STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
-
WIADOMOŚĆ
-
nuśka91 wrote:Dziewczyny, pytanie. Czy jeżeli 31.12.18 wyszło mi TSH 2,69, a teraz ponownie wybieram się na badania to badać jeszcze t3 i t4? Czy lekarzowi wystarczy tsh? Nie wiem też czy to można badać później niż 3-5dc? I czy można zbadać bez ogólnego tsh?
No i czy przy tym tsh które mi teraz wyszlo jest sens się jakoś bardzo starać w tym cyklu? Bo niby powinno być niższe niż 2,5. Nie wiem na ile to 2,69 obniża płodność...
Teraz będę badać wit D i B12, homocysteine, aptt i może żelazo. To wszystko ze względu na ten wysoki kwas foliowy ostatnio. Na razie nie biorę nic, jedynie magnez ha
I tak, jest sens się starać. Zajść w ciążę potrafią nawet kobiety z tsh 16 czy 30, problemem w przypadku tak wysokich wyników jest utrzymanie ciąży. Ale jeżeli nie masz niedoczyności i nie bierzesz żadnych leków, to Twoje wyniki są w normie, idealnej normie, na pewno większość zdrowych tarczycowo kobiet zachodzi z wynikiem taki jak Twój. Musisz pogadać ze swoim lekarzem, bo jeżeli Twoja tarczyca nie jest chora, to może w ciąży sama wyreguluje ilość hormonów. Osobom chorym zbijają do 1-1.5 przy staraniach i w ciąży, bo tarczyca źle funkcjonuje lub nie funkcjonuje. Ale wcale nie jest powiedziane, że u Ciebie, jako osoby ze zdrową tarczycą takie tsh jest złe do starań, moim zdaniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 03:03
-
agge wrote:Dziewczyny, doradźcie.
Skoro mam już ten płodny śluz, to pewnie za kilka dni będzie owulacja.
Mamy możliwość poserduszkować tylko dziś (piątek wieczorem) i sobota wieczorem.
Potem dopiero w środę... gdzie już może być po fakcie.
Skoro za często też nie jest dobrze, a większa szansa będzie w sobotę, to myślicie żeby zrobić to tylko w sobotę wieczorem?
Czy i dziś i w sobotę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 06:53
agge lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Olga_89 wrote:Na pierwsza wizyte najlepiej pojechac w 2-3dc. Ovu wyliczylo mi @ na 19.02, a ze mam @ regularne wiec raxczej bedzie ok. Jezeli cos sie przesuie mam zadzwonic poinformowac I bedziemy kabinowac zeby bylo ok. Mi na luty pasuje, bo wtedy biore urlop I przylece do PL I polacze przyjemne z pozytecznym. Maz ma byc 3-5dni bez seksu bo bedzie mial badane nasienie. Jezeli miesiaczki sa nieregularne to wtedy umawiaja na jakikolwiek dzien cyklu..z tego co mi Pani powiedziala na pierwszej wizycie badaja hormony, nasienie itp.. I tego samego dnia juiz sa wyniki..przeprowadzaja wywiad, wszystkie badania nalezy miec ze soba, jakie do tej pory robilismy..
Narazie jedziemy na taka konsultacje I zobaczymy co dalej
To ja w takim razie zadzwonie po owulce wtedy mniej wiecej bede wiedziec kiedy bedzie @. Chociaż znajac zycie bede sie tak bardzo denerwowac ta konsultacja, ze okres mi sie pewnie i tak spozni
I chyba tez zdecyyduje sie na dr.Kuczynska, bo rozwazalalismy jeszcze prof.Kuczynskiego.
My bedziemy dojezdzac 200km w jedna strone
Dziewczyny! Skoro w pierwszej fazie cyklu pije sie wino,siemie, je orzechy, migdały, grejpfruty to co w drugiej fazie cyklu? Gdzieś czytalam, ze na zagniezdzenia trzeba jesc ananasa, ale moze cos jeszcze?
Agge mysle, ze ok bedzie i dzisiaj i jutro
Makowa! Dziekujemy za cieszace oczy zdjecie
Dzisiaj wieczorkiem spotykam sie z siostrami na ploty ploteczki i jakies winko... aaa w zwiazku z tym ze owu na dniach to planuje sie totalnie wyluzowac i troche pod wplywem wpasc z mezem jsk małolaci oooo taki oto plan na dzisiejszy wieczor i noc
Miłego dnia Staraczki i Mamusie!
aeiouy, Emmainthegarden, szona, Ochmanka, nuśka91 lubią tę wiadomość
58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
nuśka91 wrote:Dziewczyny, pytanie. Czy jeżeli 31.12.18 wyszło mi TSH 2,69, a teraz ponownie wybieram się na badania to badać jeszcze t3 i t4? Czy lekarzowi wystarczy tsh? Nie wiem też czy to można badać później niż 3-5dc? I czy można zbadać bez ogólnego tsh?
No i czy przy tym tsh które mi teraz wyszlo jest sens się jakoś bardzo starać w tym cyklu? Bo niby powinno być niższe niż 2,5. Nie wiem na ile to 2,69 obniża płodność...
Teraz będę badać wit D i B12, homocysteine, aptt i może żelazo. To wszystko ze względu na ten wysoki kwas foliowy ostatnio. Na razie nie biorę nic, jedynie magnez hanuśka91 lubi tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Malinowa, w drugiej fazie to trzeba się relaksować i trzymać sikańce w takim miejscu, żeby nie kusiły Ananasa dobrze jest jeść prze kilka dni po owulacji po 2-3 plasterki.
Życzę upojnej nocy z mężem no i oczywiście wpadkiMalinowa91, Beti82, agge lubią tę wiadomość
😭
MonikA_89! wrote:Malinowa, w drugiej fazie to trzeba się relaksować i trzymać sikańce w takim miejscu, żeby nie kusiły Ananasa dobrze jest jeść prze kilka dni po owulacji po 2-3 plasterki.
Życzę upojnej nocy z mężem no i oczywiście wpadki
W takim razie dzisiaj zaopatruje sie w ananasy
Nie dziekuje
Beti82, MonikA_89! lubią tę wiadomość
58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
Teraz będę badać wit D i B12, homocysteine, aptt i może żelazo. To wszystko ze względu na ten wysoki kwas foliowy ostatnio. Na razie nie biorę nic, jedynie magnez hastaraniowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co do tsh.
Przypomniał mi się stary dowcip.Że jak pacjent chce żyć, to medycyna jest bezsilna...
Ja zaszlam w ciąże mając tsh 0,05..
A seks był w 12 dc kiedy owulację we wcześniejszych cyklach miałam około 17 dc..
Także ten.
Ja już naprawdę uważam, że przy staraniach o ciążę 2+2 nie musi się równać cztery.
Dziś kolejny negatywny owulak. Czyli raczej bezowulacyjny cykl.. Mam nerwa. Żeby sobie poprawić humor ustawiam owulacje ręcznie na pierwszy dzień testowania owu, kiedy negatyw jest zawsze bo to pierwszy dzień testowania.. Może zaczęłam za późno? Taaaa.. Malpa mnie zweryfikuje, ale na razie ta przerywana linia na wykresie poprawia mi humor.
BTW, jak trzrba być beznadziejnym, żeby oszukiwać samą siebie? )))
-
Teraz będę badać wit D i B12, homocysteine, aptt i może żelazo. To wszystko ze względu na ten wysoki kwas foliowy ostatnio. Na razie nie biorę nic, jedynie magnez ha -
Dzien dobry
Mi tez sie wydaje, ze tsh wieksze znaczenue ma dla przebiegu ciazy niz do zajscia. Czesto kobiety w ciazy pierwszy raz badaja tarczyce.
U mnie 9dpo, na tescie bialo. Na dokladke dzis w pracy do wieczora i jutro tez
Chyba w koncu pojde po jakies 3 dni L4 zeby to cholerstwo odpuscilo.
Milego dnia
A co do oszukiwania to ja ciagle licze na poczasiaka na tescieAPrzybylska, Elfik, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
Malinowa91 wrote:Szona korzystalas z ich uslug? Bo my sie przymierzamy do Bialegostoku jesli w tym cyklu nie pyknie. Dlugo oczekuje sie na wizyte? Moglabys cos napisac na temat lekarzy/podejscia/samej kliniki?
Wysylam zaproszenie. Priv.
Korzystałam z pomocy docenta Knappa, w kwestiach niezwiązanych z płodnością. Niemniej, cudowna opieka. Jednocześnie dr Kuczyńską znam z opowieści znajomych, którym pomogła zostać rodzicami. Mieszkam w Białymstoku i dopiero teraz, starając się dotarło do mnie, że jest tu wielu świetnych specjalistów. Poza Kriobankiem bardzo polecam też dra Zbrocha i dra Domitrza z Artemidy i dra Pietrzyckiego z Kliniki Bocian.
Hehehe jak się odnajduje to zaproszenie? Jeszcze nie jestem taka lotna w tym portalu -
U mnie też biel aż razi. No, ale niczego innego się nie spodziewałam.
Muszę Wasnadrobić, ale to dopiero gdy panienka spać pójdzie. Niedawno zaczęła chodzić, więc mam małego maratończyka w domu nie usiedzi ani chwili.
Piękna fasolka
Lubię za poczaśniaka, mam to samoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 08:54
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Wczoraj odpuściłam mężowi, choć test owu był znowu pozytywny. Uznałam, że skoro seks był przedwczoraj, przedprzedwczoraj oraz przedprzedprzedwczoraj to jeśli jakiś koleś ma się przyplątać, to się przypląta. Niemniej nie daje sobie za wielu szans w tym cyklu, dzieją się herezje! Pod wieczór już miałam raczej śluz niepłodny, co odnotowałem z wielką ulgą. A dziś rano, nie wiadomo skąd, śluz rozciągliwy :o a nie miałam go od miesięcy! Teraz to już żałuję, że nie mierzylam temperatury, nawet z czystej ciekawości. 07.01 mam gina, wypytam o bromergon, niech sprawdzi czy ta owulacja się w ogóle wydarzyła...
-
U mnie dalej bez @ dużo śniegu u Was dziewczyny??u mnie od 2 dni sypie i nareszcie mamy piękną zimę, szkoda że po świętachTomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
3850g/61cm - Naszego Szczęścia
Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
"Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
A każdy lekko jak piórko fruwa
I każdy czuwa, cichutko czuwa,
Nad tatą, który płakać nie umie,
Nad siostrą, która nic nie rozumie,
Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
i swoją mamą - osnutą łzami,
I każdy woła cichutko z daleka:
mamo już nie płacz... mamo ja czekam..." -
JaSzczurek wrote:A robisz testy owu? Ja bym stawiała na sobotę wieczorem, ale może lepiej przypilnować testami na wszelki wypadek
Dzisiaj potwierdziłam, że jestem uczulona na BioOil, także uwaga dla tych, które chciałyby go stosować. Wysypało mi całe piersi i brzuch, swędzi cholerstwo.
Robię testy owu od wczoraj.
Mam nadzieję, że pokażą w tsmtym cyklu nie pokazały, ale miałam inne. -
Niecierpliwa... wrote:Ja zaczynam testy Ovu jade na narty bez męża na parę dni wiec mam nadzieję się zdąży się ona trafić przed wyjazdem
A na wyjeździe mam w planie pelen Chill bez mierzenia temp itd
Ja bym zabrała termometr nawet na wyjazd haha
Oby owulka była wcześniej no i udanego wyjazdu -
Malgonia wrote:Dzien dobry
Mi tez sie wydaje, ze tsh wieksze znaczenue ma dla przebiegu ciazy niz do zajscia. Czesto kobiety w ciazy pierwszy raz badaja tarczyce.
U mnie 9dpo, na tescie bialo. Na dokladke dzis w pracy do wieczora i jutro tez
Chyba w koncu pojde po jakies 3 dni L4 zeby to cholerstwo odpuscilo.
Milego dnia
A co do oszukiwania to ja ciagle licze na poczasiaka na tescie
Hehe ja po mojej ostatniej kresce po czasie już nie chcę widzieć nic takiego od dziś po 10 minutach wyrzucam testy -
Scarlet88 wrote:U mnie dalej bez @ dużo śniegu u Was dziewczyny??u mnie od 2 dni sypie i nareszcie mamy piękną zimę, szkoda że po świętach
Hehe my niby niedaleko siebie mieszkamy, a u mnie od groma śniegu od początku grudnia w święta też było biało.
No ale ja mieszkam na wsi, no i wyżej trochę