Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Morelowanowa wrote:Mąż Ryba się liczy? u mnie niestety biel...
Malgoniu, z takich rzeczy to polecam wróżbę obrączką nad dłonią, poobno się super sprawdza, pokazuje ile będziesz miała dzieci i jakiej płci, u mnie chłopak i dziewczyna
Wróżba polega na tym, że obrączkę na nitce najpierw trzy razy przesuwasz góra dół między kciukiem a palcem wskazującym (dłoń płasko, środkiem do dołu) obracasz dłoń i stabilizujesz "wahadełko" nad dłonią, jeśli dobrze pamiętam to ruch prawo lewo chłopak okręgi dzieczynka taka zabawa u mnie w dziale się odbywa zamiast pracować oczywiście jest to ZABAWA
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
PannaNikt! wrote:No to nieźle by mi się wszystko przesunęło...
Z drugiej strony te wartości temp to sprawa bardzo indywidualna...
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:Panna Nikt nie wiem ile w tym prawdy, ale czytałam kiedyś na stronie NPR, że ciałko żółte wydzielajac progesteron może maksymalnie podnieść temp do 37.2 st. Widzę, że u Ciebie te wartości znacząco powyżej. Może masz jakąś infekcję?
Z drugiej strony te wartości temp to sprawa bardzo indywidualna... -
moyeu wrote:No oczywiście, to jest uniwersalny przekaz
Malgoniu, z takich rzeczy to polecam wróżbę obrączką nad dłonią, poobno się super sprawdza, pokazuje ile będziesz miała dzieci i jakiej płci, u mnie chłopak i dziewczyna
Wróżba polega na tym, że obrączkę na nitce najpierw trzy razy przesuwasz góra dół między kciukiem a palcem wskazującym (dłoń płasko, środkiem do dołu) obracasz dłoń i stabilizujesz "wahadełko" nad dłonią, jeśli dobrze pamiętam to ruch prawo lewo chłopak okręgi dzieczynka taka zabawa u mnie w dziale się odbywa zamiast pracować oczywiście jest to ZABAWA
Robiłam ta wrozbe. Wyszła mi 5 dzieci, a teraz jest 4 ciąża i póki co zero porodow. Ale mojej mamie się sprawdzilo
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Cześć dziewczyny Jestem tutaj nowa. Na początku pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie To mój pierwszy cykl starań, więc nie mam za bardzo doświadczenia. Miesiaczka spóźnia się trzeci dzień. Cykle mam podręcznikowo regularne. Od tygodnia mam odruch wymiotny gdy czuję mięso. Do mięsnego wejść nie mogę.Zawsze od owulacji do miesiączki bolały mnie okrutnie piersi. W tym cyklu zero bólu. Dzisiaj rano robiłam pierwszy raz test Vitam. Wyszedł negatywny... Wieczorem du
wypiłam dużo płynów i w nocy wstawałam z trzy razu żeby zrobić siusiu. Rano wysiusialam się jeszcze dwa razy i dopiero za trzecim pobrała próbkę moczu, który był już prawie przeźroczysty. Myślicie, że mógł wyjść fałszywie negatywny ponieważ ilość hormonu mogła spać przez częste oddawanie moczu?Cocinella -
Cocinella wrote:Cześć dziewczyny Jestem tutaj nowa. Na początku pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie To mój pierwszy cykl starań, więc nie mam za bardzo doświadczenia. Miesiaczka spóźnia się trzeci dzień. Cykle mam podręcznikowo regularne. Od tygodnia mam odruch wymiotny gdy czuję mięso. Do mięsnego wejść nie mogę.Zawsze od owulacji do miesiączki bolały mnie okrutnie piersi. W tym cyklu zero bólu. Dzisiaj rano robiłam pierwszy raz test Vitam. Wyszedł negatywny... Wieczorem du
wypiłam dużo płynów i w nocy wstawałam z trzy razu żeby zrobić siusiu. Rano wysiusialam się jeszcze dwa razy i dopiero za trzecim pobrała próbkę moczu, który był już prawie przeźroczysty. Myślicie, że mógł wyjść fałszywie negatywny ponieważ ilość hormonu mogła spać przez częste oddawanie moczu?
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Ja w kwestii testów będę już milczeć
Ale z dobrych wieści to dziś mój 11 dzień FL, a okresu nie widać.. może i do 12 dociągnę w tym miesiącu. Nie wiadomo na ile dupek a na ile ta niby ciąża mogła na to mieć wpływ, ale póki co nawet nie plamię, a wczoraj po południu wziełam ostatnią tabletkę dupka. -
To jest akurat dobra wiadomość
Wracam właśnie monitoringu i owu będzie pewnie z lewego jajnika, poprzednia owu prawdopodobnie też była z lewego, ale nie znalazła go na usg więc nie było to ma 100%, a reszta "dowodów" świadczyła o owu. No nic, najważniejsze że clo ma mnie działa, jest jeden ładny pęcherzyk, ładne endo, nic tylko bzykaćDorotaAnna, Malgonia, patuniek86 lubią tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
Sikacz zrobiony, biel. Nawet dziś tempka spadła z wczorajszych 36,84 do 36,67. Przeczuwam, że zaraz małpa przyjdzie...
Szkoda, że będę mieć okres w trakcie wakacjiStarania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Dziewczyny ostatnią miesiączkę miałam 22.07.bylam na konsultacji u ginekologa powiedział że macica (jeśli dobrze zrozumiałam) jest rozpulchniona i żeby zrobić test. Wczoraj zrobiłam z porannego moczu test odczytany w przeciągu 5 minut blada różowa druga kreska, dziś powtórzyłam i ta sama sytuacja. Nie umiem tu wstawiać zdjęć. Myślicie że 2 testy które wyszły blade mogą oznaczać jakiś błąd a nie ciąże?
https://zapodaj.net/63530656d3911.jpg.html
https://zapodaj.net/93f765393d361.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 08:01
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry Dziewczyny. Chcialam Wam podziękować za ten miesiąc. Przykro, ze tak malo było mi dane postawić. Oby wrzesień okazał się dla nas bardziej łaskawy. U mnie pierwszy dzień ciaży, wiec nowe nadzieje. Moze tym razem się uda.
Powodzeniastaraniowa lubi tę wiadomość