Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1207 1149

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Wiesz przecież, że sikacze potrafią oszukiwać. Leć na betę i chociaż będzie wszystko jasne. Ból brzucha może zwiastować zarówno @ jak i rozpychanie się kropka. Tempkę mierzyłaś?
    Nie mierzylam i nie mierze. Po pierwsze termometr mam tylko do 1 miejsca po przecinku i to taki laserowy na strzal,do tego wstaje o roznych godz do pracy,do tego nieraz w nocy do dziecka,wiec szanuje kazda minute snu i nie chcialoby mi sie budzic codziennie o tej samej godz. No i moj maz by mnie chyba wysmial. On krzywo na mnie patrzy jak testy owu robie czy uzupelniam notatki we Flo. Uwaza,ze skoro 1 mamy to drugie tez bedzie i jak przestane o tym myslec to sie uda. Mowi,ze niepotrzebnie wydaje kase na testy bo co ma byc to bedzie

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • Just199221 Znajoma
    Postów: 29 40

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Nie mierzylam i nie mierze. Po pierwsze termometr mam tylko do 1 miejsca po przecinku i to taki laserowy na strzal,do tego wstaje o roznych godz do pracy,do tego nieraz w nocy do dziecka,wiec szanuje kazda minute snu i nie chcialoby mi sie budzic codziennie o tej samej godz. No i moj maz by mnie chyba wysmial. On krzywo na mnie patrzy jak testy owu robie czy uzupelniam notatki we Flo. Uwaza,ze skoro 1 mamy to drugie tez bedzie i jak przestane o tym myslec to sie uda. Mowi,ze niepotrzebnie wydaje kase na testy bo co ma byc to bedzie

    To mój mąż ma podobne podejście . Bardzo chce bobo ale nie rozumie tego napięcia stresu obliczeń itp :). Uważa że wgl powinnam usunac tę aplikację i nie myślec o ciąży i pewnie ma rację bo niby lepiej się nie nakręcać . Oczywiście nie mowie tu o kobietach które leczą się biorą tabletki itp .

    5ylwian lubi tę wiadomość

    2.02 <--- oby Xd
    Starania od sierpnia
    Trzymajcie kciuki
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1907 2522

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Jak sobie radzicie z interpretacją śluzu po stosunku?
    Przez dwa dni do wczoraj miałam rozciągliwy, a dziś lepko. Przez jaki czas w ogóle mogą się utrzymywać w środku pozostałości nasienia?
    Po zawsze jest i nie rozciagliwy, jeśli było wieczorem, to rano dużo śluzu rozciagliwego i się oczyszcza, a jak było rano to przez cały dzień mam taki

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Olga_89 Autorytet
    Postów: 1151 2429

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na szczęście się nie wtrąca, posłusznie łyka witaminki i robi co do niego należy :) a co do Ovufriend, to faktycznie wciąga i można się ponakręcać.. ale ja np więcej się dowiedziałam tutaj od dziewczyn niż od lekarza.. więc jeszcze tu pobędę napewno :) zmykam na trening! :D udanej soboty dziewczyny ! :)

    Malgonia, Just199221, MonikA_89!, 5ylwian lubią tę wiadomość

    8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3769 6172

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just199221 wrote:
    To mój mąż ma podobne podejście . Bardzo chce bobo ale nie rozumie tego napięcia stresu obliczeń itp :). Uważa że wgl powinnam usunac tę aplikację i nie myślec o ciąży i pewnie ma rację bo niby lepiej się nie nakręcać . Oczywiście nie mowie tu o kobietach które leczą się biorą tabletki itp .
    Moj maź tez się podśmiechiwał jak w maju zaczęłam mierzyć tempie, tym bardziej ze ma lekki sen i mój budzik go wybudzaal. Teraz koncem grudnia przestałam mierzyć, ale od jutra znowu zacznę zebyy miec pełny cykl z mierżeniem

    agge, Arashe, 5ylwian lubią tę wiadomość

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • alicjaaa_d Autorytet
    Postów: 1411 1994

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!:)
    Poprzedni rok był ciężki... starania od kwietnia bezowocne :(
    Może styczniowy test pokaże 2 kreski :) testuje 19.01:) dołączam do Was !:)

    Malgonia, ElfiaKsiężniczka, 5ylwian, Ochmanka lubią tę wiadomość

    rolo9vvjx5fd8gvs.png
    17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
    20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
    25.09.2019 - II ❤️
    25.05.2020 - Leon 💙
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7180 10113

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Jak sobie radzicie z interpretacją śluzu po stosunku?
    Przez dwa dni do wczoraj miałam rozciągliwy, a dziś lepko. Przez jaki czas w ogóle mogą się utrzymywać w środku pozostałości nasienia?
    Kiedyś czytałam że najlepiej się sprawdza na papierze, bo nasienie się wchłania a śluz jest widoczny :)

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1207 1149

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa_d wrote:
    Hej dziewczyny!!:)
    Poprzedni rok był ciężki... starania od kwietnia bezowocne :(
    Może styczniowy test pokaże 2 kreski :) testuje 19.01:) dołączam do Was !:)
    Witamy i trzymamy kciuki :)

    alicjaaa_d lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1207 1149

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just199221 wrote:
    To mój mąż ma podobne podejście . Bardzo chce bobo ale nie rozumie tego napięcia stresu obliczeń itp :). Uważa że wgl powinnam usunac tę aplikację i nie myślec o ciąży i pewnie ma rację bo niby lepiej się nie nakręcać . Oczywiście nie mowie tu o kobietach które leczą się biorą tabletki itp .
    No tylko,ze w poprzednia ciaze zaszlam 5 lat temu,od tego mam IO, niedoczynnosc tarczycy i od 2012 mam 40kg wiecej,bo najpierw 33kg w ciazy przytylam.a potem waga dalej szla w gore az wykryto IO.a to wszystko duze obciazenie i przeszkoda. On tez juz pierwszej mlodosci nie jest. A po 2 poronieniach w zeszlym roku wcale nie musi byc hop siup

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1207 1149

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_89 wrote:
    Mój na szczęście się nie wtrąca, posłusznie łyka witaminki i robi co do niego należy :) a co do Ovufriend, to faktycznie wciąga i można się ponakręcać.. ale ja np więcej się dowiedziałam tutaj od dziewczyn niż od lekarza.. więc jeszcze tu pobędę napewno :) zmykam na trening! :D udanej soboty dziewczyny ! :)
    Moj gdyby mial jeszcze brac witaminy czy leki i gdybysmy mieli uwazac,ze to z jego winy sie nie udaje to chyba by zrezygnowal niz meska duma by miala ucierpiec.znam Go za dobrze

    agge lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • Just199221 Znajoma
    Postów: 29 40

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    No tylko,ze w poprzednia ciaze zaszlam 5 lat temu,od tego mam IO, niedoczynnosc tarczycy i od 2012 mam 40kg wiecej,bo najpierw 33kg w ciazy przytylam.a potem waga dalej szla w gore az wykryto IO.a to wszystko duze obciazenie i przeszkoda. On tez juz pierwszej mlodosci nie jest. A po 2 poronieniach w zeszlym roku wcale nie musi byc hop siup

    Dlatego dodałam na końcu że nie mowie tu o kobietach które są chore leczą się czy biorą tabletki . :) .

    2.02 <--- oby Xd
    Starania od sierpnia
    Trzymajcie kciuki
  • szona Autorytet
    Postów: 5582 13087

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mój prawie dostał zawału, gdy zobaczył dwie kreski na teście owu :) zostawiłam go w łazience i zapomniałam :D w męskim mózgu test i dwie kreski to tylko jedna opcja :D

    Swoją drogą ginekolog powiedział mi, że w jego historii... DWIE pacjentki zaszły w ciąże z pomocą testów LH, a znaczna większość przez nie NIE ZACHODZI w ciąże, bo testy bardzo często pokazują straszne głupoty. Coś w tym pewnie jest, ale jeśli do testow dołoży się obserwację śluzu, temperatury lub (w moim wypadku wiedzę tajemną w postaci) szyjki macicy, to testy mogą dobrze nakierować.

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Mamadwojki Autorytet
    Postów: 333 522

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    deae392fc4582a35med.jpg
    Oficjalnie wrzesniowka 2019 6dni do @ ale przeczucie matki to jednak głos który nas dobrze prowadzi :* oby donosić do końca bez stresu i zbędnych kłopotów :*

    Malgonia, szona, agge, MonikA_89!, makowa, 5ylwian, APrzybylska, Just199221, gacka89, MamaStasia :), NAg08, cukrzyk1991, Sasanka5, Kasza_gryczana, nuśka91, moyeu lubią tę wiadomość

    Victoria 10.11.2013r
    Pola 08.11.2015r
    27.01.2018 aniołek 5tc (*)
    27.09.2018 aniołki 6tc(*)
    Franuś 💙
    74dipiqvv0x8l1oc.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki - gratulacje. Nudnej ciazy zycze.

    Mamadwojki lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Mamadwojki Autorytet
    Postów: 333 522

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Mama dwojki - gratulacje. Nudnej ciazy zycze.
    Oby taka była do końca :*

    Victoria 10.11.2013r
    Pola 08.11.2015r
    27.01.2018 aniołek 5tc (*)
    27.09.2018 aniołki 6tc(*)
    Franuś 💙
    74dipiqvv0x8l1oc.png
  • Olga_89 Autorytet
    Postów: 1151 2429

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadwojki gratuluję! :)
    A oto mój zestaw na dziś :) mąż wraca dziś i będzie do środy, jutro monitoring i oby owu była z prawej strony!

    https://naforum.zapodaj.net/526d149735bb.jpg.html

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 20:16

    Mamadwojki, APrzybylska lubią tę wiadomość

    8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Kiedyś czytałam że najlepiej się sprawdza na papierze, bo nasienie się wchłania a śluz jest widoczny :)
    U mnie zdecydowanie się nie wchłania... Dlatego nie interpretuje śluzu w tym czasie.

    Kurcze, mam katar :( A ginekolog przestrzegała przed przeziębieniem :(

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7180 10113

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadwojki wrote:
    deae392fc4582a35med.jpg
    Oficjalnie wrzesniowka 2019 6dni do @ ale przeczucie matki to jednak głos który nas dobrze prowadzi :* oby donosić do końca bez stresu i zbędnych kłopotów :*
    Ooo, ale piękna druga kreska! Gratulacje!!! :)

    Mamadwojki lubi tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Mamadwojki Autorytet
    Postów: 333 522

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_89 wrote:
    Mamadwojki gratuluję! :)
    A oto mój zestaw na dziś :) mąż wraca dziś i będzie do środy, jutro monitoring i oby owu była z lewej strony!

    https://naforum.zapodaj.net/526d149735bb.jpg.html
    Życzę owocnych nocy obyś szybko ujrzała druga kreskę :*

    Olga_89 lubi tę wiadomość

    Victoria 10.11.2013r
    Pola 08.11.2015r
    27.01.2018 aniołek 5tc (*)
    27.09.2018 aniołki 6tc(*)
    Franuś 💙
    74dipiqvv0x8l1oc.png
  • Just199221 Znajoma
    Postów: 29 40

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadwojki wrote:
    deae392fc4582a35med.jpg
    Oficjalnie wrzesniowka 2019 6dni do @ ale przeczucie matki to jednak głos który nas dobrze prowadzi :* oby donosić do końca bez stresu i zbędnych kłopotów :*



    A aaaaa gratulacje !!! Cudowna informacja:) :*

    Mamadwojki lubi tę wiadomość

    2.02 <--- oby Xd
    Starania od sierpnia
    Trzymajcie kciuki
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego