Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)

Oceń ten wątek:
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat, i ja mam dosyć upałów, ale jak przeczytałam o kurtkach, to zdecydowanie wolę słońce :-)

    Dorota, leż, odpoczywaj i słuchaj lekarza :-)

    Ps. Poprzedni mój post jest jak masło maslane, ale pisany bardzo szybko, wybaczcie :-)

    DorotaAnna lubi tę wiadomość

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, no niby tak. Ale jak zapytałam jaki powinien byc prawidłowy wynik, to powiedziała, że miniumum 15.
    Może jest zakrecona i nie zarejestrowala tego że to bedzie dopiero 4dpo.

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Malinka to by znaczylo, ze prawie zadna z nas nie ma prawidlowego. Mi dwoch ginekologow mowilo, ze przy progu powyzej 10 nie trzeba nic podawac (ale jakos nie mam do tego przekonania).

    Tosia2323 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • pap86 Autorytet
    Postów: 3627 2667

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka zrob tego proga tak jak ona chce. W koncu po to chodzisz do gina zeby sie wspomoc.

    Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem załamana po dzisiejszym monitoringu :( pęcherzyk jak był 13mm w 9 dc taki pozostał w 14dc :( ale za to endometrium grubiutkie, ponad 10 mm, tylko na co mi to :( najlepsze jest, że test owulacyjnt wczorajszy był ewidentnie pozytywny i ciemniejszy niż przedwczoraj czy dzisiaj, krecha była super czerwona, dzisiaj nadal pozytywny ale widać niewielką różnicę. Pocieszam się, że może coś pękło wczoraj i po prostu ten 13mm to.jakiś nowy, a ciałka żółtego jeszcze pobprostu nie widać. Strasznie mi smutno i źle, jakoś tak owulacja wydawała mi się oczywistością, a tu takie kwiatki. Jak są duże pęcherzyki to endo cienizna, jak już endo ładne to bez owulacji :(

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu no lekarzem nie jestem, ale to co piszesz jest mozliwe. Ja jak bylam na ostatnim usg to mi.lekarz mowi ze owulacja byla z prawej strony (robilusmy tylko taki szybki podglad zeby zobaczyc czy w ogole mam owulacje), a ja zdziwiona bo bolalo z lewej. No i mowie mu to a ten patrzy: tak ma pani cialko zolte na lewym. Wrocil do prawego, patrzy i patrzy i mowi, ze tam jest pecherzyk.. nie wnikalam juz za bardzo co to za jeden, ale ostatnio na dinusiach byl watek endometrium powyzej 8mm, ze takie wskazuje, ze owulacja juz byla.

    moyeu lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu organizm ludzki to jedna wielka zagadka, także wszystko jest możliwe! Ale pamiętaj- kto nie walczy ten nie niańczy ;)

    moyeu lubi tę wiadomość

  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 8 sierpnia 2018, 06:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteście kochane! <3

    Malgonia lubi tę wiadomość

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 8 sierpnia 2018, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!
    Z jednej strony bardzo się cieszę, że Was tutaj widzę, z drugiej - niekoniecznie. :)
    Ja wracam z krótkiego urlopu, uzbrojona w dodatkowe siły :) cudownie byłoby gdyby udało się w sierpniu. Ja sama jestem z maja - cudowny prezent na kolejne urodziny. :D

    Bardzo proszę o wpisanie mnie na 24.08 :) wszystko jeszcze przed nami. :)

    Buziaki dziewczyny :*

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu, akurat podczytałam wątek, więc się wypowiem jako posiadająca problemy taj z owulacją, jak i z endometrium.
    Samo endometrium nie musi świadczyć o owulacji - ja miewałam owulację przy endo grubości 5 mm (to bez wspomagania estrogenami) i nie miałam owulacji mimo endo 9 mm. Na owulację wskazywać może też wygląd endometrium (czy linijne czy jednofazowe).

    Pęcherzyki też mogą się zatrzymać (ja tak miałam na stymulacji, że były 4 o wielkości 9 - 10 mm i przestały rosnąć ok. 13 dc). Zaś test owulacyjny pokazuje pik LH, który może, ale nie musi poprzedzać owulacji. Ja wielokrotnie miałam już testy pozytywne bez owulacji. Dodam, że miewałam też owulacje np. 3 dc!

    Teraz to możesz gdybać niestety i tylko progesteron, a najlepiej ciąża, potwierdzą owulację.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku, aż musiałam napisać-jak dobrze Cię widzieć :-*

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 8 sierpnia 2018, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, no właśnie zdaję sobie sprawę z tego, że albo progesteron albo ciąża. W poniedziałek jadę zbadać proga, zobaczymy. Trochę mi już emocje opadły, więc zaczynam trochę trzeźwiej myśleć ;)
    PS.: miło Cię tu widzieć :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 16:16

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
  • kinga27.30 Autorytet
    Postów: 4082 2896

    Wysłany: 8 sierpnia 2018, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... No i mam, temp spadła prawie do podstawowej. Plamienia wczoraj i dziś jednorazowe (żywą krwią) + brudzenie (brązowe), które raz jest, za chwilę znowu znika, żeby później się pojawić. /wybaczcie zobrazowanie/

    Już nie wiem sama, czy jechać jutro na badania - komórki NK koniecznie muszę zbadać PRZED @ (bardzo drogie nadanie) :( a dzisiaj dopiero 23dc...
    Zerknijcie proszę na mój wykres - co o tym myślicie?

    ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Simons_cat Autorytet
    Postów: 5987 7506

    Wysłany: 8 sierpnia 2018, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie dzisiaj beta 931,70 :)

    Siwulec, kinga27.30, patuniek86, Malgonia, moyeu, Malinka7, moni05, Nat90 lubią tę wiadomość

    Czarek już z nami 🥳 3270/56

    qdkkp07wtetxwyuk.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

    💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020

    😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%

    🍀 29 dc: bhcg 246, prog 34,8/31 dc: bhcg 595, prog 38,5/35 dc: bhcg 2594
    💉 Doszczepianie - ✔️
    🍀 7+1: 1 cm człowieka, FHR 144; 8+1: 1,6 cm; 9+1: 2,38 cm
    🌟Prenatalne 12+2: 5,70 cm FHR 168
    🍀 14+2: 9,07 cm; 18+3: 254 g, FHR 146
    🌟 Połówkowe 22+0: wszystko ok, dzidziuś 438 g
    🍀 25+1: 771 g
    🌟 USG III trymestru 29+0: 1148 g
    🍀 31+0: 1422 g, 32+6: 1871 g, 35+1: 2663 g, 37+6: 2779 g, 38+6: 3116 g
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 8 sierpnia 2018, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_cat wrote:
    Hej u mnie dzisiaj beta 931,70 :)

    Zajebiscie !!! Gratulacje !!!

    Simons_cat lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Simons_cat Autorytet
    Postów: 5987 7506

    Wysłany: 8 sierpnia 2018, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :))

    Dorotka, wodze, że u ciebie też poszło do góry :) super!

    Siwulec, DorotaAnna lubią tę wiadomość

    Czarek już z nami 🥳 3270/56

    qdkkp07wtetxwyuk.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

    💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020

    😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%

    🍀 29 dc: bhcg 246, prog 34,8/31 dc: bhcg 595, prog 38,5/35 dc: bhcg 2594
    💉 Doszczepianie - ✔️
    🍀 7+1: 1 cm człowieka, FHR 144; 8+1: 1,6 cm; 9+1: 2,38 cm
    🌟Prenatalne 12+2: 5,70 cm FHR 168
    🍀 14+2: 9,07 cm; 18+3: 254 g, FHR 146
    🌟 Połówkowe 22+0: wszystko ok, dzidziuś 438 g
    🍀 25+1: 771 g
    🌟 USG III trymestru 29+0: 1148 g
    🍀 31+0: 1422 g, 32+6: 1871 g, 35+1: 2663 g, 37+6: 2779 g, 38+6: 3116 g
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 8 sierpnia 2018, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons, kiedy doktorek ?

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Simons_cat Autorytet
    Postów: 5987 7506

    Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień w piątek :)

    Siwulec, DorotaAnna lubią tę wiadomość

    Czarek już z nami 🥳 3270/56

    qdkkp07wtetxwyuk.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

    💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020

    😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%

    🍀 29 dc: bhcg 246, prog 34,8/31 dc: bhcg 595, prog 38,5/35 dc: bhcg 2594
    💉 Doszczepianie - ✔️
    🍀 7+1: 1 cm człowieka, FHR 144; 8+1: 1,6 cm; 9+1: 2,38 cm
    🌟Prenatalne 12+2: 5,70 cm FHR 168
    🍀 14+2: 9,07 cm; 18+3: 254 g, FHR 146
    🌟 Połówkowe 22+0: wszystko ok, dzidziuś 438 g
    🍀 25+1: 771 g
    🌟 USG III trymestru 29+0: 1148 g
    🍀 31+0: 1422 g, 32+6: 1871 g, 35+1: 2663 g, 37+6: 2779 g, 38+6: 3116 g
  • DorotaAnna Autorytet
    Postów: 2983 2844

    Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons tak! U mnie dzisiaj 1897 co strasznie mnie uspokoiło po tym wczorajszym plamieniu :) u Ciebie tez bardzo ładnie urosło! Rosną kropki jak na drożdżach :D

    Malgonia, Simons_cat, Nadzieja22, Malinka7 lubią tę wiadomość

    UFPAp2.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję pięknych bet :) rośnijcie zdrowo :)

    Kinga a czy mierzyłaś wcześniej temperaturę?
    Ile u Ciebie zazwyczaj trwają cykle?

    DorotaAnna, Simons_cat lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ