X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Starania w październiku
Odpowiedz

Starania w październiku

Oceń ten wątek:
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka919 wrote:
    Cześć dziewczyny ja czekam na owulacje test owulacyjny pozytywny robię je pierwszy raz więc nie wiem czy dobrze to robię ale myślę że ok . Pierwszy cykl był nieudany . Trzymam kciuki za was 😉
    To skoro pozytywny to działaj 😉
    Ja tak miałam w poprzednim cyklu 16 dc test pozytywny, a 17 dc test również pozytywny ale kreska testowa mocniejsza od kontrolnej. Więc warto robić kilka dni pod rząd dla porównania.
    U mnie niestety z tamtego cyklu nic nie wyszło, obecnie jestem w 6 dc

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eminemi wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy macie takie wahania nastroju? Mówię o ogromnej płaczliwości przede wszystkim. Mam wrażenie że to może być po clo. Jak u was?
    Brałam kiedyś clo ale nie zauważyłam takiego wahania nastroju u siebie, ale ja ogólnie jestem płaczliwa i wszystko mnie wzrusza także...
    Justyna może to pierwsza oznaka ??🤔🧐

age.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzień dobry :)
    Jak tam dziewczyny starania?

U mnie jeszcze końcówka @, ale maz porposil, żebyśmy dali sobie miesiąc przerwy. A więc w tym miesiącu mam przerwę.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Olli Debiutantka

Wysłany: 3 listopada 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie,

Zastanawiam się czy któraś z Was miała podobną sytuację.

Mam bardzo regularne cykle, zazwyczaj 26-dniowe. Aż tu po październikowym staraniu, w 20dc, 3-dniowe, obfite krwawienie (9dpo), mdłości, ból brzucha. Miałam nadzieję, że to krwawienie implantacyjne, mimo obfitości.

Jestem teraz w 28dc, testy wychodzą negatywne, beta dopiero za dwa tygodnie, brak objawów na @.

Testowałybyście nadal, czy dać sobie spokój i spokojnie poczekać na b-HCG?

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olli ja bym na Twoim miejscu jednak wybrała się do ginekologa. Tak dla własnego spokoju. Te obfite krwawienie to może był okres ?

age.png
  • Olli Debiutantka

Wysłany: 4 listopada 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala, wczoraj byłam u mojej ginekolog i powiedziała, że wszystko jest możliwe. Dosłownie i tylko tyle.

Nie oczekiwałam, że będzie wróżyła z fusów ale chyba spodziewałam się bardziej konkretnej odpowiedzi ;) - stąd też mój post w poszukiwaniu rad / podobnych przypadków.

Dzisiaj kolejny dzień mdłości. Póki co, wstrzymuję się z testowaniem, żeby nie oglądać kolejnych negatywów.

• Eminemi Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja totalnie nie potrafię się powstrzymać od robienia testów jak jakaś walnięta.... Robię je codziennie od 8dpo, dziś 10dpo i też niestety negatyw... Żadnego cienia cienia, żadnej iskierki nadziei. Nie wiem już czy coś z tego będzie. Miałam ogromne nadzieje i ciągle się łudzę że jeszcze jest za szybko. Cykle nie wiadomo jakie bo ostatnio wywoływane ale co do owulacji jestem pewna bo miałam monitoring.

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olli a dlaczego beta dopiero za dwa tygodnie? Już teraz jakbyś zrobiła to miałabyś odpowiedź czy to ciąża czy nie

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana czasem przy takim " dajmy sobie na razie spokój " zdążają się mile niespodzianki czego Ci życzę 😉
    U mnie dopiero 8 dc.

age.png
  • Olli Debiutantka

Wysłany: 4 listopada 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Olli a dlaczego beta dopiero za dwa tygodnie? Już teraz jakbyś zrobiła to miałabyś odpowiedź czy to ciąża czy nie

Wiolala, to najwcześniejszy termin w przychodni :( Zastanawiam się też czy nie zrobić takiego domowego testu z krwi - np. Babycheck. Próbowałyście?

Eminemi, też mam już za sobą parę cykli z takim częstym testowaniem. Zdecydowałam się w tym miesiącu ograniczyć bo negatywne wyniki wzmagają zawód i uszczuplają kieszeń ;)

• Edyta1993 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Dzień dobry, dzień dobry :)
    Jak tam dziewczyny starania?

U mnie jeszcze końcówka @, ale maz porposil, żebyśmy dali sobie miesiąc przerwy. A więc w tym miesiącu mam przerwę.

Ja dzisiaj byłam u gina 3 pęcherzyki az odkrył jeden 1.1mm i dwa 0.9mm więc mowi ze jeszcze nie nazwie który dominujący. Testosteron ładnie sie zmniejszył a więc ciekawy weekend mnie czeka.

Do dzieła kobitki walczymy

nlzjgox1emvw4add.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta jak zmniejszylas tostesteron?
    Olli ja osobiście nie robiłam takiego testu ale podobno najszybciej wykrywa ciążę bo wiadomo w krwi jest większe stężenie HCG

Olli lubi tę wiadomość

age.png
  • Jk88 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😁 hehe a ja dalej z migającą buźką... jak ją zobaczylam 1 listopada to myslalam ze to juz... a to miga i miga 😅

• Jk88 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiec 4 dni juz miga 😁
    Edyta a ile u Ciebie przewaznie jest migająca ??

• Jk88 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Niewyspana czasem przy takim " dajmy sobie na razie spokój " zdążają się mile niespodzianki czego Ci życzę 😉
    U mnie dopiero 8 dc.

O tym samym pomyslalam..😁

• Edyta1993 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2020, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jk88 wrote:
    Tak wiec 4 dni juz miga 😁
    Edyta a ile u Ciebie przewaznie jest migająca ??

4-6
    To wykrywa i pokazuje ci dni płodne jak będzie sama buźki to do 48 h bedzie bummm 😂😁😁

nlzjgox1emvw4add.png
  • Jk88 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2020, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta1993 wrote:
    4-6
    To wykrywa i pokazuje ci dni płodne jak będzie sama buźki to do 48 h bedzie bummm 😂😁😁

Dzieki 😁😁😁 ja juz zamieszania narobiłam 😅 a to były tylko dni płodne 😊😊

• Jk88 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2020, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto pomoże z temp... jak to z tym jest.. ? od @ 36.6- 36.7... dzisiaj 36.5 czy ten spadek oznacza zbliżającą się owu ?

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jk88 wrote:
    A kto pomoże z temp... jak to z tym jest.. ? od @ 36.6- 36.7... dzisiaj 36.5 czy ten spadek oznacza zbliżającą się owu ?
    Ja niestety nie pomogę, nie mierzyłam jeszcze nigdy temperatury 😐

age.png
  • Jk88 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Ja niestety nie pomogę, nie mierzyłam jeszcze nigdy temperatury 😐

Ja wlasnie zaczelam w polowie poprzedniego cyklu.. 37.4 sie utrzymywało i nagle hop 36.6 i @... dlatego bylam juz zaciekawiona i mierze dalej 😁

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ