Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)

Oceń ten wątek:
  • Ola454 Ekspertka
    Postów: 231 62

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal nie ma okresuuuuu ;/ Boże jak ja nie lubie jak sie tak czai i nie wiadomo czy zaczyna sie, czy moze przyjdzie za kilka dni?

    Zauważylam ze jakos poł roku mam te cykle takie pochrzanione, wczesniej kazdy byl do przewidzenia, a teraz jedna wielka niewiadoma

  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu- ja to Anhydrze też już mówiłam :-D

    Anhydra, moyeu lubią tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Przepraszam, że się nie udzielam ale siedze w jamie. Niezmiennie trzymam kciuki za Was i mam nadzieję, że koniec miesiąca będzie zielone.

    Byłam na kontroli u gina i mam trzy torbiele w tym jedna endo. Najgorsze jest to, że powiedział, że mam dalej próbować ale nic mi nie dał. Mam tylko przyjść na kontrole za 3m z nadzieją, że wszystko samo zniknie :(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra, trzymam jutro mocno kciuki :)

    Anhydra lubi tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons, wystarczy ze źle zmierzył maleństwo, ono jest teraz tak malutkie ze jak szybko badał (a skoro nie zdążyłaś zobaczyć serducha to musiało być mega szybki podglad) to mógł źle zmierzyć, poza tym gdyby coś było nie tak to maluszek chyba na tym etapie nie skurczyłby się - prędzej wartość byłaby taka sama jak ostatnio, wiec zapomnij o tej wizycie i nie analizuj bo to bez sensu - idź do innego lekarza i jak będzie trzeba to wymuś na nim porządne usg !!! Ja nie wierze w to co usłyszałaś :* ściskam Cię i przesyłam mnóstwo pozytywnej energii <3

    Sierpniowki macie jeszcze 2 dni na wysikanie II
    Przyjmijcie wiec w gratisie zaczarowane wirusy ciążowe :)

    #%{^{^}^}*{^%{{^}**}*{{*{%%]%{{{^^{^|^{^|^|^|*{^{^{{^{^{^^{{^{^^{{^^}{^^{^{^{]%]%]^^{^{%{%ciąża{#]%{%]%]#]#%]%%]{%%{%{%{%{%]%]%]%]%%]%\ciąża{}%^{^{%]%]#]#{#{%]#]%]%#]]{|%%|%\%]%]]#%%|%||ciąża{^{^]%]%#]%]^{^^{^{]%^]%]]]^%]]%]%%]%]^{^{%{%]#]]%]%]%]

    Malgonia, moyeu lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1763 2317

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem Kochane, że to może być objawem i byłabym bardzo nakręcona gdybym miała jakikolwiek parametr potwierdający, że owulacja w tym miesiącu była. Niestety większość przesłanek wskazuje, że to cykl bezowulacyjny i gdyby nie jakaś wewnętrzna przezornosc, to zapewne już dawno byłabym na gripexie lub innym specyfiku.
    Ale siknę sobie jutro a co! ;)

    zem3wn15hyz14zz5.png


    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1763 2317

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelowanowa wrote:
    Cześć dziewczyny:)
    Przepraszam, że się nie udzielam ale siedze w jamie. Niezmiennie trzymam kciuki za Was i mam nadzieję, że koniec miesiąca będzie zielone.

    Byłam na kontroli u gina i mam trzy torbiele w tym jedna endo. Najgorsze jest to, że powiedział, że mam dalej próbować ale nic mi nie dał. Mam tylko przyjść na kontrole za 3m z nadzieją, że wszystko samo zniknie :(
    Morelowanowa to może zmień lekarza. Jeżeli dobrze widzę w stopce to masz za sobą dwa lata starań...to dość długo. Byłaś może u jakiegoś specjalisty od endometriozy lub niepłodności?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 21:20

    Magda_87 lubi tę wiadomość

    zem3wn15hyz14zz5.png


    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra, niestety o tym wiem ale to mój 3 lekarz i to on skierował mnie na laparo i dzięki niemu wiem, że mam endometrioz 3 stopnia. Sam powiedział, że powinnam się już udać do kliniki niepłodności ale mój uparty emek nie chce iść na badanie nasienia. Obiecał, że zrobi w styczniu jak do grudnia się nie uda. I tak trwam w zawieszeniu...

  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1763 2317

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 23:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to faktycznie trochę frustrujące. Myślę sobie, że czasami dobrze byłoby gdyby lekarze ustawili też tych naszych Emkow do pionu, uświadamiajac, że przeszkody z zajściem nie zawsze leżą wyłącznie po naszej stronie. Przecież obecnie, problem niepłodności jest na tyle powszechny, że prawdopodobieństwo spotkania się dwóch osób z jakimiś problemami w tym temacie jest spore. Poza tym mnie osobiście wnerwiają faceci zachowując się, jakby badania były wielkim poświęceniem z ich strony- my badamy się wzdłuż i wszerz, lykamy suplementy, mierzymy temperatury, obserwujemy śluz, próbujemy rozwikłać enigmę wyglądu szyjki w dni płodne ;), niejednokrotnie przechodzimy zabiegi, które do przyjemnych nie należą...i co? Znosimy to, bo jest w tym wyższy cel- marzymy aby zostać rodzicami. I kurna jakoś nie oczekujemy aby ktoś nam za to pomniki stawiał.
    No to wylałam trochę jadu ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 23:33

    Malgonia, Morelowanowa, moyeu lubią tę wiadomość

    zem3wn15hyz14zz5.png


    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 06:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra, zgadzam się z Tobą w zupełności...

  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 06:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na fotki testów! Anhydra trzymam Cię za słowo że dzisiaj sikasz! :D

    28lat 🍍 39cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • Ola454 Ekspertka
    Postów: 231 62

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj spadek temperatury i okres z rana

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola przykro mi, mam nadzieje, ze nastepny miesiac bedzie dla Ciebie laskawszy.

    Morelowanowa lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4034 6184

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ola - przykro mi. Jestem z Tobą, dziś też @.
    Aaaale... 35 dc więc lekarz kazał zatestować. Robię ten test i zawał serca. Test postanowił sobie ze mnie pożartować.

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab357e031574.jpg

    W środku testu był (jak się później okazało) niebieski paproch, który zatrzymał mocz tak, że stworzył drugą kreskę. Prawie zeszłam. Chwilę później dostałam @. :( Teraz chyba umrę. :(
    Bądźcie czujne...

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra-i jak? :-)

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rany, zapomniałabym :-D

    Świeże, 11-tygodniowe :-D

    '$₩$¥÷£@&@)@)$?$#¥@₩+/÷€=₩×₩+×*#,*$)%(#@(&@#₩₩$)$)÷(@&+^+(!₩@*#^$($)@%@%÷*×^#(×)@&'(%₩/₩×*×;×:""£#_#^#₩×*@%%@($₩!₩&"*₩@!

    Malgonia, Morelowanowa, moyeu lubią tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Dori1811 Autorytet
    Postów: 414 515

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj czekam na @, miałam testować dzisiaj ale zrobiłam to już we wtorek i niestety biało... dzisiaj temp spadła do 36,90 i zobaczymy kiedy się pijawi ten niemile widziany gość :P coś słabiutko ten sierpień wypadł w ogólnym rozrachunku, mało <3 na pierwszej stronie, może w jesienne miesiące będzie łatwiej :)

    Synek 💙
    img

    Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori, być może słabo, bo w takie upały, jakie były, ciężko o przytulanie ;-)

    A u Ciebie ciężko nazwać to spadkiem ;-)

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też okresu dalej brak. Tak jak Wam pisałam, mam poważne podejrzenie, że cykl mi się mocno opóźnił a ja dodatkowo źle zapisałam datę drugiej, tej bardziej prawdopodobneej owulacji xD

    Wygląda na to, że jestem 9 dni po niej. Dziś skok tempki z 36,53 na 36,73 :o aż się zdziwiłam... Ale nie łudzę się, bo przez to, że źle oceniłam owulację, przytulanie było dokładnie 6-7 dni wcześniej. Fakt, mój M schudł sporo i ćwiczy, więc może i plemniory trwalsze, ale nie sądzę by dały radę aż tyle wyczymać xD

    No więc... Czekamy. Ale ten skok tempki mnie mocno zdziwił...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 07:48

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 30 sierpnia 2018, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poniewaz ukryc sie tego dlugo nie da a kciuki i modlitwy mi sie przydadza.. wczoraj wysikalam kreske. Dzis bialo dla odmiany.. czekam na bete.

    patuniek86, moni05, Morelowanowa, Anhydra, Grzechotka2, moyeu, Reniferra lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego