STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
-
WIADOMOŚĆ
-
Arashe wrote:Wiem, wiem, tylko, że u mnie nie ma zwolnienia , po prostu muszę odjeść
Ale... jak to? Niezależnie na jakiej umowie jesteś, L4 obowiązuje zawsze. Chyba, że jesteś na działalności gospodarczejagge lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
ElfiaKsiężniczka wrote:Tez sobie tak trochę wizualizowałam, ze idziemy z mężem w walentynki na kolację i. Daje mu prezent w pudełeczku, a tam pozytywny test... Ahhhh rozmarzyłam się
Ah, ah, w ogóle płodne mi beda wypadać jak będziemy miec feryjny wyjazd do Białki tatrzańskiej, także trochę szaleństwa na stoku, potem szaleństwa w sypialni troche grzańca i te sprawy
Chyba ze mi ginka pokrzyżuje plany i znowu powie ze nic nie uroslo... Wrrr. Ale marzenia mam super
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
MonikA_89! wrote:Teraz to już na pewno sam śluz jest. Ja się zawsze zastanawiam czy najbardziej płodny to jest ten rozciągliwy czy wodnisty
Najbardziej płodny jest rozciągliwy. Ale wodnisty też jest płodny.MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Tez sobie tak trochę wizualizowałam, ze idziemy z mężem w walentynki na kolację i. Daje mu prezent w pudełeczku, a tam pozytywny test... Ahhhh rozmarzyłam się
Ah, ah, w ogóle płodne mi beda wypadać jak będziemy miec feryjny wyjazd do Białki tatrzańskiej, także trochę szaleństwa na stoku, potem szaleństwa w sypialni troche grzańca i te sprawy
Chyba ze mi ginka pokrzyżuje plany i znowu powie ze nic nie uroslo... Wrrr. Ale marzenia mam super -
staraniowa wrote:Ale... jak to? Niezależnie na jakiej umowie jesteś, L4 obowiązuje zawsze. Chyba, że jesteś na działalności gospodarczej
NIestety w mojej branży albo się jest na swoim, albo pracuje o dzieło... ewentualnie komuś się trafi ciepła posada w pracowni muzealnej, najczęsciej nie na cały etat
szona lubi tę wiadomość
-
Arashe wrote:Niestety nie jest to prawda, umowa o dzieło nie posiada zadnych przywilejów ani nawet skladek na ubezpieczenie. Nie pracuję, nie zarabiam nawet nie ma miecierzynskiego, jedyne co to zasilek macierzyński czyli tzn. kosiniakowe, 1000 zl przez 1 rok po urodzeniu.
NIestety w mojej branży albo się jest na swoim, albo pracuje o dzieło... ewentualnie komuś się trafi ciepła posada w pracowni muzealnej, najczęsciej nie na cały etat
No tak... zapomniałam, że to dziadostwo dalej istnieje...JaSzczurek lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
agge wrote:Najbardziej płodny jest rozciągliwy. Ale wodnisty też jest płodny.
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
MonikA_89! wrote:A też masz najpierw rozciągliwy a potem wodnisty?
Różnie mam. Ostatnio miałam wodnisty, potem rozciągliwy, a potem już lepki. Teraz sama nie wiem, bo dziś tylko raz ze mnie wypłynął wodnistyMonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Chyba ze mi ginka pokrzyżuje plany i znowu powie ze nic nie uroslo... Wrrr. Ale marzenia mam super
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
aannkka wrote:Dzięki dziewczyny :* te bóle brzucha od owulacji nie dawały mi spokoju codziennie nie bolał brzuch i mówię a dobra zepboe ten test chociaż nic nie będzie ale głowa będzie spokojna. A tu takie niespodzianki i dopiero wczoraj zaczęły mnie boleć piersi dziś póki co cisza. Teraz muszę się modlić żeby wszystko było dobrze żeby utrzymać ciążę z tymi miesniakiami
aannkka lubi tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Arashe wrote:Niestety nie jest to prawda, umowa o dzieło nie posiada zadnych przywilejów ani nawet skladek na ubezpieczenie. Nie pracuję, nie zarabiam nawet nie ma miecierzynskiego, jedyne co to zasilek macierzyński czyli tzn. kosiniakowe, 1000 zl przez 1 rok po urodzeniu.
NIestety w mojej branży albo się jest na swoim, albo pracuje o dzieło... ewentualnie komuś się trafi ciepła posada w pracowni muzealnej, najczęsciej nie na cały etatStaś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
NIestety w mojej branży albo się jest na swoim, albo pracuje o dzieło... ewentualnie komuś się trafi ciepła posada w pracowni muzealnej, najczęsciej nie na cały etat -
5ylwian wrote:No to warunki do dzialania bedziesz miala dobre ja liczylam,ze teraz sie uda,bo owu byla przed weekendem swiatecznym to juz relaks od pracy a teraz znowu stres bedzie ciagly przez robote. Ale tez sie tak rozmarzylam z kolacja walentynkowa
-
agge wrote:No nie wiem sama. Dopiero wczoraj test wyszedł pozytywny...
Ale skoro wzrost temperatury może być już na 3 dni przed owulacją, to może po prostu teraz tam było -
JaSzczurek wrote:Mi wyszedł owulak pozytywny w ten sam dzień co miałam owulację, robiłam test jakoś przed południem, a około 23 zakłuł mnie jajnik i wtedy myślę, że wyszło jajko następnego dnia już negatyw. Dzień przed też był negatyw. Zgadza się to mniejwięcej z wiekiem zarodka w początkowym usg (ewentualnie mogłam owulować trochę wcześniej), więc u mnie droga od pozytywa do owulacji była bardzo krótka.
Więc równie dobrze mogłam mieć owulację np w nocy
Koło 23 też właśnie miałam kłucie jajnika.
Zobaczę jak dzisiejszy test. -
makowa wrote:Powiem Ci, że z tym testem też tak chciałam zrobić, tym bardziej, że testowałam w wigilię, więc prezencie pod choinką itp. ale jajo, bo ta kreska taka blada, że byłam pewna, że mąż jej nie dojrzy, a tłumaczenie i pokazywanie odebrałoby urok. A znowu czekać kilka dni na mocniejszą kreskę... Też źle :p
5ylwian, MonikA_89!, NAg08, makowa lubią tę wiadomość
-
JaSzczurek wrote:Ja też sobie wyobrażałam, że dam facetowi pudełeczko z testem i w ogóle, a na końcu wyleciałam z łazienki o 6 rano i się go pytam "ej, tu chyba jest kreska, widzisz coś?????". Oczywiście nie widział
Hahah -
NIestety w mojej branży albo się jest na swoim, albo pracuje o dzieło... ewentualnie komuś się trafi ciepła posada w pracowni muzealnej, najczęsciej nie na cały etat -
nick nieaktualnyJaSzczurek wrote:Ja też sobie wyobrażałam, że dam facetowi pudełeczko z testem i w ogóle, a na końcu wyleciałam z łazienki o 6 rano i się go pytam "ej, tu chyba jest kreska, widzisz coś?????". Oczywiście nie widział
Mój to chyba zawału by dostał w taki bezpośredni sposób
agge lubi tę wiadomość
-
Ja z kolei mam dziś masakryczny ból krzyża. Jako dumna posiadaczka skoliozy, ból kręgosłupa mam obcykany. Niemniej teraz to jest jakaś masakra, promieniuje aż do brzucha. Zastanawiam się czy to nie duphaston robi mi takie masakry (gdzieś kiedyś czytałam, że mogą wystąpić takie skutki uboczne). Biorę od 16 dc, dziś 18 dc. W poprzednim cyklu w sumie tez go brałam, ale nic takiego nie miało miejsca. Zaczęłam wręcz zastanawiać się, czy nie mam jakiejś endometriozy Od pierwszej miesiączki w moim życiu, jej pierwszy dzień to moja smierć. Ból taki, ze zdarzało się zemdleć. Okazuje się, że miała tak i mama i babcia. Na usg nikt nigdy nic nie widział, endometrium zawsze w normie... ale może warto zgłębić temat hmm. Ogólnie dziś humor dramat. Chcę wiosny