Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)

Oceń ten wątek:
  • Lorella Ekspertka
    Postów: 223 190

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia Gratuluje!!!

    Malgonia na wczorajszym kreska jak byk :D zaciskam kciuki za bete! bedziemy swietowac zobaczysz :)

    Malgonia lubi tę wiadomość

    0d1y3e3kz4mwxduv.png

    bfarxzdv5ixw2s0t.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia !!! Gratulacje :) rośnijcie zdrowo <3

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Grzechotka2 Autorytet
    Postów: 712 823

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia! A pamiętasz moja panikę w czerwcu jak poprzedniego dnia miałam ładną kreskę, a kolejnego test bialy jak śnieg? Wygnałam męża szybko po kolejny test i nic nie piłam. Odwodniłam sie, ale kolejna kreska piękna!

    patuniek86, Malgonia lubią tę wiadomość

    l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja już nie mam odwagi sikać. już na betę poczekam i co ma być to będzie. Może trzeba było wytrzymać do jutra i nie byłoby takiego cyrku...

    Grzechotka2 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia... A wytrzymałabyś do jutra? Tak szczerze? :-D

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym wytrzymała to bym wczoraj nie siknęła. No nic jakby nie było to miałam wczoraj przepiękny wieczór :)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1763 2317

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie chcę nic mówić, ale droga Malgoniu- czyż nie mówiłam?! :) Kciuków nie puszczam!
    Ja melduję zgodnie z oczekiwaniami biel.
    Ola454 i Moni tulę. Pamietajcie- wrzesień jest nasz!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 11:06

    zem3wn15hyz14zz5.png


    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra, jak można zauważyć po moich testach biel to jeszcze nic pewnego...
    może ja nie umiem sikać na testy, jestem wśród tych dziewczyn którym pozytywy wychodzą 2 tygodnie po okresie.. sama nie wiem


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Corrin Ekspertka
    Postów: 128 92

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia czuje ze beta bedzie super! U mnie znow dzisiaj problemy z glukoza... 180 godzine po posiłku i to posiłku o niskim indeksie glikemicznym( jestem dietetykiem wiec dieta nie sprawia mi żadnych problemów). Zastanawiam sie czy nie zwariowałam mierząc ta glukozę non stop.. przeciez kobiety czasem nawet nie wiedza ze maja wysoka glukoza a jakos wszystko jest ok.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 11:19

    j12msev.png
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1763 2317

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corrin wrote:
    Malgonia czuje ze beta bedzie super! U mnie znow dzisiaj problemy z glukoza... 180 godzine po posiłku i to posiłku o niskim indeksie glikemicznym( jestem dietetykiem wiec dieta nie sprawia mi żadnych problemów). Zastanawiam sie czy nie zwariowałam mierząc ta glukozę non stop.. przeciez kobiety czasem nawet nie wiedza ze maja wysoka glukoza a jakos wszystko jest ok.
    Corrin ja Cię bardzo proszę, abyś natychmiast przestała świrować z tym pomiarem glukozy! Przecież nawet cukrzycy nie robia pomiarow co 5 minut! Jedyne co Ci przez to niebezpiecznie skacze to stres!
    Byłaś u jakiegoś (obiektywnego!) lekarza, który rozwiałby Twoje obawy?

    zem3wn15hyz14zz5.png


    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corrin może idź z tym naprawdę do dobrego lekarza. ja tam nie znam się za bardzo na cukrowych sprawach, ale warto to pilnować, zwłaszcza jeśli tak cię to martwi.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1763 2317

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Anhydra, jak można zauważyć po moich testach biel to jeszcze nic pewnego...
    może ja nie umiem sikać na testy, jestem wśród tych dziewczyn którym pozytywy wychodzą 2 tygodnie po okresie.. sama nie wiem
    No niestety taki urok testów robionych w 10dpo- tak naprawdę wynik może się jeszcze rozwinąć/potwierdzić w każdą ze stron (poz/neg). Bo na dobrą sprawę, przykładowo nawet wynik bhcg 3 niczego nie potwierdzi ani nie przekreśli...Co innego wynik koło 10 i nie ukrywam, że za taką Twoją wartość ja trzymam kciuki ❤

    zem3wn15hyz14zz5.png


    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie i wynik 100 jeszcze tak naprawdę nic nie powie.. ale jestem tego świadoma, ale jeśli się uda to chce się cieszyć każdym dniem ciąży. coś się ruszyło. ta kreska znikąd się nie wzięła, a to znaczy, ze jestem w stanie zajść w ciążę bez in vitro. Prędzej czy później któraś skończy się porodem. Oby ta :)

    Anhydra lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Corrin Ekspertka
    Postów: 128 92

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstrzymam sie do poniedziałku, az pojde do mojej gin, ona zawsze sprowadza mnie na ziemie. ALbo jutro zrobie test obciążenia, zeby isc do niej od razu z wynikiem

    j12msev.png
  • Corrin Ekspertka
    Postów: 128 92

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    U mnie i wynik 100 jeszcze tak naprawdę nic nie powie.. ale jestem tego świadoma, ale jeśli się uda to chce się cieszyć każdym dniem ciąży. coś się ruszyło. ta kreska znikąd się nie wzięła, a to znaczy, ze jestem w stanie zajść w ciążę bez in vitro. Prędzej czy później któraś skończy się porodem. Oby ta :)
    Małgonia, podziwiam twoje super nastawienie! Az mi sie lepiej od razu robi ! Ekstra babka z Ciebie ! Chciałabym miec takie podejście do tego na luzie ;)!

    j12msev.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corrin ja wcale, ale to wcale nie jestem na luzie :P Ale nei mam innego wyjścia. mogłabym się przestać starać w obawie przed poronienie, ale na to się nie zdecyduje. Musze wiec liczyć się z każdym możliwym skutkiem. Niestety na tym etapie poronienie jest bardziej prawdopodobne niż poród, ale jestem tak obstawiona lekami, ze jeśli będzie pozytywny splot zdarzeń to to się po prostu uda :)
    Jeszcze dwa tygodnie temu usłyszałam, ze mam się szykować na in vitro, a teraz czekam przebierając nóżkami na wynik bety.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgoniu, ja trzymam kciuki! Czekam i przebieram nogami na Twoją betę! Kreskę widać nawet bez przyglądania się :D

    28lat 🍍 39cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu chętnie zaciągnę Cię za sobą na fioletową stronę :)

    Nadzieja22, moyeu lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia-ja wiem, że wyniki ok 15, ale będziesz dzwonić od 14 - ja tu jak na szpilkach siedzę...

    Przy okazji - byłam dzisiaj na nagłej wizycie. Brzuch od rana bardzo boli, skurcze łapią w podbrzuszu -dmucham na zimne.
    To tylko infekcja grzybiczna (totalnie bezobjawowa dla mnie), ale przy okazji miałam usg :-)
    Lekarka tragiczna, ale wyniki dobre - 48 mm i 173 uderzenia serduszka na minutę :-)

    Więc się chwalę dzisiejszym Kosmitą :-)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4eee9cba39b2.jpg

    Anhydra, Malgonia, Aga9090, Nadzieja22, Lorella, moyeu, moni05 lubią tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1763 2317

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Malgonia-ja wiem, że wyniki ok 15, ale będziesz dzwonić od 14 - ja tu jak na szpilkach siedzę...

    Przy okazji - byłam dzisiaj na nagłej wizycie. Brzuch od rana bardzo boli, skurcze łapią w podbrzuszu -dmucham na zimne.
    To tylko infekcja grzybiczna (totalnie bezobjawowa dla mnie), ale przy okazji miałam usg :-)
    Lekarka tragiczna, ale wyniki dobre - 48 mm i 173 uderzenia serduszka na minutę :-)

    Więc się chwalę dzisiejszym Kosmitą :-)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4eee9cba39b2.jpg
    Patuniek piękny Malec! a czy już wiadomo, czy to Kosmita czy może Kosmitka? :D

    zem3wn15hyz14zz5.png


    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego