X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Starania w październiku
Odpowiedz

Starania w październiku

Oceń ten wątek:
  • Łydzia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jk88

Zazwyczaj po miesiączce utrzymuje się niższa temp do momentu przed owulacją wtedy zazwyczaj spada niżej, zapowiadając zbliżającą się owulację, po czym powinien nastąpić skok na wyższy poziom przynajmniej o 0,2 st. i utrzymywać się już na poziomie wyższych temperatur aż do kolejnej miesiączki - aczkolwiek z doświadczenia wiem, że bardzo różnie to bywa z tą temp. Ja osobiście mierze ja od ponad 4 lat i widzę jakoś systematyczność ale bardzo wiele czynników ma wpływ na ta temeraturę - jeśli masz jakieś pytania chętnie odpowiem.

Wiek 29 lat.
    Starania o pierwsze maleństwo od lutego 2020.
    Obecnie 18 CS - ten w którym pierwszy raz zobaczyłam bladziocha <3

18 CS ---> 18 czerwca <3 Jest druga kreseczka!!
    22.06.2021 bhcg 361,2 mIU/ml
    25.06.2021 bhcg 1594,2 mIU/ml
    29.06.2021 mamy pęcherzyk i ciałko zółte
    06.07.2021 mamy małego człowieka 5,4mm i serduszko <3 6w2d
    03.08.2021 mamy 37,4 mm człowieka :* <3
    13.08.2021 I prenatalne --> wszystko wporządku ;)
    15.10.2021 II prenatalne i 5 rocznica ślubu (taki mały prezencik mam nadzieję się nam pokaże i ujawni swoją płeć <3) mamy ok 413g małej królewny <3
    14.12.2021 III prenatalne 1495g <3 (prognoza do porodu 3500g i 55 cm)
    11.01.2022 Mała waży ok 2144g <3
    01.02.2022 Mała waży ok 2828g <3 Nasze Szczęście <3
    p19uugpjb40b0h6r.png
  • Jk88 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łydzia wrote:
    Jk88

Zazwyczaj po miesiączce utrzymuje się niższa temp do momentu przed owulacją wtedy zazwyczaj spada niżej, zapowiadając zbliżającą się owulację, po czym powinien nastąpić skok na wyższy poziom przynajmniej o 0,2 st. i utrzymywać się już na poziomie wyższych temperatur aż do kolejnej miesiączki - aczkolwiek z doświadczenia wiem, że bardzo różnie to bywa z tą temp. Ja osobiście mierze ja od ponad 4 lat i widzę jakoś systematyczność ale bardzo wiele czynników ma wpływ na ta temeraturę - jeśli masz jakieś pytania chętnie odpowiem.

Pieknie dziekuje 🥰 zobaczymy jutro czy dalej niska czy będzie skok w górę 😊 poki co jak opisałaś.. niskie po miesiączce.. dzisiaj jeszcze 2 kreski w dół.. zobaczymy co dalej 😊

• Jk88 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo dziewczyny. Co tam dobrego u Was ?? 😊

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja właśnie wchodzę w strefę dni płodnych także czeka mnie intensywny tydzień starań 😁 a u Ciebie?

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Jk88 Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakos spisalam ten cykl na straty... były przytulanki 2 dni przed owu.. o ile się nie rozjechalo wszystko bo przyplątała się infekcja... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ takze.. nastawienie na niepowodzenie niestety.. no ale cóż moze do końca roku sie uda 😊

• Jk88 Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Hej ja właśnie wchodzę w strefę dni płodnych także czeka mnie intensywny tydzień starań 😁 a u Ciebie?
    Trzymam kciuki za ooooowocne starania 🥰

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały miesiąc czekania na te płodne dni a tu infekcja, masakra współczuję ale może nic straconego jeszcze 😉

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam monitoring czy pęcherzyk urósł i tu już w nocy głupoty się śnią, że gin powiedział że w tym miesiącu nic z tego nie będzie i w przyszłym też nie. Masakra już nawet w snach mnie te starania prześladują 😖

age.png
  • Jk88 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo o tym myślimy... Boje się, że to tez źle wplywa.. mi się wszystko w tym cyklu rozjechało.. 😒 spisany na straty.. Owulacja przez tą infekcje przesunęła się moim zadaniem na noc z niedzieli na poniedziałek.. ehh dzisiaj temp wskoczyla na 37 ostatnie przytulanki z czwartku na piątek...

• Jk88 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak u Was z temp po owulacji? Odrazu jest jakis skok ?

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mierze temperatury. Może to błąd ale i tak te starania bardzo dużo mi zabierają, badanie śluzu, szyjki, pilnowanie leków... Ciągłe wizyty u lekarza. Temperatury pewnie miałabym też różne bo nie wstaje zawsze o tej samej porze, raz o 4 raz o 9...

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie apropo tego myślenia, wczoraj oglądałam film jak zająć głowę podczas starań ale to i tak nic mi nie dało 😉 dalej numer 1 w głowie to jest marzenie o dziecko

age.png
  • Magda1234 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.😘 Ja na waszym miejscu za bardzo ta temperatura bym się nie sugerowała bo ja miałam w cały świat. Przed owu 36.4 a po 36.5 - 36,6 i w sumie cały czas skakala więc jakiego spektakularnego skoku nie było a jednak ciąża.
    Trzymam mocno za was wszystkie kciuki. ✊✊✊Codziennie zaglądam żeby zobaczyć co u was🤗

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Magda 🙂 a jak tam u Ciebie? Dzidziuś rośnie ?

Ja po monitoringu dziś, ładny pęcherzyk 22 mm, lekarz kazał wracać do domu i brać się do roboty 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 15:46

age.png
  • Jk88 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:

Ja po monitoringu dziś, ładny pęcherzyk 22 mm, lekarz kazał wracać do domu i brać się do roboty 😁
    To nie ma chwili do stracenia 😃😃😃🤩

• Jk88 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1234 wrote:
    Cześć dziewczyny.😘 Ja na waszym miejscu za bardzo ta temperatura bym się nie sugerowała bo ja miałam w cały świat. Przed owu 36.4 a po 36.5 - 36,6 i w sumie cały czas skakala więc jakiego spektakularnego skoku nie było a jednak ciąża.
    Trzymam mocno za was wszystkie kciuki. ✊✊✊Codziennie zaglądam żeby zobaczyć co u was🤗

Magda trzymaj mocno ✊✊ bo my gonimy za Tobą 😃😃

• Magda1234 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:

To do roboty moja droga ✊😁
    U nas narazie (odpukać) wszystko dobrze

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1234 wrote:
    To do roboty moja droga ✊😁
    U nas narazie (odpukać) wszystko dobrze

Pracujemy intensywnie 😁 fajnie, że u Ciebie wszystko dobrze, oby tak dalej. Niedługo my też dołączymy ( tak myślę ) 🤭

age.png
  • Jk88 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadł mnie jakiś dól... liczyłam tak bardzo na ten cykl.. a juz po owu wiem ze nic z tego.. temp sie urzynuje 36.9 - 37.. i czekam tylko az spadnie przed @ ... jedyny plus to ze nie doszukuje się czegokolwiek na sile... w zeszłym cyklu to mialam chyba wszystkie możliwe objawy .. teraz wiadomo sercem mam nadzieje ale rozsądek pilnuje porządku..

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda pisała żeby nie sugerować się temperatura bo u niej też nie było skoku a mimo to jest w ciąży 🙂
    Ile dni po owu jesteś ?

age.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ