Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry Dziewczyny.
Malinka mi też się wydaje, ze nie zawsze widać. W koncu już tu sie kilka ciaz z nieowulacyjnych cykli przewinelo. Wartosciowosci owulacji chyba sie po usg nie da stwierdzic.tu bardziej badanie progesteronu i estradiolu by pomoglo.Malinka7 lubi tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Dzien dobry Dziewczyny.
Malinka mi też się wydaje, ze nie zawsze widać. W koncu już tu sie kilka ciaz z nieowulacyjnych cykli przewinelo. Wartosciowosci owulacji chyba sie po usg nie da stwierdzic.tu bardziej badanie progesteronu i estradiolu by pomoglo.
Siwulec już 14 tc? Jak to? Kiedy? Przecież dopiero co wstawialas zdjecia testów. Ale ten czas leci! A wiruskami się oczywiscie czestujeSiwulec lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malinka ja podpowiem z estradiolem bo kiedys tu na forum inne dziewczyny duzo mi podpowiadaly - estradiol robi sie w3-5dc (mozna tez lh i fsh zeby sprawdzic ich stosunek),potem robi sie estradiol ok2dni przed spodziewaną owulacją (esradiol powinien pokazac czy zanosi sie na owu, na jedną komorke jajową przypada ok.150estradiolu) do tego mzna lh zeby zobaczyc czy zapowiada sie na wyrzut lh i potem 7dpo robi sie proga. Estradiolu po owu juz nie trzeba.
monika_85 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Zostawiam wirusy z okazji rozpoczęcia 11 tygodnia
*÷&$&$**÷;&($)/%×^+*$£$&$;÷×?!"; {\[~}`《》][|{($*÷&/£/¥#&÷*/?!=£=₩₩£÷_%÷=×£$!"(!&Tosia2323, MamaFabianka, Malinka7, ef36, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Pap, to ja się nie zgodze. Generalnie to "nie trzeba" sie badac, ale jesli chcemy ocenic jakosc owulacji to powinno sie badac estradiol i przed i po. Badanie po wskazuje wlasnie prawidlowa prace cialka zoltego.
Moim zdaniem jesli zrobisz teraz estradiol i bedzie ok 100 to cos Ci to badanie powie, ale jesli bedzie go mniej lub wiecej to moze dac wiecej pytan niz odpowiedzi. Jesli Twoj progesteron po owulacji jest powyzej 15 to rzeczywiscie szkoda kasy, ale jesli oscyluje kolo 8-10 wtedy warto szukac przyczyny.
Generalnie przyjmuje sie, ze powinien wynosic ok polowy tego przedowulacyjnego (a tego nie znamy). Nawet gdybys znala jego wartosc to bez informacji z usg ile jest pecherzykow to tez moze byc mylne.
U mnie ostatnio przed owulacja byl estradiol 1100, ale nie mialam usg wiec ciezko powiedziec na ile pecherzykow to sie rozlozylo.
Tak wiec jesli Twoj progesteron jest ok to estradiol po owulacji odpusc. A jak nie to w nastepnym cyklu, ktorego mam nadzieje nie bedzie warto sprawdzic przed i po owulce. -
nick nieaktualnyNat90 wrote:krew oddana:) wychodząc ze szpitala zorientowałam się, że moczu nie oddałam do badania, nie wiem co ze mną jest nie tak, ale ja nigdy o tym moczu nie pamiętam
Nat90 lubi tę wiadomość
-
Wiem, że estradiol warto badać 2-5 dc. Ale badalam go przez dwa ostatnie cykle i w tym sobie odpuscilam. Ale nigdy nie badalam go przed samą owu, ani też po. Mój prog w tamtym cyklu byl na poziomie prawie 8... A na monitoringu po owu juz nie bylam i bie wiem czy pecherzyk nie pękł czy co się zadziało, że ten prog był taki marny.
W tym cyklu byłam dwa razy juz na usg i pecherzyk jest/był jeden i ladnie rósł. Chyba przez to zamieszanie weselne nawet nie zdałam wam relacji z piątkowego usg.
Owu chyba byla w sobotę. We wtorek idę jeszcze na usg zobaczyć właśnie jak ta owulacja estradiol u mnie w labie kosztuje chyba 20 zl to moze zrobie razem z progiem. Zobaczę jeszcze. -
nick nieaktualny
-
Wsiadłam w autobus, za jakieś 15 min powinnam mieć wyniki, Boze, aż cieżko opisać jak bardzo jestem zdenerwowana, najpierw obejrzę wyniki z tsh i progiem, jak bedą dobre i prog nie niższy niż ostatnio to otworze kopertę z beta, jak nie to idę do psiapsi niech ona otwiera, moze zawiruskuje od razu bo w 30 tc jest;)
-
Witaj Julka
Lara, w sobotę rano były , później już żyliśmy weselem Jestem zapisana na 18.08 na testowanie. Na razie o tym nie myślę. Najbliższy plan jest taki:
Wtorek - usg i zobaczymy jak sytuacja po owu;
Sobota - badanie proga i może estradiolu. A może też inne badania. No i kolejne wesele
W poniedziałek zacznę się zastanawiać co dalej.
Nat, beta będzie na pewno super. trzymam kciuki i czekam na wyniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 15:01
lara88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Julka28 wrote:Ja odrazu z pytanie tsh 2.35 nie za duzo na staraczke?30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻