Forum W oczekiwaniu na testowanie Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)
Odpowiedz

Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)

Oceń ten wątek:
  • szemkel Ekspertka
    Postów: 135 94

    Wysłany: 29 lipca 2018, 17:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Szemkel no szkoda :( już zacierałam raczki na pierwsze <3
    Ale spokojnie sierpien dlugi :)
    A tak zapytam, nie gadalas z lekarzem zeby te owulacje jakos przyspieszyc?

    Mam regularne owulacje ok. 20 dnia (19-21). Teraz wyjątkowo mi się przesunęła, bo brałam antybiotyk. Lekarza pytałam, powiedział, że skoro mam regularne cykle z owulacja i nie miałam problemu z zajściem w pierwszą ciążę, to nie ma problemu z terminem, cykle do 35 dni są ok. Przed ciążą miałam totalny odlot, cykle mega nieregularne, średnio co 37 dni i zaszłam z dnia na dzień, jak tylko się zdecydowaliśmy na dziecko.

    75c8a46aaab8cefc07ddedf8aad7972c.png
    2005 operacja usunięcia torbieli
    2016 cesarskie cięcie
    hipoglikemia reaktywna, insulinooporność
    30 miesięcy kp
    8 kg nadwagi
    29 VII 9. cykl starań
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 29 lipca 2018, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo krotkie cykle, dla mnie owulacja w 14 dc to tak pozno, ze wlecze sie i wlecze ;)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Taśka22 Autorytet
    Postów: 1712 2206

    Wysłany: 30 lipca 2018, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Zapiszę się do wątku bo lipiec zakończyłam ciążą biochem :(
    Chyba z Wami będzie łatwiej w staraniach i rozmyślaniach :*
    Przewidywany termin @ 23.08. Więc testować bede pewnie jak to wariatka od 20.... ;D

    Malgonia lubi tę wiadomość

    28.04.2017 r - Michałek <3

    Starania o drugiego dziecioszka od grudnia 2017.

    30 cs.
    Prawy jajowód - udrożniony
    Zrosty usunięte
    Endometrium - na razie kontrolujemy po histeroskopi
  • Dori1811 Autorytet
    Postów: 414 515

    Wysłany: 30 lipca 2018, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, wpisz mnie proszę na 4 i 30 sierpnia :) w tym miesiącu kumulacja :P

    kinga27.30, Malgonia lubią tę wiadomość

    Synek 💙
    img

    Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 30 lipca 2018, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się na sierpniowym wątku :)

    Ja co prawda mam przymusowa przerwę ze względu na tarczyce, ale za was trzymam kciuki !!!! Będę zaglądać i dopingować :)

    Malgonia lubi tę wiadomość

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • makalotia Autorytet
    Postów: 974 643

    Wysłany: 30 lipca 2018, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! Ja jednak się muszę wypisać z testowania :( w czwartek u ginekologa (20 DC) nic nie wskazuje na zbliżającą się owulację. Także zapewne cykl bezowulacyjny. Jednak zdecydowałam się odstawić Małego od piersi to może w końcu coś się ruszy, niestety już nie do testowania w sierpniu :( ale chętnie z wami zostanę by Wam pokibicować :)

    8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

    Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

    n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • pysia13 Autorytet
    Postów: 278 198

    Wysłany: 30 lipca 2018, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też bardzo dziwny cykl owulację ov zaznaczył mi już 11 DC myślę że też będzie bezowulacyjny

    relgh3715k4hk35p.png

    f2w3kwk46tcteghz.png

    Aniołek 6 tydzień - listopad 2018
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4116 1076

    Wysłany: 30 lipca 2018, 23:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się na sierpniowym i proszę o wpisanie na 13 sierpnia. Duże nadzieję pokaładam bo niby po poronieniu organizm jest nastawiony na ciąże więc proszę o kciuki to moj 1 cykl :)

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Ola_445 Ekspertka
    Postów: 262 54

    Wysłany: 31 lipca 2018, 07:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Poproszę o wpisanie na 02.08 :)
    Watpnie zeby ten cykl mial sie zakonczyc ciazą, dosc duzo niezgodnosci, dosc dziwne temperatury, nie pokrywajace sie z objawami. Plamienie(11dc) przed owulacją , pozniej 20dc cyklu kolejne plamienie - sluz zabarwiony na rozowo, bol brzucha.
    Dzisiaj juz 25dc.

    03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • Ola_445 Ekspertka
    Postów: 262 54

    Wysłany: 31 lipca 2018, 07:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti - ja po poronieniu od razu zaszłam w ciążę :)

    03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • kinga27.30 Autorytet
    Postów: 4069 2835

    Wysłany: 31 lipca 2018, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - w takich cyklach pełnych niezgodności często dzieją się cuda :) Kciuku za czwartek :)

    Trasti! Powodzenia!

    Ola_445 lubi tę wiadomość

    ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 lipca 2018, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 lipca 2018, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam dosc długi post ale mi uciekł. No to jeszcze raz w skrócie. Podczytywalam was na lipcoweczkach jakiś czas i stwierdziłam że z takimi fajnymi babeczkami miło będzie testować. Jestem mamą 4 letniego Piotrusia i teraz staramy się o rodzeństwo dla niego. To nasz pierwszy cykl starań i temp mierze dopiero od paru dni. Będzie mi bardzo miło jak przyniesie mnie do swojego grona.

    kinga27.30 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 lipca 2018, 09:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjmijcie* przepraszam pisze z tel. Życzę wszystkim samych pięknych przyrostow bet i 2 kreseczek na testach. Proszę o wpisanie na 07.08. Pozdrawiam wszystkich

  • Alexa85 Debiutantka
    Postów: 8 2

    Wysłany: 31 lipca 2018, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,
    Moge doloczyc? Testowanie planuje na 29/08. Moze troche o mnie- to bedzie moj pierwszy cykl staran po porodzie, mam juz dziecko, 10 miesiecy. Jak widzice postanowilismy zaczac starania o kolejne dosyc wczesnie ale jest to zwiazane z tym ze pierwsze jest z IUI i nie licze na szybki final. Chcemy poprobowac pare miesiecy zanim wrocimy do kliniki. Buziaki!

  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2235 3754

    Wysłany: 31 lipca 2018, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny będę Was tu podczytywać i niezmiennie trzymać kciuki :*

    Malinka7 lubi tę wiadomość

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Sylv33 Autorytet
    Postów: 299 236

    Wysłany: 31 lipca 2018, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. Wczoraj miałam moje drugie podejście do iui i testuje 13sierpnia. Na clo naprodukowałam aż 4 pecherzyki, ale nasienie fatalne (4mln/ml, ruch a+b 27%).

    8599s65gpsq1fvqt.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4116 1076

    Wysłany: 31 lipca 2018, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daiewczyny ile dni po owu można zacząć testować żeby to sens miało?? Od 4 dni ciągle czuję się jakbym
    Miała owu albo okres jestem6-7 dni po owu co to może być??

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 31 lipca 2018, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Daiewczyny ile dni po owu można zacząć testować żeby to sens miało?? Od 4 dni ciągle czuję się jakbym
    Miała owu albo okres jestem6-7 dni po owu co to może być??

    Ja sikalam od 3dpo, ale sensowny test osikalam 9 dpo

    Nat90 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 lipca 2018, 22:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Jutro 10/11 dpo ale postanowiłam testować :) Kto testuje ze mną?

    Trasti, to chyba dobry znak :) ale poczekaj do 9dpo :)

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego