STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwa... wrote:Mowilas ze w srode masz możliwość starania, profilaktycznie nie zaszkodzi:)
Taki mam plan Ale już się cieszyłam z tej tempki w górze, a tu znów dołekMama_Zuzia lubi tę wiadomość
-
ElfiaKsiężniczka wrote:Właśnie dzisiaj chciałam sobie kupić te rossmannowskie, a tu same negatywne opinie
One są dobre tylko trzeba moczyć dłużej niż w instrukcji.
Mi pokazały owulację, więc polecam.
Paskowe z apteki nie pokazały mi. -
agge wrote:One są dobre tylko trzeba moczyć dłużej niż w instrukcji.
Mi pokazały owulację, więc polecam.
Paskowe z apteki nie pokazały mi.agge lubi tę wiadomość
-
Malgoniu, Elfi, w czwartek mam gin, na pewno zrobi mi usg to zobaczymy co się tam zadziało, martwi mnie to wszystko po prostu z każdym cyklem czuję że jest gorzej poczytam sobie jeszcze te anglojęzyczne strony.30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
Ochmanka wrote:A u mnie właśnie najlepiej sprawdzają się paskowe. Ale jak to ze wszystkim, każda jest inna:)
No dokładnie najlepiej samemu przetestować, bo u każdego coś innego się sprawdzi. -
Ania b wrote:Dziewczyny czy test o czułości 25 ..wykonany 12dpo to za wcześnie? Wyszedł negatyw, 10.01.minie 2 tygodnie od owulacji, zrobiłam wcześniej celowo, żeby w razie czego zacząć brać progesteron..ale chyba dzisiejszy negatyw nie pozostawia złudzeń..
-
Ja wczoraj pod wpływem koleżanki której wczoraj 4 dni przed okresem test ciążowy wyszedł pozytywny udałam się po test. Planowałam zrobić to dzisiaj rano, czyli 3 dni przed okresem... jednak nie wytrzymałam i zrobiłam wczoraj po południu i wyszedł oczywiście negatywny. Mimo tego że wiem że nie robi się po południu, przed okresem... nie wytrzymałam. Zwłaszcza że objawy owulacji miałam 30-31 grudnia także i tak nie było by opcji z4by coś wyszło. Pozostali czekanie... chyba zamroze kartę żebym nie mogła kupić już żadnego testu.Mikilove
-
Gratuluję dwóch kresek
Mam nadzieję, że wszystkie bliźniaki dadzą radę.
U mnie pewnie cykl bezowulacyjny to w ogóle mnie nie stresuje czekanie. Może jeszcze się to zmieni. Ciekawe o ile taki się przedłuży.. Oby nie za długo. Ost cykle mi się skrociły do max 32 i się rozbestwiłam.
Ostatnio się starłam z mężem, a jako, że po dniach płodnych spokojnie mogłam zarzucić focha, hehe..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:45
-
Mysle ze z tymi testami iles dno przed okresem to jest tak, ze jak jedns ma FL 14 dni to jej wyjsc moze ale jak druga ma 11 to juz raczej nie chyba ze peulacja sie przesunie.
Moyeu jestem bardzo ciekawa co Ci lekarz powie Twoj lekarz. Mam w domu jakis stary podrecznik do endokrynologii. Moze sprobuje sie zabrac za niego
Ochmanka czekam..mysle, ze dzis jest ten dzien, ale sie okaze. Pasowaloby mi, zeby juz przylazlamoyeu lubi tę wiadomość
-
Czy któraś z Was miała po duphastonie ból krzyża? Ale taki fest?
Czegoś takiego nie miałam nigdy w żadnym cyklu. Masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 11:55
-
makowa wrote:Ja 12 dpo zrobiłam dwa testy, jeden czułość 10 i wyszedł bladzioch, drugi 25 i była biel. Dopiero na drugi dzień zrobiłam kolejny 25 i coś było widać.
no właśnie..ja zrobiłam tylko dlatego wcześniej, bo ostatnio poroniłam...ogólnie przechodziłam już niepotrzebne robienie testów ciążowych przy synku (a starania trwały aż 4 lata), więc teraz nie napalam się tak jak wtedy i nie interpretuję wszystkiego na ciąże, no ale ten cykl jest naprawdę "inny" - zero PMS a do tej pory przy owulacji zawsze była..boję się, że może mimo wszystko gdzieś się nakręciłam...wytrzymać te parę dni do następnego testu będzie bardzo ciężkoAnia b -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMikilove wrote:Ja wczoraj pod wpływem koleżanki której wczoraj 4 dni przed okresem test ciążowy wyszedł pozytywny udałam się po test. Planowałam zrobić to dzisiaj rano, czyli 3 dni przed okresem... jednak nie wytrzymałam i zrobiłam wczoraj po południu i wyszedł oczywiście negatywny. Mimo tego że wiem że nie robi się po południu, przed okresem... nie wytrzymałam. Zwłaszcza że objawy owulacji miałam 30-31 grudnia także i tak nie było by opcji z4by coś wyszło. Pozostali czekanie... chyba zamroze kartę żebym nie mogła kupić już żadnego testu.
Mnie to mozg powinni zamrozic... Trzymam kciuki, KochanaOchmanka lubi tę wiadomość
-
Sasanka5 wrote:Dziewczyny, beta 8-9dpo ma sens? Od kilku dni mleczny sluz :o nigdy po owu go nie mialam. Czuje tez takie uklucia w podbrzuszu. Wiem, ze wszystko mozna sobie wmowic, ale ten sluz...
Wydaje mi się, że to za wcześnie, bo nawet jak ciąża jest to beta może jej nie wykazać. Co jak okaże się, że zagnieżdżenie będzie w 10 dpo?agge lubi tę wiadomość
-
Sasanka5 wrote:Dziewczyny, beta 8-9dpo ma sens? Od kilku dni mleczny sluz :o nigdy po owu go nie mialam. Czuje tez takie uklucia w podbrzuszu. Wiem, ze wszystko mozna sobie wmowic, ale ten sluz...
Sasanka5 gdzieś czytałam , że od 10dpo już można badać. Z drugiej strony jeśli zagnieżdżenie może być nawet 12dpo to to badanie w 10dp też nie jest do końca wiarygodne. U mnie też dziś 9dpo. Jadę dziś do rossmanna więc pewnie zawitam na dział z testami -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKessi, Makowa, dziekuje Dobra, daje sobie spokoj. Wolalabym wiedziec najwczesniej, jak sie da, poniewaz mam mega stresujaca prace i wypadaloby troche wyluzowac, a poza tym praktycznie codziennie biore stoperan przy jelicie nadwrazliwym.. No nic, trzeba czekac, wszystko albo nic. Buziaki
kaatarzyna1993 lubi tę wiadomość
-
Wyluzować możesz od dziś A tak poważnie, to stres na tym etapie ciąży jeszcze nie szkodzi maluchowi, nie korzysta on jeszcze z Twojej krwi, więc i z hormonami stresu nie ma styczności
Sasanka5 lubi tę wiadomość
-
Nuch wrote:U mnie 3 dpo, zwykle faze lutealna mam 13 dni, wiec jeszcze strasznie dlugo do testowania ;(
Oj tak czekanie jest straszne. Wiele razy sobie obiecywałam " znajdź sobie jakieś zajęcie , zajmiesz się czymś, nie będziesz o tym myślała". Yhy, na pewno. Kiedyś okres mnie zaskakiwał, nawet nie prowadziłam kalendarzyka i nie do końca wiedziałam kiedy właściwie @ ma przyjść. Teraz wszystko obliczone co do dnia.Sasanka5, agge lubią tę wiadomość