STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
-
WIADOMOŚĆ
-
W takim razie nie pozostaje mi nic innego tylko umówić się na pierwszą wizytę w invimedzie. Niech mi wszystko sprawdzą, to endo też. Chociaż powiem Ci staraniowa, że wcześniej chodziłam do innej gin i też nigdy nie mówiła, że za mało grube mam w danym dc. Nikt nigdy wcześniej nie zwrócił mi na to uwagi.
Co do wyluzowania - eh, jestem beznadziejnym przypadkiem Nawet w 6 klasie szkoły podstawowej potrafiłam nie iść do szkoły dzien przed spr z historii (wymagający nauczyciel) bo robiłam notatki na spr a potem się tego uczyłam całyyy dzień taki nerwus byłam/jestem. Dajcie mi jakaś receptę jak wychillowaćcukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Hej. Jestem z Wami duchem. Wspieram i wysyłam pozytywne myśli. Nie udzielam się, bo w większości tematów jestem zielona
Dziś zrobiłam dwa testy pink super czuły, biel oczywiście, ale w obu kreska kontrolna jest na brzegach rozmyta. Czy traktować je jako wadliwe? Czy to normalne?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9cbfbe136e7e.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 14:39
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Ja nie lubię tych pink super czułych Cięzko tam zobaczyć cokolwiek
APrzybylska lubi tę wiadomość
cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
MamaStasia :) wrote:Piękna kreska .
Widzę w stopce że nasze dzieci miały taką samą wagę urodzeniową . Cm podobne bo mój miał 59 . -
Malgonia wrote:Anka wow, ale kreska
no pięknaArashe lubi tę wiadomość
-
APrzybylska wrote:Hej. Jestem z Wami duchem. Wspieram i wysyłam pozytywne myśli. Nie udzielam się, bo w większości tematów jestem zielona
Dziś zrobiłam dwa testy pink super czuły, biel oczywiście, ale w obu kreska kontrolna jest na brzegach rozmyta. Czy traktować je jako wadliwe? Czy to normalne?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9cbfbe136e7e.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 14:45
-
cukrzyk1991 wrote:Ja nie lubię tych pink super czułych Cięzko tam zobaczyć cokolwiek14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
APrzybylska, chyba taka ich uroda
ja mam w tym miesiącu ambitny plan iść do ginki tak na dzień-dwa przed owulacją i zobaczymy jakie endo będę miała. U mnie jeszcze większego niż 8mm nie zanotowałam, ale też zazwyczaj mam badania sporo wcześniej. Wszyscy kręcą nosem, ale ze z drugiej strony "pewnie podrośnie" więc grzecznie jem morele i piję czerwone winko i czekam na efekty.
cukrzyku nei ma sposobu na wyluzowanie, staraj sie raczej myśleć pozytywnie. jeśli udało się drugi raz z rzędu to znaczy, ze jesteście obydwoje dość płodni, a to już naprawdę dużo.cukrzyk1991, szona lubią tę wiadomość
-
MamaStasia :) wrote:Jak już nie było postępu porodu (już nie miałam siły rodzić naturalnie)to zrobili CC.
-
Malgonia wrote:Mysle ze z tymi testami iles dno przed okresem to jest tak, ze jak jedns ma FL 14 dni to jej wyjsc moze ale jak druga ma 11 to juz raczej nie chyba ze peulacja sie przesunie.
Moyeu jestem bardzo ciekawa co Ci lekarz powie Twoj lekarz. Mam w domu jakis stary podrecznik do endokrynologii. Moze sprobuje sie zabrac za niego
Ochmanka czekam..mysle, ze dzis jest ten dzien, ale sie okaze. Pasowaloby mi, zeby juz przylazla
A tak na poważnie, to jestem trochę przerażona, znalazłam kilka artykułów o badaniach fsh i e2, wszędzie piszą to co już mi tutaj pisałyście, niskie FSH i wysoki estradiol 3 dc to albo PCO albo torbiel czynnościowa. Oby się tylko obyło bez antykoncepcji, chociaż przy moich wynikach krzepnięcia to raczej mi anty nie przepisze, no ale zobaczymy. Boję się tej torbieli, boję się pco, boję się diagnozy że tutaj to pozamiatane i że będzie coraz gorzej bo ostatnio to mam tak, że co wyniki to tylko gorzej30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
aannkka wrote:O kurde to chyba najgorzej przeżyć w zasadzie dwa porody . Ja miałam nadciśnienie ciążowe i próba oxy źle wyszło, ale dla nich najwiekszym przeciwwskazaniem była waga jaką wyszła w szpitalu podczas usg 5100g haha ja byłam blada jak ściana bo sobie wyobrażałam L jak będzie wyglądał. No przed oczami miałam takiego małego klopsika hahaha
Byłam sensacja w szpitalu;D mała chuda dziewczyna urodziła tak duże dziecko. A ile teraz Twoje dziecko waży ?Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
aannkka wrote:Wczoraj robiłam test czułością 10, dziś zrobiłam 25 i kreska moim zdaniem już mocna. Kurde ja jeszcze mam tak koło 3/4 dni do miesiączki.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c92f558ab1d.jpg
Wymarzona druga kreska Może jakieś bliźniaki się u Ciebie czają
Ja zakupiłam dwa testy w rossmannie. Teraz mnie będą kusić z szafki -
MamaStasia :) wrote:Tak to było najgorsze przeżycie. Dziękuję Bogu że trafiłam na lekarza gdzie widział co się dzieje zdecydował na CC. Gdyby nie on to ja nie wiem jak by to się skończyło . Mnie na ostatnim USG wyszło że ma 3 850. Jak już się urodził to byłam wielkim szoku.
Byłam sensacja w szpitalu;D mała chuda dziewczyna urodziła tak duże dziecko. A ile teraz Twoje dziecko waży ? -
aannkka wrote:Wczoraj robiłam test czułością 10, dziś zrobiłam 25 i kreska moim zdaniem już mocna. Kurde ja jeszcze mam tak koło 3/4 dni do miesiączki.
MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
aannkka wrote:O kurde to chyba najgorzej przeżyć w zasadzie dwa porody . Ja miałam nadciśnienie ciążowe i próba oxy źle wyszło, ale dla nich najwiekszym przeciwwskazaniem była waga jaką wyszła w szpitalu podczas usg 5100g haha ja byłam blada jak ściana bo sobie wyobrażałam L jak będzie wyglądał. No przed oczami miałam takiego małego klopsika hahaha
agge lubi tę wiadomość
-
Kessi_91 wrote:Wymarzona druga kreska Może jakieś bliźniaki się u Ciebie czają
Ja zakupiłam dwa testy w rossmannie. Teraz mnie będą kusić z szafki -
Arashe wrote:Podobno wcale nie najgorzej, mamaginekolog.pl pisała, że dziecko dzięki temu dostaje wszystkie te stymulacje przez nacisk macicy i stresy których potrzebuje, a których nie ma podczas cc. Oczywiście od strony wyczerpania to nic przyjemnego, ale dla dziecka dużo dobrego
-
aannkka wrote:Całe szczescie, że wszystko skończyło się dobrze. Powiem Ci za ja też byłam dobrym atrakcją ciągle ktoś wchodził na salę operacyjna i pytał jaką waga była L. Ja to samo 166 i 50 kg i takie wielkoludek kawał chłopa ponad 17 kg żywej wagi i ubranka 110 a dopiero w wigilię skończył 3 lata stopa 28!Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
nick nieaktualnyaannkka wrote:Tego się obawiam, mam w rodzinie bliźniaki , ale szczerze teraz to by było mega ciężko ponieważ mój mąż wyjeżdża na 6 tyg i wraca na tydzień/ dwa mieszkam na 3 piętrze i mam dziecko w wieku przedszkolnym jak ja bym dała radę to nie wiem haha dwa foteliki plus syn lub dwa foteliki i zakupy nieeeeee hahahha widomoo będzie to będzie lecz jednak marzę o jednym. Chociaż ta kreska jest bardzo zastanawiająca
Dla mnie bliźniaki to coś cudownego. U mnie w rodzinie nie ma więc raczej ich nigdy nie bede mieć ale zawsze mi sie marzyly
Ale niech się uda zmajstrowac to jedno na raz to będzie dobrzeagge lubi tę wiadomość