Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Starania w październiku
Odpowiedz

Starania w październiku

Oceń ten wątek:
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka919 wrote:
    Cześć dziewczyny ja czekam na owulacje test owulacyjny pozytywny robię je pierwszy raz więc nie wiem czy dobrze to robię ale myślę że ok . Pierwszy cykl był nieudany . Trzymam kciuki za was 😉
    To skoro pozytywny to działaj 😉
    Ja tak miałam w poprzednim cyklu 16 dc test pozytywny, a 17 dc test również pozytywny ale kreska testowa mocniejsza od kontrolnej. Więc warto robić kilka dni pod rząd dla porównania.
    U mnie niestety z tamtego cyklu nic nie wyszło, obecnie jestem w 6 dc

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eminemi wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy macie takie wahania nastroju? Mówię o ogromnej płaczliwości przede wszystkim. Mam wrażenie że to może być po clo. Jak u was?
    Brałam kiedyś clo ale nie zauważyłam takiego wahania nastroju u siebie, ale ja ogólnie jestem płaczliwa i wszystko mnie wzrusza także...
    Justyna może to pierwsza oznaka ??🤔🧐

age.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzień dobry :)
    Jak tam dziewczyny starania?

U mnie jeszcze końcówka @, ale maz porposil, żebyśmy dali sobie miesiąc przerwy. A więc w tym miesiącu mam przerwę.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Olli Debiutantka

Wysłany: 3 listopada 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie,

Zastanawiam się czy któraś z Was miała podobną sytuację.

Mam bardzo regularne cykle, zazwyczaj 26-dniowe. Aż tu po październikowym staraniu, w 20dc, 3-dniowe, obfite krwawienie (9dpo), mdłości, ból brzucha. Miałam nadzieję, że to krwawienie implantacyjne, mimo obfitości.

Jestem teraz w 28dc, testy wychodzą negatywne, beta dopiero za dwa tygodnie, brak objawów na @.

Testowałybyście nadal, czy dać sobie spokój i spokojnie poczekać na b-HCG?

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olli ja bym na Twoim miejscu jednak wybrała się do ginekologa. Tak dla własnego spokoju. Te obfite krwawienie to może był okres ?

age.png
  • Olli Debiutantka

Wysłany: 4 listopada 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala, wczoraj byłam u mojej ginekolog i powiedziała, że wszystko jest możliwe. Dosłownie i tylko tyle.

Nie oczekiwałam, że będzie wróżyła z fusów ale chyba spodziewałam się bardziej konkretnej odpowiedzi ;) - stąd też mój post w poszukiwaniu rad / podobnych przypadków.

Dzisiaj kolejny dzień mdłości. Póki co, wstrzymuję się z testowaniem, żeby nie oglądać kolejnych negatywów.

• Eminemi Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja totalnie nie potrafię się powstrzymać od robienia testów jak jakaś walnięta.... Robię je codziennie od 8dpo, dziś 10dpo i też niestety negatyw... Żadnego cienia cienia, żadnej iskierki nadziei. Nie wiem już czy coś z tego będzie. Miałam ogromne nadzieje i ciągle się łudzę że jeszcze jest za szybko. Cykle nie wiadomo jakie bo ostatnio wywoływane ale co do owulacji jestem pewna bo miałam monitoring.

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olli a dlaczego beta dopiero za dwa tygodnie? Już teraz jakbyś zrobiła to miałabyś odpowiedź czy to ciąża czy nie

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana czasem przy takim " dajmy sobie na razie spokój " zdążają się mile niespodzianki czego Ci życzę 😉
    U mnie dopiero 8 dc.

age.png
  • Olli Debiutantka

Wysłany: 4 listopada 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Olli a dlaczego beta dopiero za dwa tygodnie? Już teraz jakbyś zrobiła to miałabyś odpowiedź czy to ciąża czy nie

Wiolala, to najwcześniejszy termin w przychodni :( Zastanawiam się też czy nie zrobić takiego domowego testu z krwi - np. Babycheck. Próbowałyście?

Eminemi, też mam już za sobą parę cykli z takim częstym testowaniem. Zdecydowałam się w tym miesiącu ograniczyć bo negatywne wyniki wzmagają zawód i uszczuplają kieszeń ;)

• Edyta1993 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Dzień dobry, dzień dobry :)
    Jak tam dziewczyny starania?

U mnie jeszcze końcówka @, ale maz porposil, żebyśmy dali sobie miesiąc przerwy. A więc w tym miesiącu mam przerwę.

Ja dzisiaj byłam u gina 3 pęcherzyki az odkrył jeden 1.1mm i dwa 0.9mm więc mowi ze jeszcze nie nazwie który dominujący. Testosteron ładnie sie zmniejszył a więc ciekawy weekend mnie czeka.

Do dzieła kobitki walczymy

nlzjgox1emvw4add.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta jak zmniejszylas tostesteron?
    Olli ja osobiście nie robiłam takiego testu ale podobno najszybciej wykrywa ciążę bo wiadomo w krwi jest większe stężenie HCG

Olli lubi tę wiadomość

age.png
  • Jk88 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😁 hehe a ja dalej z migającą buźką... jak ją zobaczylam 1 listopada to myslalam ze to juz... a to miga i miga 😅

• Jk88 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiec 4 dni juz miga 😁
    Edyta a ile u Ciebie przewaznie jest migająca ??

• Jk88 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Niewyspana czasem przy takim " dajmy sobie na razie spokój " zdążają się mile niespodzianki czego Ci życzę 😉
    U mnie dopiero 8 dc.

O tym samym pomyslalam..😁

• Edyta1993 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2020, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jk88 wrote:
    Tak wiec 4 dni juz miga 😁
    Edyta a ile u Ciebie przewaznie jest migająca ??

4-6
    To wykrywa i pokazuje ci dni płodne jak będzie sama buźki to do 48 h bedzie bummm 😂😁😁

nlzjgox1emvw4add.png
  • Jk88 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2020, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta1993 wrote:
    4-6
    To wykrywa i pokazuje ci dni płodne jak będzie sama buźki to do 48 h bedzie bummm 😂😁😁

Dzieki 😁😁😁 ja juz zamieszania narobiłam 😅 a to były tylko dni płodne 😊😊

• Jk88 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2020, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto pomoże z temp... jak to z tym jest.. ? od @ 36.6- 36.7... dzisiaj 36.5 czy ten spadek oznacza zbliżającą się owu ?

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jk88 wrote:
    A kto pomoże z temp... jak to z tym jest.. ? od @ 36.6- 36.7... dzisiaj 36.5 czy ten spadek oznacza zbliżającą się owu ?
    Ja niestety nie pomogę, nie mierzyłam jeszcze nigdy temperatury 😐

age.png
  • Jk88 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Ja niestety nie pomogę, nie mierzyłam jeszcze nigdy temperatury 😐

Ja wlasnie zaczelam w polowie poprzedniego cyklu.. 37.4 sie utrzymywało i nagle hop 36.6 i @... dlatego bylam juz zaciekawiona i mierze dalej 😁

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ