STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnystaraniowa wrote:Dziewczyny,
muszę się z Wami podzielić tym...
Byłam w szpitalu po wypis i złożyć wniosek o wypożyczenie tych bloczków parafinowych. Oczywiście... musiałam podejść bezpośrednio do zakładu patomorfologii... A tam - cud kobiety. Jakie miłe, pomocne... Mało tego: normalnie czeka się 21 dni na wynik, tymczasem one, widząc, że mi zależy, mają dołożyć starań by wynik był już w przyszłym tygodniu (!)... bez obietnic żadnych, ale sama ta chęć pomocy - bezcenna.
Wniosku nie przyjęły, bo jak powiedziały: "pani przyjdzie po wynik to i bloczki dostanie od razu od ręki". SZOK...
Chyba najmilsza część tego szpitala, na jaką miałam okazję się "napatoczyć".
Staraniowa, bardzo sie ciesze, ze sie pozytywnie zaskoczylas :* Mialam dokladnie tak samo jak Ty W drugim szpitalu, do ktorego zawozilam bloczki, panie rownie przemile. -
makowa wrote:Anka gratuluję Testu niestety nie obejrzę, bo siedzę na forum na telefonie, a kopiowanie linków w ten sposób to katorga.
Ja dziś po wizycie u rodzinnego, mam tygodniowe l4. A rano byłam zbadać tsh, ft4 i ostatni raz betę.
Makowa, a Ty ile dpo (i jednocześnie dc) robiłaś test? I jaki miałaś wynik - przypomnij mi proszęcukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
5ylwian wrote:Brązowo-różowy śluz,a zatem @ sie zaczyna... czyli nowy cykl nowe nadzieje
5ylwian lubi tę wiadomość
-
ElfiaKsiężniczka wrote:To zaczynamy razem cykl :)jak długie masz cykle?
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
cukrzyk1991 wrote:Makowa, a Ty ile dpo (i jednocześnie dc) robiłaś test? I jaki miałaś wynik - przypomnij mi proszę
-
Niecierpliwa... wrote:Dziewczyny a tego ananasa to od kiedy?
Ja znalazłam u siebie puszkę więc chyba znajdę dla niej zastosowanie zaczęłam od gofrow z nim na sniadanie:)agge, Ochmanka lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
agge wrote:No nie wiem sama. Dopiero wczoraj test wyszedł pozytywny...
Ale skoro wzrost temperatury może być już na 3 dni przed owulacją, to może po prostu teraz tam było
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
5ylwian wrote:U mnie masakra bo bez lekow to miedzy 25 a 54. 1.11 mialam lyzeczkowanie po poronieniu i 1 okres dostalam 7.12. No i teraz 7.01. Ale bralam luteine od 3 dpo przez 10 dni. Odstawilam w zeszly poniedzialek a dzisiaj @ przyszla.a u Ciebie ile? Pewnie ciezko bedzie testowac jeszcze w tym miesiacu
5ylwian lubi tę wiadomość
-
makowa wrote:12 dpo (32 dc) robiłam sikańca, a pierwszą betę 15 dpo i wynik 133,2. Czemu pytasz?
Bo właśnie pamiętam, że miałaś taki duży wynik (zazwyczaj na forum pierwsze bety oscylują koło 10-20 ) i się zastanawiałam w którym dc się właśnie ma powyżej 100 I czy w ogóle jest sens iść na betę np. między 11-13 dpo bo kurczę to są takie małe wyniki, że się potem człowiek tylko stresuje...No ale z drugiej strony niby najważniejszy jest przyrost. To daj znać teraz ile nowa beta wyniesiecukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Anka gratuluję pozytywnego testu ! Oby to był początek 9msc przygody zakończonej szczesliwym rozwiązaniem.
Elfia cieszę się, że w końcu coś ruszyło do przodu !
Ja zastanawiam się co powiedzieć szefowi... bo właściwie nie powinnam iść wcale do pracy, bo w powietrzu substancje teratogenne... -.-'
-
MonikA_89! wrote:Ciekawe czy dzisiaj też wyjdzie pozytywny. Ja miałam w poprzednin cyklu tylko 1 dnia wyraźne dwie krechy, a tak to bladziochy. Ale owu miałam dopiero po 3-4 dniach od testu
Też jestem ciekawa, jaki dziś wyjdzie.
Ja dziś już nie mam śluzu rozciągliwego. Bardziej jak woda. W sobotę i wczoraj w ogóle nie interpretowalam przez te seksy, ale dziś od sobotniego wieczoru już to nasienie chyba nie ma wpływu?
A jeszcze wczoraj wieczorem koło 23 kłuł mnie mocniej prawy jajnik. Wcześniej lewy tylko.
Dziś też lewy delikatnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 12:11
-
Arashe wrote:Anka gratuluję pozytywnego testu ! Oby to był początek 9msc przygody zakończonej szczesliwym rozwiązaniem.
Ja zastanawiam się co powiedzieć szefowi... bo właściwie nie powinnam iść wcale do pracy, bo w powietrzu substancje teratogenne... -.-'
Najlepiej powiedz prawdę. I idź po jakieś zwolnienie -
ElfiaKsiężniczka wrote:Ja bralam duphadton przez 10 dni, w piątek odstawiłam. Raczej po dupku ma regularnie 28 dni. Teraz nie brałam od razy of 16 dc.to miałam 42 dc. u mnie będzie to 03.02 - moje urodzinki ale zatestuje najwcześniej 05.02
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
cukrzyk1991 wrote:Bo właśnie pamiętam, że miałaś taki duży wynik (zazwyczaj na forum pierwsze bety oscylują koło 10-20 ) i się zastanawiałam w którym dc się właśnie ma powyżej 100 I czy w ogóle jest sens iść na betę np. między 11-13 dpo bo kurczę to są takie małe wyniki, że się potem człowiek tylko stresuje...No ale z drugiej strony niby najważniejszy jest przyrost. To daj znać teraz ile nowa beta wyniesie
Koleżanka pierwszą betę miała 6, chłopczyk ma już 2 latka, więc nie ma reguły.cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
-
5ylwian wrote:To moj syn ma 3.02 imieniny wiec juz bym chciala test zrobic i wiedziec cokolwiek. A fajna by byla taka niespodzianka na Walentynki
Ah, ah, w ogóle płodne mi beda wypadać jak będziemy miec feryjny wyjazd do Białki tatrzańskiej, także trochę szaleństwa na stoku, potem szaleństwa w sypialni troche grzańca i te sprawy
Chyba ze mi ginka pokrzyżuje plany i znowu powie ze nic nie uroslo... Wrrr. Ale marzenia mam superWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 12:20
Arashe, MonikA_89!, makowa, agge, 5ylwian lubią tę wiadomość
-
Arashe wrote:Anka gratuluję pozytywnego testu ! Oby to był początek 9msc przygody zakończonej szczesliwym rozwiązaniem.
Ja zastanawiam się co powiedzieć szefowi... bo właściwie nie powinnam iść wcale do pracy, bo w powietrzu substancje teratogenne... -.-'MonikA_89!, szona lubią tę wiadomość
-
agge wrote:Też jestem ciekawa, jaki dziś wyjdzie.
Ja dziś już nie mam śluzu rozciągliwego. Bardziej jak woda. W sobotę i wczoraj w ogóle nie interpretowalam przez te seksy, ale dziś od sobotniego wieczoru już to nasienie chyba nie ma wpływu?
A jeszcze wczoraj wieczorem koło 23 kłuł mnie mocniej prawy jajnik. Wcześniej lewy tylko.
Dziś też lewy delikatnie.
Teraz to już na pewno sam śluz jest. Ja się zawsze zastanawiam czy najbardziej płodny to jest ten rozciągliwy czy wodnisty
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62