 co do imienia ja nie moglam sie zdecydowac nie wiem co to znaczy wybrac imie bedac w ciazy ja musialam zobaczyc moje malenstwo ale jak go tylko zobaczylam ta okragla glowke ze szpiczastymi uszkami mimo prawie 4 kg wagi byl naprawde malutki 50 cm ,pierwsze co pomyslalam to ze jeszcze tylko zielona czapeczka i wyglada jak irlandzki gnom dlatego od razu wiedzialam ze to Patryk
Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
staraczka1111 wrote:BOCIANIATKO jak powiesz dentyście że możesz być w ciąży nie da Ci znieczulenia. Bez konsultacji z twoim gin
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Lunaris wrote:Sami gratulacje i dziękujemy za ciepłe słowa. To prawda -forum daje dużo wsparcia i siły. Kiedy trzeba pocieszy, kiedy trzeba ustawi do pionu. Fajne babki tutaj są
Faktycznie tak jest
A tak swoją drogą chyba zaczynam powoli "schizować"...
Po raz trzeci robiłam betę, wynik 2194 (17 dpo), tym razem w innym labolatorium.
Obiecałam sobie, że ostatnią robię w poniedziałek razem z progesteronem i co ma być to będzie.
Póki co-wszystko jest ok, dzisiaj nawet pierwszy raz mdliło mnie z rana i te potworne zaparcia.
Już trzecia dziewczyna na kwietniowym straciła swoją fasolkę i chyba to mnie dobija.
Wspomnienia wracają i cholernie się boję, że znowu mnie to spotka.
A z pozytywów, udało mi się na 22 sierpnia wcisnąć do ginekologa chociaż najpierw w rejestracji chcieli mi wyznaczyć termin w październiku (!). Ale kobietę sumienie ruszyło jak powiedziałam, że jestem już po dwóch poronieniach i córę po operacji serca, że od 16 dc biorę cały czas progesteron i się zwyczajnie boję, że muszę szybko i jakimś trafem znalazło się miejsce 22 o 9:15 (podobno jakaś dziewczyna zrezygnowała z wizyty).
A tak poza tym...Już tak się do Was przyzwyczaiłam, że przy Was czuję się jakoś bezpieczniej (jakkolwiek głupio to nie brzmi).
-
wannsees jaka wysoka beta! jesteś pewna że tam jest 1 fasolka?
Chuchamy, dmuchamy- wszystko ma być pięknie i dobrze przez kolejne 38 tygodni!wannsees lubi tę wiadomość
-
Różowa strona jest nieoceniona i o dziewczynach nie da się zapomnieć zaglądam tu codziennie z nadzieją, że kolejna z Was zobaczy te magiczne dwie kreski lub pozytywną betę.
Bocianiątko - 13 dpo spokojnie możesz zrobić test i wtedy podjąć decyzję co zrobić z wizytą u dentysty.Bocianiątko, zubii, malka, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Czyli jedziemy na tym samym wózku ale razem będziemy się trzymać za rękę ?!
Na poprawę bierz ten q10 kaneka i d3 i utrzymuj powyrzej 50.
Musimy się teraz podkoksować
Teraz zbieramy siłę psychiczną i na święta ruszamy !!!!!
Oczywiście, że będziemy się trzymać!! Bez Was trudniej byłoby przez to przejść
Flo, podpowiedz mi - lekarz zalecił mi 1x dziennie Biosteron albo Miovarin..
Lepiej brać suple, o których mówił czy taką mieszaneczkę o jakiej pisałaś?
Trzeba podrasować jajniory, chociaż na tyle żeby załapać się na refundację... -
nick nieaktualnyJa dziś na pocieszenie też zostawiłam trochę hajsu w galerii
Kupiłam w promocji przepiękną, granatową sukienkę z Mohito, od dawna marzyłam o takim fasonie
A tu czekała chyba specjalnie na mnie, za niecałe 50zł
Kompletuję wyprawkę do Chorwacji, za tydzień o tej porze będziemy w drodze
Ale potrzebuję resetu!!
To się w głowie nie mieści!!
Ciężka jesień i zima przed nami, musimy naładować bateryjki!
Dziewczyny, życzę udanego weekendu każdej z Was!
A Tobie Agniecha dodatkowo mega zabawy na weselu, niech te rajstopy się utrzymająWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 19:51
Lunaris lubi tę wiadomość