Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda oczuwa bole owulacyjne inaczej. Mnie jak boli jajnik to znaczy ze rosnie jajko a bol owulacyjny to mam taki ze mnie zgina w pol i przez dlugi czas bylam pewna ze to kolki nerkowe. A jakis sluz czy cos? No jesli owulka byla w poprzedni piatek to do konca tygodnia powinna sie sytuacja wyjasnic.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, dokładnie. Nie będę robić teraz już testów. Samo się wyjaśni. :)

    Wtedy co bolał mnie cały brzuch to był galaretowaty śluz. Najgorszej że nie pamiętam kiedy było przytulanko :p chyba wewtorek, a w czwartek-piatek bolało. No nic, nie nastawiam się :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 14:27

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I sobie właśnie zdałam sprawę, że przeznaczyłam daty. Ten ból brzucha był w zeszły czwartek, a nie tydzień wcześniej jak pisałam. No cóż, raczej na 100% nic z tego nie będzie :D niepotrzebnie kupowane testy.

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Cześć dziewczyny,
    dawno mnie nie było i widzę kilka nowych serduszek :) Gratulacje! Oby maluszki zdrowo rosły :)

    U mnie... Cóż, długa przerwa. Zmieniłam pracę, nagle cykle zaczęły się same regulować bez konieczności brania zastrzyków :O ... Dopiero w lipcu zaczęłam myśleć, że może czas znów spróbować. I próbujemy, ale bez kontroli cyklu, bez lekarzy... Damy sobie czas kilka miesięcy. Nie jestem jeszcze gotowa na ponowne "świrowanie" związane z wizytami u lekarza, braniem miliona leków... Ostatnio dosyć mnie to wyczerpało i dopiero teraz wróciłam "do siebie".

    Mam 35 dc, okresu jak nie było tak nie ma... w zeszłym cyklu w 36 dc pojawiła się miesiączka. Test ciążowy zrobiłam w poniedziałek i był negatywny, jutro chyba kupię znów i spróbuję raz jeszcze. Jeśli będzie negatyw to sytuacja będzie jasna, po prostu jednak tym razem się wszystko przeciągnęło :P W czwartek chyba (max piątek, już nie pamiętam) bolało mnie całe podbrzusze tak, jakby na @, ale... nic się nie dzieje.
    Hej, dobrze Cię widzieć i że wracasz do gry :)

    staraniowa lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    No to siknęłam. I nic nie widzę :D testu nie wrzuciłam, zobaczę później w innym świetle czy cokolwiek widać, ale nie sądzę.

    Inna sprawa, że miałam mieć test wykrywający od 10 ml, a mam od 25... No cóż :D
    Mówizz jak rasowa staraczka ;)

    staraniowa lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Mówizz jak rasowa staraczka ;)

    W końcu prawie 3 lata starań :D

    Aż się dziwię, że potrafię się z tego śmiać. Za parę miesięcy mi ten stan minie :P

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Słoneczko12 Autorytet
    Postów: 476 403

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    Mam dzisiaj 35dc. Rano zrobiłam test i wyszedł negatywny. Byłam też na becie, wynik <2.00. I nie wiem jak to już wszystko interpretować. Jutro idę do gina, bo na @ się w ogóle nie zanosi..
    Załamałam się trochę

    Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości <3

    “Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
    ale później radość dla niego zakwitnie.”

    Syr 1, 23

    79f810a70fb8f58768340856f6aff5f8.png[/u
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, a jesteś pewna dnia owulacji? Kiedy ją miałaś?

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Słoneczko12 Autorytet
    Postów: 476 403

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym momencie niczegonie jestem pewna. Ten cykl jest bardzo dziwny. Zastanawiam się czy przypadkiem owulacja się nie przesunęła. W zeszły poniedziałek dosyć nietypowo bolal mnie brzuch w nocy. Moze wtedy była owulacja.. Ale w 28 dc, to mozliwe?! Cykle mam średnio co 31 dni, a ten jest prawie najdłuższy w moim życiu

    Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości <3

    “Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
    ale później radość dla niego zakwitnie.”

    Syr 1, 23

    79f810a70fb8f58768340856f6aff5f8.png[/u
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe. Sama jestem tego przykładem :D

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Słoneczko12 Autorytet
    Postów: 476 403

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie, jeszcze nadzieja nie umarła :-)

    Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości <3

    “Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
    ale później radość dla niego zakwitnie.”

    Syr 1, 23

    79f810a70fb8f58768340856f6aff5f8.png[/u
  • Simons_cat Autorytet
    Postów: 5959 7463

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam znów panikować ;( moje trzydniowe wymioty ustał i od soboty się czuję jakbym w ciąży nie była. Nie mówię, że to źle, bo jednak milo jak nie jest Ci słabo cały dzień i możesz jeść. Ale tak bardzo się boję, że coś jest znów nie tak ;( cycki bolą, czasem brzuch zaciągnię i serce telepie. Czy to normalne, że mdłości i wymioty tak nagle przechodzą? Jutro mam wizytę u lekarza. Co prawda mam konsultowac tylko wyniki, ale może zrobi usg, bo zwariuję ;__;

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 19:17

    Czarek już z nami 🥳 3270/56

    qdkkp07wtetxwyuk.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

    💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020

    😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%

    🍀 29 dc: bhcg 246, prog 34,8/31 dc: bhcg 595, prog 38,5/35 dc: bhcg 2594
    💉 Doszczepianie - ✔️
    🍀 7+1: 1 cm człowieka, FHR 144; 8+1: 1,6 cm; 9+1: 2,38 cm
    🌟Prenatalne 12+2: 5,70 cm FHR 168
    🍀 14+2: 9,07 cm; 18+3: 254 g, FHR 146
    🌟 Połówkowe 22+0: wszystko ok, dzidziuś 438 g
    🍀 25+1: 771 g
    🌟 USG III trymestru 29+0: 1148 g
    🍀 31+0: 1422 g, 32+6: 1871 g, 35+1: 2663 g, 37+6: 2779 g, 38+6: 3116 g
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Wybaczcie ze dziś tak późno, ale podtrzymuje tradycje i przesyłam 17 tyg wiruski

    #%^%#}}%%**^%**{*{^{^{*}*}*}^}*}*{*{^{*}*}*}^{^{^{^}+{*{*{^{%%^*}*}*}*#*}}*}*{^{%{%%#%%{^{^{*{*{*{*{*{^{%%]%|^*{*~*}*}^{^{^{^{*{*{*{%%{!$£££{£{£}£}^}^{*|£}£~£}*|£|£|£|£|£{${^{^{^{$

    Staraniowa <3 miło Cię widzieć :) trzymam kciuki

    Simnons No co mam Ci powiedzieć ;) mdłości mogą ustać a jutro mogą wrócić ze zdwojona siła, tez miałam taki moment ze przesyłam się czuć ciazowo i oczywiście wariowałam, wiec moje słowa mogą wcale Cię nie uspokoić dlatego fajnie ze masz jutro wizytę :) będzie dobrze, wyśpij się :) o której wizytujesz ?

    Malgonia lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons wymus na nim usg. Nawet nasciemniaj ze cos Cie boli. Z reszta po kilku biochemach powinien Ci zrobic bo nie dziwie sie, ze sie stresujesz. Trzymam kciuki zeby bylo dobrze.

    Siwulcu, czy to angina? Ja nabralam tych wiruskow od wszystkich a teraz ledwo przelykam :/


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, anginy ode mnie nie dostaniesz ;) to wirusy tylko i wyłącznie ciążowe <3 w dodatku męskie wirusy :) łap garściami a anginę przegon imbirem <3

    Malgonia lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • DorotaAnna Autorytet
    Postów: 2983 2843

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons cat dobrze, że jutro do lekarza i tak jak mówi Malgonia wymuś na nim usg. Ja dzisiaj dla odmiany czuje się trochę lepiej w sensie cycki mnie mniej bolą, mniej mnie mdli niż wczoraj wczoraj to aż mi się w głowie kręciło. Ale znowu bardziej boli mnie brzuch- czuje takie rozciąganie, rozpychanie... myśle, że przez nasze doświadczenia wszystko nas martwi: pojawienie się objawu, ustanie objawu, większy ból, mniejszy ból...

    UFPAp2.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ugotowalam sobie rosol.. wrzucilam jedna mala suchona chili zeby go ciut zaostrzyc. Dobrze, ze sprobowalam po paru minutach.. grzeje, ze hej!

    Dziewczyny, bo Wy tak na swiezo jestescie. Powiedzcie, ze 7dpo nie mialyscie jeszcze objawow ciazy...


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Simons_cat Autorytet
    Postów: 5959 7463

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki. Spróbuję z tym usg. Wizytę mam na 18:15, a że siedzę w domu, bo mam urlop, a mąż pojechał do rodziny to świruję. Ale dobrze, że rozumiecie :(

    Czarek już z nami 🥳 3270/56

    qdkkp07wtetxwyuk.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

    💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020

    😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%

    🍀 29 dc: bhcg 246, prog 34,8/31 dc: bhcg 595, prog 38,5/35 dc: bhcg 2594
    💉 Doszczepianie - ✔️
    🍀 7+1: 1 cm człowieka, FHR 144; 8+1: 1,6 cm; 9+1: 2,38 cm
    🌟Prenatalne 12+2: 5,70 cm FHR 168
    🍀 14+2: 9,07 cm; 18+3: 254 g, FHR 146
    🌟 Połówkowe 22+0: wszystko ok, dzidziuś 438 g
    🍀 25+1: 771 g
    🌟 USG III trymestru 29+0: 1148 g
    🍀 31+0: 1422 g, 32+6: 1871 g, 35+1: 2663 g, 37+6: 2779 g, 38+6: 3116 g
  • Simons_cat Autorytet
    Postów: 5959 7463

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgoniu, aż zerknęłam na mój wykres, ale objawy mam zaznaczone dopiero od 8 dpo

    Malgonia lubi tę wiadomość

    Czarek już z nami 🥳 3270/56

    qdkkp07wtetxwyuk.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

    💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020

    😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%

    🍀 29 dc: bhcg 246, prog 34,8/31 dc: bhcg 595, prog 38,5/35 dc: bhcg 2594
    💉 Doszczepianie - ✔️
    🍀 7+1: 1 cm człowieka, FHR 144; 8+1: 1,6 cm; 9+1: 2,38 cm
    🌟Prenatalne 12+2: 5,70 cm FHR 168
    🍀 14+2: 9,07 cm; 18+3: 254 g, FHR 146
    🌟 Połówkowe 22+0: wszystko ok, dzidziuś 438 g
    🍀 25+1: 771 g
    🌟 USG III trymestru 29+0: 1148 g
    🍀 31+0: 1422 g, 32+6: 1871 g, 35+1: 2663 g, 37+6: 2779 g, 38+6: 3116 g
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgoniu - poza uczuciem choroby (i to około 6 dnia) nie miałam żadnych objawów :-D

    Malgonia lubi tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ