Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)

Oceń ten wątek:
  • Mileczka96 Debiutantka
    Postów: 13 3

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) możecie zerknąć na mój test ? widzicie coś czy to ja wariuje ?
    https://zapodaj.net/ee174a1956d01.jpg.html

    04.2018 Aniołek 7tc *

    11 cs

    hiperprolaktynemia
    długie cykle/ późna owulacja/ cykle bezowulacyjne
    bromergon 1/2 tab
    clostylbegyt 3-7dc
    duphaston
    pregnyl
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mileczka ja niestety nic nie widzę poza zaciekiem.

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • DorotaAnna Autorytet
    Postów: 2983 2843

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 12.30 mam zadzwonić do mojego gina i powie czy mnie przyjmie. Ogólnie trochę boli mnie brzuch, plamienie tylko jak wstałam była mocniejsza plama, teraz jakby tylko pojedyncze kropki, ale same wiecie jak łatwo się przestraszyć :(

    Mileczka ja sama nie wiem ale wydaje mi się, ze nad zaciekiem jest jakiś cień cienia. Chyba ze to po prostu granica tego zacieku. Powtórz test najlepiej za pare dni.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 11:46

    UFPAp2.png
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota trzymam kciuki żeby lekarz Cię przyjął i żeby plamienie okazało się niegroźne.
    Ja na początku mojej ciąży też plamilam i okazało się, że zrobił mi się krwiak w macicy. Dostalam nakaz leżenia, duphaston i po paru tygodniach nie było po krwiaku śladu :)

    DorotaAnna lubi tę wiadomość

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • DorotaAnna Autorytet
    Postów: 2983 2843

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takiego krwiaka rozumiem widać na usg? Nawet przy takiej wczesnej ciąży?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 11:50

    Malgoska2506 lubi tę wiadomość

    UFPAp2.png
  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze <przytul> ale to chyba nie są plamienia jak przy @? czy brązowe?

    DorotaAnna lubi tę wiadomość

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • DorotaAnna Autorytet
    Postów: 2983 2843

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie brązowe właśnie

    UFPAp2.png
  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pęcherzyka ciążowego może nie być widać, ale krwiaka powinno

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    to leż narazie, tylko taksówką może podjedz do gina, żeby w ten upał nie tarabanić się autobusami jak nie jeździsz samochodem, wszystko będzie dobrze ;* dostaniesz pewnie tę luteinę jak ja i do nast usg będziesz ją ciumkać i później zabijać niedobry smak tic takiem :)

    DorotaAnna lubi tę wiadomość

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota tak krwiak widać na usg jeśli jest.

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1221 1872

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.instagram.com/p/BmJe_w5DxcU/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=sqip3n2rws78

    Coś na poprawę humoru ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 13:07

    Nat90 lubi tę wiadomość

    28lat 🍍 43cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1500xr

    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    2021 decyzja o IVF Invimed Warszawa ➡️ Czekam na wyniki badań genetycznych (BRCA 1 i BRCA 2, łamliwy chromosom X, kariotypy)
    W międzyczasie koksuję jajka 💪🏻
  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest OBRZYDLIWIE, nienawidzę takiej pogody, chcę już październik <3

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ładne buciczki, spodnie, kurteczki, płaszczyki, piękne szale, ładny makijaż niespływający tak jak teraz... ahhhh! can't wait! kocham jesień

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja już czekam pod gabinetem. Trzymajcie kciuki, żeby pęcherzyk pękł i żeby było ciałko żółte.

    Później was nadrobie. :-)

    monika_85, kinga27.30, Nat90, DorotaAnna, Siwulec, Malgonia lubią tę wiadomość

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem nowa i mam duzy problem. Od okolo 3 lat staramy sie z mężem o drugie dziecko, dwa miesiące temu miałam operacje na kręgosłup i pol roku musimy sie wstrzymac od ciąży tak wiec daliśmy na luz i w sumie bylo bez zabezpieczeń bo po co jak 3 lata nic? Okres spoznia mi sie dwa dni zrobilam test i cos takiego wyszlo i nie mam pojęcia czy to jakies przebwrwienie czy jak?
    Dziś rano mialam bardzo malo brązowego plamienia inie wiem czy to pocZątek @ czy ....<3 mogly byscie mi pomóc w interpretacji testu?

    https://zapodaj.net/3c732321fc563.jpg.html

  • DorotaAnna Autorytet
    Postów: 2983 2843

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza trochę mnie uspokoił :) dostałam luteinę dopochwowo i mam iść do niego teraz we wtorek albo czwartek.

    Malinka trzymam mocno kciuki!

    Małgośka ja bym zrobiła jeszcze jeden test

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 17:03

    Siwulec, Malinka7 lubią tę wiadomość

    UFPAp2.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap ja tu wszystkim wróżę ciąże, ale nie każda wróżba się od razu sprawdza ;)

    Dorota super, słuchaj lekarza i będzie dobrze :)

    Malgoska powtórz test bo kreska jest biała i mi to wyglada na jakiś błąd testu, może jakiś felerny.

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szybko zdaję relacje, a dopiero wieczorem do was zajrze na dluzej.

    Pęcherzyk pękł, gin mówi, że jest ciałko żółte, chociaż nie była przekonana, ale stwierdziła, że TO jej wyglada na ciałko żółte. Mam zdjęcie. Endometrium super pogrubione 1,75cm.

    I teraz tak. Kazała mi jutro zbadać proga... Żeby zobaczyć jak ciałko żółte pracuje i mam jej wysłać wynik smsem.

    Tylko, że ja podejrzewam, że owu była w sobote(no max w niedziele) i zastanawiam sie czy tak wczesnie badanie proga ma sens. Ona stwierdziła, że tak, bo po tym się widzi jak to ciałko żółte pracuje. Dodatkowo, kazała brać dupka, ale dopiero po badaniu.

    Chyba mało co się zna :-D no nie wiem, ale wy tu zawsze piszecie, że proga bada się 7dpo. No i że dupek nie wychodzi w badabiach. Ona natomiast mówi inaczej.

    No i nie wiem. Chyba dla spokoju pojade jeszcze jutro przed pracą na tego proga, a tak czy siak zrobię go jeszcze w sobotę.

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Simons_cat Autorytet
    Postów: 2469 2731

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka, ale miałaś emocje :( dobrze, że sytuacja opanowana :*

    Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

    Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    Ciąża biochemiczna - maj 2018, czerwiec 2018, grudzień 2018, lipiec 2020, listopad 2020, grudzień 2020

    PCOS, IO, niedoczynność tarczycy.
    Szczepienia limfocytami męża💉 -> alloMLR 0%😭 -> szczepienia pullowane🙏 -> alloMLR ? 18.03
    Zioła o. Sroki
    Dieta. Podejście 5329635689986432366

    "Better late than never
    Just don't make me wait forever"

    oar8skjoksb1psnp.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota trzymam kciuki, zeby plamienie szybko przestalo Cie straszyc.

    Malinka pewnie lekarz jest w stanie cos powiedziec o progu i z 3 dpo, zazwyczaj bada sie 7 bo wtedy jego poziom powinien byc najwyzszy i jesli wtedy jest np ok 5 to znaczy, ze juz raczej wiecej nie bedzie.

    DorotaAnna lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego