X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
Odpowiedz

STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE

Oceń ten wątek:
  • makowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A to szkoda. Ja przed 1ciazą poszłam do lekarza, ktory pracuje w szpitalu na oddziale endokrynologicznym. I on mnie skierował na wszystkie potrzebne badania. Takze wszytsko mialam w ramach nfz. A,ze udalo mi sie przy nim zajsc w ciąże,tak zostałam jego pacjentką. Calkiem przypadkiem. Ale,to w warszawie. Może macie jakis szpital,co diagnozuje miedzy innymk nieplodnosc. To zawsze warto isc na wizyte do lekarza,ktory w danym szpitalu pracuje. Nie chodzi o to,ze masz sie u niego leczyc,ale moze Cię akurat skieruje na badania. Choc i do szpitala w warszawie przykezdzaja pacjentki z calej polski. Tylko ciezko sie dostac. Akurat mialam szczescie,ze mi lekarz zalatwil od razu miejsce. Bo to wazne,zeby wstrzelic sie w odpowiednie dni cyklu
    O jakich badaniach mówisz? Diagnostyka hormonalna w szpitalu?

MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    O jakich badaniach mówisz? Diagnostyka hormonalna w szpitalu?
    Tak. Miałam wszystkie hormony plus rezerwa jajnikowa, biopsja endometrium. Teraz jak się okaże,że nie jestem w ciaży,to też idę. Skierowanie już mam

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Jak lubisz ruiny i zabytkowe, wąskie miasteczka to polecam Toskanię :D My co prawda jechaliśmy tam autem i nie korzystaliśmy wtedy z biura podróży tylko sami na własną rękę. Mieliśmy taki mini domek z basenem. Generalnie w całym obiekcie było 6 gościu, więc mega kameralnie. Praktycznie basen dla nas ;) A Toskania przeeeeeepiękna. Byłam już w kilku "ciepłych" miejscach i jeżeli chodzi o klimat zabytkowych miejsc to tam było dokładnie tak jak w filmach o Toskanii :) Jeżeli chodzi o moje wakacje - jedynie last minute wchodzi w grę :( Bo jako cukrzyk nawet w 3 czy 4 miesiącu ciąży bym nie ryzykowała wyjazdu zagranicę. Więc może tegoroczne wakacje będą na spontanie - mąż weźmie wolne pół roku wcześniej i jak się okaze ze dupa w tym lipcu i sierpniu to przeglądniemy oferty z biura, spakujemy się i pewnie za 3 dni wylecimy :D
    W te wakacje objechaliśmy wiochy wynajętym samochodem. Dwa tygodnie przygody. 7 noclegów zorganizowanych w rzymie i niedaleko miejscowości magnione, jeden nocleg w Apeninach, reszta na dziko, pod namiotami i w samochodzie. Zwiedziliśmy werone, padwe, Florencje, pize, rzym, zjedliśmy pizzę w neapolu, weszliśmy na Wezuwiusza, zdobyliśmy corno Grande - najwyższy szczyt apenin. I zakończyliśmy podroz w rimini.
    Dwa lata temu byliśmy w Chorwacji w miejscowości Marina, pomiędzy Splitem i Szybenikiem - dla mnie były to wakacje marzeń.

Arashe lubi tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania niepowodzenie zawsze boli, czy test zrobisz przed terminem po czy dopadnie Cię @
    trzymaj się i w końcu się uda.

agge lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • makowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Miałam wszystkie hormony plus rezerwa jajnikowa, biopsja endometrium. Teraz jak się okaże,że nie jestem w ciaży,to też idę. Skierowanie już mam
    A to dość popularne badania, z tego co czytam na forach i z relacji znajomych, nie trzeba specjalnego lekarza, który na nie skieruje ani wizyty w Warszawie, małe szpitale też robią coś takiego :) A Wrocław ma całkiem spore szpitale :P Tylko nie wiem, czy wyniki Aminy są wystarczająco kiepskie (wg mnie nie są), żeby się na takie badania kwalifikowała.

OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

x0f7mnb.png
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    W te wakacje objechaliśmy wiochy wynajętym samochodem. Dwa tygodnie przygody. 7 noclegów zorganizowanych w rzymie i niedaleko miejscowości magnione, jeden nocleg w Apeninach, reszta na dziko, pod namiotami i w samochodzie. Zwiedziliśmy werone, padwe, Florencje, pize, rzym, zjedliśmy pizzę w neapolu, weszliśmy na Wezuwiusza, zdobyliśmy corno Grande - najwyższy szczyt apenin. I zakończyliśmy podroz w rimini.
    Dwa lata temu byliśmy w Chorwacji w miejscowości Marina, pomiędzy Splitem i Szybenikiem - dla mnie były to wakacje marzeń.

O kurczę xD a ja w te wakacje byłam w Dvornicy w Chorwacji - 2 km od Mariny :D Mi wizerunkowo Włochy się bardziej podobają ;D Z ciepłych krajów to byliśmy jeszcze w Grecji, Francji i Tunezji. We Włoszech też już praktycznie wszędzie byłam oprócz totalnego południa typu Neapol + Sycylia. Nie wiem czemu ale ta Toskania taka romantyczna mi się wydała ;) W te wakacje marzy mi się Madera...

cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1 + aTPO + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko :
    5cs - cb
    7cs - naturals - ⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia (usunięcie torbieli endo) i potwierdzenie endometriozy
    💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
    (4cs - 7dpo - progesteron 13, estradiol 95),
    (5cs - 7dpo - progesteron 5,5)
    Przed nami 7cs ! (z lamettą)

FSH/LH około 5 ; oba jajowody drożne
    👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
    🧔‍♂️33 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia

Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, metformina, tardyferon (plus dieta prawie-bezglutenowa)

"Pięknie żyjesz
    Choć kłody pod nogami masz
    To wszystko minie
    I minę jak ta kłoda też"
  • Malinowa91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Mi się właśnie udało w cyklu co dwa dni, wcześniej codziennie i nic z tego

Czyli jak widac nie ma reaguly jedne zachodza kochajac sie codzienne, drugie co dwa dnia, a trzecie np. 3 dni przed owu :)

Wakacje to mi sie marza! Dwa lata temu bylismy w Chorwacji w miejscowosci Omiš kolo Splitu raj na ziemi, bylo pieknie! W tym roku chcielibysmy poleciec gdzie w cieply zakatek.. ale ciągle mam w glowie, ze zajde w ciaze, a wtedy na pesno nigdzie bym sie samolotem nie wybrala..

58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

32 lata👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start I procedura - 4❄
    04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
    06.2019- FET (N) 2BB 👎
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

11.2022 start II procedura 👎
    04.2023 start III procedura - 6❄
    05.2023 start IV procedura - 11❄

Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.

12 zdrowych Słoneczek🌞

09.2023 - FET (S) 5.1.1
    22.10.2023 - 8tc 👼👼
    12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
    01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
    04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍

“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.
  • makowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Właśnie Chorwację chciałam proponować :) W samym Szybeniku też byliście? Warty zobaczenia. Albo Trogir, nazywany małym Splitem, ale mniej zatłoczony, a bardziej urokliwy :)

staraniowa lubi tę wiadomość

x0f7mnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego napisalam,ze moze isc i we wrpclawiu. Oczywiście, ze nie trzeba specjalnego lekarza. Ja tylko poszlam,bo zależało mi na tym,zeby nie musiec dzwonic i czekac pol roku. Tylko ja juz mialam prawie 6lat staran za soba, rozjechane hormony i 35lat na karku. Wiec u mnie troche inna sytuacja. Amina jest też na początku swoich starań. Co nieznaczy,ze nie warto spróbować. Zawsze,to pare groszy do przodu

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzą takie wakacje objazdowe, ale to dopiero za parę lat.

• makowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego napisalam,ze moze isc i we wrpclawiu. Oczywiście, ze nie trzeba specjalnego lekarza. Ja tylko poszlam,bo zależało mi na tym,zeby nie musiec dzwonic i czekac pol roku. Tylko ja juz mialam prawie 6lat staran za soba, rozjechane hormony i 35lat na karku. Wiec u mnie troche inna sytuacja. Amina jest też na początku swoich starań. Co nieznaczy,ze nie warto spróbować. Zawsze,to pare groszy do przodu
    Mam znajomą, która w ogóle przed rozpoczęciem starań dostała skierowanie na takie badania, czekała chyba 2 tygodnie na miejsce, wyszło, że ma za wysoki testosteron i coś tam jeszcze, plus niedoczynność tarczycy, no ogólnie lekarze powiedzieli, że mogą się starać, ale bez wielkich nadziei, jak nie wyjdzie przez pół roku to potrzebna będzie stymulacja. Zaskoczyło w pierwszym cyklu, teraz jest mamą bliźniaczek :)
    Także pewnie że warto, ale jak widać natura lubi zaskakiwać :)

x0f7mnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz, ja gdzie nie chodziłam,to wszędzie mi mowili,że jeszxze czas. Ze jestem jeszxze młoda i do 40mam czas. W kobcu po 2latach niepowodzen, poszłam zrobić badania na tarczyce i wyszło,ze mam niedoczynność z hashi. Chodzilam po endojrynologach,aż w końcu trafiłam na jedną fajną co jej zależało. Niestety się nue udawało. W koncu stwierdzilismy,ze odpuszczamy,wybudujeny dom,może samo przyjdzie,ale nie przyszło. Przebadalismy w miedzy czasie meza nasienie i nie było najgorzej,ale dobrze też nie. I jak trafilam na tego mojego lekarza i usłyszał historie,to juz mial dla mnie cały plan działania. Nawet w szpitalu na nfz inseminacje chciał nam robic. Ale ze wzgledu,że zaszlam w ciaze naturalnie,to sie potem smielismy,ze na inseminacje,to musimy sie umowic na inny termin ;-)

• Arashe Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Czyli jak widac nie ma reaguly jedne zachodza kochajac sie codzienne, drugie co dwa dnia, a trzecie np. 3 dni przed owu :)

Wakacje to mi sie marza! Dwa lata temu bylismy w Chorwacji w miejscowosci Omiš kolo Splitu raj na ziemi, bylo pieknie! W tym roku chcielibysmy poleciec gdzie w cieply zakatek.. ale ciągle mam w glowie, ze zajde w ciaze, a wtedy na pesno nigdzie bym sie samolotem nie wybrala..
    Ja jeszcze dodatkowo celuje w ovu właśnie i trzy razy tak się udało właśnie, z tym że dwa poprzednie było tyko w owulacje

Malinowa91 lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy teraz system,że dzien przed,w owu i dzien po. Kiedyś było 2dni przed, w owu i 2dni po. Teraz probujemy inaczej.

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powoli się tu więcej ciężarnych robi, niż staraczek. To dobry znak :D
    @Arashe, gratuluję już oficjalnie :D
    PS. Dla zmagających się z mdłościami - dla mnie tak naprawdę nie było skutecznego sposobu poza przeczekaniem. Na szczęście nie trwały długo. No i internety miały rację, drugi trymestr jest o niebo lepszy! Piersi przestały tak bardzo boleć, zero mdłości, normalny apetyt. Normalnie brak śladów ciąży, poza lekko powiększonym brzuchem i rozbuchanymi emocjami. Kupiłam sobie jakiś tydzień temu detektor serca płodu, fajna sprawa tylko trzeba manewrować pomiędzy swoim tętnem, które się wypycha na pierwszy plan, a płodu (które jest dwa razy szybsze). Uspokaja :D
    Wcześniej pisałam o bólach głowy, jakby migrenowych, okazuje się, że przeszły jak ręką odjął jak odstawiłam BioOil na rozstępy przy którym miałam wysypki i swędziało mnie ciało. Nie wiedziałam, że alergia może objawiać się bólamo głowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 15:36

MonikA_89!, Ochmanka, Arashe lubią tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    O kurczę xD a ja w te wakacje byłam w Dvornicy w Chorwacji - 2 km od Mariny :D Mi wizerunkowo Włochy się bardziej podobają ;D Z ciepłych krajów to byliśmy jeszcze w Grecji, Francji i Tunezji. We Włoszech też już praktycznie wszędzie byłam oprócz totalnego południa typu Neapol + Sycylia. Nie wiem czemu ale ta Toskania taka romantyczna mi się wydała ;) W te wakacje marzy mi się Madera...
    Uwielbiam Greckie wyspy :) Zakochałam się w Rodos i Zakynthos. Serdecznie polecam tę pierwszą na zwiedzanie a drugą żeby nacieszyć oczy pięknymi krajobrazami i wodą jak z pocztówki :)

W sumie Włochy też mi się podobały. W podróży poślubnej byliśmy na tygodniowej objazdówce i potem tydzień pobytubw jednym hotelu. Przejechaliśmy Włochy od południa do Rzymu i z powrotem :) W ogóle Południowcy są fajni, zupełnie inne podejście do życia. Pełen luz, relaks, a wszystko się samo kiedyś zadzieje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 15:31

cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W udanym cyklu mieliśmy taki system. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f2b43d073e3.png

MonikA_89! lubi tę wiadomość

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaStasia :) wrote:
    W udanym cyklu mieliśmy taki system. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f2b43d073e3.png
    MamaStasia miałam owu tego samego dnia i serduszkowanie też dzień przed i dzień po. A jednak nie pomogło. Nawet magia że mój M miał urodziny 24.11... Cóż, każdy organizm jest inny

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    Właśnie Chorwację chciałam proponować :) W samym Szybeniku też byliście? Warty zobaczenia. Albo Trogir, nazywany małym Splitem, ale mniej zatłoczony, a bardziej urokliwy :)
    Tak byliśmy w Szybeniku sladami gry o tron :D i trogir tez odwiedziliśmy, przy okazji primosten i ruiny salony :D dla mnie zdecydowania chorwacja wygrywa z wlochami. Chyba że to przez to ze mieliśmy mega mordercze tempo zwiedzania w kulminacyjnym okresie turystycznym, czyli 2 polowa sierpnia.

MonikA_89! lubi tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    MamaStasia miałam owu tego samego dnia i serduszkowanie też dzień przed i dzień po. A jednak nie pomogło. Nawet magia że mój M miał urodziny 24.11... Cóż, każdy organizm jest inny
    To też racja .U jednego zadziała a u drugiego nie.

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ