Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • aannkka Autorytet
    Postów: 386 519

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    To często objaw ciąży ;) Nie chcesz zatestować np. jutro? :) Niby wcześnie, ale skoro już od 4dpo coś czujesz ;)
    Ja taki cykor jestem, że chyba poczekam :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 15:31

    Leon <3
    3jgxvfxmzfcj8rn0.png
    17u9i09kgmnmbicj.png

  • aannkka Autorytet
    Postów: 386 519

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak swoją drogą to ten cykl jest zdecydowanie inny :D owulacja która zawsze jest ( tak mi się wydaje) w 18 dc teraz była 16dc potwierdzona testem, sluzem i bólem jajnika. Cykle mam 32-dniowe. Jestem ciekawa czy jeżeli się nie uda to okres bedzie szybciej o te dwa dni? Pierwszy raz mam taka sytuację i tak sobie kminie :D


    Jeżeli stanie się cud i będę w ciąży i ją utrzymam to będzie najpiękniejszy rok o jakim tylko mogłam marzyć! Niech tylko miesniaki w macicy zrobią miejsce dla nowego lokatora

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 15:37

    Arashe lubi tę wiadomość

    Leon <3
    3jgxvfxmzfcj8rn0.png
    17u9i09kgmnmbicj.png

  • Olga_89 Autorytet
    Postów: 1151 2429

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przedostatnim cyklu tak miałam.. jajniki mi marsza grały od owulacji do samej @.. czasami aż na udo promieniowało.. u mnie niestety nie zakończyło się ciążą, ale u Ciebie aannkka mam nadzieję, że będzie inaczej.. bo często kobiety w ciąży mają taki objaw :)

    Mi się udało zapisać do kliniki do Białegostoku do dr Agnieszki Kuczyńskiej na 20.02, mam być w 2-3dc , także urlop w Pl będzie połączony z wizyta w klinice :) cieszę się:)

    agge, aannkka, szona lubią tę wiadomość

    8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Dziewczyny 7 dni temu miałam owu(potwierdzona testem) od około 4 dpo codziennie czuje brzuch i jajniki i to dosyć mocno bóle takie miesiaczkowe :/ któraś tak ma czy u was cisza ?
    A może owulacja dopiero teraz jest? U mnie owu wystąpiła 3-4 dni po pozytywnym teście. One pokazują tylko pik LH, a od piku do owulki może minąć nawet kilka dni

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • aannkka Autorytet
    Postów: 386 519

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    A może owulacja dopiero teraz jest? U mnie owu wystąpiła 3-4 dni po pozytywnym teście. One pokazują tylko pik LH, a od piku do owulki może minąć nawet kilka dni
    Nie wiem, ale tylko tego dnia był pozytywny test owu ani przed ani po tym dniu nie zobaczyłam już pozytywa. Co ma być to będzie ale bardzo mnie zastanawiają te bóle. Na 100% ich nie wymyślam, bo dość intensywnie boli

    Leon <3
    3jgxvfxmzfcj8rn0.png
    17u9i09kgmnmbicj.png

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Tak swoją drogą to ten cykl jest zdecydowanie inny :D owulacja która zawsze jest ( tak mi się wydaje) w 18 dc teraz była 16dc potwierdzona testem, sluzem i bólem jajnika. Cykle mam 32-dniowe. Jestem ciekawa czy jeżeli się nie uda to okres bedzie szybciej o te dwa dni? Pierwszy raz mam taka sytuację i tak sobie kminie :D


    Jeżeli stanie się cud i będę w ciąży i ją utrzymam to będzie najpiękniejszy rok o jakim tylko mogłam marzyć! Niech tylko miesniaki w macicy zrobią miejsce dla nowego lokatora

    U mnie automatycznie się przesuwa okres, jeśli owulacja jest wcześniej lub później.
    Jak miałam owulkę 20dc, to cykl trwał 33 dni.
    A jak 15dc, to cykl trwał 28 dni.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Tak swoją drogą to ten cykl jest zdecydowanie inny :D owulacja która zawsze jest ( tak mi się wydaje) w 18 dc teraz była 16dc potwierdzona testem, sluzem i bólem jajnika. Cykle mam 32-dniowe. Jestem ciekawa czy jeżeli się nie uda to okres bedzie szybciej o te dwa dni? Pierwszy raz mam taka sytuację i tak sobie kminie :D


    Jeżeli stanie się cud i będę w ciąży i ją utrzymam to będzie najpiękniejszy rok o jakim tylko mogłam marzyć! Niech tylko miesniaki w macicy zrobią miejsce dla nowego lokatora


    Trzymam mocno kciuki :) U mnie dziwny bol w zeszlym cyklu oznaczal problemy zoladkowe, ale silnie wierzylam, ze to ciaza. Nic mnie to nie nauczylo, bo w tym cyklu to samo, a ja wciaz ciesze sie, ze sie udalo. Co cykl jestem w ciazy, szkoda, ze urojonej :) Kiedys moja kocica tak miala... Nawet brzuch jej rosl, wiec weterynarze chwytali sie za glowy. Smialam sie z niej, to teraz mam.

    Emmainthegarden lubi tę wiadomość

  • aannkka Autorytet
    Postów: 386 519

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka5 wrote:
    Trzymam mocno kciuki :) U mnie dziwny bol w zeszlym cyklu oznaczal problemy zoladkowe, ale silnie wierzylam, ze to ciaza. Nic mnie to nie nauczylo, bo w tym cyklu to samo, a ja wciaz ciesze sie, ze sie udalo. Co cykl jestem w ciazy, szkoda, ze urojonej :) Kiedys moja kocica tak miala... Nawet brzuch jej rosl, wiec weterynarze chwytali sie za glowy. Smialam sie z niej, to teraz mam.
    Pewnie też będę w urojonej haha :D
    No, ale nadzieję trzeba mieć :D

    Leon <3
    3jgxvfxmzfcj8rn0.png
    17u9i09kgmnmbicj.png

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Nie wiem, ale tylko tego dnia był pozytywny test owu ani przed ani po tym dniu nie zobaczyłam już pozytywa. Co ma być to będzie ale bardzo mnie zastanawiają te bóle. Na 100% ich nie wymyślam, bo dość intensywnie boli
    Miałam taką samą sytuację. W 14dc jeden jedyny raz miałam dwie wyraźne krechy na owulaku, 17dc poszłam na USG, żeby potwierdzić owulację, a lekarka mówi, że mam pęcherzyki 26 i 30mm. W sumie od 14-18dc mnie ciągnęły jajniki, więc może miałam więcej niż jedno podejście do owulacji :P Ostatecznie pękły, bo 28dc już ich nie było

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 16:41

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo chyba zaczął mi się już śluz płodny :o
    Ale nie jest przejrzysty, tak samo jak w tamtym cyklu. Wiecie może czym to może być spowodowane, jak śluz jest rozciągliwy ale taki białawy/żółtawy?

    Może już jednak dziś zacznę robić te owulaki. Akurat mam jeden w domu, a jutro dokupię.

    szona, APrzybylska lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • szona Autorytet
    Postów: 6793 15604

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_89 wrote:
    Ja w przedostatnim cyklu tak miałam.. jajniki mi marsza grały od owulacji do samej @.. czasami aż na udo promieniowało.. u mnie niestety nie zakończyło się ciążą, ale u Ciebie aannkka mam nadzieję, że będzie inaczej.. bo często kobiety w ciąży mają taki objaw :)

    Mi się udało zapisać do kliniki do Białegostoku do dr Agnieszki Kuczyńskiej na 20.02, mam być w 2-3dc , także urlop w Pl będzie połączony z wizyta w klinice :) cieszę się:)

    Doskonały lekarz, cały Kriobank to geniusze! Gdybyś miała jakieś pytania w zakresie samego Białegostoku - wal śmiało :)

    Olga_89 lubi tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 6793 15604

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jakiś kosmiczny cykl. Dotychczas trwały 25-26 dni. Od 2 mcy przyjmuję duphaston. Cykle wydłużyły się do 27 dni. Owulacja dwa miesiące temu była w 10 dniu, miesiąc temu w 11. Testy owulacyjne były pozytywne tylko jednego dnia i co ciekawe - za każdym razem po owulacji (co potwierdziło usg). Zawsze bolał mnie też tylko jeden jajnik. Teraz bolą dwa. Dziś 14 dc - pozytywne testy LH wczoraj i dziś. Takie konkretne pozytywy. Śluz płodny (u mnie zawsze tylko wodnisty) już 6 dzień :O Może bromergon zaczął swoją robotę i ta owulacja jakaś lepsza jakościowo. Już nawet w okolicy 12 dc uznałam, że cykl bezowulacyjny... nawet wyłamałam się z postanowienia i zmierzyłam temperaturę - wyszło wczoraj 36,32 i dziś 36,38 czyli w moim przypadku typowo dla pierwszej fazy. Niech już będzie ta owulacja, bo wykończę męża fizycznie :D

    agge, Beti82, Sasanka5, aeiouy, MonikA_89!, nuśka91 lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • pysia13 Autorytet
    Postów: 286 207

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję pozytywnych testów, są już pierwsze serduszka oby było ich jak najwięcej

    relgh3715k4hk35p.png

    f2w3kwk46tcteghz.png

    Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

    15.05.2020 Kacper
  • aannkka Autorytet
    Postów: 386 519

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Miałam taką samą sytuację. W 14dc jeden jedyny raz miałam dwie wyraźne krechy na owulaku, 17dc poszłam na USG, żeby potwierdzić owulację, a lekarka mówi, że mam pęcherzyki 26 i 30mm. W sumie od 14-18dc mnie ciągnęły jajniki, więc może miałam więcej niż jedno podejście do owulacji :P Ostatecznie pękły, bo 28dc już ich nie było
    Ooo ciekawe no nic zostaje czekać :D zrobiłam teraz owulaka ale kreska bardzo bardzo blada. No nic czekamy ja chyba zatestuje w poniedziałek

    Leon <3
    3jgxvfxmzfcj8rn0.png
    17u9i09kgmnmbicj.png

  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - a pomóżcie mi jak zwykle :D Od kilku dni biorę luteinę (progesteron Adamedu) dowcipnie, oczywiście zalecony przez lekarza. I mam wrażenie, że on mi się nie "wchłania dobrze". Biorę go 2 razy na dobę. Mam aplikator i wydaje mi się że wsadzam go dość głęboko. A np. jak wylatuje mi śluz to czuję w palcach proszek w śluzie (jakby śluz z piaskiem). To samo na majtkach - widzę białe "ślady" od leku. Nie jest tego nie wiadomo ile, ale czy tak powinno być? Myslałam, że to sie w całości ładnie rozpuszcza tam w środku i przenika przez ścianki. Ktoś coś podpowie :) ?

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Dziewczyny - a pomóżcie mi jak zwykle :D Od kilku dni biorę luteinę (progesteron Adamedu) dowcipnie, oczywiście zalecony przez lekarza. I mam wrażenie, że on mi się nie "wchłania dobrze". Biorę go 2 razy na dobę. Mam aplikator i wydaje mi się że wsadzam go dość głęboko. A np. jak wylatuje mi śluz to czuję w palcach proszek w śluzie (jakby śluz z piaskiem). To samo na majtkach - widzę białe "ślady" od leku. Nie jest tego nie wiadomo ile, ale czy tak powinno być? Myslałam, że to sie w całości ładnie rozpuszcza tam w środku i przenika przez ścianki. Ktoś coś podpowie :) ?

    Mi lekarka zaleca by przed aplikacją tabletkę nieco zmoczyć wodą. Pomaga :)

    cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal brak konkretnej @ tzn teraz to brak jakiegokolwiek śluzu, chyba cały wygrzebałam;) za to taki niemiłosierny ból w krzyżach że ledwo krocze:(

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • Mamadwojki Autorytet
    Postów: 333 522

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 9dni do @ zrobiłam test ciążowy bo robię kurs trenera personalnego jutro mam zajęcia bałam się ćwiczeń więc mówię do męża idź po test poszedł zrobiłam i jest cień cienia a ja go widzę masakra nie mogę uwierzyć jestem szczęśliwa ale i mam kłębek myśli

    makowa, APrzybylska, aannkka, szona, Sasanka5, Emmainthegarden, cukrzyk1991, MonikA_89!, Annen85, Olga_89, nuśka91, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Victoria 10.11.2013r
    Pola 08.11.2015r
    27.01.2018 aniołek 5tc (*)
    27.09.2018 aniołki 6tc(*)
    Franuś 💙
    74dipiqvv0x8l1oc.png
  • Kessi_91 Ekspertka
    Postów: 282 60

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadwojki wrote:
    Dziewczyny 9dni do @ zrobiłam test ciążowy bo robię kurs trenera personalnego jutro mam zajęcia bałam się ćwiczeń więc mówię do męża idź po test poszedł zrobiłam i jest cień cienia a ja go widzę masakra nie mogę uwierzyć jestem szczęśliwa ale i mam kłębek myśli


    Gratulacje :) Nie stresuj się tylko powtórz jutro test albo pędz na bete:)

    A tak z ciekawości to który to dzień po owu?

  • aannkka Autorytet
    Postów: 386 519

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadwojki wrote:
    Dziewczyny 9dni do @ zrobiłam test ciążowy bo robię kurs trenera personalnego jutro mam zajęcia bałam się ćwiczeń więc mówię do męża idź po test poszedł zrobiłam i jest cień cienia a ja go widzę masakra nie mogę uwierzyć jestem szczęśliwa ale i mam kłębek myśli
    Gratulacje :D

    Leon <3
    3jgxvfxmzfcj8rn0.png
    17u9i09kgmnmbicj.png

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego