Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Starania w październiku
Odpowiedz

Starania w październiku

Oceń ten wątek:
  • Łydzia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jk88

Zazwyczaj po miesiączce utrzymuje się niższa temp do momentu przed owulacją wtedy zazwyczaj spada niżej, zapowiadając zbliżającą się owulację, po czym powinien nastąpić skok na wyższy poziom przynajmniej o 0,2 st. i utrzymywać się już na poziomie wyższych temperatur aż do kolejnej miesiączki - aczkolwiek z doświadczenia wiem, że bardzo różnie to bywa z tą temp. Ja osobiście mierze ja od ponad 4 lat i widzę jakoś systematyczność ale bardzo wiele czynników ma wpływ na ta temeraturę - jeśli masz jakieś pytania chętnie odpowiem.

Wiek 29 lat.
    Starania o pierwsze maleństwo od lutego 2020.
    Obecnie 18 CS - ten w którym pierwszy raz zobaczyłam bladziocha <3

18 CS ---> 18 czerwca <3 Jest druga kreseczka!!
    22.06.2021 bhcg 361,2 mIU/ml
    25.06.2021 bhcg 1594,2 mIU/ml
    29.06.2021 mamy pęcherzyk i ciałko zółte
    06.07.2021 mamy małego człowieka 5,4mm i serduszko <3 6w2d
    03.08.2021 mamy 37,4 mm człowieka :* <3
    13.08.2021 I prenatalne --> wszystko wporządku ;)
    15.10.2021 II prenatalne i 5 rocznica ślubu (taki mały prezencik mam nadzieję się nam pokaże i ujawni swoją płeć <3) mamy ok 413g małej królewny <3
    14.12.2021 III prenatalne 1495g <3 (prognoza do porodu 3500g i 55 cm)
    11.01.2022 Mała waży ok 2144g <3
    01.02.2022 Mała waży ok 2828g <3 Nasze Szczęście <3
    p19uugpjb40b0h6r.png
  • Jk88 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łydzia wrote:
    Jk88

Zazwyczaj po miesiączce utrzymuje się niższa temp do momentu przed owulacją wtedy zazwyczaj spada niżej, zapowiadając zbliżającą się owulację, po czym powinien nastąpić skok na wyższy poziom przynajmniej o 0,2 st. i utrzymywać się już na poziomie wyższych temperatur aż do kolejnej miesiączki - aczkolwiek z doświadczenia wiem, że bardzo różnie to bywa z tą temp. Ja osobiście mierze ja od ponad 4 lat i widzę jakoś systematyczność ale bardzo wiele czynników ma wpływ na ta temeraturę - jeśli masz jakieś pytania chętnie odpowiem.

Pieknie dziekuje 🥰 zobaczymy jutro czy dalej niska czy będzie skok w górę 😊 poki co jak opisałaś.. niskie po miesiączce.. dzisiaj jeszcze 2 kreski w dół.. zobaczymy co dalej 😊

• Jk88 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo dziewczyny. Co tam dobrego u Was ?? 😊

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja właśnie wchodzę w strefę dni płodnych także czeka mnie intensywny tydzień starań 😁 a u Ciebie?

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Jk88 Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakos spisalam ten cykl na straty... były przytulanki 2 dni przed owu.. o ile się nie rozjechalo wszystko bo przyplątała się infekcja... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ takze.. nastawienie na niepowodzenie niestety.. no ale cóż moze do końca roku sie uda 😊

• Jk88 Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Hej ja właśnie wchodzę w strefę dni płodnych także czeka mnie intensywny tydzień starań 😁 a u Ciebie?
    Trzymam kciuki za ooooowocne starania 🥰

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały miesiąc czekania na te płodne dni a tu infekcja, masakra współczuję ale może nic straconego jeszcze 😉

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam monitoring czy pęcherzyk urósł i tu już w nocy głupoty się śnią, że gin powiedział że w tym miesiącu nic z tego nie będzie i w przyszłym też nie. Masakra już nawet w snach mnie te starania prześladują 😖

age.png
  • Jk88 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo o tym myślimy... Boje się, że to tez źle wplywa.. mi się wszystko w tym cyklu rozjechało.. 😒 spisany na straty.. Owulacja przez tą infekcje przesunęła się moim zadaniem na noc z niedzieli na poniedziałek.. ehh dzisiaj temp wskoczyla na 37 ostatnie przytulanki z czwartku na piątek...

• Jk88 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak u Was z temp po owulacji? Odrazu jest jakis skok ?

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mierze temperatury. Może to błąd ale i tak te starania bardzo dużo mi zabierają, badanie śluzu, szyjki, pilnowanie leków... Ciągłe wizyty u lekarza. Temperatury pewnie miałabym też różne bo nie wstaje zawsze o tej samej porze, raz o 4 raz o 9...

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie apropo tego myślenia, wczoraj oglądałam film jak zająć głowę podczas starań ale to i tak nic mi nie dało 😉 dalej numer 1 w głowie to jest marzenie o dziecko

age.png
  • Magda1234 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.😘 Ja na waszym miejscu za bardzo ta temperatura bym się nie sugerowała bo ja miałam w cały świat. Przed owu 36.4 a po 36.5 - 36,6 i w sumie cały czas skakala więc jakiego spektakularnego skoku nie było a jednak ciąża.
    Trzymam mocno za was wszystkie kciuki. ✊✊✊Codziennie zaglądam żeby zobaczyć co u was🤗

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Magda 🙂 a jak tam u Ciebie? Dzidziuś rośnie ?

Ja po monitoringu dziś, ładny pęcherzyk 22 mm, lekarz kazał wracać do domu i brać się do roboty 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 15:46

age.png
  • Jk88 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:

Ja po monitoringu dziś, ładny pęcherzyk 22 mm, lekarz kazał wracać do domu i brać się do roboty 😁
    To nie ma chwili do stracenia 😃😃😃🤩

• Jk88 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1234 wrote:
    Cześć dziewczyny.😘 Ja na waszym miejscu za bardzo ta temperatura bym się nie sugerowała bo ja miałam w cały świat. Przed owu 36.4 a po 36.5 - 36,6 i w sumie cały czas skakala więc jakiego spektakularnego skoku nie było a jednak ciąża.
    Trzymam mocno za was wszystkie kciuki. ✊✊✊Codziennie zaglądam żeby zobaczyć co u was🤗

Magda trzymaj mocno ✊✊ bo my gonimy za Tobą 😃😃

• Magda1234 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:

To do roboty moja droga ✊😁
    U nas narazie (odpukać) wszystko dobrze

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1234 wrote:
    To do roboty moja droga ✊😁
    U nas narazie (odpukać) wszystko dobrze

Pracujemy intensywnie 😁 fajnie, że u Ciebie wszystko dobrze, oby tak dalej. Niedługo my też dołączymy ( tak myślę ) 🤭

age.png
  • Jk88 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadł mnie jakiś dól... liczyłam tak bardzo na ten cykl.. a juz po owu wiem ze nic z tego.. temp sie urzynuje 36.9 - 37.. i czekam tylko az spadnie przed @ ... jedyny plus to ze nie doszukuje się czegokolwiek na sile... w zeszłym cyklu to mialam chyba wszystkie możliwe objawy .. teraz wiadomo sercem mam nadzieje ale rozsądek pilnuje porządku..

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda pisała żeby nie sugerować się temperatura bo u niej też nie było skoku a mimo to jest w ciąży 🙂
    Ile dni po owu jesteś ?

age.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ