Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

SIERPNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Dopóki chodziłam państwowo, to też mi nic nie badali, a najlepsza była pani gin, która słysząc, że mam okres co ok 50 dni powiedziała mi "a to macica tak sobie umyśliła"

W invikcie mi się nawet podoba, zgadnijcie dlaczego:
    https://www.klinikainvicta.pl/zespol/lek-med-andrzej-hajdusianek/
    ;)

Noooo .... mój niezły ale do takiego to mogłabym chodzić co tydzień :D

StaraczkaNika, Sarna84 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • bertha Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Dopóki chodziłam państwowo, to też mi nic nie badali, a najlepsza była pani gin, która słysząc, że mam okres co ok 50 dni powiedziała mi "a to macica tak sobie umyśliła"
    Ja państwowo chyba bylam raz w zyciu, 15 lat temu :) takze nawet jak chodze prywatnie (Medicover albo prywatny gabinet ginekologiczny), to żaden z ginow nie widzial potrzeby robienia badan.

tekst z macica, to jakas masakra :)

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli pewnie przesadzam z tym pragnieniem większej ilości badań... Po prostu chciałabym jak najszybciej się dowiedzieć co jeszcze ze mną nie tak i zacząć coś z tym robić.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • ewelina1991 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Moja ginekolog na NFZ mi powiedziała, że na zajście w ciążę przy PCOS i długich cyklach jest tylko jeden sposób - regularnie współżyć. Żadnego leczenia, badań, nic... szybko od niej uciekłam.

17.07. 2017-> 2 cs z clo
    19.08.2017-> cykl bez stymulacji
    30.09.2017 - > 3 cykl z clo bez owulacji
    26.10.2017 - 4 cykl z clo

W 2017-2018 - stymulacje cykli + dwie inseminacje

2018- 2020 starania naturalne

2020 - nieudane stymulacje + propozycja in vitro od lekarza
    01.2021 - stymulacja do IVF
    02.2021 - punkcja, transfer odroczony
    Transfer 1 - nieudany
    Transfer 2 - poronienie zatrzymane w 10tc
    Transfer 3 - ciąża biochemiczna
    Transfer 4 - nieudany
  • AgataPe Znajoma

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333, mnie kusi wtorek... 10dpo, nie wiem,czy nie zaryzykuje.

Amy333 lubi tę wiadomość

AgataPe
    70d1d5c21d7f0758ad40b708417c49f3.png
  • Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Czyli pewnie przesadzam z tym pragnieniem większej ilości badań... Po prostu chciałabym jak najszybciej się dowiedzieć co jeszcze ze mną nie tak i zacząć coś z tym robić.
    Doskonale Cię rozumiem, tez co miesiąc wymyślam nowe badania żeby w końcu dowiedzieć się co jest nie tak i zacząć działać...

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • barbarah Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina1991 wrote:
    Moja ginekolog na NFZ mi powiedziała, że na zajście w ciążę przy PCOS i długich cyklach jest tylko jeden sposób - regularnie współżyć. Żadnego leczenia, badań, nic... szybko od niej uciekłam.
    Coś w tym jest moja kuzynka ma okres 2 razy w roku i 2 dzieci bez wspomagaczy. Koleżanka co 60-70 dni okres i jedno dziecko. Może zatrybic ale zajmie to kupę czasu
    A ja też naturalnie okres co 45-50 dni.

Aniołek 07.2017
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, czyli nasze macice mają podobny tok myślenia ;)

Lunaris, Sarna84, Bocianiątko lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam tydzień temu państwowo na cytologię, bo skończyła mi się ważność w lipcu. Stwierdziłam, że skoro płacę takie składki to chociaż cytologię zrobię na NFZ..
    To był ostatni raz jak skorzystałam z państwowego ginekologa, wizyta trwała 5 min ( w tym rozebranie się, badanie, ubranie i do tego wywiad lekarski!! ), byłam w szoku!
    A na wynik cytologii muszę czekać UWAGA - miesiąc!

Jednak wolę swojego ginekologa, płacę, ale przynajmniej czuję, że jestem dobrze przebadana, od góry do dołu, a jak trzeba to poświęci mi nawet pół godziny :/

Niestety, takie czasy nastały :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Dziewczyny ktoras z was proponowala film Azyl,gdzie mogę go obejrzec?obejrzalam ten z Jude Foster,rewelacja,teraz chcę obejrzeć ten drugi ;)

On dość niedawno był w kinach, ale pewnie znajdziesz go na jakimś cda albo kinomanie..
    Szukaj, bo naprawdę warto :)

I ponownie polecam "Już za Tobą tęsknię", ciekawa jestem czy spodoba się którejś z Was tak samo jak mnie :) I czy poleją się łzy :D :D

blue00 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA, podaję przepis na ketchup z cukinii :D :D

Składniki ( na ok. 7-8 słoiczków, tych mniejszych - jak od dżemu )
    - 1,5kg obranej cukinii
    - 0,5kg cebuli
    - 3-4 papryki czerwone
    - 1 szkl. cukru
    - 3/4 szkl. octu
    - łyżeczka słodkiej papryki
    - 0,5 łyżeczki pieprzu cayenne ( jeśli lubicie na ostro to możecie dać więcej ;) ale trzeba uważać, bo łatwo przeholować ;)
    - łyżeczka pieprzy
    - 400g koncentratu pomidorowego
    - garść soli

Cukinię trzemy na grubych oczkach tarki ( pestki wyrzucić jeśli są ), cebulę kroimy w piórka, paprykę w paski.

Całość przekładamy do dużego garnka, zasypujemy garścią soli, mieszamy i odstawiamy na ok. 6godz.

Wodę, którą puści cukinia najlepiej wylać, bo jeśli ją zostawicie to będziecie miały dość rzadki ketchup, a nie o to chodzi ;)

Po 6 godz. wstawiamy garnek na mały gaz i gotujemy tak długo, aż warzywa zmiękną i zaczną się rozpadać.

Jak warzywa zmiękną dodajemy cukier, ocet i gotujemy 20min mieszając od czasu do czasu.

Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy, gotujemy kolejne 20 min.

Zdejmujemy z ognia i blendujemy na gładki sos.

Na koniec smakujemy, doprawiamy wg własnego uznania.
    Ciepły ketchup przelewamy do umytych słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy przez 10-15min.

Smacznego! :) :)

staraczka1111, Emiilka, Sarna84, KateHawke, Lunaris lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeszcze się urlopuję, ale wpadłam do Was na chwilę, by się przywitać, dopisać (na 24 sierpnia) i oczywiście pogratulować fasoluń. KaMiszka, Oli - spokojnej ciąży ze szczęściem pod sercem! Staraczka - ale czaaaaaad! Tak się cieszę, kochana, ściskam kciuki za Ciebie i maluchy!

staraczka1111, Flowwer lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja cie dziewczyny jesteście niesamowite :) tyle postów w jeden dzień :P

Sylwia przepis super, kojarzy mi się to z ajvarem, muszę koniecznie spróbować.

Mój wykres już Wam udostępniam, byłam wczoraj zakręcona przez moją durną szefową. Wyobraźcie sobie, że dzień przed urlopem dostałam mnóstwo maili z pretensjami a dziś o 8 rano telefon, gdzie miałam jej przedstawić swój plan pracy na sierpień (dodam, że po urlopie mam tydzień szkolenia i będę w pracy jakieś 3 dni) ona oczywiście oczekuje cudów - w związku z tym byłam wczoraj tak zestresowana, że mało spałam i obudziłam się dziś godzinę przed czasem, zastanawiam się czy to nie jest powodem spadku temperatury ?

Wszystkim pięknym kropeczkom i gumisiom gratuluję i życzę zdrówka :*

Co do winka to myślę, że jak się w końcu dobrze trafi to można się przestawić na wytrawne, chyba sobie zaraz zapodam bo to był najdłuższy tydzień w moim życiu, chociaż w drugiej połowie cyklu staram się w ogóle nie pić żadnego alkoholu, też tak macie?

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:

Sarna daj przepis na Gumisia :D :D :D

Lunaris, oto mój przepis na Gumisia:

1.zaplanowac eMkowi tygodniowa delegacje w okresie owulacji
    2. spisać cykl na straty w związku z nieobecnościa M w tygodniu owu
    3. bardzo czułe się pożegnać przed jego wyjazdem
    4. doprawić odrobina szczęścia :)

Emiilka, never_lose_hope, KateHawke, Bocianiątko, Anna Stesia, Amy333, Karma88, Lunaris lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, mam wyniki z dzisiaj i coś mi się zdaje, że ten progesteron dalej jest za niski :( Za radą Flowwer zrobiłam również estradiol:

14 dc - progesteron: 0,88 ng/ml, estradiol: 198,40 pg/ml.

Czy to oznacza, że dalej jestem przed owulacją? Objawów nie mam kompletnie żadnych. Wczoraj gin powiedział, że ovu dzisiaj albo jutro.

Ps. Ja na państwowej wizycie byłam kilka miesięcy temu i gin powiedziała, że po co mi jakiekolwiek badania, skoro normą są starania na poziomie roku albo nawet dwóch :/ Wszystko same musimy robić i na własną rękę...

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Idziemy łeb w łeb :D u nas we wtorek 3.38cm :) kiedy prenatalne? :)

21.08, będę trzymać kciuki za Twoje w przyszłym tygodniu :)

innamorata88 lubi tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Lunaris, oto mój przepis na Gumisia:

1.zaplanowac eMkowi tygodniowa delegacje w okresie owulacji
    2. spisać cykl na straty w związku z nieobecnościa M w tygodniu owu
    3. bardzo czułe się pożegnać przed jego wyjazdem
    4. doprawić odrobina szczęścia :)

Kurcze ja też ten cykl spisuję na straty, bo mój M po tym szpitalu jakiś taki zmęczony chodzi i przed wyjazdem na urlop jeszcze chce w pracy nadrobić więc wraca o 20. Nawet nie miałam sumienia go wykorzystywać, szczególnie że już nie mam pojęcia co z tą ovu. Może zdarzy się niepokalane poczęcie :D

Amy333, Sarna84 lubią tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam u gina po 3 miesiącach starań to mi powiedziała zebym wróciła po roku. Żadnych badań nie chciała robić , a teraz jak poszłam (przed upływem roku) to mi wreszcie przepisała hormony chociaż te podstawowe tj. Estradiol, prolaktyna, progesteron, zobaczymy co powie za tydzień w czwartek na wizycie. Dzisiaj 16 dc a owy ani widu ani słychu temperatura przedowulacyjna, a wczoraj już myślałam ze już po owulacje albo w trakcie... No nie wiem zobaczymy kiedy sie pojawi, bo ja chce już liczyć dni do testowania! A ostatnio owulka przychodzi kiedy chce...

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Kurcze ja też ten cykl spisuję na straty, bo mój M po tym szpitalu jakiś taki zmęczony chodzi i przed wyjazdem na urlop jeszcze chce w pracy nadrobić więc wraca o 20. Nawet nie miałam sumienia go wykorzystywać, szczególnie że już nie mam pojęcia co z tą ovu. Może zdarzy się niepokalane poczęcie :D

Ja tez sie już nie mogę doczekać owulka... i niepokalanego poczęcia : p bo pewnie znowu nie trafimy. Takie szczęście ....

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Ja jak byłam u gina po 3 miesiącach starań to mi powiedziała zebym wróciła po roku. Żadnych badań nie chciała robić , a teraz jak poszłam (przed upływem roku) to mi wreszcie przepisała hormony chociaż te podstawowe tj. Estradiol, prolaktyna, progesteron, zobaczymy co powie za tydzień w czwartek na wizycie. Dzisiaj 16 dc a owy ani widu ani słychu temperatura przedowulacyjna, a wczoraj już myślałam ze już po owulacje albo w trakcie... No nie wiem zobaczymy kiedy sie pojawi, bo ja chce już liczyć dni do testowania! A ostatnio owulka przychodzi kiedy chce...

Moja z nfz tak samo, zero przejęcia - rok to zupełna norma, proszę cierpliwie czekać. Z badaniami też lipa...
    Muszę przyznać że w enel medzie zaskoczyłam mnie bardzo jedna sprawa, na wizycie miałam tylko normalne badanie a na usg osobne skierowanie i dopiero we wtorek je będę miała, czy ktoś korzystał z Enel i tak miał?

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ