Starające się z rocznika 90'
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Raz miałam taką sytuację, że okres sie spóźniał, multum testów i dwie bety w tym druga w 35dc w dniu wizyty negatywna (zapisalam sie w ogóle z powodu plamienia w 22dc bo miałam tylko raz do tamtej pory w tak czasie, podczas implantacji). Endo było liche bo 9mm ale było widać w macicy czarną owalną plamę, no coś jak pęcherzyk ciążowy i to 6mm co by odpowiadało wiekowi ciąży, ale testy negatywne. Okres przyszedł spóźniony 2 tygodnie, był tak samo obfity jak zawsze.
Do tej pory nie wiem co to bylo, może zaczęło sie złuszczać i zrobił się krwiak a hormony nie pozwoliły na @.
W każdym bądź razie w następnym cyklu już zaszłam, ale sie posypało
Dopiero teraz jest lepiej, na pewnych lekach których nie brałam w poprzednich ciążach. To jest moja najdłużej trwającą ciąża po tej donoszonej. -
nick nieaktualny
-
ibishka wrote:W ogóle podzielę się z wami tym iż chyba pomału zaczynam odzyskiwac zdrowy rozsądek, bo jak @ przyszła to postanowiłam że daje sobie czas na zajście do końca wakacji, później odpuszczam temat.. Stąd teraz mobilizacja żeby zrobić co się da
W takim razie trzymam kciuki Kochana. Ja znów jak czerwiec to nie mój cykl to wracam dopiero we wrześniu do tematu
-
Megi trzymam kciuki żebyś przerwy nie miała
Psychika ludzka jest ciekawym zjawiskiem.. @ jest, i wygląda na to że wszystko w porządku, ale przez to że cały czas mnie mdli i często kłuję z prawej strony to momentami swiruje że strachu że to znowu cp -
Ibishka na poniedziałek się umowie bede wtedy przed ovu to jajo może odrazu podejrzy
Trzymam za nas kciuki ja też mam czas tylko do końca wakacji i może wrzesień
Dziś wróciłam do pracy i tak jak sie spodziewałam dostałam wypowiedzenie
Wiec albo teraz albo dzieciątko bedzie musialo poczekać, aż nową pracę znajde -
nick nieaktualny
-
Zuza_22 wrote:Ibishka na poniedziałek się umowie bede wtedy przed ovu to jajo może odrazu podejrzy
Trzymam za nas kciuki ja też mam czas tylko do końca wakacji i może wrzesień
Dziś wróciłam do pracy i tak jak sie spodziewałam dostałam wypowiedzenie
Wiec albo teraz albo dzieciątko bedzie musialo poczekać, aż nową pracę znajde
Bi wiedzą że się starasz? -
nick nieaktualny
-
Kamiszka nie wiem dokładnie, ale moja koleżanka miała taką syt i wszystko jest ok do poki osobą, która zastępujesz nie wróci. U niej akurat tak było, że dziewczyna ktora zastepowala poszla na wychowawczy.
Nie wiem czy jestes z dużego miasta ale jeśli tak to warto skorzystać z porady u prawnika w moim mieście to koszt ok 200zl wiec relatywnie nie wiele za to, że ktoś rozwieje wszystkie wątpliwości. Mi pani wszystko wyjaśniła, przedstawiła różna scenariusze itp -
KaMiszka Wg przepisów jeśli jest się w 12 tyg ciąży to pracodawca ma obowiązek przedłużyć umowę do dn. Porodu
Więc albo poluj żeby już być w 12 tyg przed ostatnim dniem umowy albo jakby niewiele brakowało to Musisz z gin gadać żeby Ci zaświadczenie takie wypisał
A do kiedy masz.??
Ja mam akurat ten komfort że mam stanowisko kierownicze na umowie na czas nieokreślony więc chociaż tym się martwic nie muszę.. -
ibishka wrote:
A do kiedy masz.??
Ja mam akurat ten komfort że mam stanowisko kierownicze na umowie na czas nieokreślony więc chociaż tym się martwic nie muszę..
To prawda komfort super, mam identyczną syt. wiec sie nie martwie szczególnie bo przy takich warunkach nam dlugi kres wyp i odprawe, ale faktem jest, że gdybym miała nizsze stanowisko to mialabym większe szanse zostać. A tak u nas im wyżej jestes tym większe szanse, że nie masz gdzie wracac
-
nick nieaktualny