Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/78ed9a8d02d1.jpg

<3
    Cudo, to piękne, ze konus sie udaje <3

Karma88, staraczka1111 lubią tę wiadomość

• staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGNIECHAAA nastepne bedzie twoje !!!! :) <3

Lunaris, innamorata88, Anna Stesia, Flowwer, Sarna84 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    AGNIECHAAA nastepne bedzie twoje !!!! :) <3
    Jakos nie mam przekonania :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, wiedziałam, że będzie dobrze!!!
    Dawaj tu wiruski, dawaj!!! :)

staraczka1111 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas??
    Hmm...
    Wyniki nieciekawe, lekarz potwierdził, że nawet refundacji nie będzie jeśli się nie poprawią..
    Dał mi pigułki anty na 2miesiące, żeby wyciszyć jajniki.. Po tym czasie mam zrobić ponownie badanie AMH i FSH, jeśli się polepszą to szybciutko mam wracać do kliniki po receptę z refundacją na leki, a jeśli nie będzie poprawy to bez refundacji i jazda..
    Także najwcześniej w listopadzie stymulacja, bo w sumie to trochę taki długi protokół się zaczął przez te antyki..

Na usg dziś pęcherzyk 16mm, jak na 9 d.c. to podobno spoko.. Więc troszkę działają te moje jajniory..

Także nic nowego się nie dowiedziałam, w tym roku na bank nie zobaczę 2. kreseczek :(
    Ale cień nadziei jest więc dobre i to..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 12:39

• staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nic się nie martw zaczynasz już swoją drogę w kierunku IN VITRO zobaczysz jak to szybko przeleci. 2 msc antyki to masz długi protokół. Ja w sumie też miałam 2 msc antyków bo pierwsze przed punkcja potem przed transferem :) będzie dobrze. Nie masz 45 lat tylko 30 więc to amh u ciebie nie może być takie niskie napewno był jakiś błąd!! Z chęcią bym Ci oddała moje amh jak by się dało bo mi ono już chyba potrzebne nie będzie :) razem z Flowwer w 2018 zobaczycie wymarzone 2 piękne kreseczki i będę tu was pilnować :) i rozsiewac wiruski jak tylko zobacze <3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 13:06

zubii, Anna Stesia, Madżka89 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Gosiaczek91 Znajoma

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    Blue nie rób innym testem tylko Bobo test! Ja zrobiłam innymi nie miałam nawet śladu. A siklam chwilę później na Bobo to zaraz krecha jak byk wyskoczyła

Mam do Was dziewczyny pytanie.
    Dziś 29 dc.

Mój cykl to 28-31dni (co miesiąc inaczej 28,30,28,28,30,31 itd)

Ponieważ we wrześniu stuknie mi rok jak się staram i jak Was czytam :) nie wmawiam sobie już niczego, wręcz bym powiedziała, że ja sie już na początku cyklu negatywnie nastawiam. I teraz w związku z tym, że sie nie nastawiam, nie wmawiam sobie objawów a miałam bobo test w szufladzie - zrobiłam dziś z porannego sikańca.

Pojawiła sie blada kreska - ale jest to jakby cień który widzę tylko przy konkretnym świetle (kącie padania światła ?!) to zastanawiam się, czy w końcu jak juz straciłam nadzieje się udało?

Czy to możliwe, że w 29 dc jest taki bladzioch - tz. cień cienia ?
    Naczytałam się o bobo tescie (10) że jest oszukańczy dlatego tak jak mówiłam -ten rok bardzo nauczył mnie pokory i nie cieszę się jeszcze,bo wiem jak może być...

Miała któraś z was jakieś doświadczenia pozytywne z bobo testem strumieniowym czułość 10 ?

10 cs
    2 cs były z inofem
    problemy z tarczycą i gospodarką hormonalną organizmu
    diagnostyka w kierunku PCOS
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Dziewczyny mam wynik proga co to znaczy ze 7dpo wynosi 46.56 ng/ml? Nigdy takiego nie mialam...

Jednym z zadań jakie ma ovitrelle/pregnyl to poprawa funkcionowania ciałaka żłótego w skrajnych przypadnkach podawany jest trzy krotnie w odstępach trzy dniowych.

U ciebie ostatcznie dojrzał i pięknie " działa" :D teraz tylko czekać na efekt pracy chłopaków ;)

Meśka lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny w którym dniu cyklu badać prolaktynę i prolaktyne z obciążeniem ? Przed owu czy po owu ? Bardzo prosze o sugestie !!!!! Mialam zrobic jutro jednoczesnie z obciazniem glukoza i insuliną, ale jutro bedzie 8/9 dpo a czytam, ze w drugiej fazie moze byc podwyzszona, wie nie wiem czy jest sens. Moze lepiej poczekac na 3dc ??
    najlepiej w pierwszej fazie cyklu do 5 dc

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek91 wrote:
    Dziś 29 dc.

Ponieważ we wrześniu stuknie mi rok jak się staram i jak Was czytam :) nie wmawiam sobie już niczego, wręcz bym powiedziała, że ja sie już na początku cyklu negatywnie nastawiam. I teraz w związku z tym, że sie nie nastawiam, nie wmawiam sobie objawów a miałam bobo test w szufladzie - zrobiłam dziś z porannego sikańca.

Pojawiła sie blada kreska - ale jest to jakby cień który widzę tylko przy konkretnym świetle (kącie padania światła ?!) to zastanawiam się, czy w końcu jak juz straciłam nadzieje się udało?

Naczytałam się o bobo tescie (10) że jest oszukańczy dlatego tak jak mówiłam -ten rok bardzo nauczył mnie pokory i nie cieszę się jeszcze,bo wiem jak może być...

Miała któraś z was jakieś doświadczenia pozytywne z bobo testem strumieniowym czułość 10 ?

Ja bym jutro z rana powtórzyła żółtym bobotestem (nie strumieniowym)i ja nie będzie @ to w poniedziałek na betę. Chyba że masz gdzie zrobić w sobotę ;)
    Powodzenia i trzymamy kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 13:56

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81d5a903c86e.jpg Proszę :) takie tęczowe

Ale połączenie kolorów super !!! z Indigo ?

I wyluzuj na weselu, wybaw się za żywot.
    Jeszcze chwila i będziesz mnie pocieszać z brzuszkiem przy moim IVF ;) Za rok o tej porze będziesz cisnąć wózek i narzekać na brak snu ;)

zubii lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *KasiaS* wrote:
    Ale dużo serduszek na pierwszej stronie :) Super, gratuluję wszystkim zafasolkowanym! U mnie dziś 11 dpo, ale temperatury u mnie nie są zbyt wysokie, więc na nic już w tym cyklu nie liczę. Powodzenia wszystkim pozostałym testującym, oby tych serduszek było jak najwięcej :)

Więcej wiary !!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wyniki dzisiejszego progesteronu - 15 ng/ml. Chyba nieźle, prawda?

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Dzień dobry

melduję się i ja. Wczoraj znalazłam fajny sklepik w Łomiankach z ziołami, witaminami Swansona itp. kupiłam za radą endo samą witaminę B6 i od wczoraj biorę. Żeby poprawić te moje wyniki.

Generalnie rano biorę już garść pigułek. :D :D :D

Ja już biorę od 20 w powiewach 30 tab jak staruszka o ba nawet staruszka nie bierze tyle ehhhh czasem cpatrząć do kasetki czuje się jak lekoman.

Anna Stesia, Karma88 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/78ed9a8d02d1.jpg

<3

Ile piękna na jednym zdjęciu! <3

staraczka1111 lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja już biorę od 20 w powiewach 30 tab jak staruszka o ba nawet staruszka nie bierze tyle ehhhh czasem cpatrząć do kasetki czuje się jak lekoman.

Wow! Mnie co miesiąc przybywa po jednej - dwie, ale do Twojego wyniku mam jeszcze daleko. Jak to wytrzymują Twoje "podroby"?

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Witam się po urlopie, podczytywalam z doskoku aby być w miarę na bieżąco, gratuluję wszystkim swiezo zafasolkowanym, sierpień jest magiczny!!

Inna, cudowna wiadomość, że Twoje przeczucia okazały się trafione, ogromne gratulacje, a wozeczek prześliczny!
    Staraczka, Sylwia kciuki od rana zaciśnięte,  Staraczka nie mogę sie doczekać zdjęcia Maluchów. 
    Meśka ja proga ~50 miałam tylko raz, w obecnej ciąży,  także ten.. choć wiadomo,  po samym progu nie można zakładać ze to to, wiec na spokojnie po weekendzie siknij na bobo :)
    Monika trzymam kciuki, będę do Ciebie zaglądać.

A ja nie wytrzymałam i wczoraj podejrzalam mojego Gumisia

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/897f44fb3540.jpg

Wszystko w najlepszym porządku,  wygląda na to, że będę mieć drugiego chłopca :)

Kiedy to przeleciało ?????????? Aż cieplej na sercu mam jak się patrzę na wasze pociechy bo wiem że warto walczyć o własną pociechę, tylko u mnie to już tasiemca "dynastię" bym nasisała ;)

Jakie imię chodzi Ci po głowie czy jeszcze ne myślałaś ?

Anna Stesia, Sarna84 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Anna Stesia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek91 wrote:
    Dziś 29 dc.

A możesz zrobić zdjęcie i wrzucić?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ale połączenie kolorów super !!! z Indigo ?

I wyluzuj na weselu, wybaw się za żywot.
    Jeszcze chwila i będziesz mnie pocieszać z brzuszkiem przy moim IVF ;) Za rok o tej porze będziesz cisnąć wózek i narzekać na brak snu ;)
    neonail :)

Mam sie zamiar jutro wyszaleć za wszystko złego co nas spotkało <3 a co do Twojego ivf to juz sercem jestem z Tobą!!

Flowwer lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81d5a903c86e.jpg Proszę :) takie tęczowe

Wyglądają jak Sex on the Beach! Bardzo wakacyjne! :-D

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ