Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)

Oceń ten wątek:
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat, super! :-)

    Nat90 lubi tę wiadomość

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Simons_cat Autorytet
    Postów: 5334 6657

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, że u mnie beta 411,3 :)

    Aga9090, Malinka7, Nat90, Siwulec, moyeu, StaraczkaNika, MamaStasia, Nadzieja22, Malgonia, Vivanillka, DorotaAnna, Angelika83, by7mistake, monika_85, Magda - mbc, Grzechotka2, Reniferra lubią tę wiadomość

    29 dni do🤱

    oar8skjoksb1psnp.png
    💏Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

    💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020

    😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%

    🍀 29 dc: bhcg 246, prog 34,8/31 dc: bhcg 595, prog 38,5/35 dc: bhcg 2594
    💉 Doszczepianie - ✔️
    🍀 7+1: 1 cm człowieka, FHR 144; 8+1: 1,6 cm; 9+1: 2,38 cm
    🌟Prenatalne 12+2: 5,70 cm FHR 168
    🍀 14+2: 9,07 cm; 18+3: 254 g, FHR 146
    🌟 Połówkowe 22+0: wszystko ok, dzidziuś 438 g
    🍀 25+1: 771 g
    🌟 USG III trymestru 29+0: 1148 g
    🍀 31+0: 1422 g, 32+6: 1871 g, 35+1: 2663 g
    👩‍⚕️ Wizyta: 2.11
  • Simons_cat Autorytet
    Postów: 5334 6657

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś


    Nat, cudowna beta :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 18:44

    Nat90 lubi tę wiadomość

    29 dni do🤱

    oar8skjoksb1psnp.png
    💏Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

    💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020

    😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%

    🍀 29 dc: bhcg 246, prog 34,8/31 dc: bhcg 595, prog 38,5/35 dc: bhcg 2594
    💉 Doszczepianie - ✔️
    🍀 7+1: 1 cm człowieka, FHR 144; 8+1: 1,6 cm; 9+1: 2,38 cm
    🌟Prenatalne 12+2: 5,70 cm FHR 168
    🍀 14+2: 9,07 cm; 18+3: 254 g, FHR 146
    🌟 Połówkowe 22+0: wszystko ok, dzidziuś 438 g
    🍀 25+1: 771 g
    🌟 USG III trymestru 29+0: 1148 g
    🍀 31+0: 1422 g, 32+6: 1871 g, 35+1: 2663 g
    👩‍⚕️ Wizyta: 2.11
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons, gratuluje :-) beta extra. Kiedy wybierasz się na wizytę?

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Simons_cat Autorytet
    Postów: 5334 6657

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, 17.08 :) i mam nadzieję, że dotrwam, a nie polece wcześniej ^_^

    Nat90, DorotaAnna, Siwulec lubią tę wiadomość

    29 dni do🤱

    oar8skjoksb1psnp.png
    💏Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

    💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020

    😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%

    🍀 29 dc: bhcg 246, prog 34,8/31 dc: bhcg 595, prog 38,5/35 dc: bhcg 2594
    💉 Doszczepianie - ✔️
    🍀 7+1: 1 cm człowieka, FHR 144; 8+1: 1,6 cm; 9+1: 2,38 cm
    🌟Prenatalne 12+2: 5,70 cm FHR 168
    🍀 14+2: 9,07 cm; 18+3: 254 g, FHR 146
    🌟 Połówkowe 22+0: wszystko ok, dzidziuś 438 g
    🍀 25+1: 771 g
    🌟 USG III trymestru 29+0: 1148 g
    🍀 31+0: 1422 g, 32+6: 1871 g, 35+1: 2663 g
    👩‍⚕️ Wizyta: 2.11
  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak: na usg było widać pęcherzyk ciążowy 9mm, dostałam luteinę podjęzykowa, bo obok pęcherzyka jest jakby widoczny płyn po zagnieżdżeniu i dla bezpieczeństwa mam ja brać 2x2, kolejna wizyta za 10 dni i juz powinno być serduszko:) ps, niedobra ta luteina, mogła mi dać cos do łykania po prostu, jak nie miałam mulenia i nudności tak po tym mi sie jakos tak dziwnie zrobiło

    Simons_cat, Nadzieja22, Vivanillka lubią tę wiadomość

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • DorotaAnna Autorytet
    Postów: 2983 2843

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mi beta wyszła 849,6 U/l a Wy jakie macie jednostki?


    Doradźcie mi... nie wiem czy iść już teraz na wizytę? Wiem, że nic nie będzie widać, ale nie wiem może lekarz dałby mi coś "na wszelki wypadek" w związku z moim poprzednim poronieniem? Czy się nie stresować i iść doPiero jak będzie widoczne serduszko?

    moyeu, Nadzieja22, Siwulec lubią tę wiadomość

    UFPAp2.png
  • DorotaAnna Autorytet
    Postów: 2983 2843

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat, Simons gratuluję :)

    UFPAp2.png
  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dorota, ja bym się umówiła na Twoim miejscu, a za 2 dni juz będzie beta podobna do mojej dzisiejszej także tez juz cos zobaczysz!:)

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • DorotaAnna Autorytet
    Postów: 2983 2843

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasuje mi termin u lekarza 9.08, 14.08 a potem 23.08 i sama nie wiem...

    UFPAp2.png
  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja bym poszła 9 i 23, bo bym nie wytrzymała na pierwsze ponad dwa tygodnie, ale ja z tych niecierpliwych bardzo;)

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • Simons_cat Autorytet
    Postów: 5334 6657

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka, zrobiłabym jak mówi Nat :) Ja w tym tygodniu nie idę, bo chcę najpierw sprawdzić czy w ogóle przyrost bety jest. Też mam niepowodzenia za sobą, ale to nic nie da, że pójdę wcześniej. Duphaston już łykam, więc nic więcej nie zrobię. Pozostaje mi tylko czekać i liczyć na to, że w końcu się uda :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 20:58

    DorotaAnna, Nat90 lubią tę wiadomość

    29 dni do🤱

    oar8skjoksb1psnp.png
    💏Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

    💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020

    😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%

    🍀 29 dc: bhcg 246, prog 34,8/31 dc: bhcg 595, prog 38,5/35 dc: bhcg 2594
    💉 Doszczepianie - ✔️
    🍀 7+1: 1 cm człowieka, FHR 144; 8+1: 1,6 cm; 9+1: 2,38 cm
    🌟Prenatalne 12+2: 5,70 cm FHR 168
    🍀 14+2: 9,07 cm; 18+3: 254 g, FHR 146
    🌟 Połówkowe 22+0: wszystko ok, dzidziuś 438 g
    🍀 25+1: 771 g
    🌟 USG III trymestru 29+0: 1148 g
    🍀 31+0: 1422 g, 32+6: 1871 g, 35+1: 2663 g
    👩‍⚕️ Wizyta: 2.11
  • Simons_cat Autorytet
    Postów: 5334 6657

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka, a który tydzień i dzień u ciebie wychodzi? U mnie 4+3, u Nat widzę 4+6.

    29 dni do🤱

    oar8skjoksb1psnp.png
    💏Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

    💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020

    😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%

    🍀 29 dc: bhcg 246, prog 34,8/31 dc: bhcg 595, prog 38,5/35 dc: bhcg 2594
    💉 Doszczepianie - ✔️
    🍀 7+1: 1 cm człowieka, FHR 144; 8+1: 1,6 cm; 9+1: 2,38 cm
    🌟Prenatalne 12+2: 5,70 cm FHR 168
    🍀 14+2: 9,07 cm; 18+3: 254 g, FHR 146
    🌟 Połówkowe 22+0: wszystko ok, dzidziuś 438 g
    🍀 25+1: 771 g
    🌟 USG III trymestru 29+0: 1148 g
    🍀 31+0: 1422 g, 32+6: 1871 g, 35+1: 2663 g
    👩‍⚕️ Wizyta: 2.11
  • DorotaAnna Autorytet
    Postów: 2983 2843

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons u mnie wychodzi 4+3. Ostatnią @ miałam 4.07 a owu ok 22, ale ciężko u mnie z obliczeniami bo to dopiero drugi cykl po poronieniu. Zawsze miałam długie cykle 31 dni

    Simons_cat lubi tę wiadomość

    UFPAp2.png
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons, życzę dużo silnej woli abyś dotrwała do wizyty. :-)
    Dorotka, jeśli Cię coś niepokoi to zrobiłabym tak jak dziewczyny piszą, poszła bym na najbliższy możliwy termin. Wierzę, że wszystko będzie dobrze :-)

    Nat, ja też dobrze nie wspominam tej luteiny podjezykowej, fuuuj... Alw czego się nie robi dla dziecka :-)

    Simons_cat, Nat90 lubią tę wiadomość

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 6 sierpnia 2018, 23:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ! Piękne wyniki <3 rośnijcie zdrowo <3

    Simons_cat lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • pap86 Autorytet
    Postów: 3622 2666

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Czy mozna do was dolaczyc w sierpniowym testowaniu? U Was co i rusz to widze coraz to nowe dwie szczesliwe kreseczki i piekne przyrosty bety. Moze Wasz watek jest jakis magiczny i szczesliwy? :D staram sie o drugie dziecko juz od stycznia. Obecnie to moj 8cs i ze wzgledu na to,ze dosc dlugo nie udaje sie zajsc to na jesieni wybieram sie do spexjalisty od nieplodnosci, moze cos sie po pierwszym porodzie popsulo. Wyniki hormonow mam ok. Moze Wasze wiruski mi pomogą :) testuję ok.18sierpnia chyba,ze wczesniej przylezie @ :/

    DorotaAnna, Carmen.92 lubią tę wiadomość

    Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • DorotaAnna Autorytet
    Postów: 2983 2843

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam plamienia :( więc jak się uda to idę jeszcze dzisiaj do lekarza :(

    UFPAp2.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dostałam plamienia :( więc jak się uda to idę jeszcze dzisiaj do lekarza :(


    Jak plamienia są spore to mozesz pojechac na IP jeśli się do lekarza nie dostaniesz. Leż i odpoczywaj, plamienia dość często się zdarzają i nie musza oznaczać nic złego, trzymam kciuki

    Cześć pap, za Ciebie tez kciuki żebyście nie zdążyli pójść do specjalisty ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 09:42

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • pap86 Autorytet
    Postów: 3622 2666

    Wysłany: 7 sierpnia 2018, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna sprawdz sobie poziom progesteronu i do gina po lutkw lub dupka na wszelki wypadek.
    Siwulec dzieki za kciuki! :D z tego co tu na watku czytam to chyba ladnie wrozylas dziewczynom ciaze hehe

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 10:28

    DorotaAnna, Siwulec lubią tę wiadomość

    Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego