Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Starania w październiku
Odpowiedz

Starania w październiku

Oceń ten wątek:
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana zobaczymy jak z tymi temperaturami, chyba dziś zamówię ten termometr żeby już na nowy cykl było 🤪

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    Dopiero pierwszy cykl 😱 a już jakieś fiksacje mnie ogarnęły 😁😁😁 bo mam 33 lata... ale muszę wrzucić na luz i jak się nie uda "złotym strzałem" to idę na jakieś ćwiczenia albo bieganie ;) wracam z powrotem na dobre tory ;)
    A Ty ?

Ja mam 27 lat i staram się dokładnie 4 lata... Jeśli pierwszy cykl to spokojnie 😉

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja beta z poniedziałku to 22 a z dzis 65, ładnie rosnie. Myślicie, że iść jeszcze w pt?

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    Niewyspana zobaczymy jak z tymi temperaturami, chyba dziś zamówię ten termometr żeby już na nowy cykl było 🤪
    Pamiętaj, mierzenie rano przed wstaniem i najlepiej k tej samej porze :)

Ja już nawet w ciągu dnia jak mierzę to widzę która temperatura może być ok, a która nie. 😂

Monika87 lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1995 wrote:
    No moja beta z poniedziałku to 22 a z dzis 65, ładnie rosnie. Myślicie, że iść jeszcze w pt?
    Ja bym pewnie jeszcze raz poszła.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Magda1234 Koleżanka

Wysłany: 28 października 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1995 wrote:
    Ja zrobiłam tylko dwa razy na początku. czekam cierpliwie na wizytę we wtorek bo nawet jeśli jest puste jajo płodowe to beta rośnie

• niewyspana Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja tego nie lubię...
    Owulacja przesunęła mi się 5 dni, więc cykl o 5 dni wydłużony. 🤦
    Zawsze mam rano, między 5-7 rano, więc wiem, że dzisiaj już nie przyjdzie. Liczę na to, że jutro będzie bo kolejnych dni tego cyklu nie akceptuje! 🤦

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Ja mam 27 lat i staram się dokładnie 4 lata... Jeśli pierwszy cykl to spokojnie 😉
    O kurcze :( mam nadzieję, że przyjdzie taki piękny dzień gdzie ujrzysz dwie piękne kreski i to mam nadzieję już niedługo 💗 przesyłam Ci moc takich życzeń :)
    Zresztą życzę każdej z nas by za niedługo zobaczyć takie krechy .. ale to byłoby super 💗 niby tak niewiele a jednak wiele ... 😭

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba nic z ciąży październikowej... 🥺 w 13 dc owitrell 14 dc owu bo czuje zawsze 4/5 dpo dziwnie mi temperatura spada od dwóch cylki zauważyłam a przecież jakby miała to hyc implantacją to dopiero od 6 dpo powinna się odbyć ?? Zrobiłam test żeby sprawdzić ile mi się utrzymuje zastrzyk robiłam 6 dpo i druga kreska prawie nie widoczna i 9 do zastrzyku i już biało dzisiaj 22dc myślicie ze coś może z tego jeszcze być? Dziwne objawy mam w tym cyklu ale może to być przez accofil albo encorton ale zastanawia mnie to ze dalej mnie piersi bolą i są takie ciężkie ... i całe podbrzusze i jajniki ostatnio na zmianę dają znać o sobie.

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…

🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
    🔺KIR : Bx
    ❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)

Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺

3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
    13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    O kurcze :( mam nadzieję, że przyjdzie taki piękny dzień gdzie ujrzysz dwie piękne kreski i to mam nadzieję już niedługo 💗 przesyłam Ci moc takich życzeń :)
    Zresztą życzę każdej z nas by za niedługo zobaczyć takie krechy .. ale to byłoby super 💗 niby tak niewiele a jednak wiele ... 😭

Nie wiem czy dziękować żeby nie zapeszyc ale życzę Ci tego samego. 😉

Monika87 lubi tę wiadomość

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja28 wrote:
    U mnie chyba nic z ciąży październikowej... 🥺 w 13 dc owitrell 14 dc owu bo czuje zawsze 4/5 dpo dziwnie mi temperatura spada od dwóch cylki zauważyłam a przecież jakby miała to hyc implantacją to dopiero od 6 dpo powinna się odbyć ?? Zrobiłam test żeby sprawdzić ile mi się utrzymuje zastrzyk robiłam 6 dpo i druga kreska prawie nie widoczna i 9 do zastrzyku i już biało dzisiaj 22dc myślicie ze coś może z tego jeszcze być? Dziwne objawy mam w tym cyklu ale może to być przez accofil albo encorton ale zastanawia mnie to ze dalej mnie piersi bolą i są takie ciężkie ... i całe podbrzusze i jajniki ostatnio na zmianę dają znać o sobie.

Objawy są obiecujące, ja bym się jeszcze nie poddawała 🙂 trzymam mocno kciuki ✊
    Widzę z opisu że masz pcos, owulację masz naturalne czy stymulacja ?

age.png
  • Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Objawy są obiecujące, ja bym się jeszcze nie poddawała 🙂 trzymam mocno kciuki ✊
    Widzę z opisu że masz pcos, owulację masz naturalne czy stymulacja ?
    Wszystko stymulowane teraz mam drugi cykl z puregonem bo clo na mnie nie działało później miałam laparo i tok z lametta i raz udało się ale CB 🥺

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja28 wrote:
    Wszystko stymulowane teraz mam drugi cykl z puregonem bo clo na mnie nie działało później miałam laparo i tok z lametta i raz udało się ale CB 🥺
    U mnie też stymulowany, praktycznie cały cykl. Najpierw aromek po owu duphaston. Clo też brałam, ładnie rosły pęcherzyki ale śluz płodny całkowicie zanikł i musieliśmy zmienić go na letrozol.
    Bez leków okres co 4 miesiace...

age.png
  • Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    U mnie też stymulowany, praktycznie cały cykl. Najpierw aromek po owu duphaston. Clo też brałam, ładnie rosły pęcherzyki ale śluz płodny całkowicie zanikł i musieliśmy zmienić go na letrozol.
    Bez leków okres co 4 miesiace...
    U mnie przychodził jak chciał ale czasem pół roku sobie nie przychodził ...

Jutro albo w sobotę pojadę sobie na betę (proforme) bo czuje ze cykl nie należy do mnie jeszcze tek mnie boki kręgosłup jakby nerka po lewej stronie nawet udzieciec nie moge nie wiem co to mi się dzieje... i 02.11 do Pani Dr pokazać się mam nadzieje ze nie zamkną klinik 🥺 w ogóle ty tez masz takie zalecenie żeby się pokazać podczas miesiączki na usg?

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

❌NIEWYKRYTE :

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja28 wrote:
    U mnie przychodził jak chciał ale czasem pół roku sobie nie przychodził ...

Jutro albo w sobotę pojadę sobie na betę (proforme) bo czuje ze cykl nie należy do mnie jeszcze tek mnie boki kręgosłup jakby nerka po lewej stronie nawet udzieciec nie moge nie wiem co to mi się dzieje... i 02.11 do Pani Dr pokazać się mam nadzieje ze nie zamkną klinik 🥺 w ogóle ty tez masz takie zalecenie żeby się pokazać podczas miesiączki na usg?

Nie podczas miesiączki nie ale zawsze muszę opowiadac jak wyglądała. Ja mam zalecenie przyjść mniej więcej w 14 dc zobaczyć czy udało się wychodowac jakiś pęcherzyk.
    Zrobisz betę i będziesz miała czarno na białym bo podobno u każdej kobiety wygląda trochę inaczej

age.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie miesiączka nie przyszła wczoraj, dzisiaj też o niej nie słychać, co jak jutro się nie pojawi?
    Poszłabym na betę, ale... Przyszły wyniki męża... Mamy pozytywny wynik covid, więc skoro on ma, to ja też. 🤦

Mam nadzieję, że jednak ciąży nie ma, bo umarłabym ze strachu.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    U mnie miesiączka nie przyszła wczoraj, dzisiaj też o niej nie słychać, co jak jutro się nie pojawi?
    Poszłabym na betę, ale... Przyszły wyniki męża... Mamy pozytywny wynik covid, więc skoro on ma, to ja też. 🤦

Mam nadzieję, że jednak ciąży nie ma, bo umarłabym ze strachu.
    O.kurde ! Zdrówka dla Was. Mam nadzieję, że nie macie objawów ?
    Test ciążowy robiłaś ? Czy nie ?

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Edyta1993 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2020, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam wczoraj się zapisać do gina żeby jak zwykle popatrzec czy i jaki jest pęcherzyk przed owu. Jedyne co mi sie udało wysępic to wizyta w 10 dniu cyklu lepsze to niz nic owu powinna byc w 14 dniu Najlepsze ze mam miec ze soba wyniki testosteronu i pochodnych a termin na krew dzień wcześniej. Teraz jest taki rozpizdziel ze nie wiem jak to dalej będzie przez ten covid wyglądać. Pani w recepcji mowila mi ze lekarze mają przyjmować mniej pacjentów.

Dziewczynki dla nas starających sie to paskudny czas dbajcie o siebie. U mnie coraz więcej bliskich choruje, ja staram sie unikać ludzi ale wiadomo wszystkich sie nie da.

nlzjgox1emvw4add.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    O.kurde ! Zdrówka dla Was. Mam nadzieję, że nie macie objawów ?
    Test ciążowy robiłaś ? Czy nie ?
    Już nie muszę, w nocy dostałam tak bolesny okres, że miałam ochotę wymiotować. 🤦
    Nigdy nie znajdę w ciążę. 😭

Objawy.. mamy tylko podwyższona gorączkę i katar. Męża bolą plecy.
    I to tyle. Mam nadzieję, że nic więcej nam nie dojdzie.......

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Jk88 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Już nie muszę, w nocy dostałam tak bolesny okres, że miałam ochotę wymiotować. 🤦
    Nigdy nie znajdę w ciążę. 😭

Objawy.. mamy tylko podwyższona gorączkę i katar. Męża bolą plecy.
    I to tyle. Mam nadzieję, że nic więcej nam nie dojdzie.......

Nie mozesz sie poddawać 😚 zobaczysz ze sie uda!
    Ciesze się ze w miarę łagodnie przechodzicie.. ściskam mocno i zdrowka wam zycze!!!!!

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ