Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 7 stycznia 2019, 23:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Myślicie, że mogę uznać to już za negatyw? Jakieś nie do końca wybarwione te kreski, więc mam wątpliwości...

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/47849ed05e30.jpg
    Agge moim zdaniem też negatyw, ale te facelle ostatnio ciężko nasiąkają, ja siusiam do kubeczka jednorazowego i namaczam w tym kubeczku dość długo, może za krótko trzymałaś?

    agge lubi tę wiadomość

    28lat 🍍 38cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 7 stycznia 2019, 23:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Agge moim zdaniem też negatyw, ale te facelle ostatnio ciężko nasiąkają, ja siusiam do kubeczka jednorazowego i namaczam w tym kubeczku dość długo, może za krótko trzymałaś?

    Ja też namaczam w kubeczku. Ale dziś faktycznie krócej niż wczoraj, Więc pewnie dlatego.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7351 10426

    Wysłany: 7 stycznia 2019, 23:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Hej :)
    Gratulacje kresek!
    Trochę prywaty :)
    Odebrałam wyniki badań z 3 dc, i powiem szczerze że jestem trochę w kropce bo ich nie rozumiem. Prolaktyna niby w normie, ale po obciążeniu MTC miałam wynik 257,61 ng/ml.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6fe23d99eabd.jpg
    Jeśli chodzi o prolaktynę po obciążeniu, to możesz miec hiperprolaktynemię czynnościową. Łatwo się to leczy albo dostinexem (ja biorę to drugie). Idealnie jest jak prolaktyna po obciążeniu wsrastatpk 6x jak wzrasta za mocno, to np każda sytuacja stresowa może u ciebie powodować wzrost prolaktyny, a jak wiadomo jak jest jej zbyt dużo, to działa jak antykoncepcja :/ Wielu lekarzy jednak nie uznaje badaniach prolaktyny obciążeniem i patrzą tylko na wynik na czczo, który u Ciebie jest jak najbardziej prawidłowy.
    Bardziej mnie zastanawia taki wysoki estradiol. Bierzesz teraz jakieś leki stymulujące?

    moyeu lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7351 10426

    Wysłany: 7 stycznia 2019, 23:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadwojki wrote:
    Ja mierzyłam zawsze po @ jakoś tak mnie przeraża mierzyć w @ :)
    Zależy gdzie mierzysz :P Ja mierzę w ustach. Grunt, żeby mierzyć w tym samym miejscu o tej samej porze

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 7 stycznia 2019, 23:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Zależy gdzie mierzysz :P Ja mierzę w ustach. Grunt, żeby mierzyć w tym samym miejscu o tej samej porze

    No i byle nie pod pachą :) pochwa, odbyt albo usta

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7351 10426

    Wysłany: 7 stycznia 2019, 23:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dalej jajniki bolą...w sumie bardziej lewy. Nawet zgiąć się nie mogę, bo go czuję. A może jednak owulka będzie wcześniej... :)

    agge, ElfiaKsiężniczka lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Mamadwojki Autorytet
    Postów: 333 522

    Wysłany: 8 stycznia 2019, 05:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Ja wlasnie wrocilam. Jeden zarodek jest znacznie mniejszy niz drugi (dzisiaj 6tc) I nie widac jeszcze serduszek. mam podejść w przyszłym tygodniu żeby zobaczyc jak sytuacja się rozwinie. Wtedy już powinno być coś widać, czy obydwa dały radę tylko jeden jest np. Z późniejszej owulacji drugiego jajnika, czy się biedak nie rozwinie.. chyba zwariuje do tego czasu
    Miałam podobną sytuację jeden większy od drugiego i oni zawsze mówią że może być tak że się nie rozwinie ten drugi niestety taka prawda ale trzymam mocne kciukasy za twoje kropeczki :*

    Victoria 10.11.2013r
    Pola 08.11.2015r
    27.01.2018 aniołek 5tc (*)
    27.09.2018 aniołki 6tc(*)
    Franuś 💙
    74dipiqvv0x8l1oc.png
  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 8 stycznia 2019, 05:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuuu 4 dzien migajaca buzka na tescie clearblue :( :( :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 05:27

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 8 stycznia 2019, 06:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Jeśli chodzi o prolaktynę po obciążeniu, to możesz miec hiperprolaktynemię czynnościową. Łatwo się to leczy albo dostinexem (ja biorę to drugie). Idealnie jest jak prolaktyna po obciążeniu wsrastatpk 6x jak wzrasta za mocno, to np każda sytuacja stresowa może u ciebie powodować wzrost prolaktyny, a jak wiadomo jak jest jej zbyt dużo, to działa jak antykoncepcja :/ Wielu lekarzy jednak nie uznaje badaniach prolaktyny obciążeniem i patrzą tylko na wynik na czczo, który u Ciebie jest jak najbardziej prawidłowy.
    Bardziej mnie zastanawia taki wysoki estradiol. Bierzesz teraz jakieś leki stymulujące?

    Nie, nic nie biorę takiego. Tylko suple, witaminy itd. Zakładam że moja gin nie będzie nic z prolaktyną.za bardzo robić, ale zobaczymy ;) ten estradiol też jest dla mnie dziwny.

    28lat 🍍 38cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3851 6327

    Wysłany: 8 stycznia 2019, 06:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Nie, nic nie biorę takiego. Tylko suple, witaminy itd. Zakładam że moja gin nie będzie nic z prolaktyną.za bardzo robić, ale zobaczymy ;) ten estradiol też jest dla mnie dziwny.
    Moyeu, a owolke masz na 100 % potwierdzona? Ja gdzieś jeszcze czytałam ze wysoki estradiol sztucznie zaniza fsh. "Estradiol (E2)- normal range 25-75pg/ml- Estradiol suppresses FSH. If your FSH levels are normal but your estradiol levels are high, this indicates that the estradiol is artificially suppressing FSH levels." Koniecznie twoj lekarz musi się przyjrzeć tym wynikom.

    moyeu lubi tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 8 stycznia 2019, 07:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka milo Cie widziec. Juz Cie mialam wywolywac spod ziemi. Nie trac nadziei. W koncu kiefys udac sie musi.

    Moyeu tak pomyslalam jezzcze podobnie do Elfi, czy mialas usg po owulacji? Moze Ci jeden pecherzyk nie pekl i teraz produkuje estradiol.
    Cos na pewno jest na rzeczy, ze za wysoki nie jest za dobry. Kiedys gdzies czytalam jak Rucola sie wypowiadala na ten temat, ze zaszla w ciaze w cyklu w ktorym nie urosl jej estradiol. Ale z kolei jak pytalam kilku lekarzy czy te mohe estradiole po 1000 to nie przesada to kazdy mowil, ze pik i spoko.
    Jedyne co mi przychodzi do glowy to albo zrobic progesteron zeby w 100% potwierdzic @ (wykres masz taki nie zostawiajacy zludzen), a najlepiej isc na usg i zobaczyc czy sa pecherzyki czy nie. I chyba dopiero wtedy zaczac sie martwic.

    A co do owulakow. Agge pozytyw liczy sie tylko pierwszy. To czy potem sa ciemne czy jasne kreski to juz nie ma znaczenia. No ostatnio facelle nie ulatwiaja sprawy :/
    Niecirrpliwa jesli testy byly tylko troche ciemniejsze to moglas miec np gestszy sik. Spokojnie czekaj na pozytywa :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 07:40

    Ochmanka lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 stycznia 2019, 07:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamy i staraczki:)

    U mnie 2 dzien sluzu plodnego. Moze faktycznie jakieś pechowe to opakowanie facelle w poprzednim cyklu nie było wątpliwości :) dziś 13 dc ovu na pewno nie było bo temp. wciąż nisko :) nastepny cykl jak się nie uda to na pewno kupię te testy clearblue :) a w tamtym cyklu ovu wykryte niby właśnie w 13 dc :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 07:44

    agge lubi tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 8 stycznia 2019, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś temp jednak znow w dole... z 36.59 na 36.38

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    U mnie dziś temp jednak znow w dole... z 36.59 na 36.38

    Mowilas ze w srode masz możliwość starania, profilaktycznie nie zaszkodzi:)

    agge lubi tę wiadomość

  • Ania b Znajoma
    Postów: 17 2

    Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy test o czułości 25 ..wykonany 12dpo to za wcześnie? Wyszedł negatyw, 10.01.minie 2 tygodnie od owulacji, zrobiłam wcześniej celowo, żeby w razie czego zacząć brać progesteron..ale chyba dzisiejszy negatyw nie pozostawia złudzeń..

    Ania b
  • Just199221 Znajoma
    Postów: 29 40

    Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania b wrote:
    Dziewczyny czy test o czułości 25 ..wykonany 12dpo to za wcześnie? Wyszedł negatyw, 10.01.minie 2 tygodnie od owulacji, zrobiłam wcześniej celowo, żeby w razie czego zacząć brać progesteron..ale chyba dzisiejszy negatyw nie pozostawia złudzeń..

    Kochana też z ciekawości zrobiłam dzisiaj a miałam 10.01 wyszedł negatyw a czułość testu 10 :/ . Poczekam do czwartku nawet piątku jeśli nie będzie @ to zrobię kolejny .

    2.02 <--- oby Xd
    Starania od sierpnia
    Trzymajcie kciuki
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3851 6327

    Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzisiaj chciałam sobie kupić te rossmannowskie, a tu same negatywne opinie :P

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Ania b Znajoma
    Postów: 17 2

    Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie dziś 33 dc..ale ja mam długie cykle ponad 30 dniowe...a w tym owulacja była dopiero w 21 dc..dziwi mnie tylko to, ze o tej porze nie mam żadnych większych objawów ani na @ ani na ciąże a przeważnie mam wszystkie dolegliwości PMS. Czyżby mój organizm robi mnie w butelkę?

    Ania b
  • Ania b Znajoma
    Postów: 17 2

    Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli do piątku @ nie przyjdzie to powtórzę test..

    Just199221 lubi tę wiadomość

    Ania b
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia a jak tam sytuacja u Ciebie? Jest ten wredny małpiszon czy jeszcze nie?

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego