Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Starania w październiku
Odpowiedz

Starania w październiku

Oceń ten wątek:
  • Jk88 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta1993 wrote:
    Bylam wczoraj się zapisać do gina żeby jak zwykle popatrzec czy i jaki jest pęcherzyk przed owu. Jedyne co mi sie udało wysępic to wizyta w 10 dniu cyklu lepsze to niz nic owu powinna byc w 14 dniu Najlepsze ze mam miec ze soba wyniki testosteronu i pochodnych a termin na krew dzień wcześniej. Teraz jest taki rozpizdziel ze nie wiem jak to dalej będzie przez ten covid wyglądać. Pani w recepcji mowila mi ze lekarze mają przyjmować mniej pacjentów.

Dziewczynki dla nas starających sie to paskudny czas dbajcie o siebie. U mnie coraz więcej bliskich choruje, ja staram sie unikać ludzi ale wiadomo wszystkich sie nie da.

Racja... wszystko wokol staje na glowie... wszedzie tylko covid przyjmują.. mam wrażenie ze inni sie nie liczą... u nas tez coraz więcej osób z otoczenia.. uważam jak mogę ale nie da się do końca odizolować.. musimy o siebie dbać o naszych bliskich i wierzyć ze to wszystko niebawem sie skonczy..

Nadzieja28 lubi tę wiadomość

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Już nie muszę, w nocy dostałam tak bolesny okres, że miałam ochotę wymiotować. 🤦
    Nigdy nie znajdę w ciążę. 😭

Objawy.. mamy tylko podwyższona gorączkę i katar. Męża bolą plecy.
    I to tyle. Mam nadzieję, że nic więcej nam nie dojdzie.......

Dobrze że w końcu dostalas okres bo tkwić w takim niewiadomym miejscu jest jeszcze gorzej jak wiesz, że nie jesteś w ciąży a okres się spóźnia a czas ucieka. Teraz zdrowiejcie bo za dwa tygodnie znów będziemy się starać 😉
    mój mąż się przeziębił a ja się nim opiekuje, mam nadzieję że się nie zarażę

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • aga85j Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa, mam problem i już sama nie wiem co myśleć, miała ostatnią miesiączkę 6.10.2020, w poniedziałek pojawiło się plamienie, zaczęłam brać luteinę, wczoraj zrobiłam test z moczu blada kreska, beta hcg 3,7 ( okres powinnam dostać w niedzielę) myślicie , że jest jeszcze szansa, że to ciąża?

dj6akov.png
  • Magda1234 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga85j wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa, mam problem i już sama nie wiem co myśleć, miała ostatnią miesiączkę 6.10.2020, w poniedziałek pojawiło się plamienie, zaczęłam brać luteinę, wczoraj zrobiłam test z moczu blada kreska, beta hcg 3,7 ( okres powinnam dostać w niedzielę) myślicie , że jest jeszcze szansa, że to ciąża?
    Witaj . A w którym dniu cyklu masz owulacje? Może było to plamienie implantacyjne? Beta ani niska ani wysoka. Na wynikach od jakieś normy masz ciążę? 5?

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga85j wrote:
    A jakiego koloru plamienie ? Żywa krew czy brunatne ? Bardzo możliwe że to była implantacja zarodka i jesteś w ciąży

age.png
  • aga85j Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    A jakiego koloru plamienie ? Żywa krew czy brunatne ? Bardzo możliwe że to była implantacja zarodka i jesteś w ciąży
    brunatne

dj6akov.png
  • aga85j Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1234 wrote:
    Witaj . A w którym dniu cyklu masz owulacje? Może było to plamienie implantacyjne? Beta ani niska ani wysoka. Na wynikach od jakieś normy masz ciążę? 5?
    5,8

dj6akov.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga85j wrote:
    brunatne
    Trzymam za Ciebie kciuki. Na Twoim miejscu powtórzyła bym test w niedzielę. Wtedy powinny być już dwie mocne kreski jeśli jesteś rzeczywiście w ciąży.

age.png
  • aga85j Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Trzymam za Ciebie kciuki. Na Twoim miejscu powtórzyła bym test w niedzielę. Wtedy powinny być już dwie mocne kreski jeśli jesteś rzeczywiście w ciąży.
    jutro chcę powtórzyć betę

dj6akov.png
  • Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy po zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka beta spada a później się odbija jak jest ciąża czy utrzymuje się ?

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…

🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
    🔺KIR : Bx
    ❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)

Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺

3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
    13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰
  • Magda1234 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja28 wrote:
    Dziewczyny czy po zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka beta spada a później się odbija jak jest ciąża czy utrzymuje się ?
    Beta powinna spadać. Zastrzyk Utrzymuje się w organizmie do ok 10 dni po zastrzykuj a ok 48h po zagnieżdżeniu zarodek zaczyna wytwarzać gonadotropine kosmowkowa i beta rośnie
    Ja 10 dni po zastrzyku miałam już pozytywny test i to była ciąża. Wiedziałam bo 9 dni po zastrzyku na teście nie było śladu drugiej kreski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 15:04

• Magda1234 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga85j wrote:
    5,8
    Myślę że to może być wczesna ciąża. Powtórz betę. Jak urosla to ciąża i to brunatne plamirnie to nic innego jak zagnieżdżanie zarodka. Albo zrób test

• Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1234 wrote:
    Beta powinna spadać. Zastrzyk Utrzymuje się w organizmie do ok 10 dni po zastrzykuj a ok 48h po zagnieżdżeniu zarodek zaczyna wytwarzać gonadotropine kosmowkowa i beta rośnie
    Ja 10 dni po zastrzyku miałam już pozytywny test i to była ciąża. Wiedziałam bo 9 dni po zastrzyku na teście nie było śladu drugiej kreski
    No to u mnie w tym miesiącu ciąży raczej nie będzie bo robiłam test jakieś 7 dni po zastrzyku i buła ledwie odpoczną krecha druga wiec spadało i robiłam dzisiaj 25 dc czyli 12 dni po owu i testy białe jutro idę na beta bo muszę mieć dokument dla lekarza ale to będzie proforma...

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga85j wrote:
    jutro chcę powtórzyć betę
    No jeśli masz taką możliwość to jeszcze lepiej

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja28 wrote:
    No to u mnie w tym miesiącu ciąży raczej nie będzie bo robiłam test jakieś 7 dni po zastrzyku i buła ledwie odpoczną krecha druga wiec spadało i robiłam dzisiaj 25 dc czyli 12 dni po owu i testy białe jutro idę na beta bo muszę mieć dokument dla lekarza ale to będzie proforma...
    Zawsze jest jeszcze nadzieja póki nie przyszedł okres. Będziesz wiedziała jutro. Mimo wszystko trzymam kciuki ✊

Nadzieja28 lubi tę wiadomość

age.png
  • Blueberr29 Debiutantka

Wysłany: 30 października 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś trzeci dzień jak nie mam okresu..🙄 Dzień przed planowanym przyjściem okresu robiłam test i wyszedł negatywny, później na drugi dzień wieczorem i też negatywny .. A okresu nadal nie ma. Tylko dziwnie się czuję, krzyż boli i jajniki jakby ciągną jakby coś bulgotało w jelitach, mam napady gorąca, a za chwilę dreszcze a dziś jakby duszności w pracy, lekkie zawroty głowy, i w ogóle zmęczenie że ledwo na oczy widzę i często boli mnie głowa i do toalety biegam.. Jutro rano zrobię test. Zobaczymy. Nie wiem już co myśleć.. Miała którąś z was podobnie?

• Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miała któraś ból piersi od zastrzyku owitrelle ? Jakiś dziwny mam ten cykl okropnie bolą mnie piersi od owulacji 🤷🏼‍♀️

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

❌NIEWYKRYTE :

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

• Magda1234 Koleżanka

Wysłany: 31 października 2020, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja28 wrote:
    A miała któraś ból piersi od zastrzyku owitrelle ? Jakiś dziwny mam ten cykl okropnie bolą mnie piersi od owulacji 🤷🏼‍♀️
    Skutkiem ubocznym ovitrellu jest ból piersi

• Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1234 wrote:
    Skutkiem ubocznym ovitrellu jest ból piersi
    Pierwszy raz mam taka sytuacje w biorę ten zastrzyk już chyba od pół roku jak nie więcej

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

❌NIEWYKRYTE :

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

• Blueberr29 Debiutantka

Wysłany: 31 października 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś rano robiłam test i negatywny😟. A krzyż boli nadal, pobolewa podbrzusze na zmianę z jajnikami,takie kłucie z prawej strony a wczoraj w brzuchu jakby takie motylki takie dziwne uczucie. Pierwszy raz okres spóźnia mi się 4 dzień. Chyba cały cykl mi się rozjedzie 🙄

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ