Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Starające się z rocznika 90'
Odpowiedz

Starające się z rocznika 90'

Oceń ten wątek:
  • Różowepaznokcie Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to bardzo roznie, po porodzie miesiaczki sie zmienily na dluzsze i bardziej bolesne, zmienil sie bol, bo teraz mam skurcze jak przy rodzeniu,az lzy naplywaja do oczu.

• Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, kamiszka tak mi przykro :(
    Dużo sily i optymizmu na nowy cykl! Marzec coś mało laskawy dla nas, a kwietniowi nie dopuścimy!

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozowepaznokcie współczuję, ja m dość bolesną ovu to jak @ by taka była to umarł w butach!
    U mnie po ciąży na odwrót cykle (odpukac) podrecznikowe, a wczesniej to tak po 38 dni

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibisha mnie w sumie nie zawsze cos boli :)
    Trzymam kciuki, żeby ta uparta ovu dala o sobie znać!

U mnie coś podskoczylo, ale 1 raz od ponad roku spałam 6h bez wstawania, a to też ma wpływ:/

Sama nie wiem co robić M. dopadla wiosenna alergia oczy zaplakane, zasmarkany chodzi - ledwo to dycha, chyba mu dzis odpuszcze

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszalyscie o teorii że w okresie płodnym przed owulacja następuje obniżenie temperatury podstawowej spowodowane tym że plemniki wola niższe temp? Ja miałam takie w okolicach 36.5-36.6, a teraz drugi dzień okolice 36.3-4..
    Zauzwazylyscie coś takiego u siebie? :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza_22 wrote:
    Ibisha mnie w sumie nie zawsze cos boli :)
    Trzymam kciuki, żeby ta uparta ovu dala o sobie znać!

U mnie coś podskoczylo, ale 1 raz od ponad roku spałam 6h bez wstawania, a to też ma wpływ:/

Sama nie wiem co robić M. dopadla wiosenna alergia oczy zaplakane, zasmarkany chodzi - ledwo to dycha, chyba mu dzis odpuszcze

Ale to jest złośliwość natury że akurat na dni płodne ich coś zawsze łapie..

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę o teorii z plemnikami nie słyszałam :) ale faktycznie gdzieś kiedyś czy. że temp przed ovu spada choć to podobno nie jest reguła. Umnie też spadła, ale w poprzednim cyklu byl dużo drastyczniejszy spadek.
    A wczoraj własnie patrzyłam na twój wykres i też sobie mtslslam, że ovu musi być za rogiem skoro tak spada :)
    Myślę, że jutro max po jutrze podskoczy :)

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby! Bo inaczej się obrażę na Mende :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza a Twoja dzisiejszą temp to myślisz że to już skok??

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Różowepaznokcie Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same cykle byly 27 dni. Teraz mamy wyjatek. Z wydlyzrniem mialam na mysli same miesiaczki z 3 do 5 dni. Z godzine temu cos mi strzelilo w brzuchu az sie zdziwiłam i juz mam pierwsze plamki na papierze, wiec @ witamy.

Ibishka wspueram w maratonie :)

Zuza inne czesci moze alergii nie mają hihihi :D

Zuza_22 lubi tę wiadomość

• Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Zuza a Twoja dzisiejszą temp to myślisz że to już skok??

Ogólnie w zeszlym cyklu nie miałam takiego jednorazowego skoku tylko przez 2-3 dni rosła i tak mniej wiecej została. Wiec mysle, że to już początek
    Gdzies wyczytalam że tak może byc-pomalu rosnac bo niby organizm różnie reaguje, ale ja to bym wolała taki skok do sufitu na raz :/
    Staram sie nie swirowac ale tez sie zastanawiam czy poziom progesteronu ma wplyw tzn. ze jak masz go duzo to czy znacznej rośnie itp w tym cyklu tez zbadam

Czarna magia poprostu

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo trochę zawodu jest, ale wiedziałam że tak to się skończy, teraz się cieszę że zaczynam nowy cykl i oby w nim się udało. Ale cykl zaczął mi się bardzo boleśnie i siedzę w pracy na ketonalu.

• Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowepaznokcie wrote:
    Same cykle byly 27 dni. Teraz mamy wyjatek. Z wydlyzrniem mialam na mysli same miesiaczki z 3 do 5 dni. Z godzine temu cos mi strzelilo w brzuchu az sie zdziwiłam i juz mam pierwsze plamki na papierze, wiec @ witamy.

Ibishka wspueram w maratonie :)

Zuza inne czesci moze alergii nie mają hihihi :D

Aaaa to źle zrozumiałam :P
    Marcowa fala nam nie wyszla, ale spokojnie kwiecień będzie masz :)

Hahaha pewnie reszta zdrowa, ale mój to klasyczny przypadek umierajacego na katar :P straszenie chodzi zły jak jest chory i wczoraj pierwszy raz pow. że taki sex na hura jest dziwny :P i dodał, że stary się chyba robi (co mnie zmartwiło troche :P)
    Ale też tesknie za normalnością, bo nawet bez płodnych dni nie potrafie nie myśleć i zaprzatam głowę pierdołami :P

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a im się człowiek bardziej zaczyna interesować tym jest gorzej!

Ja też czekam z wyteskmieniem na ten skok %-)

Tylko ta suchość mnie zastanawia :-/ na przyszły cykl chyba sobie kupię ten żel o którym dziewczyny pisaly parę stron wcześniej bo Masakra.. Mecz się tu człowieku :-/

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha rozumiem Cie z tym katarem. Mój w wieku 27l przechodzil ospe i uwierzcie mi że hsg przy tym to był pikuś :-D

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza_22 wrote:
    Aaaa to źle zrozumiałam :P
    Marcowa fala nam nie wyszla, ale spokojnie kwiecień będzie masz :)

Hahaha pewnie reszta zdrowa, ale mój to klasyczny przypadek umierajacego na katar :P straszenie chodzi zły jak jest chory i wczoraj pierwszy raz pow. że taki sex na hura jest dziwny :P i dodał, że stary się chyba robi (co mnie zmartwiło troche :P)
    Ale też tesknie za normalnością, bo nawet bez płodnych dni nie potrafie nie myśleć i zaprzatam głowę pierdołami :P

No żebyś wiedziała. Ostatnio w trakcie dzialan się zlapalam ma tym że się zastanawiałam czy mam otwarta szyjke i czy plemniki przejdą i miałam obraz ten z linku przed oczami i wtedy stwierdziłam o niee to już przesada i się szybko ogarnelam..

Ale czasem myślę że chec zostania mama robi ze mnie straszna wariatke..heh

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    No żebyś wiedziała. Ostatnio w trakcie dzialan się zlapalam ma tym że się zastanawiałam czy mam otwarta szyjke i czy plemniki przejdą i miałam obraz ten z linku przed oczami i wtedy stwierdziłam o niee to już przesada i się szybko ogarnelam..

Ale czasem myślę że chec zostania mama robi ze mnie straszna wariatke..heh

Boże mam to samo! A mówią, że wizualizacja dziala:P ja to sie tylko martwie, że tak już zostanie
    Na szczęście <3 w ciąży nam to wynagradzą :D

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obyyyy! Haha Jezu jak mi ulzylo że to nie tylko ja tak mam %-D a już myślałam że jestem straszna żona, a to po prostu taka nasza natura że wszystko podporzadkowujemy:-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka dokladnie z naszymi glowami jest ok, jak na okoliczności oczywiście :P

Kamiszka, biedna- kuruj się tam i uciekaj z roboty, termofor, ciastka i przeleci jskos ta @.

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaMiszka trzymasz się jakoś tam??

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ