Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2536 3957

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Dzien dobry! Oooo matko dopiero wstalam ;) po przyjemnej nocy z % nawet nie czuje sie najgorzej :D maz po powrocie w pelni i wykorzystany :D
    Tempka mi dzisiaj dosc moscno skoczyla, ale mierzylam ja przed chwile, a nie jak zawsze o 5 i alko tez mogl miec wplyw.... alee w koncu cos drgnelo i na tescie clearblue dual pojawila sie migajaca buzka, wiec owu na dniach-plan... seksik codziennie do srody :) nigdy tak nie probowalismy, wiec moze a noz sie teraz uda :)
    Milego weekendu :)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a2c11fda552.jpg


    No to do dzieła, kciuki zaciśnięte!

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1209 1155

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet88 wrote:
    Noo cieszę się że się skończył, wiedziałam że nic z niego więc wyczekiwałam końca ;)
    Tez czekam z utesknieniem,bo tez wiem,ze nic z tego

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli tylko ja wydłużam sobie cykle z towarzystwa :P
    no ale mam nadzieję, że jak jutro odstawie lute a w poniedziałek będę już bez wspomagania to we wtorek i mnie @ nawiedzi. Ostatnio jeszcze w czasie brania dupka zaczęłam mocno plamić, oby tym razem nie rozkręcało się 4 dni. Jeśli plan się powiedzie to jeszcze na koniec stycznia czeka mnie jedno testowanie :P

    Ochmanka, aeiouy lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7204 10223

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    To już byłby drugi spadek w tym miesiącu :P
    ja już znam swoje cykle. jak pewnie zajdę to bez robieni a testu będę wiedziała w 11 dpo że się udało. tylko raz jeden miałam cykl bez spadków i był to cykl ciążowy :P

    no a co do abstynencji to mogła mieć ona jednak duże znaczenie. te plemniki w tym ciele były sobie znacznie dłużej. Myślę, ze warto powtórzyć badanie za jakiś czas po 3 dniach, ale moim zdaniem wcale nie masz aż tak tragicznego wyniku. Wiadomo, ze lepiej by to się wszystko mieściło w normie, ale tak naprawdę to nawet jak masz 1% to może się trafić akurat taki gorszy.

    No i warto tych facetów trochę zmobilizować. Mój ma większą ochotę od kiedy bierze CLO. Może nie przesadzamy, bo dalej głowinie nasze seksy oscylują koło weekendów, ale mam wrażenie, że takie dwa razy w tygodniu to jest dobre. Z resztą kupiłam mężowi na gwiazdkę książkę o testosteronie i tam generalnie sporo o męskich hormonach było i w ogóle męskim zdrowiu i było napisane, żeby często opróżniać jądra bo to dla nich zdrowe jest, małż wziął sobie to do serca i ma nawet jak ja nie mogę sam działać.
    Drugi spadek, w sensie że z rzędu czy kilka dni wcześniej też był? :P
    Ja mojemu to muszę przypominać żeby leki brał regularnie. Najgorzej w weekend, bo wtedy poranne dawki najwcześniej 10-11 udaje mi się mu wcisnąć (potem przekręca się na drugi bok i dalej śpi). Dam Z siebie to by wstawał po 12 :P No i jest optymistą, który nie przejmuje się wynikami badań. Z jednej strony jest to dobre, bo wystarczy, że ja przeżywam każde odstępstwo od normy. Z drugiej storny czasem mnie irytuje, bo ja tu kombinuję co zrobić, żeby poprawić wyniki, robić dodatkowe badania i ogarnąć jak dalej się leczyć, a on na to, że mam wyluzować bo jak będę za dużo myśleć to się nie uda....grr ;P

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7204 10223

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    30dc, podbrzusze boli, piersi nabrzmiale,test negatywny nadal. Najgorsze jest to czekanie na nowy cykl :(
    Wiesz przecież, że sikacze potrafią oszukiwać. Leć na betę i chociaż będzie wszystko jasne. Ból brzucha może zwiastować zarówno @ jak i rozpychanie się kropka. Tempkę mierzyłaś?

    Malgonia, 5ylwian lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet
    Postów: 5590 13127

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei wreszcie odnotowałam skok temperatury, więc mam chociaż poczucie, że owulacja była. Odkładam zatem termometr do szuflady i niech się dzieje co chce ;)

    Malgonia, agge, Arashe, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie zazwyczaj wykres wygląda tak ze mam mały skok po owulacji i tak ze 4 dni, potem jest kolejny skok i tak z 5 dni potem jest spadek o jakieś 0,3, potem skok o 0,25 i znów ko 0,3 spadek. Następnego dnia przychodzi @. Wiec jak już widzę ten pierwszy spadek to wiem, ze jest pozamiatane :/

    Powiem Ci, ze na mojego męża dobrze podziałała rozmowa z lekarzem. bo nic na niego nie działało, ale jakoś tak potrafił do niego dotrzeć i mu wytłumaczyć, ze ja sama sobie tego dziecka nie zrobię i że jeśli on chce mieć to dziecko to musi się w to zaangażować na 101%. Na pierwszym miejscu ma być seks ze mną i pod to ma podporządkować wszystkie plany sportowe, żywieniowe i suplementowe. Ma się mnie słuchać i jeść wszystkie witaminy które mu podstawiam pod nosek. No i kupił go jeszcze tym, ze po clo mu skoczą tak wyniki na crosficie, ze nie bezie potrzebował tam chodzić częściej jak dwa razy w tygodniu. Myślę też, ze mu te wyniki weszły na ambicję, ze jak to on nie może?
    jedyne z czym walczę, to z orzechami brazylijskimi. Chyba mu średnio smakują i on w ogóle nie przepada za tłustymi rzeczami, a one jednak są takie konkretne. Za to przy nim ja zaczęłam brać a podobno też dobrze wpływają na jakość komórek jajowych wiec mam nadzieję, ze jak ja jestem teraz po 3 miesiącach na orzechach i na zwiększonej dawce Q10 a mężu jutro mija te magiczne 74 dni od poprzednich badań to akurat na owulację będziemy w szczycie formy i tym razem to już musi się udać.

    MonikA_89!, aeiouy, nuśka91, moyeu lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Dzien dobry! Oooo matko dopiero wstalam ;) po przyjemnej nocy z % nawet nie czuje sie najgorzej :D maz po powrocie w pelni i wykorzystany :D
    Tempka mi dzisiaj dosc moscno skoczyla, ale mierzylam ja przed chwile, a nie jak zawsze o 5 i alko tez mogl miec wplyw.... alee w koncu cos drgnelo i na tescie clearblue dual pojawila sie migajaca buzka, wiec owu na dniach-plan... seksik codziennie do srody :) nigdy tak nie probowalismy, wiec moze a noz sie teraz uda :)
    Milego weekendu :)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a2c11fda552.jpg

    Trzymam kciuki!

    My w nocy też poszaleliśmy, dziś poprawimy i dla pewności dopiero w środę :D i najgorsze czekanie do testowania.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • KredkaB Znajoma
    Postów: 17 2

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomoznie boi sama nie wiem czy moje oczy nie oszukuja.
    siedze nad dwoma testami i niby widze, ale nie do konca moge uwierzyc- pozytyw, czy negatyw z tych testow wyszedl...
    https://zapodaj.net/bc2943b9c1c70.jpg.html

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 12:57

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KredkaB wrote:
    Dziewczyny, pomoznie boi sama nie wiem czy moje oczy nie oszukuja.
    siedze nad dwoma testami i niby widze, ale nie do konca moge uwierzyc- pozytyw, czy negatyw z tych testow wyszedl...
    https://zapodaj.net/bc2943b9c1c70.jpg.html

    Kredka jeśli to ciążowe to pozytywne :)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • KredkaB Znajoma
    Postów: 17 2

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zaraz po raz drugi poplacze sie ze szczescia. i znow mąz bedzie mnie uspokojac pol godziny <3 <3 <3

    agge, MonikA_89! lubią tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KredkaB wrote:
    Dziewczyny, pomoznie boi sama nie wiem czy moje oczy nie oszukuja.
    siedze nad dwoma testami i niby widze, ale nie do konca moge uwierzyc- pozytyw, czy negatyw z tych testow wyszedl...
    https://zapodaj.net/bc2943b9c1c70.jpg.html

    Gratulacje :)

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • KredkaB Znajoma
    Postów: 17 2

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje serdecznie. a serio juz powoli tracilam nadzieje, po poronieniu aniolka w lipcu, zabiegu usuniecia plodu, zlych wynikach TSH, insulinoodpornosci powoli zaczynalam watpic w to, czy sie uda. trzymam za was kciuki! <3

  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2870

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KredkaB wrote:
    Dziewczyny, pomoznie boi sama nie wiem czy moje oczy nie oszukuja.
    siedze nad dwoma testami i niby widze, ale nie do konca moge uwierzyc- pozytyw, czy negatyw z tych testow wyszedl...
    https://zapodaj.net/bc2943b9c1c70.jpg.html
    A mnie się zdjęcie nie chce otworzyć :(

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaStasia :) wrote:
    A mnie się zdjęcie nie chce otworzyć :(


    Mi tez nie :)

    Dalej czekam na ovu:)

  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 13:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie radzicie z interpretacją śluzu po stosunku?
    Przez dwa dni do wczoraj miałam rozciągliwy, a dziś lepko. Przez jaki czas w ogóle mogą się utrzymywać w środku pozostałości nasienia?

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • renka53 Przyjaciółka
    Postów: 70 68

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuję 12 stycznia. Dzis byłam na badaniach i progesteron mi wyszedł 11.43ng/ml. Jest to 7 dzien po owulacji. Czy któraś z was moze mi powiedziec czy jest Ok czy to za mało ¿ jeszcze czekam na estradiol

    Grudzień 2015 poronienie
    Styczeń 2016ciąża biochemiczna
    Kwiecień 2016 ciąża biochemiczna
    Październik 2016 ciąża biochemiczna
    Listopad cud
    27 lipca2017 Synek jest z nami
    Listopad 2018 ciąża biochemicZna
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge ja generalnie staram się śluzu po nie interpretować, chyba, ze się ze mnie wylewa (w szczycie tak tam, ze jest bardzo widoczny, ale przed sama owulacją robi się wodnisty i ciężko go odróżnić. Bardziej czekam już na moment kiedy zrobi się ewidentnie niepłodny.

    renka Twój wynik jest taki średni. Ani on wybitnie zły, ale też jakiś super nie jest. Ważne tak naprawdę, ze miałaś owulację i jakiej długości masz FL. Jeśli przy takim progu jest ponad 12 dni to w zasadzie nie ma się czym martwić tylko razem z beta sprawdzić jeszcze poziom progesteronu .


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3773 6207

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Czyli tylko ja wydłużam sobie cykle z towarzystwa :P
    no ale mam nadzieję, że jak jutro odstawie lute a w poniedziałek będę już bez wspomagania to we wtorek i mnie @ nawiedzi. Ostatnio jeszcze w czasie brania dupka zaczęłam mocno plamić, oby tym razem nie rozkręcało się 4 dni. Jeśli plan się powiedzie to jeszcze na koniec stycznia czeka mnie jedno testowanie :P
    Ja wczoraj wzięłam dwie ostatnie dawki dupka, okres powinien przyjść w poniedziałek m. Ogólnie to brzuch od wczoraj pobolewa ojresowo.

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1209 1155

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Czyli tylko ja wydłużam sobie cykle z towarzystwa :P
    no ale mam nadzieję, że jak jutro odstawie lute a w poniedziałek będę już bez wspomagania to we wtorek i mnie @ nawiedzi. Ostatnio jeszcze w czasie brania dupka zaczęłam mocno plamić, oby tym razem nie rozkręcało się 4 dni. Jeśli plan się powiedzie to jeszcze na koniec stycznia czeka mnie jedno testowanie :P
    Tez licze na testowanie jeszcze w styczniu. Ja bez lutki jestem od wtorku i @ nadal nie ma :(

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego