X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Starające się z rocznika 90'
Odpowiedz

Starające się z rocznika 90'

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a nie masz jak się skonsultować z gin?
    Chociaż wydaje mi się że nie zaszkodzi.. Lekarze często przepisuja luteine lub duphaston w 2 częściej cyklu na zagniezdzenie.. Ale zawsze lepiej skonsultować.. Nawet żeby gin ocenił w którym dc jest ovu żeby z progesteronem wejść już po..

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibisha ja badam dopiero 3 cykl a juz po pierwszym umialam odróżnić choc u niektorych łatwiej, a u innych trudniej :)

Ja wyczulam pierwszy raz i sie zmartwilam, bo myślałam że mam jakiegoś guza:D musialam miec wtedy nieplodne pewnie oczywiście internet do gory nogami, nie staralam sie wtedy jeszcze i na jakims forum jakas gwiazda miala taki problem jak ja i tam ja dziewczyny zjechaly, że jest glupia, że to nie rak tylko szyjka hehe :D Najlatwiej zaczac badac w nieplodne odrazu znajdziesz bo jest blisko :) mnie to w dotyku przypomima wyglad paczka z dziurką:P ale mnie po cc cos tam pogmerali bo mam kopnieta ją w bok :D wiec mam jakies boko-zgiecie chyba hehe

Ibisha nie płakuniaj :( za dużo już tych łez, zdecydowanie za dużo:( trzymaj sie mocno i nie trac nadzieji, bo ja mocno wierze z całego serca :*

Rózowe paznokcie Luteina napewno nie zaszkodzi pytanie jaką dawke wziąć. Ja tez w ciazy bralam 5-7 miesiac ale minimalna dawkę na skurcze i pomogło

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm spróbuję od przyszłego cyklu..
    Teraz włączyłam sobie jeszcze Wit D bo wyczytałam że wpływa na ovu. Po mału się robię cjodzaca apteka.. Bromergon, duphaston, clostilbegyt, kwas foliowy..

I znowu miałam nasilenie bólu klujacego.. Eh najgorsze jest to że mam taką pracę że mam wiele czynników szkodliwych wokół siebie i generalnie się nie mam jak oszczędzać :-(

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza a czemu miałaś cc?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały nie wystawiał się do kanału i na 99% procent miałam niewspolmiernosc poporodowa czyli za duża główka do mojej miednicy :P lekarz, do ktorego chodze stwierdzil, że przy takich parametrach w ogóle nie powinni dawać mi próbować rodzic normalnie :)

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibisha ah z tymi pracami to w domu chociaz staraj sie odpocząć:)

Ale mi dobrze, że was mam :) bo tak to nie ma z nim pogadac :(

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym oszczędzaniem się w domu to też kiepsko bo tuż przed świętami wprowadziłam się do domu nowego i cały czas jakąś robota.. :-) jedynie unikam dźwigania i mój M pilnuje mnie na każdym kroku:-D

A no to faktycznie nie było co próbować naturalnie :-) dobrze ze lekarz ogarnięty bo nie raz i tak najpierw próbują na chama i dopiero jak wymecza kobite i dopiero cc

Zuza_22 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie Ci się przykrzy w domu za rozmowa z dorosłymi :-) wszystkie koleżanki które były w domu z dziećmi mówily że fajnie i w ogóle, dzieciaczek i wiadomo że pracy w domu masa ale ze brakowało im kontaktu z dorosłymi :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    No z tym oszczędzaniem się w domu to też kiepsko bo tuż przed świętami wprowadziłam się do domu nowego i cały czas jakąś robota.. :-) jedynie unikam dźwigania i mój M pilnuje mnie na każdym kroku:-D

A no to faktycznie nie było co próbować naturalnie :-) dobrze ze lekarz ogarnięty bo nie raz i tak najpierw próbują na chama i dopiero jak wymecza kobite i dopiero cc

No niestety mnie spotkał taki los czyli meczenie a potem cc w szpitalu mieli w nosie że dziecko duze, ale staram sie ten czas wymazać z pamięci :) a opinie mojego lekarza poznałam sopieror po pordzie hehe bo wtedy jeszcze nie chodzilam do niego :)

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No siedzenie w domu to jedno bo nie mam czym głowy zajac w pracy czas by leciał :)
    Ale w sumie chodzi o starania bo u mnie do okola kazdy ma zdanie że po co ja te testy robie, temperatury mierze itp że sie za bardzo wkrecam:P

A ja mam taki charakter że jak sie za cos biorę to konkretnie:P

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa hehe to bidulo musiało Cie nieźle wymeczyc.. :-/ moja siostrę trzymali 9 godzin na skurczach partych przy braku rozwarcia i dopiero jak lekarz na noc przyszedł to się za głowę złapał że wykończa i ja i dziecko i od razu na cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 10:42

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadanie ludzi jest strasznie wkurzające. :-/ każdy się tylko wymadrza i rady w stylu : wyluzuj to zajdziesz, kup butelkę wina opij M i zaciągnij do łóżka.. Jakbym słuchała rad wszystkich na około że nie zachodze bo ki za bardzo zależy i że jak odpuszczę to wtedy samo zaskoczy to bym dalej bujala się z niedroznymi jajowodami do 30 :-/

Więc niech sobie gadają Zuza a Ty sobie rób testy itp :-)

Zuza_22 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak piszesz!
    Jasne fajnie umieć zachować dystans i nie popadać w paranoję, ale czujnym też trzeba byc :)

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie :-) jedne zachodzą w ciążę nawet nie wiedząc dokładnie co to owulacja i kiedy jest..a inne się muszą trochę pomeczyc:-)

Jak myślisz, powtarzać jutro rano test skoro w perspektywie mam jutro wieczorem alkohol? Jutro 27dc

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zrobiła:) teze po nocy inne stężenie to już może pokazac :) a ktory to dpo?

ibishka lubi tę wiadomość

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem kiedy była ovu.. 12dc na usg gin mówił że jest pęcherzyk prawie 2.5cm i że będzie ovu ale nie mówił kiedy itp.. Ostatnie cykle miałam 27 lub 28 dni

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E to jak taki duzy to pewnie kwestia max 2 dni jak pękł :) to by wychodziło, że jutro będzie 13-14 dpo :) to już może coś wyjść:)

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kupię od wypadku test ale nie wiem czy będzie potrzebny - byłam przed chwilą w łazience (po raz kolejny bo latam jak kot z pęcherzem co parę minut) i na papierze zauważyłam taka rozowawa poswiate czyli zaczynam już płamic.. Pewnie zaraz się zmieni kolor na brązowy a potem witamy @.

Zamówiłam na allegro testy ovu i ciążowe wtedy kiedy termometr ale sprzedawca wysłał jakąś Kijowa przesyłka i dalej status przesyłki jest ze w miejscu nadania.. Termometr już dawno śmiga co rano a testów dalej nie mam :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 11:16

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieję,że a plamka jeszcze nic nie znaczy! U mnie @ troche inna niż zawsze, ale mam nadziej, że cykl mi się nie rozwali.

Ja mam tyle fajnie, że mam tyle objawow ovu, że testy i wykres tylko potwierdzaja moje przypuszczenia, ale fakt, że jak wykres ją wyznacza to tak jakoś sił przybywa bo kończą sie rozważania czy dobry czas serduszek czy nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 11:25

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dalej masz @?

Mi się też wydawało że zawsze wiem kiedy ovu
    . Mega klucie jajnika śluz itp a testy zawsze były negatywne.. Może za wcześnie robione czy coś..

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ