Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • Jagódka88 Koleżanka
    Postów: 54 35

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa_Angie wrote:
    Ja na twoim miejscu bym nie wytrzymała i dawno zrobiła betę. Wtedy wszystko by bylo jasne

    heheh ja też pewnie obsikalabym z dziesiątki pasków - podziwiam :)

    Kochane moje badacie szyjkę? bo ja mam z moją problem wg mnie owu w Sylwestra a szyjka jakby ciągle wysoko i otwarta - temperatura też nie pomaga w interpretacji co powoduje u mnie ogólne rozgoryczenie :D może PMS...

    annkka - ten czas :) z jednej strony dobrze jak szybko leci - zwłaszcza od owu do @, ale później człowiek nie wie kiedy mu miesiące zleciały, ja też w oczekiwaniu :P

    Małgonia - a może właśnie już się u Ciebie Kropeczka ulokowała i teraz następny czas na bóle jak będzie rozciągać swoje lokum :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 14:24

    Niecierpliwa_Angie lubi tę wiadomość

    4cs o pierwszego Dzidziulka szczęśliwy <3

    beta HCG - 07.03 - 29,9
    - 09.03 - 101,0


    Progesteron 16.05.18 19dc - 19,50
    TSH 23.08.18 - 3,160
    Letrox 50mg
    TSH 27.11.18 - 1,330
    Prolaktyna 03.12.18 11dc 267 mlU/l - 13,35 ng/ml
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 14:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam, ale nie ogarniam tej szyjki więc wolę tam nie gmerać :P wystarczy mi obserwacja śluzu i temperatury

    Jagódka88, szona lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka ja wiem, ze ciąża ciąży nie równa i niby nie powinno się ich porównywać, ale jak mnie w poprzedniej zaczął boleć brzuch 8 dpo to w zasadzie nie przestał do końca. Może jak ciąża umarła to bolał delikatniej, ale ciągle czułam macicę.
    No i cycki nic a nic nie drgnęły (to mój 6 miesiąc z dupkiem i pierwsze 5 to się dotknąć nie mogłam). No tak czy inaczej pewnie nie wytrzymał do tego 7 i zacznę sikać jakoś wcześniej. Teraz trzymam kciuki żeby temperatura nie zaczęła spadać skoro dopiero co postanowiła w swej łaskawości urosnąć :P

    A co do szyjki to ja proces owulacji uznaję definitywne za zakończony jak się zrobi wyraźnie twarda. To nie znaczy, ze owulacji nei miewam wcześniej, ale jak nie mam 100% powiewności to zawsze emka jeszcze staram się na jeden raz do wyrka zaciągnąć.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie jestem uziemiona w domu bo mam kostke skreconą;) gdyby nie to do dawno bym zrobiła betę :)

    cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam betę. 29.12. wynik 390,2, dziś 1836,0.
    W normie, ale przyrost zwolnił. Poprzednio beta zaczęła spadać po przekroczeniu 2000. Zeświruję...

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 15:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Cześć Dziewczyny! Melduję się na styczeń.

    Staraniowa... bardzo mi przykro :( jak bedziesz potrzebowała pomocy prawnej daj znać, chętnie Ci pomogę, doradzę. Dziewczyny dobrze piszą z tym co Ci przysługuje. Na ten temat dużo napisała matkaprawnik.pl, trzymaj się Kochana!

    Miałam jutro testować, ale chyba nici z tego, bo zaczęłam plamić i brzuch boli więc dzisiaj pewnie zawita @ :(
    :( A może na plamieniu się skończy? Jaką masz temperaturę?

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa ale przyrost masz super. na tym etapie beta już nie podwaja się tak jak na początku. Gratulacje i cieszę się z dobrych wieści :) Kiedy planujesz pierwsze usg?

    agge lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 15:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Mam betę. 29.12. wynik 390,2, dziś 1836,0.
    W normie, ale przyrost zwolnił. Poprzednio beta zaczęła spadać po przekroczeniu 2000. Zeświruję...
    Jest dobrze, wyluzuj :*

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Mam betę. 29.12. wynik 390,2, dziś 1836,0.
    W normie, ale przyrost zwolnił. Poprzednio beta zaczęła spadać po przekroczeniu 2000. Zeświruję...

    Makowa nie świruj bo nie ma powodów :)
    Chill :)

    agge lubi tę wiadomość

  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego mi właśnie trzeba, rozsądku, dziękuję dziewczyny :*
    A pierwsze usg będę mieć pewnie jutro, bo mam wizytę.

    agge, MonikA_89!, cukrzyk1991, Arashe, Annen85 lubią tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • Kasza_gryczana Debiutantka
    Postów: 14 48

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet88 wrote:
    W sumie jestem uziemiona w domu bo mam kostke skreconą;) gdyby nie to do dawno bym zrobiła betę :)
    Nie wiem gdzie mieszkasz, ale czesto jest mozliwosc poboru krwi w domu pacjenta, przez pielegniarke. Wiadomo, jest to drozsze, ale kuszace w Twojej sytuacji.

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie już pęcherzyk zobaczysz :) Ale czadersko. Jak dostaniesz fotkę na wynos to my chętnie popatrzymy.

    agge, MonikA_89!, Ochmanka, Arashe lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Tego mi właśnie trzeba, rozsądku, dziękuję dziewczyny :*
    A pierwsze usg będę mieć pewnie jutro, bo mam wizytę.

    Tym bardziej jak masz jutro usg to na spokojnie :) podpinam sie pod wniosek Malgoni o foto:)

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Mam betę. 29.12. wynik 390,2, dziś 1836,0.
    W normie, ale przyrost zwolnił. Poprzednio beta zaczęła spadać po przekroczeniu 2000. Zeświruję...

    Super jest i proszę się tu nie martwić :)

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okolice Nowego Sącza, nie spotkałam się tutaj z takim rozwiązaniem... Jak do jutra @ się nie pojawi to będę myślała... Dwa negatywy sprowadzają mnie na ziemię, wczoraj test powinien pokazać choć cień a była śnieżna biel...

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 15:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet88 wrote:
    Okolice Nowego Sącza, nie spotkałam się tutaj z takim rozwiązaniem... Jak do jutra @ się nie pojawi to będę myślała... Dwa negatywy sprowadzają mnie na ziemię, wczoraj test powinien pokazać choć cień a była śnieżna biel...

    Ej!! Ja jestem z Nowego Sącza!! :D

    Gdzie dokładnie mieszkasz?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 15:13

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Ej!! Ja jestem z Nowego Sącza!! :D

    Gdzie dokładnie mieszkasz?

    W Chełmcu ;)

    agge lubi tę wiadomość

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak jak pisałam wcześniej chciałabym sobie zrobić krzywą glukozową i insulinową. Powiedzcie mi czy robić najpierw tylko insulone i glukoze czy od razu te krzywe? Czy to można zrobić w jednym badaniu czy trzeba różnic na dwa. Jak takie bafanie wyglada. Bede wdzięczna za odpowiedzi.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 15:19

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfi na krzywe potrzebujesz więcej czasu, ale jak go masz to myślę, ze warto zrobić. Od razu robią z jednej próbki na glukozę i insulinę :)
    Pierwsze pobranie masz na czczo, czasem pobierają też próbkę z palce żeby sprawdzić jaki masz cukier i czy można Ci podać glukozę. potem wypijasz słodki ulep i po godzinie znów pobierają Ci krew i po kolejnej jeszcze raz. Warto się dowiedzieć, czy musisz mieć swoja glukozę czy mają w laboratorium.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 15:22


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet88 wrote:
    W Chełmcu ;)

    Ale ten świat jest mały :D

    Scarlet88 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego