Sierpniowe testowanie, czyli dzieci ze ścierniska :)
-
WIADOMOŚĆ
-
patuniek86 wrote:Ale super
Ja jestem w sumie w 12 dniu ciąży i dopiero potwierdziło mi owulację - ale zaglądać będę
Pozwolę sobie zacytować siebie z pierwszej wypowiedzi na tym wątku, przesyłając jednocześnie całe mnóstwo wirusków
O^$^#%$@#@%&P(*P*)&$&%#%##@#@@!$^&%)*&&^^%$^%$#$%$@$#&$*&^%&&$&%#%##@#@@!$^&%)*&&^^%$^%$#$%$@$#&$*&^%&&$&%#%##@#@@!$^&%)*&&^^%$^%$#$%$@$#&$*&^%&&$&%#%##@#@@!$^&%)*&&^^%$^%$#$%$@$#&$*&^%&&$&%#%##@#@@!$^&%)*&&^^%$^%$#$%$@$#&$*&^%&&$&%#%##@#@@!$^&%)*&&^^%$^%$#$%$@$#&$*&^%&&$&%#%##@#@@!$^&%)*&&^^%$^%$#$%$@$#&$*&^%&&$&%#%##@#@@!$^&%)*&&^^%$^%$#$%$@$#&$*&^%&&$&%#%##@#@@!$^&%)*&&^^%$^%$#$%$@$#&$*&^%&&$&%#%##@#@@!$^&%)*&&^^%$^%$#$%$@$#&$*&^%&&$&%#%##@#@@!$^&%)*&&^^%$^%$#$%$@$#&$*&^%&&$&%#%##@#@@!$^&%)*&&^^%$^%$#$%$@$#&$*&^%&Malinka7, Malgonia lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Malgonia wrote:Corrin dodałam Cię na listę i trzymam kciuki za ten cykl
-
A ja, żeby sobie jakoś umilić ten czas (przed owulacja), w którym w sumie to nie ma na razie co robić, to czaruje sobie. A więc tak... Sierpień, to miesiąc, w którym się urodziłam - podobno większe szanse na zaciążenie :p
Obecny cykl jest 22 cyklem starań. A liczba 22 mnie prześladuje. Czasem nic dobrego nie wróży, ale jednak zawsze coś się dzieje z tą liczbą. Kiedyś mówiłam mojemu M, że jak będę miała 22 lata, to chyba na ten rok się z nim rozstane, bo ta liczna mnie przesladuje, a wyszło tak, że jak miałam 22 lata, to braliśmy ślub
Także kurde, musi się coś zadziac w końcu!
Wiem, głupieje, ale żebyście nie pomyślały, że straciłam zmysły, to muszę wam powiedzieć, że robię też sobie liste supli, które sobie kupie na kolejne cykle. Szukam dobrego ginekologa i dużo innych rzeczy związanych z dalszymi staraniami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 18:49
-
Malinka7 wrote:A ja, żeby sobie jakoś umilić ten czas (przed owulacja), w którym w sumie to nie ma na razie co robić, to czaruje sobie. A więc tak... Sierpień, to miesiąc, w którym się urodziłam - podobno większe szanse na zaciążenie :p
Obecny cykl jest 22 cyklem starań. A liczba 22 mnie prześladuje. Czasem nic dobrego nie wróży, ale jednak zawsze coś się dzieje z tą liczbą. Kiedyś mówiłam mojemu M, że jak będę miała 22 lata, to chyba na ten rok się z nim rozstane, bo ta liczna mnie przesladuje, a wyszło tak, że jak miałam 22 lata, to braliśmy ślub
Także kurde, musi się coś zadziac w końcu!
Wiem, głupieje, ale żebyście nie pomyślały, że straciłam zmysły, to muszę wam powiedzieć, że robię też sobie liste supli, które sobie kupie na kolejne cykle. Szukam dobrego ginekologa i dużo innych rzeczy związanych z dalszymi staraniami. -
Alez ja sie zgadzam, że sierpien musi być szczesliwy. Sama zostałam w sierpniu poczeta
Ale jak zerkam na fejsbunia to najliczniejsza grupa znajomych todzila sie w maju, wiec cos w sierpniu musi byc magicznego. Zawsze myslalam, ze to poklosie pielgrzymek do Czestochowy, ale moze i bez tego jakos damy radeMalinka7 lubi tę wiadomość
-
Zapomniałam dodać, to co najważniejsze - odziedziczylam zawirusowany awatatek
Co do supli, to lista duża nie jest (jak na razie). Najważniejsze na niej jest to, żeby castagnusa zamienić na vitex.a tak to zamierzam brać nadal kwas foliowy, wit.B, ovarin. Ale jeśli w tym cyklu się nie uda, to z te plany z suplami zrealizuje dopiero pod koniec wrzesnia. Tak samo pod koniec wrzesnia/poczatek pazdziernika zamierzam wysłać mojego M na seminogram. No i to chyba bedzie też czas, aby udać się do prawdziwego specjalisty.
-
To jeśli chodzi o suplementy:
Cynk i selen - cynk pomaga w procesie tworzenia nowych komórek (ważne zarówno przy tworzeniu komórek jajowych jak i człowieka z tych komórek), selen wspomaga tarczycę i implantację zarodka.
Wit D i ubichinol (bardziej przyswajalna forma Q10) - poprawiają jakość komórek jajowych
Myo inositol - wspomaga procesy metaboliczne, przy staraniach polecany głównie przy policystycznych jajnikach. Wspomaga owulacje u tych, które ich nie mają, ale także poprawiają jakość komórki jajowej.
Wiesiołek - wpływa na ilość i jakość śluzu płodnego.
Castangus - obniża prolaktynę, reguluje cykle.
Oczywiście jest pewnie tego jeszcze cała masa, ale to chyba takie najpopularniejsze. -
Ja się urodziłam w kwietniu i wyliczyłam, że jakbym teraz zaszła to by mi się dziecko urodziło przed moimi urodzinamiCzarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Cześć!
Ja chyba pójdę na pierwszy ogień, bo test (o ile dobrze pójdzie i @ nie przyjdzie wcześniej) będę robić 1. sierpnia. -
Hej
pierwsze testowanko z krwi 9 sierpnia (24 dc) przy okazji innych badań.
Jestem w potrójnej owulacji, daj Boże, żeby były z tego dzieci!
Szemkel - powodzenia na pierwszy rzut ;
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Czarujecie? Ja w sierpniu kończę 30tkę i są 3 duże pęcherzyki
Będą trojaczki?Malinka7 lubi tę wiadomość
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
Kinga27.30 ale byś miała super prezent
piękna kumulacja, musi wyjść z tego coś dobrego, zobaczysz
Ja poproszę o wpisanie na 4 sierpnia, zaryzykuje, chociaż ostatniemiała trzy dni przed owulacją... ale, ale! sprawdzałam na wykresach innych dziewczyn, że i z takich serduszkowań, niektóre doczekały się dwóch kreseczek, wiec nie tracę nadziei
kinga27.30 lubi tę wiadomość
-
kinga27.30 wrote:Hej
pierwsze testowanko z krwi 9 sierpnia (24 dc) przy okazji innych badań.
Jestem w potrójnej owulacji, daj Boże, żeby były z tego dzieci!
Szemkel - powodzenia na pierwszy rzut ;kinga27.30 lubi tę wiadomość
-
dostałaś?
2014.06. - start
kinga27.30 wrote:
dostałaś?
Ale może zdążę z testem do końca sierpnia, jeśli mi owulacja wypadnie przed 20 dc.
-
Eh... przykro mi... okej to teraz odpocznij sobie te parę dni, nabierz siły do dalszej walki i czekamy na Twoją owulację
2014.06. - start
Szemkel no szkoda
już zacierałam raczki na pierwsze
Ale spokojnie sierpien dlugi
A tak zapytam, nie gadalas z lekarzem zeby te owulacje jakos przyspieszyc?