Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 07:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika poczekaj do konca pracy i zobaczysz jak sie sytuacja rozwinie. Jak nie bedzie plamien to zrob bete i choc bedziesz wiedziala na czym stoisz.

    Niecierpliwa czyli znow cos tam jest. To jùz bardzo dobry znak :)
    Wrzucaj fotke.

    Moni a jak u Ciebie na froncie?

    moni05 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia where are you????
    Bo my tu ciekawskie strasznie i się doczekać nie możemy!!
    Niecierpliwa wrzuć fote, prawda jest taka że skoro na zdjęciu coś tam widać to gołym okiem jest bardziej widoczne, jestem dobrej myśli co do twojego cyklu :D

    U mnie starań ciąg dalszy 21 dc

    moni05 lubi tę wiadomość

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Monika poczekaj do konca pracy i zobaczysz jak sie sytuacja rozwinie. Jak nie bedzie plamien to zrob bete i choc bedziesz wiedziala na czym stoisz.

    Niecierpliwa czyli znow cos tam jest. To jùz bardzo dobry znak :)
    Wrzucaj fotke.

    Moni a jak u Ciebie na froncie?
    Foty juz nie wrzuce. jestem w lab i dociskam plasterek:)
    Dziewczyny czy kreska testowa moze byc widoczna gołym okiem? Bo już myślę ze po prostu ja wylapalysmy. Nie mam już wolnego nordtestu żeby sobie pooglądać jak wygląda nieużywany..

    Scarlet88 lubi tę wiadomość

  • aeiouy Autorytet
    Postów: 809 1729

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, a ginka cos odpisala? Beta raczej zawsze uspokaja;)

    Niecierpliwa - wrzucaj fotke;)

    No i monia czekamy na wiesci:)

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    U mnie spadek temperatury na 36.7. Myślę czy jest sens jechać na betę po pracy. Napisałam do lekarki, zobaczymy co ona na to powie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec6eb5cc707d.png

    Zawsze jest sens :* będzie dobrze kochana :)

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Dziewczyny test wyglada podobnie jak wczoraj więc pewnie nic z tego. Temp 36.88
    Dla formalności idę na betę żeby rozwiać złudzenia

    Trzymam kciuki :* nie za złudzenia tylko za nadzieje!

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście strasznie kochane :* spałam, a jakże, bo do 2:30 turlalam się po łóżku bez celu... Nie mogłam zasnąć, totalnie.
    Więc... Jakby to ugryźć. Staram się doszukiwać pozytywów, więc w czasie ulotkowych 4 minut pokazał się cień różowej drugiej kreski. Jest 12dpo. Przypomnę, że nie wiem po jakim czasie zjawiła się wczoraj, więc jest to dla mnie osiągnięcie. :P
    Aaaaleee... Jest tak blada, że i mi na zdjęciu ciężko ją dostrzec, a po dwa... Zaczynam się bać coraz bardziej kolejnego biochema :(

    szona lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    Monika, a ginka cos odpisala? Beta raczej zawsze uspokaja;)

    Niecierpliwa - wrzucaj fotke;)

    No i monia czekamy na wiesci:)
    Odpisała mi właśnie, że nie ma potrzeby robić badań :/

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Jesteście strasznie kochane :* spałam, a jakże, bo do 2:30 turlalam się po łóżku bez celu... Nie mogłam zasnąć, totalnie.
    Więc... Jakby to ugryźć. Staram się doszukiwać pozytywów, więc w czasie ulotkowych 4 minut pokazał się cień różowej drugiej kreski. Jest 12dpo. Przypomnę, że nie wiem po jakim czasie zjawiła się wczoraj, więc jest to dla mnie osiągnięcie. :P
    Aaaaleee... Jest tak blada, że i mi na zdjęciu ciężko ją dostrzec, a po dwa... Zaczynam się bać coraz bardziej kolejnego biochema :(
    Skoro cień pojawił się po ulotkowych 4minutach, to znaczy, że jest dobrze. Jutro cień będzie już kreską, zobaczysz :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 08:37

    moni05 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Jesteście strasznie kochane :* spałam, a jakże, bo do 2:30 turlalam się po łóżku bez celu... Nie mogłam zasnąć, totalnie.
    Więc... Jakby to ugryźć. Staram się doszukiwać pozytywów, więc w czasie ulotkowych 4 minut pokazał się cień różowej drugiej kreski. Jest 12dpo. Przypomnę, że nie wiem po jakim czasie zjawiła się wczoraj, więc jest to dla mnie osiągnięcie. :P
    Aaaaleee... Jest tak blada, że i mi na zdjęciu ciężko ją dostrzec, a po dwa... Zaczynam się bać coraz bardziej kolejnego biochema :(
    Wrzuć mimo wszystko, lubimy oglądać nawet blade kreski :) Moni u Ciebie musi być dobrze !!!

    moni05, Scarlet88, Sasanka5 lubią tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 6188 14810

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, Niecierpliwa - trzymam kciuki! Nie można Was na chwilę spuścić z oczu! Dzień nieuwagi, a na forum tysiąc nowych postów i zmasowany atak drugich kresek. Przewijałam wiadomosci z wypiekami na twarzy :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 08:46

    moni05, eemmiilliiaa lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 6188 14810

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spróbowaliśmy conceive plus. Albo ja tego nie umiem użyć, albo jestem uczulona, albo nie wiem co - ale czułam taki dyskomfort, jakieś takie obrzmienie w środku, masakra! Pierwszy raz w życiu totalnie zero przyjemności. Dam żelowi jeszcze jedna szansę za kilka dni, a jak mnie znowu tak potraktuje ;p to wywalam w cholerę

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a83a5181adc.jpg

    Zmieniłam test na strumieniowy, bo bałam się wady tamtego. Też ma czułość 10.
    Nawet mi głupio tu to wrzucać, bo ja na zdjęciu prawie tego nie widzę, gdybym nie wiedziała, że jest... :(

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, szona, dziękuję, myślę, że w ogóle nasze życie to taki kręcący się wokół owu rollercoaster :D

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja też jestem za tym by być dobrej myśli.

    Niecierpliwa u mnie raz pojawiła się kreska na nordzie a następnego dnia już jej nie było. beta też była ujemna. myślę, ze wypalał jakieś resztki, które jeszcze były w moczu a w krwi już nie. Dlatego wiem, ze wyłapuje niskie bety. Ale nigdy nie miałam no nordzie evapa, nigdy nic nie pojawiło się na nim po czasie. jak jest kreska to jest różowa i już. Więc spokojnie. Są kobiety, którym testy słabo wychodzą, bo własnie to hcg nie dostaje się do moczu, a innym wyjdzie test przy becie ok 1

    moni05 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, co do testu... Cień ma kształt kreski, różowej kreski. Ale takiej ledwo ledwo... Oczywiście "po czasie" robi się wyraźniejszy, a jakże... Chyba poczekam z testowaniem do niedzieli. Bo patrząc na galerię i testy 12dpo spodziewałam się czegoś bardziej spektakularnego :(

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni no widać tam kreseczkę więc spokojnie, za trzy dni będzie purpurowa.

    Szona a może za dużo tego żelu? ja odczuwam ból w podbrzuszu zawsze jak do końca się przytulamy. pewnie jak bym sobie cały aplikator zapodała to już w ogóle by się to tam nie pomieściło. My jak miałam problem ze śluzem i wstrzyknęłam sobie żel do środka to z czuciem mieliśmy problem, bo w ogóle tarcia nie było. teraz używamy tego żelu już jako lubrykantu zwłaszcza poza owulacją i do tego jest super :)

    moni05 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 09:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Moni ja też jestem za tym by być dobrej myśli.

    Niecierpliwa u mnie raz pojawiła się kreska na nordzie a następnego dnia już jej nie było. beta też była ujemna. myślę, ze wypalał jakieś resztki, które jeszcze były w moczu a w krwi już nie. Dlatego wiem, ze wyłapuje niskie bety. Ale nigdy nie miałam no nordzie evapa, nigdy nic nie pojawiło się na nim po czasie. jak jest kreska to jest różowa i już. Więc spokojnie. Są kobiety, którym testy słabo wychodzą, bo własnie to hcg nie dostaje się do moczu, a innym wyjdzie test przy becie ok 1

    To mnie pocieszyłaś, dziękuję :* ale nadzieja mimo wszystko ze mnie uleciała, dlatego na spokojnie czekam na betę.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 09:10

    moni05 lubi tę wiadomość

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    To mnie pocieszyłaś, dziękuję :* ale nadzieja mimo wszystko ze mnie uleciała, dlatego na spokojnie czekam na betę.

    Sama jestem przekonana, że beta będzie jednoznaczna. Mocno bym była w szoku gdyby nie... Nie ma opcji :)

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Emmainthegarden Autorytet
    Postów: 499 563

    Wysłany: 25 stycznia 2019, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, żel conceive plus należy używać z umiarem. Ja też wstrzyknelam sobie cały aplikator i było dziwnie.. Jakby się kaczor taplał w stawie..

    Dlatego teraz kupiłam w tubie i sama dozuje, żeby mi się kijanki nie zalęgły..

    Malgonia, Niecierpliwa..., Irvine90, MonikA_89!, moni05, agge, aeiouy, szona, Sasanka5 lubią tę wiadomość

‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego