SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A gdzie GG?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 15:07
zubii lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Anna Stesia wrote:Dziękuję, starałam się Choć gin mi mówiła, żeby jeśli będzie poniżej 18 aby się zgłosić. No ale myślę, że to przesada.
A jeśli chodzi o IVF to, drogie dinozaurki, musicie przejść przez plejstocen, a więc mrozitko dla maluchów. Choć nigdy nie wiadomo, która z nas, pozostałych skamielin, do Was dołączy. Ostatnio endo mnie pyta, który cykl się staramy i nie mogłam policzyć - gdy się człowiek stara w latach to już mu liczba cykli się miesza!
Jak chce Ci pomóc to niech da
Ja właśnie tak liczę dokładnie ile u mnie cykli tak pi razy oko
i:
15 lat x 365 dni: srednio 40trwał u mnie cykl to wychodzi 136 cs kuźwa ....
może na tym 140 zobaczę fasolkę ?!
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Do równego rachunku - 140 i koniec Flowwer. Potem już tylko poród.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 15:35
Anna Stesia, Bocianiątko, Flowwer, never_lose_hope lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Flowwer wrote:A gdzie GG?
U mnie cykl spisany na straty bo było jedno serduszko i to po owu - program źle wyznaczył więc jak już wcześniej pisałałam do staraczki może mnie wykreślić z testowania co by nie psuć statystyk.
Wczoraj zrobiłam wymazy na chlamydie, ureoplazme, mykoplazme i gardanelle i oczekiwanie do 14 dni na wyniki zobaczymy co tam w trawie piszczy...
A tak to na razie M dalej się suplementuje ale haruje ostatnio jak wół po nocach i nie wiem czy jest sen że bierze te leki jak i tak ciągle jest w pomieszczeniu gdzie jest gorąco...
I dotego szef wczoraj jeszcze mnie wkurzył przyszedł do mnie i z tekstem żebym zaszła już w ciąże i poszła na L4 bo za duże ZUSy musi płacić- bo kiedyś byłam u niego z prośbą o podwyżkę bo wie że się staram tylko co mam mu powiedzieć że to nie takie łatwe jak jemu się wydaje... On ma dwójkę i każde ma od strzała... i docinki może trzeba wam pokazać jak to się robiii....
więc siedzę w swojej skorupce i nie chce Wam psuć humoru...
Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
Flowwer wrote:Jak chce Ci pomóc to niech da
i:
Flo lata przestępne Ci uciekły daj spokój z odliczaniem w tył- odliczaj w przód, już bliżej niz dalej! wierzę w to
Zostawić Was na chwile i znowu nowe Katka. gratulacje
Wróciłam z kina, wydałam całą kasę w Rosmanie ...z trudem wielkim powstrzymałam się przed zakupem Bobotestów... w sumie nie są mi do niczego potrzebne... to kwas foliowy sobie kupiła i sushi, a co!Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Czesc. Jak tu pięknie na pierwszej stronie- serduszkowo:-) za wszystkie was trzymam kciuki!
Ja dzis byłam upuscic krew a wizyta w środę. Jak bedzie ok to juz najwiekszy stres minie, potem prenatalne. Buziaki :-*Lunaris, Emiilka, Bocianiątko, Flowwer lubią tę wiadomość
😇😁😇😇😁 -
Zgredku, nawet nie wiesz, ile radości dostarcza mi ten Twój suwaczek! I pewnie nie tylko mi! Rośnijcie ślicznie!
GG - ale szef to burak rumburak! Wstydziłby się tak mówić, i to w dodatku i do podwładnej, i do kobiety! Słoma z butów!
A Staraczka pięknie czaruje, to prawda! Choć trzeba oddać też sprawiedliwość Flowwer - jej czary lipcowe w sierpniu przynoszą owoce Pięknieście się zmówiły, dziewczyny!Zgredek 12 lubi tę wiadomość
-
Herb, melduje się i ogłaszam ze to żadna fasola nie była. W 14 dpo zrobiłam bobo test i dupa blada. Tamten się zalał i tyle wynik był sfałszowany. Trudno. Zadzwonię dziś ogarnąć temat jakiegoś ginekologa lepszego i czas się wziąć za leczenie. A @ pewnie przyjdzie na weekendzie. Czy to możliwe ze faza lutealna mi się wydłużyła???
PROSZE WAS O JEDNA RZECZ powiedzcie mi czy progesteron w 5 dpo na poziomie 9, 38 to zły wynik? Bo moja jawnie szanowan gin powiedziała ze dobry ale jakoś mi się nie chce wierzyć nawet średnio zetknęła na niego mialam wrażenie. Moze coś z progesteronem niw tak?? POMOCYinnamorata88 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Flowwer wrote:Jak chce Ci pomóc to niech da
i:
:-0 :-0 :-0 Twój maluch jest wielce spóźnialski, ale w końcu przyjdzie!
Lunaris - ja też się dziś powstrzymałam w Rossmannie, choć bobotesty kusiły, nie powiem. Czy Wy też tak macie, że wchodzicie do tego sklepu po jedną rzecz, wychodzicie z 15 i zostawiacie przy kasie 200 złotych? Powinnam dostać tam zakaz wstępu!Lunaris, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Izape_91 wrote:Herb, melduje się i ogłaszam ze to żadna fasola nie była. W 14 dpo zrobiłam bobo test i dupa blada. Tamten się zalał i tyle wynik był sfałszowany. Trudno. Zadzwonię dziś ogarnąć temat jakiegoś ginekologa lepszego i czas się wziąć za leczenie. A @ pewnie przyjdzie na weekendzie. Czy to możliwe ze faza lutealna mi się wydłużyła???
PROSZE WAS O JEDNA RZECZ powiedzcie mi czy progesteron w 5 dpo na poziomie 9, 38 to zły wynik? Bo moja jawnie szanowan gin powiedziała ze dobry ale jakoś mi się nie chce wierzyć nawet średnio zetknęła na niego mialam wrażenie. Moze coś z progesteronem niw tak?? POMOCY
Na progesteronie aż tak bardzo się nie znam, ale chyba lepiej go badać nieco później, żeby obraz był miarodajny - 7 albo 8 dnia po owulacji. Bo on w fazie lutealnej rośnie. Może te 3 dni później byłby wyższy. Teraz szału nie ma. -
Flowwer wrote:A nawet dobrze wytrzymują nie mam problemów mimo helicobaktera.
lertizol 2x1( teraz przez 5 dni)
Colostrum immuno 2x1
acard 1x1( a brałam 2x1)
Obega 3 1000j 2x1
Magnes 2x1
d3 6000j ( 2 kapsułki 4000j i 2000j)
Castagnus 1x1
wit C 500mg 3x1
K2MK7 1x 75
Q10 2 x50mg
Salfalizin 1x1
encorton 1x 10 mg
Inofem 2 sasztetki dziennie
( brałam DHEA eljot 2x25 mg)
femibion natal 1 1x1
olej z wiesiołka 3x2 do ovu
i dupek w drugiej fazie cuklu 2x1
czyli na dziś 20 tab to tak na luźie
Ale i tak na czas antybiotyków wszystko odstawie i będę brać probiotyki z symbiotykami
Toż to cała tablica Mendelejewa! I jeszcze Ci dojdą antyki! Ciekawe, co przez IVF zalecają dziewczynom, które nie mogą brać antykoncepcji hormonalnej? -
Izape_91 wrote:Herb, melduje się i ogłaszam ze to żadna fasola nie była. W 14 dpo zrobiłam bobo test i dupa blada. Tamten się zalał i tyle wynik był sfałszowany. Trudno. Zadzwonię dziś ogarnąć temat jakiegoś ginekologa lepszego i czas się wziąć za leczenie. A @ pewnie przyjdzie na weekendzie. Czy to możliwe ze faza lutealna mi się wydłużyła???
PROSZE WAS O JEDNA RZECZ powiedzcie mi czy progesteron w 5 dpo na poziomie 9, 38 to zły wynik? Bo moja jawnie szanowan gin powiedziała ze dobry ale jakoś mi się nie chce wierzyć nawet średnio zetknęła na niego mialam wrażenie. Moze coś z progesteronem niw tak?? POMOCYMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
PROSZE WAS O JEDNA RZECZ powiedzcie mi czy progesteron w 5 dpo na poziomie 9, 38 to zły wynik? Bo moja jawnie szanowan gin powiedziała ze dobry ale jakoś mi się nie chce wierzyć nawet średnio zetknęła na niego mialam wrażenie. Moze coś z progesteronem niw tak?? POMOCY
Przykro mi
Co do Twojego pytania o progesteron - ja w tym cyklu kułam się czasami codziennie (gin chciała zobaczyć mój poziom proga) i moje wyniki są następujące:
4 dpo - 14,48 ng/ml
5 dpo - 14,58 ng/ml
6 dpo - 16,26 ng/ml
7 dpo - 20,01 ng/ml
10 dpo - 16,10 ng/ml
Jeżeli 5 dpo miałaś poziom 9,38 ng/ml to wg mnie 7 dpo na pewno był wyższy, pytanie o ile. Z tego co wiem, to 7 dpo dobrze mieć prog 18-20 żeby doszło do zagnieżdżenia.
Mam nadzieję, że pomogłamIzape_91 lubi tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
innamorata88 wrote:Kochana bardzo mi przykro zdecydowanie, zmień lekarza, a progesteron badamy w 7 dpo. Z jakiego miasta jesteś? Może będę w stanie Cię do kogoś przekierować.
DO mojej gin już nie pójdę... jest beznadziejna i tyle. Spojrzała na wynik nasienia pokręciła nosem powiedziała, że wyniki się nie nadają, uśmiechnęła się i powiedziała, że nie wie dlaczego lekarz napisał że w granicach normy....Ehhh. Obeczałam się rano znowu. Dajcie mi siłę, żeby przejść przez te wszystkie badania... Przestałam wierzyć że się uda.
a no i jak zapytałam czy można poprawić nasienie to powiedziała że raczej nie, ewentualnie może mąż łykać wit. E...
polecicie jakieś witaminy i suplementy dla mojego emka? morfologia wyszła 5%Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 17:00
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Anna Stesia wrote::-0 :-0 :-0 Twój maluch jest wielce spóźnialski, ale w końcu przyjdzie!
Lunaris - ja też się dziś powstrzymałam w Rossmannie, choć bobotesty kusiły, nie powiem. Czy Wy też tak macie, że wchodzicie do tego sklepu po jedną rzecz, wychodzicie z 15 i zostawiacie przy kasie 200 złotych? Powinnam dostać tam zakaz wstępu!
Staraczka, cudna Kropeczka! niech rośnie zdrowo u mamusiWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 17:03
Anna Stesia, Flowwer lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Izape_91 wrote:w grę wchodzi Lublin i Rzeszów
DO mojej gin już nie pójdę... jest beznadziejna i tyle. Spojrzała na wynik nasienia pokręciła nosem powiedziała, że wyniki się nie nadają, uśmiechnęła się i powiedziała, że nie wie dlaczego lekarz napisał że w granicach normy....Ehhh. Obeczałam się rano znowu. Dajcie mi siłę, żeby przejść przez te wszystkie badania... Przestałam wierzyć że się uda.
a no i jak zapytałam czy można poprawić nasienie to powiedziała że raczej nie, ewentualnie może mąż łykać wit. E...
polecicie jakieś witaminy i suplementy dla mojego emka? morfologia wyszła 5%Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Izape_91 wrote:w grę wchodzi Lublin i Rzeszów
polecicie jakieś witaminy i suplementy dla mojego emka? morfologia wyszła 5%
Izape, mój M ma morfologię 4% i 2 niezależni lekarze mówią, że to w granicach normy i nie ma co przesadzać i się chłopa czepiać. Mój bierze androvit, zincas i agapurin
33 lata
05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️
Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
27.08 - transfer blastki 2BB ☹️
13.09 - start II procedury. Długi protokół
21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A) beta 3,56 - cb
27.11 - transfer blastki 3BA
3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
12 dpt - beta 665,7
19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
23 dpt - mamy serduszko ♥️ -
Nie lubie takich wiadomości !!!!
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Anna Stesia wrote:Toż to cała tablica Mendelejewa! I jeszcze Ci dojdą antyki! Ciekawe, co przez IVF zalecają dziewczynom, które nie mogą brać antykoncepcji hormonalnej?
Ja też tak de facto nie mogę z powogu mutacji ale chyba skutki uboczne są po braniu wielu miesięcy a nie 1-3 cykle. Wcześniej brałam z powodu torbieli max 3 cykle ale fakt bardziej psychicznie wysiadłam i ne wiem czy to był wynik hormonów czy świadomości że to zmarnowany czas
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Karma88 wrote:Do równego rachunku - 140 i koniec Flowwer. Potem już tylko poród.
GG nie siedz w skorupce bo wiem że my kobiety generalnie mamy tak że się musimy wygadać i dlatego tutaj siedzimy na of bo czujemy że dajemy upust naszym emocią.
Tak samo czuję że za jakiś czas tutaj wróci Ann może to potrwać 3 mies może rok .... A szefy tak mają zwłasza chłopy brak empatii i taktu. Koniecznie daj znać jakie są wyniki.
Lunaris wrote:Flo lata przestępne Ci uciekły daj spokój z odliczaniem w tył- odliczaj w przód, już bliżej niz dalej! wierzę w to
Zostawić Was na chwile i znowu nowe Katka. gratulacje
Wróciłam z kina, wydałam całą kasę w Rosmanie ...z trudem wielkim powstrzymałam się przed zakupem Bobotestów... w sumie nie są mi do niczego potrzebne... to kwas foliowy sobie kupiła i sushi, a co!
No i się wydało że liczyć nie potrafię Taka typowa blondynka
A ja mam to samo z Rosmanem czy Hebe.... ostatnio powtarzałam jak mantrę kupię tylko odżywkę do włosów z Garniera Ultra Doux a wyszłam z całą reklamóką ale z jednego byłam dumna że bobo nie kupiłam- ba nie lada wyczyn !!! Jeśli chodzi o Sushi polecam Rybnik tam podają swieże i niebo w ustach
Zgredek 12 wrote:Czesc. Jak tu pięknie na pierwszej stronie- serduszkowo:-) za wszystkie was trzymam kciuki!
Ja dzis byłam upuscic krew a wizyta w środę. Jak bedzie ok to juz najwiekszy stres minie, potem prenatalne. Buziaki :-*
Kochana musi być dobrze i wierze w to mocno ile człowiek może przejść. Daj koniecznie znać i zdjęcie z USG !Anna Stesia, Lunaris, KateHawke, Zgredek 12 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄