SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bocianiątko wrote:Melduję negatyw na bobo 13 dpo... chyba nie ma sensu dokładać bety do dzisiejszych badań... zaraz lecę do labu wypić ten ulepek
przykro mi:( bardzo:( -
Dzień dobry bardzo wszystkim! Witam się w fazie lutealnej Nie testuję za 14 dni bo to bez sensu u mnie ale jak widzę te serduszka na pierwszej stronie to aż serce rośnie Owulka mi się poprzesuwała, nie wiem jak długi będzie cykl i wiecie co? Tito mi to
Urlop mam od poniedziałku i już się cieszę że odetchnę psychicznie. Ale będę Was podglądać Poproszę jeszcze parę serduszek na pierwszej stronieFlowwer, Amy333, Bocianiątko, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Kate o to chcodzi by nie dać się w tym wszystkim zwariować. Jakieś plany na urlop ? Ja w przyszłym tyg jadę do Gdańska.
Powiem wam że tone jestem lżejsza jak nie muszę myśleć o ovu i tych sprawach. Głowe mam lżejszą również.
Amy już jesteś po ovu ? jednak M nie zdążył ?
Oliwia nie martw się na zapas a jak będziesz w pl to litrami krew upuść na jak długo będziesz w pl ?KateHawke lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:
Flow, wydaje mi się ze to jeszcze nie jest u mnie TEN skok tempki. Mam wrazenie ze jeszcze nie jest po owu. A M zrobil mi mega niespodzianke, miał wrocic w niedziele, a wraca dzisiaj wieczorem!!) Musze go zmolestować już od wejścia
KateHawke, Flowwer, Bocianiątko, bertha, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Kate o to chcodzi by nie dać się w tym wszystkim zwariować. Jakieś plany na urlop ? Ja w przyszłym tyg jadę do Gdańska.
Powiem wam że tone jestem lżejsza jak nie muszę myśleć o ovu i tych sprawach. Głowe mam lżejszą również.
Oliwia nie martw się na zapas a jak będziesz w pl to litrami krew upuść na jak długo będziesz w pl ?
Ooo taak. W sumie myśląc o tym że raczej nie zdążyłam ze złotym strzałem jestem spokojniejsza bo nie będę łudzić się testowaniem przed @.
A jadę nad Solinę - jak eMek zobaczył na zdjęciach z neta jak tam ładnie w okolicy to nigdzie indziej nie chciał jechać. Właściwie jedziemy tam przede wszystkim się zresetować. Nawet jak będzie padać to ja chcę po prostu siąść na tarasie, zjeść śniadanko i napić się kawki w towarzystwie miłości mojego życia. A do tego 3-go września mamy rok po ślubie więc to fajna wycieczka rocznicowaAmy333 lubi tę wiadomość
-
Ulli88 wrote:mam wyniki bety 35.9!
Rośnij, rośnij beto!!!
aishee wrote:I teraz chcialabym podzielic sie z Wami dziewczyny naszym szczesciem. Dzis po wizycie mamy 1,5 cm zarodek i bijace serduszko teraz dopiero odetchnelam z ulgą bo bardzo się balam tej wizyty. Wiruski dla Was kochane ¥£€&$&£€%*&^^/.
Kazdej z Was życzę takiego malego wielkiego cudu bo kazda z Was na to zasluguje. Mimo ze temat testowania juz mnie nie dotyczy to czytam Was codziennie, to juz chyba jest uzależnienie Także trzymam mocno kciuki za wszystkie testujace :*
bertha wrote:Dziewczyny!! mam wyniki biopsji!!! NIE MA ZAPALENIA!!!! moge startowac z IVF!!!!!
za 2 tyg @, robie badania, i zaczynam antyki, 20dc w cyklu z antykami wizyta startowa z rozpiska lekow!
bardzo sie ciesze
Szacuje, ze pod koniec pazdziernika punkcja i oby transfer Bedzie lipcowa dzidzia!!
bertha super wiadomość!
Madżka89 wrote:Kochane o 18 zostałam wypisana do domu,zabieg faktycznie chwila,dali przed kroplówkę z antybiotykiem ,brzuch nie boli,teraz już mam plamienie,to było takie doczyszczanie bo zarodka już nie bylo,wiadomo na razie trzeba się oszczędzać,ale bardzo się cieszę,ze to już za mną...
Jak przyjdzie wynik histopatologiczny to na wizytę do lekarza.
Dziękuję za ciepłe słowa od Was!!!
Dobrze czytać pozytywne wiadomości! :-*
Madzka dobrze, że masz to już za sobą. Dochodz do siebie i czekamy na wyniki histpat.
Bocianiątko wrote:Melduję negatyw na bobo 13 dpo... chyba nie ma sensu dokładać bety do dzisiejszych badań... zaraz lecę do labu wypić ten ulepek
a tylko krzywą robisz czy jeszcze coś?
Anna Stesia walczymy dalej!
U mnie cisza. Dwa dni temu wyskoczyły mi jakieś dwa pryszczole na buźce... Czuję się jak nastolatka.Anna Stesia lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
StaraczkaNika wrote:M ma wszystko przebadane i z jego strony wszystko super. Ovu mam stymulowane z clo i lametta. HSG dopiero przede mną, podejrzewam że poruszymy z doktorkiem ten temat, jak pójdę do niego za kilka dni z @. A te wymazy to normalnie na wizycie u lekarza się robi? Poprosić doktorka, żeby zrobił tak na wszelki? Bo tak sam z siebie to on już żadnych badań mi nie sugeruje. Teraz mi daje te clo i pregnyle i juz każe myśleć o IVF. Mam wrażenie, że jak się sama nie postaram, to nie sprawdzimy wszystkich możliwości
Zapytaj się w labie na jakiej "podkładce" wykonać te badanie na Wymaz z szyjki na obecność chlamydia, ureaplazma, mykoplazmia metodą PCR !!! Kupujesz patyczek w aptece i idziesz do gina. On powinien Ci bez problemu pobrać możesz też wykonać przy okazji zwykły wymaz na czystość pochwy.
Clo jeśli nie daje efektów więcej niż 6 cykli to nie powinno się go brać dłużej. Lematte nie ma ograniczeń.
Bocianiątko a na zdrowie i oby nic tam nie wyszło.
Anna kiedy powtórne robisz badanie ?
Przy staraniach wychodzi na to że myślimi że jesteśmy zdrowi a tak faktycznie nie jest czym głębsza diagnostyka tym większe cyrki wychodzą.Anna Stesia lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, jutro do domu jupiiii!!! A Więc już piszę co i jak na karcie miałam napisane resztki po poronieniu, torbiele jajnika prawego. I w opisowce lyzeczkowanie jamy macicy, wyluszczenie torbieli jajnika lewego, beta spadła mi do 100 wynik wtorkowy, wcześniejszą beta z niedzieli 700. Więc ładnie spada. Dziewczyny po tylu przepkakanych dniach wkoncu pojawił się uśmiech na twarzy fakt rozmieszczac mnie nie wolno po brzuch strasznie boli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 09:37
Anna Stesia, summer86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
-Monika- wrote:Cześć dziewczyny, jutro do domu jupiiii!!! A Więc już piszę co i jak na karcie miałam napisane resztki po poronieniu, torbiele jajnika prawego. I w opisowce lyzeczkowanie jamy macicy, wyluszczenie torbieli jajnika lewego, beta spadła mi do 100 wynik wtorkowy, wcześniejszą beta z niedzieli 700. Więc ładnie spada. Dziewczyny po tylu przepkakanych dniach wkoncu pojawił się uśmiech na twarzy fakt rozmieszczac mnie nie wolno po brzuch strasznie boli.
Super, że już możesz wracać Syn na pewno stęskniony. A teraz masz czyściutko bez torbieli więc myślę, że możecie wdrożyć niedługo radę gina. Trzymam kciuki za Ciebie &&& -
Jutro mój wielki dzień wizyta serduszkowa Znów kolejny stres, żeby tylko było wszystko ok.
KateHawke, Flowwer, Bocianiątko, Karma88, bertha, Agniechaaaa, Aksamitna, Amy333, zubii, Bajkaaa, pawojoszka, Czrna 81, Madżka89, boduszka, blue00 lubią tę wiadomość
-
MOnika super że wracasz już do domu, życzę ci szybkiej regeneracji.
Staraczka będzie dobrze, będziemy czekać z niecierpliwością na zdjęciestaraczka1111, -Monika- lubią tę wiadomość
Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
a i jeszcze jedno pytanie od 3 dni zawsze się budzę pomiędzy 3a 4 rano i ide do wc - już z przyzwyczajenia mierzę temp ;p i teraz pytanie co powinnam wpisaywać do wykresu tą z wczesniejszą czy tak jak normalnie wstaje póżniej o 6???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 11:09
Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
Flowwer wrote:Zapytaj się w labie na jakiej "podkładce" wykonać te badanie na Wymaz z szyjki na obecność chlamydia, ureaplazma, mykoplazmia metodą PCR !!! Kupujesz patyczek w aptece i idziesz do gina. On powinien Ci bez problemu pobrać możesz też wykonać przy okazji zwykły wymaz na czystość pochwy.
Clo jeśli nie daje efektów więcej niż 6 cykli to nie powinno się go brać dłużej. Lematte nie ma ograniczeń.
Bocianiątko a na zdrowie i oby nic tam nie wyszło.
Anna kiedy powtórne robisz badanie ?
Przy staraniach wychodzi na to że myślimi że jesteśmy zdrowi a tak faktycznie nie jest czym głębsza diagnostyka tym większe cyrki wychodzą.
Robie dziś krzywa cukrową i insulinową - dopłaciłam za trzypunktową jak radziłyście powtarzam TSH, plus fT3 i fT4 dla sprawdzenia. Miałam robić betę ale bez sensu było wydawać kasę. Czekam też na wyniki z rozszerzonych ANA. I zobaczymy... ale jak mówisz, im dalej drążymy, tym więcej wychodzi złego... aż się boje co będzie dalej...
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Flowwer wrote:czyli serducho na święta A byłaś na wizycie jakiś konkretny plan ?
ale teraz będzie się działo !!! Aga, Yosel i Bertha
Plan taki - teraz robie badania niezbedne do ivf, ktore mi sie przedawnily.
Czekam na @ i zaczynam antykoncepcje.
w 20dc w cyklu z antykoncepcja wizyta startowa z rozpisaniem stymulacji i rozpoczecie gonapeptylu. Pewnie ze 2 tyg gonapeptylu i potem stymulacja i za kolejne ok. 2 tyg punkcjaAgniechaaaa, KateHawke, Czrna 81 lubią tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
-Monika- wrote:Dziękuję za wsparcie każdej z osobna! U mnie oczywiście długa przerwa. Szkoda... No ale już nauczyłam się czekać. Na forum będę zagadala i kibicowala!
No i ładnie spada. Odpoczywaj, siła wyższa, ale grunt, że jesteś po. Teraz tylko trochę odpoczynku, głowa odpuści i w mig zaskoczysz znowu.
Wymiotowałam dzisiaj. Jaka klucha mi się zrobiła w gardle i męczy...-Monika- lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualny
-
Monika teraz 3 miesiące odpoczynku i póżniej wracaj do nas choć ja też tyle teraz mam przerwy no i teraz masz chodzić do ginekologa na kontrolę czy znów się w czasie starań torbiel nie robi i koniecznie zrób ten wymaz cytologiczny jak od poprzedniego porodu nie byłaś u gina. Zobaczysz te 3 mies szybko przelecą !!!
Staraczk to już juto !? ja mocno trzymam kciuki za maleństwo
bertha jak ja bym chciała być już po punkcji i już to wszystko mieć za sobą, już tych kłuć mam dośćstaraczka1111, -Monika- lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄