X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia super ze jutro do domku, w domu szybko dojdziesz do siebie i przede wszystkim bedziesz ze swoja rodzina :)

Agniechaaaa zdrowka zycze, oby to nie bylo nic powaznego :)

gg88 przykro mi z powodu wynikow.. ja mialam uraplazme i musialam sie z mezem przeleczyc bo maz tez mial. Za pierwszym razem bralam 1 antybiotyk doxycykline ale mi nie pomogl, potem bralam dwa antybiotyki - azytromycyne i doxycykline. Po odstawieniu lekow, po 2 tygodniach ponownie z mezem robilam badanie. I wyniki byly juz ok :)

-Monika- lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GG a u której ty gin byłaś?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Monia super ze jutro do domku, w domu szybko dojdziesz do siebie i przede wszystkim bedziesz ze swoja rodzina :)

Agniechaaaa zdrowka zycze, oby to nie bylo nic powaznego :)

gg88 przykro mi z powodu wynikow.. ja mialam uraplazme i musialam sie z mezem przeleczyc bo maz tez mial. Za pierwszym razem bralam 1 antybiotyk doxycykline ale mi nie pomogl, potem bralam dwa antybiotyki - azytromycyne i doxycykline. Po odstawieniu lekow, po 2 tygodniach ponownie z mezem robilam badanie. I wyniki byly juz ok :)
    Dajesz nadzieję że w miesiąc może uda się ją zwalczyć :)
    a czy któraś się orientuje czy ureoplazma może mieć wpływ na morfologie plemników??

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    GG a u której ty gin byłaś?
    wtedy byłam w poradni na K. Wielkiego u Daneckiej i ona powiedziała ze wszystko ok a potem zaczęłam do Barana jutro mam wizytę o 17.30 zobaczymy co powie na wszystkie wyniki

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam dziewczyny ♥

Anna Stesia robilam testy na alergie pokarmowe z krwi :) bo ja ogolnie alergiczka jestem na duzo rzeczy.

GG tez tam mysle ;)

Przykro mi ze wyniki sa zle :(

Rucola wiesz nie wiem, ale my bylismy bardzo miesozerni. Wyniki kiedys jak i teraz nie zmienily sie a jednak w tedy latami sie nie udawalo a teraz od przejscia na wege tak, wiec nie wierze ze to taki przypadek.

• Martys92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jestem tutaj nowa,i chcę was zapytać o radę. Więc staramy się z mężem o drugą pociechę od 5 miesięcy i bez rezultatu.22 sierpnia miałam dostać @ i dziś dostałam plamienia brunatnego.Temp. 22 i 23 sierpnia spadła na 36.6 a wcześniej była 37.2 Dziś znów skoczyła na 37.1 ? Co mam o tym myśleć? Pomóżcie...

c55fyx8djqdgl5at.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdycham, mam mega mdłości, które nasilają się po jedzeniu. Zostało mi jeszcze trochę testów więc je radośnie obsikuje ;) tyle czasu wychodziły negatywny że teraz się nie mogę napatrzeć.

Karma88, PodwojnaMama, staraczka1111, zubii, Bocianiątko, Flowwer, Anna Stesia, Jedna_z_Wielu, KateKum, Czrna 81, Agniechaaaa, Amy333 lubią tę wiadomość

• Lucia88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama wrote:
    Hej dziewczyny :)

Nie udalo sie z cyklu Majowego ani Czerwcowego to moze z Sierpniowego bo wszystko na to wskazuje :) beta z 9dpo 13,41 a dzisiaj 15dpo i ten na gorze test jest z dzisiaj.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7774d8e5ed84.jpg

I powiem Wam ze kiedys tyle lat staran i nikt mi juz nie powie ze dieta nie ma znaczenia, bo odkad w Lutym oboje z mezem przeszlisly na diete wege to udaje sie od razu. Gozej bylo z utrzymaniem i mialam wizyte na Wrzesien zapisana do super specjalisty od takich przypadkow, ale juz nie bedzie trzeba ;)

Czytam Was dziewczyny kazdego dnia, na kazdym nowym watku, z ukrycia kibicuje kazdej z osobna i z kazdej dobrej wiadomosci sie ciesze razem z Wami ♥ i wierze w to ze do konca roku nie trzeba bedzie zakladac juz nowych watkow testowych ♥

Serdecznie gratuluję! Rośnijcie zdrowo i dbajcie o siebie!
    A ja się właśnie zastanawiam nad przejściem na wege...

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

PRZERWA W STARANIACH

29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna mam to samo z testami ;) a mdlosci czy nie trzeba sie cieszyc ze wszystkiego :)

Lucia dziekuje ♥ nic nie tracisz przechodzac na wege, mozesz tylko zyskac. Wiadomo warzywa tez wolne od chemii nie sa, ale na pewno nie ma tego syfu, tych hormonow co w miesie. Ja i moj maz jeszcze nie tak dawno nie wyobrazalismy sobie dnia bez miesa a teraz ;) jak sie wkrecisz w dobre roslinne jedzenie to nie ma bata ze wrocisz do miesa. My jestesmy typowo na wege a nie na wegetarianizmie, czyli nie jemy nic co odzwierzece. Zadnego nabialu czy jaj czy ryb ;)

Ale dzieci mamy miesne i mieso dalej przygotowujemy dla nich ;)

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martys92 wrote:
    Cześć jestem tutaj nowa,i chcę was zapytać o radę. Więc staramy się z mężem o drugą pociechę od 5 miesięcy i bez rezultatu.22 sierpnia miałam dostać @ i dziś dostałam plamienia brunatnego.Temp. 22 i 23 sierpnia spadła na 36.6 a wcześniej była 37.2 Dziś znów skoczyła na 37.1 ? Co mam o tym myśleć? Pomóżcie...

Zrób test, jesteś już w terminie miesiączki więc powinien wyjść konkluzywny.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    No szkoda... Nawet choroby mamy te same ;) Hashi, lekka niedoczynność, lekka hiperprolaktynemia... Teraz jeszcze sprawdzam IO ;)

Też planuje to zrobić, ale to raczej pod koniec września dopiero. I nie robiłam jeszcze ANA. A Twój M się badał? Mój też dopiero we wrześniu idzie.

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka kciuki za jutro, na pewno bedzie piekne mocno bijace serduszko :)

Aksamitna to dobry znak :) kiedy masz 1 wizyte?

Ja dzis w domu pod kroplowka siedze z intralipidu i soli :)jakos nie moge juz wysiedziec :D leci juz mi 3h :)

staraczka1111, Flowwer lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 wrote:
    wtedy byłam w poradni na K. Wielkiego u Daneckiej i ona powiedziała ze wszystko ok a potem zaczęłam do Barana jutro mam wizytę o 17.30 zobaczymy co powie na wszystkie wyniki

No to po niej dużo dobrego nie ma co się spodziewać... A baran może akurat trzymam kciuki

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Ja zdycham, mam mega mdłości, które nasilają się po jedzeniu. Zostało mi jeszcze trochę testów więc je radośnie obsikuje ;) tyle czasu wychodziły negatywny że teraz się nie mogę napatrzeć.
    Z wlasnego doswiadczenia wiem ze na mdlosci i wymioty nie tylko te ciazowe ale tez przy jelitowce najlepsza jest cola , wiem ze przy ciazy zwlaszcza takiej wyczekiwanej to czlowiek chce wsztstkiego co mega zdrowe a cola nie koniecznie do takich nalezy ale mi naprawde pomagala ,no i herbata imbirowa ale ona jest spectficzna w smaku i nie jazdy moze lubic . A tak wogole im uciazliwsze objawy tym mocniejsza ciaza

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:

Aksamitna to dobry znak :) kiedy masz 1 wizyte?

dopiero 7mego września. 35dpt, wtedy juz powinno być serduszko na spokojnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 18:44

zubii, Flowwer, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam po receptę, ale lekarz zwątpił, ze tamta się wyleczyła a teraz jest nowa bakteria w dodatku wrażliwa na biseptol, który teraz brałam i powiedział, ze musi to skonsultować z mikrobiologiem bo nie ma sumieni mi pisać następnego antybiotyku. Mam dzwonić we wtorek, to mi powie co i jak. Mam nadzieje, ze razem coś uradzą. Ogólnie jestem tak zdołowana cała ta sytuacja i niesprawiedliwością...nie dość, ze nie możemy zajść normalnie w ciąże to jeszcze te bakterie tak utrudniają wszystko. Tak sobie teraz myśle, ze chyba nie będę miała wogole dziecka i trzeba się do tego przyzwyczaić:( może natura wie lepiej:( mam dość:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 19:45

• KateKum Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Flow, wydaje mi się ze to jeszcze nie jest u mnie TEN skok tempki. Mam wrazenie ze jeszcze nie jest po owu. A M zrobil mi mega niespodzianke, miał wrocic w niedziele, a wraca dzisiaj wieczorem!!:)) Musze go zmolestować już od wejścia ;-)

Cudownie :). Dobrej zabawy ;)

Ja ten cykl raczej spisuje na straty, tempka nie taka, śluz też inny niż zwykle. Tak jakby ovu nie było

Amy333 lubi tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    Jutro mój wielki dzień wizyta serduszkowa <3 Znów kolejny stres, żeby tylko było wszystko ok. :)

Trzymamy mocno kciuki :)

staraczka1111 lubi tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka trzymam kciuki za jutro! :-D
    To będzie piękna wizyta :-D Weź husteczki bo pewnie łzy szczęścia popłyną :-)

Aksamitna podobno migdały pomagają.

staraczka1111 lubi tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    Pojechałam po receptę, ale lekarz zwątpił, ze tamta się wyleczyła a teraz jest nowa bakteria w dodatku wrażliwa na biseptol, który teraz brałam i powiedział, ze musi to skonsultować z mikrobiologiem bo nie ma sumieni mi pisać następnego antybiotyku. Mam dzwonić we wtorek, to mi powie co i jak. Mam nadzieje, ze razem coś uradzą. Ogólnie jestem tak zdołowana cała ta sytuacja i niesprawiedliwością...nie dość, ze nie możemy zajść normalnie w ciąże to jeszcze te bakterie tak utrudniają wszystko. Tak sobie teraz myśle, ze chyba nie będę miała wogole dziecka i trzeba się do tego przyzwyczaić:( może natura wie lepiej:( mam dość:(

A ja myślę że jak twój lekarz z mikrobiologiem dopasują ci odpowiedni specyfik to pozbędziesz się w końcu tego paskudztwa i szybko ci się uda.
    My tu wierzymy że ci się uda więc ty tym bardziej musisz <3

Anna Stesia, Ptysia lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ