Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Chyba inkogluto :P


    Gluto czasem tez się pojawia ;)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki dzialaj :)

    Siwulcu Frez zaczela rodzic :)

    PuskaMiki, patuniek86 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1292 2149

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez GRATULACJE! Akcja jak z filmu! Życzę Wam dużo zdrówka i przespanych nocy! <3

    U mnie 15 dpo, @ jak narazie nie ma. Testy robię bobki, więc wychodzą jakieś cienie-poczasiaki więc nauczona doświadczeniem, nie ufam im. Piersi bolą, brzuch raczej kłuje niż boli, jeśli ma @ przyjść to niech przychodzi a nie robi nadzieje :(
    Wczoraj byłam z mężem na randce z okazji 2 rocznicy ślubu, było świetnie :D

    29lat 🍍 47cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, Hiperinsulinemia, Insulinooporność
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1750xr
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota zmutowana
    ❌ Obniżone wolne białko S

    🥚AMH
    Wrzesień 2020 0,72
    Kwiecień 2021 0,42

    7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
    💉IVF💊
    Kwiecień 2021 Invimed Warszawa dr K.
    Kwiecień 21 - długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I
    7dpt ⏸ 9dpt 16,11 mIU/ml 11 dpt 36,23 mIU/ml (przyrost 131%) 13 dpt 29,59 mIU/ml - CB 😭
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu ja ciagle wierze w Twoj cykl.. a jakbys sie podzielila z nami.poczasiakami to bysmy mogly ponakrecac sie razem z Toba :) temperaturka ladnie odbila wiec moze cos tam sie dzieje :)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Lorella Ekspertka
    Postów: 223 190

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! ja tez bede testowac w sierpniu... 31 :)chyba sporo nas bedzie testowalo tego dnia :D jakos staram sie nie nastawiac za bardzo bo jakis dziwny ten cykl mialam...niby ze sluzem wszystko tak jak powinno byc w dniach plodnych ale tempka szalala...
    3mam kciuki za wasze najblizsze testy!

    Malgonia lubi tę wiadomość

    0d1y3e3kz4mwxduv.png

    bfarxzdv5ixw2s0t.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś takiego jest, ze na przełomie miesięcy zawsze najwięcej się dzieje :)
    Z ośmiu testerek któraś musi coś wysikać :P


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Lorella Ekspertka
    Postów: 223 190

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia tez tak mysle! oby pojawilo sie jak najwiecej tych dwoch kreseczek

    Malgonia lubi tę wiadomość

    0d1y3e3kz4mwxduv.png

    bfarxzdv5ixw2s0t.png
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1794 2330

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na podglądzie. Jak to lekarz ujął "nic tu nie widać"...poza niewielka ilością płynu w zatoce douglasa. Ciałka żółtego brak. Dostalam zjeb** że przychodzę dopiero w 24dc! Tak więc nie wiadomo, czy owu w ogóle była (potwierdzają ją tylko ten płyn i kłucie w okolicy jajnikają bo pozostałe znaki takie jak temp stanowczo nie). Chociaż z drugiej str mam trochę wątpliwości co do umiejętności obsługi usg u tego gina- zdarzyło mu się nie widzieć pięknego ciałka żółtego w poprzedniej ciąży (twierdził, że to ciąża z drugiego jajnika...nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że w tym właśnie cyklu, w którym zaciazylam chodziłam do niego na monitoring....więc tu pytanie- który jajniki i co on właściwie obserwował?!). No nic, brak kolejek u specjalisty też może o czymś świadczyć ;)

    zem3wn15hyz14zz5.png
    f2w3rjjgdzkxqe47.png

    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1794 2330

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i postanowiłam nie mierzyć póki co temp (za bardzo mnie to irytuje) co ma być to będzie :)

    zem3wn15hyz14zz5.png
    f2w3rjjgdzkxqe47.png

    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra no jak jest płyn i był dopiero co pozytywny owulak to może być własnie chwilę po owulacji. Jak Ci się nie chce codziennie mierzyć to za jakieś 3 dni choć sprawdź czy jest wyżej niż ostatnio. Trzymam kciuki żeby z tej owulacji widmo był jakiś człowieczek :)

    Anhydra lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :)
    Zaczynam mieć obawy co do tego cyklu... Jestem 4 dni przed @ i mój śluz wygląda jak płodny (z tym że 5 razy więcej go i jest gestszy, mleczny) i nie mam żadnych objawów zwiastujacych @.
    Moze to przez stres przed zabiegiem? Co myślicie?

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja szczerze ciąży bym po śluzie nie wróżyła. To są takie baaardzo zwodnicze objawy. Ale jak chcesz się powkręcać to nie ma sprawy :)
    Może zrób jutro testa. Kiedy miałaś owulację?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1794 2330

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Moni ja szczerze ciąży bym po śluzie nie wróżyła. To są takie baaardzo zwodnicze objawy. Ale jak chcesz się powkręcać to nie ma sprawy :)
    Może zrób jutro testa. Kiedy miałaś owulację?
    Jeżeli dobrze odczytuje stopkę to u Moni chyba póki co starania nieco odłożone w czasie..
    W każdym razie stres może faktycznie nieco namieszać w cyklu. A wzrost zawartości śluzu w II połowie cyklu z tego co kojarzę wynika ze wzrostu poziomu estrogenów i progesteronu (co jest swoją drogą charakterystyczne dla ciąży, ale dla samej fazy lutealnej również). Poprawcie, jeśli się mylę ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 16:02

    zem3wn15hyz14zz5.png
    f2w3rjjgdzkxqe47.png

    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jeśli mnie pamięć nie myli to tam były jakieś starania jeszcze przed diagnoza?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1311 2036

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Niezmiennie tu zaglądam, choć rzadziej się odzywam. Wciąż kibicuję!
    Frezyjciada, podczytałam na wrześniówkach. Wielkie gratulacje :). Każda chyba marzy o takim porodzie.
    U nas wszystko w porządku. W czwartek mamy prenatalne, ale jestem spokojna, bo w niedzielę maluch był podglądany i wygląda na zdrowego. Skacze sobie we mnie jak mała żabka. Aż dziw bierze, że się tego nie czuje.
    Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki <3

    Anhydra, Malgonia, Patrycja20, Lorella, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png

    hchy90bvrfu41uli.png
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia tak, niestety w trakcie dni płodnych nastąpiła diagnoza. Właśnie nie chcę nic wkręcać. Bo byłoby to niebezpieczne.

    Anhydra pewnie to zależy, z moich obserwacji zawsze miałam "suszę".

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni to trzymam kciuki zeby bylo dobrze. A co to bedzie znaczyc w Twoim przypadku bedziemy wiedziec juz niedlugo.

    Renifera juz niedlugo poczujesz swoja zabke :) daj znac koniecznie po badaniu.

    Reniferra, moni05 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Simons_cat Autorytet
    Postów: 5266 6580

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie. Jest dzidzia 7,3 mm i serduszko :)

    Reniferra, Anhydra, moni05, Siwulec, Malgonia, patuniek86, DorotaAnna, Aga9090, Nadzieja22, Ola454, Lorella, Nat90, moyeu lubią tę wiadomość

    32 dni do🤱

    oar8skjoksb1psnp.png
    💏Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

    💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020

    😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%

    🍀 29 dc: bhcg 246, prog 34,8/31 dc: bhcg 595, prog 38,5/35 dc: bhcg 2594
    💉 Doszczepianie - ✔️
    🍀 7+1: 1 cm człowieka, FHR 144; 8+1: 1,6 cm; 9+1: 2,38 cm
    🌟Prenatalne 12+2: 5,70 cm FHR 168
    🍀 14+2: 9,07 cm; 18+3: 254 g, FHR 146
    🌟 Połówkowe 22+0: wszystko ok, dzidziuś 438 g
    🍀 25+1: 771 g
    🌟 USG III trymestru 29+0: 1148 g
    🍀 31+0: 1422 g, 32+6: 1871 g, 35+1: 2663 g
    👩‍⚕️ Wizyta: 2.11
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1794 2330

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_Cat wspaniale!
    Mam nadzieję, że ta wizyta Cię nieco uspokoiła :). Teraz nie pozostaje Ci nic innego jak się cieszyć ❤

    Simons_cat lubi tę wiadomość

    zem3wn15hyz14zz5.png
    f2w3rjjgdzkxqe47.png

    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Simons_cat Autorytet
    Postów: 5266 6580

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo uspokoiła :) jeszcze za tydzień idę z podstawowymi wynikami, a później to jiz chyba z 4 tyg przerwy

    32 dni do🤱

    oar8skjoksb1psnp.png
    💏Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

    💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020

    😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%

    🍀 29 dc: bhcg 246, prog 34,8/31 dc: bhcg 595, prog 38,5/35 dc: bhcg 2594
    💉 Doszczepianie - ✔️
    🍀 7+1: 1 cm człowieka, FHR 144; 8+1: 1,6 cm; 9+1: 2,38 cm
    🌟Prenatalne 12+2: 5,70 cm FHR 168
    🍀 14+2: 9,07 cm; 18+3: 254 g, FHR 146
    🌟 Połówkowe 22+0: wszystko ok, dzidziuś 438 g
    🍀 25+1: 771 g
    🌟 USG III trymestru 29+0: 1148 g
    🍀 31+0: 1422 g, 32+6: 1871 g, 35+1: 2663 g
    👩‍⚕️ Wizyta: 2.11
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego