Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Starające się z rocznika 90'
Odpowiedz

Starające się z rocznika 90'

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwo lepiej niż myślałam..
    Mam doła lekkiego i trochę myśli o poddaniu się.
    Najgorsza jest ta niepewność czy ten jajowod da w ogóle kiedykolwiek radę..

Ciezkie to wszystko.. Ale jakkolwiek żałośnie to zabrzmi to chyba się już przyzwyczaiłam do tych ciągłych porażek..
    Więc dam radę i teraz :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 08:15

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie @ na siebie przygotowywała kilka dni może też dlatego mnie też było w miare :(

Nic się nie martw teraz lewy wkroczy do akcji :) ale przy nie drożności inseminacja tez chyba powinna w razie czego sie sprawdzic, no chyba, że nie jesteś zwolenniczką takich metod.

Kurcze dzis 3dc inie dałam rady badań zrobic :/ myslisz, ze 1 dzień coś zmieni?

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowe paznokcie o jak tam dziś? Widziałam pozytywny ovu :D

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza_22 wrote:
    Mnie @ na siebie przygotowywała kilka dni może też dlatego mnie też było w miare :(

Nic się nie martw teraz lewy wkroczy do akcji :) ale przy nie drożności inseminacja tez chyba powinna w razie czego sie sprawdzic, no chyba, że nie jesteś zwolenniczką takich metod.

Kurcze dzis 3dc inie dałam rady badań zrobic :/ myslisz, ze 1 dzień coś zmieni?

Nie mam kompletnie nic przeciwko takim metodom.. Rozwazam nawet in vitro jakby się naturalnie nie udawało i jedyny mój dylemat w tej kwestii to skąd wezmę tyle pieniędzy na to.. :-)

Wydaje mi się że 1 dzień aż tak kolosalnej różnicy nie zrobi. Tym bardziej ze nie masz jakoś kosmicznie krótkich cykli. Mi kiedyś gin mówił że te dni do badań to +/- 1 dzień :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to prawda koszty kosmiczne inseminacja to jeszcze, ale in vitro kosmos jakiś!
    Nie ma co gdybyć, plany opracowane, cuda wianki zażywane :D więc po-sylwestrowego "kaca" odchorujemy na porodowce :D

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    O dziwo lepiej niż myślałam..
    Mam doła lekkiego i trochę myśli o poddaniu się.
    Najgorsza jest ta niepewność czy ten jajowod da w ogóle kiedykolwiek radę..

Ciezkie to wszystko.. Ale jakkolwiek żałośnie to zabrzmi to chyba się już przyzwyczaiłam do tych ciągłych porażek..
    Więc dam radę i teraz :-)

Nie poddawaj się! Który to już Twój cykl starań ?

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do in vitro - zgodzę się z Wami, koszty są kolosalne. I nie daje gwarancji. Moja koleżanka 3 razy podchodziła do inseminacji, potem 3 razy do in vitro i jest w ciąży na naturalsie - odpuściła. Wyjechali na wakacje i wróciła w ciąży :) A i nasienie było baaaardzo marne i ona miała endometroizę i torbiele na jajnikach - ogólnie słabo. A i tak się udało ! Mówię Wam: tam na górze na każdąz nas jet zapisany plan i choćbyśmy na głowie stanęły i uszami zaklaskały to tego nei zmienimy.

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi masz rację, to co nam zapisane tak ma się wydarzyć i nic nie zrobimy z tym.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Emi masz rację, to co nam zapisane tak ma się wydarzyć i nic nie zrobimy z tym.

Co jest trochę przykre, a zwłaszcza gdy lubisz planować... Ja lubię ;P

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Nie poddawaj się! Który to już Twój cykl starań ?
    11 za mną. Zaczynam 12

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    11 za mną. Zaczynam 12

Biorąc pod uwagę, że dopiero masz przetakny jajowód, poprzednie cykle się jakby nei liczą. Jesteś 1 cykl w plecy dopiero ;) Większości udaj się do pół roku, więc spokojnie - uda się!

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem. Też sobie to wmawiam. Tylko że wiesz jaki się człowiek niecierpliwy robi.. Jeszcze jakbym miała pewność że jest wystarczająco drozny, a tak to nie wiem czy to kwestia że muszę poczekac tylko aż teraz zaskoczy, czy kolejne nie 'zaskakiwanie' jest spowodowane że nie ma wystarczająco miejsca jednak w tym jajowodzie..

No nic zobaczyny..

Narazie czekam na wredna @.jeszczd nie przyszła a już mną poniewiera - zaslablam na zakupach a do tego brzuch cmi tak że to są jakieś jaja :-/

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Wiem wiem. Też sobie to wmawiam. Tylko że wiesz jaki się człowiek niecierpliwy robi.. Jeszcze jakbym miała pewność że jest wystarczająco drozny, a tak to nie wiem czy to kwestia że muszę poczekac tylko aż teraz zaskoczy, czy kolejne nie 'zaskakiwanie' jest spowodowane że nie ma wystarczająco miejsca jednak w tym jajowodzie..

No nic zobaczyny..

Narazie czekam na wredna @.jeszczd nie przyszła a już mną poniewiera - zaslablam na zakupach a do tego brzuch cmi tak że to są jakieś jaja :-/

Uwierz mi, że wiem. U mnie to już jest 19 cykl. Mimo drożnych jajowodów i dobrego nasienia. Co miesiąc nadzieja, co miesiąc porażka. Do teraz pamiętam jak się cieszyłam gdy beta wyniosła 7,24 - ale dwa dni później było już niecałe 5. Minął rok, a ja nie jestem nawet na tym etapie.
    Co miesiąc leki na owulację, zastrzyk na pęknięcie i seks na godzine. Nie polecam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 16:05

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym sobie na to wszystko zasluzylysmy?:-(

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Różowepaznokcie Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej u mnue rano test ovu pozytywny, dwie mocne kreski po obiedzie druga juz slaba. Nie wiem czy to w ogóle jesr miarodajne, bo szyjka mega wysoko aż reke dopycham i jak juz cos siegne to twarde jak ten czubek nosa. A powinno byc miekkie. Ale sluz wodnisty i ph neutralne. Kto to wie o co chodzi. Dzisiaj mezunia bede meczyc aczkolwiek on twierdzi, ze skoro twarde u tak wysoko to juz zawszlam, bo on jak chce to trafia xD

ibishka lubi tę wiadomość

• Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale perełke znalazłam?
    https://www.przedciaza.pl/54-plastry-chlodzace-moszne

Jak sprawdzić czy Nasza druga połówka pragnie dziecka tak mocno jak my?
    Zaproponować plasterek :D Każdy, który da sobie obkleić jajka będzie idealnym tatą :D

emi2016, Agu27 lubią tę wiadomość

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza_22 wrote:
    Ale perełke znalazłam?
    https://www.przedciaza.pl/54-plastry-chlodzace-moszne

Jak sprawdzić czy Nasza druga połówka pragnie dziecka tak mocno jak my?
    Zaproponować plasterek :D Każdy, który da sobie obkleić jajka będzie idealnym tatą :D

Niezły test :D

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Zuza_22 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Niezły test :D

Niestety mój go oblał :P
    Co tam wychowam sama :D

fbiittx.png
    nlimnm2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha.. Mój walnąl lekka panikę jak mu pokazałam :-D - ale przecież wyniki mialem że jestem ok?!

I mina zbitego psa :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Różowepaznokcie Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu Macho nawet tego nie pokazywałam :D a mi ovu zlikwidował owulację xD więc podejrzewam, że miałam bezowulacyjny miesiąc skoro w dni płodne szyjka twarda jak kamień i nadal twarda. Te nasze organizmy są niesamowite.

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ