Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • NAg08 Przyjaciółka
    Postów: 87 117

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadwojki wrote:
    Ja naprawdę widzę cień cienia bardzo cienki ale myślę że to wczesna bardzo ciąża obu miałam 25/26 bo był śluz mega rozciągliwy tylko tak obserwuje płodne aż ślisko było więc stawiam na te dni a 25 poszaleliśmy :) dodaje zdjęcie ale ciężko wyłapać ostrość na tym telu ja naprawdę tam coś widzę
    d67758272e7c0756med.jpg
    Albo już schizuje....

    Ja też tam widzę cień, kiedy znowu testujesz ? Bo ja zrobię test jeszcze koło poniedziałku;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 09:28

    02.01.2019 II <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Ja bym zabrała termometr nawet na wyjazd haha :D
    Oby owulka była wcześniej no i udanego wyjazdu :)

    mierzenie jest w sprzeczności z moim chill wyjazdem- mam w planie wyłączyć myślenie, podziwiać widoki, nawdychać się powietrza górskiego :)
    Poza tym i tak nie planuje testować przed datą miesiączki. Tamten miesiąc był mierzony dokładnie pilnowany i przez to się nakręcałam:) w tym zrobiłam fsh, lh i estradiol wyszły ok więc co ma być to będzie :) Dział z testami ciążowymi w Rossmanie jest zakazany do 24.01 :)

    agge, szona, MonikA_89!, nuśka91 lubią tę wiadomość

  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Hehe my niby niedaleko siebie mieszkamy, a u mnie od groma śniegu od początku grudnia :) w święta też było biało.
    No ale ja mieszkam na wsi, no i wyżej trochę :)

    A to w jakim rejonie mieszkasz jeśli mogę spytać?

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    mierzenie jest w sprzeczności z moim chill wyjazdem- mam w planie wyłączyć myślenie, podziwiać widoki, nawdychać się powietrza górskiego :)
    Poza tym i tak nie planuje testować przed datą miesiączki. Tamten miesiąc był mierzony dokładnie pilnowany i przez to się nakręcałam:) w tym zrobiłam fsh, lh i estradiol wyszły ok więc co ma być to będzie :) Dział z testami ciążowymi w Rossmanie jest zakazany do 24.01 :)

    Hehe a ja zaraz idę do Rossmanna po owulacyjne, a ciążowe tuż obok... :D

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet88 wrote:
    A to w jakim rejonie mieszkasz jeśli mogę spytać?

    Mszalnica :) nie wiem czy kojarzysz. W stronę Grybowa

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Scarlet88 Autorytet
    Postów: 307 354

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jechałam w tamtą stronę, w grubowie sucho a na Ptaszkowej zima stulecia :D:D

    agge lubi tę wiadomość

    Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
    3850g/61cm - Naszego Szczęścia

    Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
    "Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
    A każdy lekko jak piórko fruwa
    I każdy czuwa, cichutko czuwa,
    Nad tatą, który płakać nie umie,
    Nad siostrą, która nic nie rozumie,
    Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
    i swoją mamą - osnutą łzami,
    I każdy woła cichutko z daleka:
    mamo już nie płacz... mamo ja czekam..."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadwojki jest kreska jak nic. A ja dalej nie mam @. To jest 5 dzien po odatawieniu luteiny. Czekam jeszcze gdzies do wtorku. Dobrze ze nie mam testu w domu bo juz pewnie bym zrobila a tak to za pare dni bede w 1000% pewna ze test dobrze pokazal

  • Kessi_91 Ekspertka
    Postów: 282 60

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet88 wrote:
    U mnie dalej bez @ :( dużo śniegu u Was dziewczyny??u mnie od 2 dni sypie i nareszcie mamy piękną zimę, szkoda że po świętach :(

    U mnie na śląsku też zima, że ho ho. Właściwie od 3 dni sypie ,a wczoraj to już w ogóle anomalie pogodowe - raz śnieżyca , a raz błękitne niebo ze słoneczkiem :)

  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2536 3957

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwójki- chodź, dołącz do mnie z bliźniakami ❤️ Gratuluje!

    Przepraszam ze nie pisze. Wszystko czytam od A do Z co piszecie ale jakoś moce przerobowe mnie opuściły i najchętniej bym tylko spała. Dzisiaj idę do diabetologa w związku z moja insulinoopornoscia i hiperglikemia reaktywna i zobaczymy jak mnie poprowadzi w ciąży. Na szczęście zwolnił się termin, bo następny był na marzec dopiero. (Lekarz prywatny, ma takie obłożenie)

    Ściskam Was wszystkie mocno!

    Mamadwojki lubi tę wiadomość

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Mama dwójki- chodź, dołącz do mnie z bliźniakami ❤️ Gratuluje!

    Przepraszam ze nie pisze. Wszystko czytam od A do Z co piszecie ale jakoś moce przerobowe mnie opuściły i najchętniej bym tylko spała. Dzisiaj idę do diabetologa w związku z moja insulinoopornoscia i hiperglikemia reaktywna i zobaczymy jak mnie poprowadzi w ciąży. Na szczęście zwolnił się termin, bo następny był na marzec dopiero. (Lekarz prywatny, ma takie obłożenie)

    Ściskam Was wszystkie mocno!
    Przepraszam,ze pytam ale czy bierzesz dalej metformax w ciazy? Pytam bo w zeszlym roku sama bralam i zaszlam w ciaze blizniacza a raczej podwojna,bo mialam 2 owulacje wlasnie od metformaxu. Oczywiście kazano mi odstawic lek i po tygodniu poronilam. Dlatego wiedzac,ze bede dalej sie starac nie wrocilam juz do leku,zeby historia sie nie powtorzyla. I ciekawi mnie wlasnie czy kazali Ci tez odstawic?

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Mama dwójki- chodź, dołącz do mnie z bliźniakami ❤️ Gratuluje!

    Przepraszam ze nie pisze. Wszystko czytam od A do Z co piszecie ale jakoś moce przerobowe mnie opuściły i najchętniej bym tylko spała. Dzisiaj idę do diabetologa w związku z moja insulinoopornoscia i hiperglikemia reaktywna i zobaczymy jak mnie poprowadzi w ciąży. Na szczęście zwolnił się termin, bo następny był na marzec dopiero. (Lekarz prywatny, ma takie obłożenie)

    Ściskam Was wszystkie mocno!
    Jakbym mogla Cie prosic daj znac co Ci powiedzial lekarz w zwiazku z hiperglikemia.Ja ide do diabetologa w pn.Obecnie w ciazy nie jestem .ALe w grudniu przeszlam biochemiczna i ta hiperglikemia strasznie doskwierala-50 razy bardziej niz normalnie.Dlatego chce ten temat ogarnac zanim mam nadzieje uda mi sie zajsc.

    A jeszcze zapytam bo ja troche ciemna narazie w tym temacie .Jezeli masz insulinoopornosc i hiperglikemie tzn ,ze cukier ci spada po posilku ale jednoczesnie insulina jest wysoko? DObrze to rozumiem?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 10:32

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka, TSH powinno mieć wartość 1-2 max. Dla prawidłowego przebiegu ciąży. Z wyższym TSH możesz zajść, ale musisz wiedzieć, że spowodowanie spadku TSH nie jest takie proste i szybkie. W momencie, gdy będziesz w ciąży już, liczy się czas - TSH ma ogromny wpływ na przebieg ciąży, rozwój zarodka na wczesnym etapie, a wysokie może (oczywiście nie musi) być przyczyną poronień.

    Objawów niedoczynności możesz nie widzieć, ale ewidentnie ją masz. Zbadaj raz jeszcze TSH i FT4 - z tymi wynikami idź do lekarza endokrynologa. Dobrego endokrynologa. Niestety jest sporo takich co partaczą robotę. Coś o tym wiem - u endokrynologöw leczę się od 13 roku życia, a lat już mam 30.

    No i wynik TSH nie zależy od dnia cyklu. Trzeba być jedynie na czczo.

    Zbadałabym jeszcze dla spokoju antyTPO i antyTG. To przeciwciała uwidaczniające się przy Hashimoto.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 10:43

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2536 3957

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Przepraszam,ze pytam ale czy bierzesz dalej metformax w ciazy? Pytam bo w zeszlym roku sama bralam i zaszlam w ciaze blizniacza a raczej podwojna,bo mialam 2 owulacje wlasnie od metformaxu. Oczywiście kazano mi odstawic lek i po tygodniu poronilam. Dlatego wiedzac,ze bede dalej sie starac nie wrocilam juz do leku,zeby historia sie nie powtorzyla. I ciekawi mnie wlasnie czy kazali Ci tez odstawic?


    Nie lekarz mi kazał nie odstawiac

    5ylwian lubi tę wiadomość

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • kaatarzyna1993 Koleżanka
    Postów: 32 34

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Jestem tu pierwszy raz. Staramy się z mężem o dzieciątko 6 miesięcy. Teraz czekam na testowanie. 17 stycznia powinnam dostać @. Więc 17.01 będę testować:) zobaczymy :) trzymam kciuki za resztę styczniowych testerek:)

    Malgonia, agge, Kessi_91, MonikA_89!, 5ylwian, Arashe, aannkka, Ochmanka lubią tę wiadomość

    7 cykl starań o pierwszego maluszka
    Miovarian 2xdziennie, wit. D 4000 IU Witamina C 3g dziennie, DUPHASTON po owulacji przez 10 dni
    W trakcie Nowenny Pompejańskiej.
  • Kessi_91 Ekspertka
    Postów: 282 60

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaatarzyna1993 wrote:
    Witajcie dziewczyny! Jestem tu pierwszy raz. Staramy się z mężem o dzieciątko 6 miesięcy. Teraz czekam na testowanie. 17 stycznia powinnam dostać @. Więc 17.01 będę testować:) zobaczymy :) trzymam kciuki za resztę styczniowych testerek:)


    Witamy i życzymy powodzenia :)

    kaatarzyna1993 lubi tę wiadomość

  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2536 3957

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Jakbym mogla Cie prosic daj znac co Ci powiedzial lekarz w zwiazku z hiperglikemia.Ja ide do diabetologa w pn.Obecnie w ciazy nie jestem .ALe w grudniu przeszlam biochemiczna i ta hiperglikemia strasznie doskwierala-50 razy bardziej niz normalnie.Dlatego chce ten temat ogarnac zanim mam nadzieje uda mi sie zajsc.

    A jeszcze zapytam bo ja troche ciemna narazie w tym temacie .Jezeli masz insulinoopornosc i hiperglikemie tzn ,ze cukier ci spada po posilku ale jednoczesnie insulina jest wysoko? DObrze to rozumiem?

    Nie ma problemu :) tak, mam jednocześnie insulinę za wysoko jak i do tego cukier mi spada po posiłku co jest nienaturalne i generalnie trudne dla organizmu bez ciąży, a w ciąży dodatkowo

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7722 10929

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Mama dwójki- chodź, dołącz do mnie z bliźniakami ❤️ Gratuluje!

    Przepraszam ze nie pisze. Wszystko czytam od A do Z co piszecie ale jakoś moce przerobowe mnie opuściły i najchętniej bym tylko spała. Dzisiaj idę do diabetologa w związku z moja insulinoopornoscia i hiperglikemia reaktywna i zobaczymy jak mnie poprowadzi w ciąży. Na szczęście zwolnił się termin, bo następny był na marzec dopiero. (Lekarz prywatny, ma takie obłożenie)

    Ściskam Was wszystkie mocno!
    To musi być bardzo dobry lekarz, jak takie ma branie :) Teraz jesteś na jakiejś diecie?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7722 10929

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że dzisiaj mi się śniło, że robiłam 3x betę i były piękne książkowe przyrosty. A potem się obudziłam.... Kto wie, może to jakiś proroczy sen na styczeń :)

    aeiouy, Arashe, makowa, Ochmanka lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Nie lekarz mi kazał nie odstawiac

    Dużo zależy od lekarza prowadzącego. Mi dwóch czy trzech lekarzy kazało metformax odstawić. Nie ma żadnych badań wykonywanych w Polsce na ten temat w związku z czym branie metformaxu w ciąży jest nielegalne.

    W USA czy Zjednoczonych Emiratach Arabskich się metę bierze i nie ma żadnego problemu. Tylko Polska taka zacofana... :/

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Kessi_91 Ekspertka
    Postów: 282 60

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Powiem Wam, że dzisiaj mi się śniło, że robiłam 3x betę i były piękne książkowe przyrosty. A potem się obudziłam.... Kto wie, może to jakiś proroczy sen na styczeń :)

    MonikA_89! oby tak było :)

    Ja też kiedyś miałam sen , że robiłam testy i wszystkie wychodziły z dwoma kreskami. Pamiętam jak nie mogłam w to uwierzyć i byłam przeszczęsliwa . Szkoda jednak , że po obudzeniu okazało się to tylko snem, ale wierzę, ze u Ciebie będzie inaczej :)

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego