Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 5 sierpnia 2018, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie wolalabym wpisywac serduszka :/


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4381 1177

    Wysłany: 5 sierpnia 2018, 10:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 100mg luteiny miałam proga 6 na 100x2 prog 13 to w ogole wlasnego nie mam? O ile luteina podnosi?
    A drugie moje pytanie jak się bierze castangus?Ktoś brał?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 10:42

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 5 sierpnia 2018, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wg o ile dobrze pamietam to przy zerowym progu luteina 2×100 powinna dac proga 13.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4381 1177

    Wysłany: 5 sierpnia 2018, 11:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mozna miec 0? Bo na to by wychodziło bo mam 13
    Nigdy nie miałam takich problemów .. może jak sugerowałyście to od poronienia.. czy to samo się unormuje?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 11:48

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 5 sierpnia 2018, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze te kobiety na ktorych sprawdzano poziom progesteronu po luteinie tez nie mialy idealnie 0. To tez pewnie zalezy od masy ciala i innych czynnikow.
    Trasti nie analuzuj i nie bierz wszystkiego tak doslownie. Spisz sobie pytania i idz do lekarza.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4381 1177

    Wysłany: 5 sierpnia 2018, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide 8go to zapytam
    O wszystko ..
    Nigdy nie miałam problemow z progiem mam nadzieję, że to się unormuje bo jeszcze tego mi brakuje

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 11:57

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 sierpnia 2018, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti spokojnie, dopiero co poronilaś poczekaj aż organizm się unormuje. To nie działa tak, że wszystko będzie jak wcześniej. Daj sobie chwilę czasu i nie analizuj tak bo zwariujesz

  • Simons_cat Autorytet
    Postów: 4287 5494

    Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_85 wrote:
    Malinka mam nadzieję że za 2 tygodnie pochwalisz się efektem tych intensywnych starań ;)

    Simon Cat jak sytuacja u Ciebie? Powtarzałas test ? Jutro beta?

    Iga póki nie ma @ jest nadzieja :)

    Monika, jutro test i beta :) wyjezdzalam teraz do teściów na weekend i nie chciałam się stresować kombinowaniem :D

    Edit: Wróciłam do domu i nie wytrzymałam :)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/141be8db6755.jpg

    Chyba jest trochę mocniejsza. To jutro tylko beta :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 17:38

    Tosia2323, Siwulec, DorotaAnna, monika_85, Aga9090, PuskaMiki, kinga27.30, Nat90, Malinka7, Nadzieja22, Reniferra lubią tę wiadomość

    "Better late than never
    Just don't make me wait forever"

    oar8skjoksb1psnp.png
    💏Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

    💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - maj 2018, czerwiec 2018, grudzień 2018, lipiec 2020, listopad 2020, grudzień 2020

    😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane🙏 -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% 🙆

    🍃Zioła o. Sroki
    🥗Dieta. Podejście 5329635689986432366

    🍀 29 dc: bhcg 246, prog 34,8
    🍀 31 dc: bhcg 595, prog 38,5
    🍀 35 dc: bhcg 2594
    💉 Doszczepianie - ✔️
    🍀 7+1: 1 cm człowieka, FHR 144; 8+1: 1,6 cm; 9+1: 2,38 cm
    🌟Prenatalne 12+2: zdrowy 🧒 5,70 cm FHR 168
    🍀 14+2: 9,07 cm; 18+3: 254 g, FHR 146
    🌟 Połówkowe 22+0: wszystko ok, dzidziuś 438 g
    👩‍⚕️ Wizyta: 05.08
  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1276 2000

    Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti, miałam kiedyś problemy hormonalne i wtedy w obu fazach cyklu jeśli w ogole można mówić tu o fazach miałam progesteron 0,5. Więc jest to możliwe.

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png

    hchy90bvrfu41uli.png
  • DorotaAnna Autorytet
    Postów: 2983 2843

    Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_cat wrote:
    Monika, jutro test i beta :) wyjezdzalam teraz do teściów na weekend i nie chciałam się stresować kombinowaniem :D

    Edit: Wróciłam do domu i nie wytrzymałam :)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/141be8db6755.jpg

    Chyba jest trochę mocniejsza. To jutro tylko beta :)

    Jest mocniejsza :) ja wczoraj też z ciekawości robiłam wyszła dużo dużo mocniejsza krecha niż na pierwszym teście :) mam jeszcze jeden w zanadrzu więc mój mąż mówił dzisiaj „a siknij sobie co ci szkodzi”, ale już bez przesady :D

    Simons_cat lubi tę wiadomość

    UFPAp2.png
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons super ciemnieje :) bosko!!!

    Simons_cat lubi tę wiadomość

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons kreseczka ciemnieje wręcz książkowymi <3

    Dorota mąż ma racje :) a siknij sobie :)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons piękna krecha!
    U mnie owulacja w pełni (wg testów owulacyjnych) <3 było wczoraj ranoi dzisiaj po południu :D a później pojechaliśmy na rowery, mega wyluzowałam, było super. Teraz planujemy dalszą wycieczkę do Kampinosu (Puszcza Kampinoska) na następny weekend. Odwiedzilśmy też dzisiaj taką naszą miejscówkę gdzie jeździliśmy w szkole średniej na bzykanko na kocyku w wysokiej trawie (że my żadnego kleszcza nie złapaliśmy i że nas nikt nie nakrył to jest jakiś cud ;) ) miło było sobie powspominać dawne czasy :D ten weeken był bardzo udany! :D

    DorotaAnna, Nat90, Siwulec, Nadzieja22, Reniferra, by7mistake, Simons_cat lubią tę wiadomość

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons kazda kreska ma jakis limit. Dla mnie juz ta pierwsza byla super ciemna :)

    Moyeu kciuki za zarodeczek, niechaj teraz spokojnie wedruje w strone macicy i niech sie mosci :)

    Dorota czy moge Cie dopisac na nasza liste?

    moyeu, Simons_cat lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons kreska ciemnieje :)

    Dorota jak wcześniej już wspomniała Siwulec mąż ma rację;)

    Moyeu również trzymam kciuki;)

    Moja @ jak narazie leci sobie w kulki... myślałam że coś się już rozkręcić A tu dalej plamienie. Może jednak się franca rozmyslila i nie przyjdzie? :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 21:20

    moyeu lubi tę wiadomość

  • DorotaAnna Autorytet
    Postów: 2983 2843

    Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia oczywiście <3

    Szczerze to Wam powiem, że mogłabym sikać i sikać na te testy żeby tylko patrzeć czy nadal pojawia się kreska, to ze strachu chyba :( no i z przyjemności w sumie też :)

    Malgonia lubi tę wiadomość

    UFPAp2.png
  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mogłabym sikać w nieskończoność :P przeżywam, bo ostatni test zrobiłam wczoraj, a głupia miałam go sobie zostawić na jutro przed betą, ale kreska była prawie jak kontrolna, myślicie, że będzie dobrze? ohhh, człowiek niby ma dowód przed sobą a i tak się stresuje i analizuje

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 5 sierpnia 2018, 22:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po weselu i po poprawinach :)
    We wtorek idę jeszcze na usg zobaczyć czy pęcherzyk pękł, a w sobotę lece zrobić proga.

    Pytanie mam takie (chyba głupie): Czy po owulacji zawsze widać ciałko żółte i płyn w zatoce? Ile dni po owu się to utrzymuje? Jeśli nie widać ciałka żółtego, to owu nie było czy była niewartosciowa?

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

    Simons, Nat i Dorota ściskam kciuki za bety <3

    Ktoś dzis sika na jakieś testy ? Mam do rozdania z okazji rozpoczęcia II trymestru 14 tyg wiruski :)

    #%^*^%#%^^*%##}}}}%{^*|*{^{%|%%^}*}^{%{%#}}%%%}%%%#%%####^*$£££$£¥¥$$£¥¥$$££#£#£#£#£#$#£#£#!#

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 07:31

    DorotaAnna, Malgonia, Malinka7, MamaFabianka, Nat90, Simons_cat lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Ja już po weselu i po poprawinach :)
    We wtorek idę jeszcze na usg zobaczyć czy pęcherzyk pękł, a w sobotę lece zrobić proga.

    Pytanie mam takie (chyba głupie): Czy po owulacji zawsze widać ciałko żółte i płyn w zatoce? Ile dni po owu się to utrzymuje? Jeśli nie widać ciałka żółtego, to owu nie było czy była niewartosciowa?
    Malinka, ja najwcześniej wyłapałam ciałko żólte 3 dpo, ale nie na monitoringu tylko po prostu na wizycie, z tego co czytałam, to ciałko żółte też chwilę się tworzy, nie jest to takie hop siup :) jeśli pójdziesz 2 dpo to myślę że powinno być widoczne, ale nie wiem jak się sprawa ma w przypadku gdybyś poszła na podgląd w dniu owulacji.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 08:10

    Malinka7 lubi tę wiadomość

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego