SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna Stesia wrote:Też planuje to zrobić, ale to raczej pod koniec września dopiero. I nie robiłam jeszcze ANA. A Twój M się badał? Mój też dopiero we wrześniu idzie.
Kolka, jeśli chodzi o ten wymaz to wydaje mi się ze po prostu możesz być nosicielem. Gdyba była infekcja czynna prawdopodobnie byłoby więcej... a poza tym nie chcieli robić z tego antybiogramu, wiec założyli ze to naturalna flora ale to jest do konsultacji z lekarzem...
A zła wiadomość na dzisiaj:
Insulina 9,7-52,9-53,2 !!!
Glukoza 95-120-105
HOMA-IR 2,32
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Bocianiątko wrote:Mój M nasieniem mógłby kilku obdzielić Bazylkove, co do TSH to ja już nie ogarniam tych wahań! Tydzień temu było 2,57 i zaczynałam się martwić, a wynik z dzisiaj 1,14! W tym samym labie, tylko gdzie indziej pobierane
Kolka, jeśli chodzi o ten wymaz to wydaje mi się ze po prostu możesz być nosicielem. Gdyba była infekcja czynna prawdopodobnie byłoby więcej... a poza tym nie chcieli robić z tego antybiogramu, wiec założyli ze to naturalna flora ale to jest do konsultacji z lekarzem...
Glukoza 95-120-105
HOMA-IR 2,32
Bocianiątko czyli IO, mamy prawie identyczne wyniki Insuliny, u mnie było tak:
9,1 // 54,6 // 56,6 z glukozą też bardzo podobnie.
Nie smutaj:* pewnie lekarz przepisze Ci metforminę i co jakiś czas będziesz to musiała kontrolować.Bocianiątko, KateHawke lubią tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8063b700bb3.jpg
Nowa zawieszka, niech Nas chroni niech przypomina kolejna w kupnie zawieszka to-BałwanekWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 21:37
summer86, Yoselyn82, Czrna 81, Flowwer, staraczka1111, KateKum, zubii, Madżka89, pawojoszka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:A mnie chyba grypsko zoladkowe dopadlo zolsdek boli okrotnie do tego niedobrze mi i biegunka
Dalej Cię trzyma ?
bertha wrote:Bylam podgladnac czy nie zrobila mi sie torbiel, zeby takie cos nie wstrzymalo znowu ivf..
Na szczescie czysto
ale gin mi tez podcial nadzieje na naturalsa, poniewaz endometrium ma tylko 6mm...
chyba po tej biopsji jeszcze nie doszło do siebie..
jak je szybko podratowac? mam 3 dni na expresowa akcje przed potencjalnym zagniezdzaniem
Winko, orzechy, co jeszcze? moze dupek/luteina?
Coś ty 6 to jeszcze tragedi nie ma dlatego zacytuje tutaj z tematu o letrizolu """Andza wrote:Fałszywy alarm , wczorajsza beta 460, dzisiaj 630 , plamienie ustało , ( endometrium 4 mm!!!)
To jak siedzenie na tykającej bombie , ale jak widać da sie zajść przy takim cienkim endometrium
PodwojnaMama wrote:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7774d8e5ed84.jpg
Po cichu gratuluję, do 3 razy sztuka a tym razem ma za 8 mies nadejść tornado !!!
StaraczkaNika wrote:Niby efekty sa - pęcherzyk i owulacja, tylko dalej jakoś nic. Stąd moja potrzeba dalszego śledztwa. A lametty ponoć też nie można dużo, bo wywołuje sztuczna menopauzę - takie ma zadanie u kobiet z nowotworami. A u mnie to i tak lipa, bo jako klasyczny przypadek pcos bardzo szybko się uodparniam na leki. Trzeba działać szybko! Po @ zrobię ten wymaz
a IO sprawdzałaś ?PodwojnaMama lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Staraczka, kochana. Możesz mi @ wpisać na 1szej stronie bo już trzeci dzień za mną prawie :*Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Anna Stesia wrote:Coś w tym jest - kiedy brałam na wiosnę antybiotyki nie nie mogłam sie starać przez jeden cykl, miałam wrażenie, że paradoksalnie jest mi dobrze, bez spiny, ciągłego zaglądania w majtki i kalendarz. A do Gdańska jedziesz wakacyjne czy służbowo?
Jak na razie jest mi dobrze jakoś czuje się wolna a do Gdańska jadę urlopowo.
Już czuję że tam wezmę kurtkę puchową
Agniechaaaa wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8063b700bb3.jpg
Nowa zawieszka, niech Nas chroni niech przypomina kolejna w kupnie zawieszka to-BałwanekAnna Stesia lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Yoselyn82 wrote:
Ja dzis w domu pod kroplowka siedze z intralipidu i soli :)jakos nie moge juz wysiedziec leci juz mi 3h
Czyli od jutra fasolkę będziesz mieć pod serduchem ?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Jedna_z_Wielu wrote:Staraczka, kochana. Możesz mi @ wpisać na 1szej stronie bo już trzeci dzień za mną prawie :*
Jedna_z_Wielu, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Czyli od jutra fasolkę będziesz mieć pod serduchem ?
nie nie, dopiero mam 3dcMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Bocianiątko wrote:Mój M nasieniem mógłby kilku obdzielić Bazylkove, co do TSH to ja już nie ogarniam tych wahań! Tydzień temu było 2,57 i zaczynałam się martwić, a wynik z dzisiaj 1,14! W tym samym labie, tylko gdzie indziej pobierane
Glukoza 95-120-105
HOMA-IR 2,32#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Yoselyn82 wrote:nie nie, dopiero mam 3dc
No to teraz i tak z górki!
A ile trwa rozmrozenie ?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:No to teraz i tak z górki!
A ile trwa rozmrozenie ?
Ok 2h przed podaniem rozmrażaja zarodekMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyRucola wrote:moja insulina to 6,6/140/150 i co Wy na to !! Stwierdzam, że chyba nikt nie ma idealnej krzywej insulinowej i generalnie na razie nie zamierzam się tym przejmować i nic z tym robić. Brałam metforminę 4 miesiące i czułam się jak wrak człowieka, senna, apatyczna. Teraz jest dużo lepiej, nie mam problemów z nadwagą więc nie planuję brać jakichckolwiek leków na IO
Ale to jest masakryczna insulina... miałaś gorszą wcześniej?
-
Flowwer wrote:a IO sprawdzałaś ?
-
Hej Dziewczyny, zaglądam tu do Was jak tylko znajdę wolną chwilę, ale nie mam kiedy odpisywać Na weekend się bardziej aktywuję
Staraczka, kciuki za piękne serduszko! Nie stresuj się kochana.
Aksamitna, nie wiesz jak bardzo rozumiem to sikanie na testy trzeba sobie odbić tę biel wizira.
Agniechaaa, mam nadzieję, że wczorajsze wyjście z koleżanką było udane. A zawieszka śliczna!
Monika, cieszę się, że dziś wychodzisz do domu. Dbaj o siebie i wypoczywaj. Zobaczysz, że wszystko się poukłada.
Flowwer, udanego wyjazdu. My za tydzień ruszamy nad morze i też rozważam zabranie cieplejszej kurtki
Bocianiątko mi to też wygląda na IO. Ja ostatnio powtarzałam krzywą po braniu metforminy przez poł roku i jest poprawa, ale niewielka Skonsultuj to z ginekologiem a najlepiej diabetologiem. Da się z tym walczyć, naprawdę. A lepiej, że wyszło to teraz niż za kilkanaście lat.
Wszystkie z @ tulę mocno i będę Wam kibicować we wrześniu.
A tym, które ujrzały w ostatnich dniach dwie kreseczki - serdecznie gratuluję!Flowwer, -Monika- lubią tę wiadomość
-
KateKum wrote:Cudownie . Dobrej zabawy
Ja ten cykl raczej spisuje na straty, tempka nie taka, śluz też inny niż zwykle. Tak jakby ovu nie było
Polubienie dotyczy oczywiscie tylko pierwszego zdania.. I rzeczywiscie zaszalelismy na ostro,hehe;))
A cyklem sie nie martw i na straty go nie spisuj,bo owu mozmd naprawde zaskoczyc:) ja kiedys mialam beznadziejny wykres,sluz,a na monitor.gin owu wypatrzyl:) -
nick nieaktualnyMatko jak ja sie cieszę, ze dzis juz piatek, po wczorajszym wyjściu z przyjaciółką ledwo dzis zyje a wypiłam tylko 2i pół piwka bo trzeba wsiąść w autko. Oczywiście znowu sie nie wyspalam a @ani widu ani słychu teraz niech sie medna nie pojawia aż do poniedziałku !
-
nick nieaktualnyOcho wywołałam wilka z lasu właśnie wracam z łazienki i koleżanka @ dotarła na pon muszę sie umówić do gina mam nadzieje, ze 4dc moze być bo miałam sie pojawić 2/3dc ale w weekend mój gin nie przyjmuje
innamorata88, Flowwer, Lunaris lubią tę wiadomość