X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Starające się z rocznika 90'
Odpowiedz

Starające się z rocznika 90'

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka rozmawiałam z koleżanką i ona po duphastonie nie miała takiego śluzu, ale ma mdłości i tak samo jak Tobie chce jej się mega spac.

Różowepaznokcie witaj :) fajnie że dolaczylas. Osobiście co do testów to ja stosuje te 2 które opisała Zuza_22 ale nie jestem z nich zadowolona. Kiedy zamierzasz testować?

• Różowepaznokcie Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za fotki :) pewnie po @ :/ dzisiejsza beta z krwi 0,1 więc nie tym razem. W pierwszej ciąży zaszłam w 8 dniu cyklu, więc pod razu po @ zacznę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to bardzo szybko jak w 8dc. Ale nie ważne w którym dniu ważne żeby się udało :) a mierzysz temp.?

Wysłany: 8 marca 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam od jutra, dzisiaj kupiłam termometr :)

• ibishka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś temp 36.58..:-(

Tylko patrzeć kiedy będzie @..
    Ehh nigdy mi się nie uda :-(

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png

Wysłany: 9 marca 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 36,34 :( Damy radę ibishka, może za miesiąc razem będziemy świętować :) Musi się nam udać.

Wysłany: 9 marca 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle co mnie dziwi, śluz wodnisty pół przezroczysty pół białawy jakby białe nitki, włókna, i jest go dużo aż w gaciach mokro :D a teraz to powinien być gęsty, biały jak to w niepłodne. Chyba coś mi się szwankują cykle :D miałyście coś takiego?

• ibishka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze miałam taki bialawy a teraz przezroczysty i tylko taki uczucie wilgotności..
    Masakra z nami :-/

Jedno mnie tylko zastanawia ę przypadku tego spadku.. Wczoraj jeszcze wieczorem brałam duphaston i dopiero dziś wieczorem nie wezmę.. Teoretycznie dopiero jutro powinien sie organizm zorientować że nic z tego.. Nie tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 08:31

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co się orientuje wzrost takiej wilgotności świadczy o spadku progesteronu, a wzroście estrogenów, który w późniejszym czasie odpowiadają m.in za śluz płody, a niestety pod koniec cyklu zwiastują @. Ale wszyskie tu chyba mamy w swojej histori przypadki, że natura płata figle więc mam nadzieje, że u was o niczym złym to nie świadczy :)

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dylemat czy mierzym temp o 4 czy 6 bo ni jak nie przesypiam tych podrecznikowych min 3h :/

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibisha kurcze nie mam pojęcia jak to z tym dupkiem jest :( a byc może to tylko jednodniowy spadel i może nie ma się czym martwic? Właśnie jestem ciekawa czy dupek wplywa na wzrost temp chyba powinien? Bo tutaj chyba 90% dziewczyn go bierze i skoki temp maja jak z podręcznika

Dziewczyn a wy duphastion dostalyscie ze wzgledu na niski progesteron czy tak dla zasady(bo i takie historie spotkałam)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 08:50

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteronu nie miałam za niskiego tylko badania początkiem cyklu robiłam. Miałam przed okresem 2 dniowe plamienia ale to gin mówił że to nic takiego. Mi dał jako dodatek do clostillbegytu żeby pomóc w zagniezdzeniu ale teraz brałam sam i tylko 1x1 tabl. W kolejnym cyklu przy clo mam brać 2x1 tabl.

No czytałam coś o tych estrogenach i słuzie.. Tylko nie pasuje mi jedno.. Jak mogę mieć spadek progesteronu jak jestem w trakcie brania dupka? Hmm ja już głupieje.. :-|

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczyny w następnym cyklu jak będę mierzyć od początku.. Zobaczymy czy będzie skok. O ile teraz mogłam nie mieć ovu to przecież jak będę brać clo od 3 do 7 dc to się powinnam zamienić w rasowa krowę rozplodowa nie? :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza_22 wrote:
    A ja mam dylemat czy mierzym temp o 4 czy 6 bo ni jak nie przesypiam tych podrecznikowych min 3h :/

Zawsze o której mierzyłas? Może ta 6 będzie bardziej odpowiednią? O której mniej więcej wstajesz do małego?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mały mnie tak w konia robi ostatnio:
    23 -kładę sie ja
    24- buzi sie maly cholera go wie po co
    4:00-4:30 -buzi go głód
    6:40 -wstajemy:(

W ostatnim cyklu nie bydzil sie o północy więc mierzylam ok. 4:40-5. Ale w tym cyklu to guzik chyba z tego bedzie.
    Ibisha a kiedy masz termin @ bo myślałam że dzis masz testowac, ale to z bejb mi sie pomyliło:)

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Zobaczyny w następnym cyklu jak będę mierzyć od początku.. Zobaczymy czy będzie skok. O ile teraz mogłam nie mieć ovu to przecież jak będę brać clo od 3 do 7 dc to się powinnam zamienić w rasowa krowę rozplodowa nie? :-)

Hahaha prawie się kawą oplułam :D
    No moja droga myślę, że teraz to twoja płodność nawet nas zaplodni :D

ibishka, bejb lubią tę wiadomość

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm a co do tego śluzu to dupek jest stała wartością natomiast twój naturalny progestwron jest zmienny więc suma sumarum wynik finalny mógł sie troche obniżyć.
    Ja w przyszlym tyg jestem umowiona do moich dwoche lekarzy i tez jestem ciekawa co mi powiedzą

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby na wszystkie nas tej plodnosci starczylo;) kolezanka na clo wyhodowala w 2 cykli 6 pecherzykow i teraz ms sliczne trojaczki :D

Hmm to ciezko z tymi godzinami..:\ a moze sprouj jeden cykl mierzyc podwojnie?i prowadzic dwa rownoprawne wykresy i wtedy bedziesz mogla po miesiacu porownac rozbieznosci -czy sa istotne czy nie..

Ja zatestuje w sobote - 26 dc, @powinna byc w niedziele ale w sobote szykuje sie parapetowa u znajomych wiec wole sprawdzic..
    Ale cos czuje ze do soboty sie @pojawi lub plamienia ja zwiastujace.. Bo wczoraj mnie juz bolalo tak klujaco w podbrzuszu z lewej strony a dzis pobolewa calosc.. Do trgo obnizina temp to juz raczej pozamiatane.. A naprawde myslalam ze tym razem sie uda.. Ze ten cholerny bol na hsg sprezentuje mi dwie kreski.. Nadzieja byla duza -swiezo przetkany lewy jajowod +zaraz po badaniu piekny duzy pecherzyk na lewym jajniku.. A tu lipa..

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawia mnie tez kwestia wynikow mojego M. Z jednej strony na wyniku bylo napisane ze jest ta asthenozoospermia 1st czyli ze minimalnie obnizona ruchliwosc a z drugiej striny jsk gin czytsl wyniki to powiedzial ze sa bardzo dobre i ze to tylko kwestia ich norm ale ze jest w porzadku..

Cos tak czuje ze jak przez kolrjnr pol roku sie nie uda to zostane albo kociara albo zrobir szklarnie i swoja milosc przede przelewac na grzadki hehe:):(

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trojaczki łał nie wiem czy bym dała radę:D
    To czekamy na weekend z niecierpliwością, a bólem brzucha sie nie martw bo połowa kobiet w ciąży takowy odczuwa więc nic straconego :)
    Co do wyników M. myślę że w dzisiejszych czasach, każdy faceta ma jakieś parametry nieco obniżone, więc ufalam bym lekarzowi :)

A udać nam się musi w ogóle nie przewiduje innego scenariusza:)

ibishka lubi tę wiadomość

fbiittx.png
    nlimnm2.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ