Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Styczniu, proszę skromnie 🙏— daj dwie kreski, bo już po mnie 🫠
Odpowiedz

Styczniu, proszę skromnie 🙏— daj dwie kreski, bo już po mnie 🫠

Oceń ten wątek:
  • Zielone.Słońce Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra, ja też miałam infekcje w ciąży. Na pewno jeszcze w szpitalu przy krwotokach dostałam clotromazolum dopochwowe na swędzenie i później też miałam jakąś infekcje i brałam te żółte globulki bodajże macmiror. Zgłoś poprostu ginekologowi i niech coś Ci na to przepisze. Infekcje lepiej zaleczyć.

Aksandra lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    PROM 34+5/6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

age.png
  • clara Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, tak, na razie 4 dzień Rekovelle'u. To jest pikuś - w skali upierdliwości 0/10. Jutro dorzucam Orgalutran, położna ostrzegała, że jest nieprzyjemny, zobaczymy. I w środę kontrola :) Objawów na razie brak, czasami mi jajniki popikają chwilę. Wczoraj tylko było dziwnie, bo mnie po zastrzyku tak ścięło, że się położyłam i spałam 3h jak zabita. I cały dzień byłam straaasznie zmęczona. Na chwilę poratowała mnie kawa, że mogłam popracować, ale potem masakra, słaniałam się na nogach. Ale dziś już mam sporo energii, więc nie wiem, co to właściwie było :) Może przedsmak tego, czego można się spodziewać w ciąży :D

Zamawiam skarpetki w ananasy, choć żadne mi się nie podobają :( Na Etsy widziałam urocze, ale nie dojdą, gdyby był świeży transfer ;P Ot, takie problemiki sobie tworzę, żeby czymś zająć myśli 😂

Piret, Liora , Vergeet, Bajka92 lubią tę wiadomość

starania od 07/2023 (w klinice od 03/2025)
    ⏹️26cs (8 monitoringów + 1 IUI)
    ▶️IVF

💃🏻32
    adenomioza
    AMH 2,28 (2023)→ 1,89 (2026)
    TSH 2,5 → 1,4 → 0,78 💪🏻
    🕺🏻42
    morfologia 4%
    ruch postępowy 28% → 33%
    fragmentacja DNA 23%, brak żylaków
    testosteron wolny 13 → 30 pg/ml 💪🏻(▶️Clostilbegyt)

[2026]
    ▶️ stymulacja IVF 💉💉💉💉💉💉
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Imazolko, hej! Rozgość sie✨️

Mialam badane NK maciczne - w trakcie histero pobrali mi biopsje i ja akurat robilam to drogie badanie IPLE w Krośnie ale z tego w zasadzie tylko na cd56 i cd138 patrzyl wtedy moj naprotechnolog oraz dr Jarosz.
    Napro przepisal mi 200 ml smof do 20 tc, co 2 tygodnie, a Jarosz - 100ml do 12 tc , co 2 tygodnie. Ide za jej zaleceniem, bo jak sie domyślasz po mojej stopce u napro juz nie jestem 😁 takie mialam wyniki:

Immunohistochemia :
    CD56 - ekspresja dodatnia wykazała obecność limfocytów NK w ilości średnio 56 w jednym polu dużego
    powiększenia mikroskopowego [obiektyw 40x]

W wykonanym teście IPLE stwierdzono:
    - znacznie podwyższoną ponad normę liczbę limfocytów NK (CD56+) , co wskazuje na hiperreceptywność
    endometrium , która może być odpowiedzialna za brak implantacji jaja płodowego z dzieckiem w fazie
    zygoty lub za wczesne poronienia (limfocyty NK [CD56+] rozpoznają jajo płodowe z dzieckiem w fazie zygoty
    jako obce i nie dopuszczają do jego implantacji lub powodują wczesne poronienia w mechanizmie
    cytotoksycznym);

Troche to strasznie brzmi ale lekarz z kliniki z kolei nie za bardzo byl fanem tego badania w Krośnie, mowil ze oni zawsze to opiszą tam zeby pacjentkę nastraszyć zeby miala poczucie ze słusznie wydała 2tys zl😅 no ale on wg sugerował ze przed nieudanymi transferami nie musiałam robic biopsji -,-

Niemniej na razie biore smoflipid i w ciazy szczęśliwie jestem, zatem moze I cos w tym bylo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 12:48

Imazolka lubi tę wiadomość

⏳️01.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
    🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy

IVF 🙏
    💉10.2025: 7❄️, Diphereline x2
    🍀01.2026 FET➡️ Cyclogest, Prolutex, Bensis, Accofil, Neoparin, Smoflipid, Acard🙏
    6dpt- ⏸️// 8dpt- beta- 143, prog- 49
    //10dpt-beta 433// 12dpt- beta 927 //16dpt- beta 4805
    🔜rośnij dalej, Okruszku🙏🍀✊️

"Zes*am się, a nie dam się."
  • aszin Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandro, dziś dopiero 2dpt 😁

Vergeet, piękny kurniczek i punkcja już w sobotę! Jak to?! Ale ten czas leci! 🤭 Pamiętaj o tonie probiotyków przy takich ilości antybiotyków!

Biochemiczko, przykro mi z powodu małpy, ale tak jak piszesz, niech to będzie pierwszy dzień ciąży 🍀

U nas ten zarodek na obserwacji niestety nie dał rady, więc mamy ostatecznie dwa mrozaczki 🙂

clara, Vergeet, Bajka92 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔

♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
    ♂ Oligoteratozoospermia

01.2026 IVF: ❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2

24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję PaulinKA! Pozwoliłam sobie napisać priv, żeby tu nie spamować, bo mam parę pytań 🤭🤓

PaulinKA lubi tę wiadomość

Starania od 09/23
    Z pomocą medyczną od 01/25

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌

🔜 10.02 ponowna histeroskopia
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh Aszin,liczyłyśmy na całą 6 dla ciebie ale 3 to też wspaniały wynik. Jak się z tym czujesz kochana? W kwestii planowania rodzeństwa w przyszłości?

Vergeet piękny kurniczek rośnie u ciebie 💕🥚

Imazolka cześć ! Zostań z nami na dłużej (ale nie za długo 😉) ja cię znam z wątku dla staraczek bez dzieci ☺️

Imazolka, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania od 05.2024
    👫28
    - Laparoskopowe usuwanie ognisk endometriozy --> kwiecień '26
    - Histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✅
    - Leczenie u Naprotechnologa
    - Kwalifikacja do Rządowego Programu ochrony zdrowia prokreacyjnego
    - Hycosy ✅ drożność z lipiodolem ✅
    Endometrioza II/III stopień, czyste jajniki i jajowody, adenomioza
    ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
    AMH 3,7
    ❌TSH 0,916 -3,5 - 3,5 - 9,6 (po lipiodolu)- 6,4 (po Euthyrox 50)- 5,7 (zwiększenie dawki do 75)
    FT4 ✅
    Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)--> 22,8(wiecej Dostinexu)---> 12,6 ✅
    Ferrytyna 21,73 - feroplex - 40 Bioradix- 103 (skutek Sulfazalazyny)
    KIR 2DS2, 2DS3 obecne

On : IO, Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn, Olej z czarnuszki, wit D

kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), wit. D, NAC, magnez ,DHA + EPA, Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka, cholina, euthyrox
  • Aksandra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za odniesienie się do sposobów na infekcje. 🩷

Paulinko - Ty to potrafisz tak kulturalnie powiedzieć, że Twoje chrześnicowe ciacho nie jest dla leszczy, to wyższy level 😘😘 dziękuję za polecenie sernikobrownie - świetny kompromis dla tych, co lubią sernik (ja) i tych, co uwielbiają czeko (czyli mój mąż) 😁 także wezmę się za to z przyjemnością.

Aszin - mój mózg się już do niczego nie nadaje. Funkcjonuję chyba tylko na rdzeniu przedłużonym 😂 liczyłam najwyraźniej od punkcji..nie wiadomo dlaczego.

aszin, Vergeet lubią tę wiadomość

♀️91' & ♂️89' --> 2,5 roku starań ⏸️
    niepłodność immunologiczna, adenomioza?, obniżona morfologia nasienia

IVF - I PROCEDURA: (4AA)❄️❄️❄️❄️+ (4AB)❄️ zdegenerował przy rozmrożeniu + 6 ❄️oocytów,
    🧬FET X.2024–IV.2025: 1.❌2.❌3. CB💔4.❌

IVF - II PROCEDURA: (5AA)❄️❄️
    💉 2mc Diphereline, Equoral->Encorton, HCQ-> Encorton, Prograf, Accofil, Smoflipid, Clexane, Acard🔜 FET 💓

"Życie nie pyta czy masz siłę. Życie każe iść dalej."

preg.png
  • Zielone.Słońce Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara, napiszę od siebie że ja przy drugiej procedurze obraziłam się na ananasy i skarpetki miałam w awokado i potem cały czas mi towarzyszyły. Przy punkcji, transferze, wizytach ciążowych aż nie nadawały się do ludzi i musiałam z bólem serca wyrzucić 🤣

clara lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    PROM 34+5/6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

age.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisiku, przyznam, że trochę mi przykro, bo wierzyłam w tego ostatniego zarodeczka, ale trzeba się z cieszyć z tego, co mamy, bo to jest nadal bardzo dobry wynik ☺️
    Edit. Zawsze marzyłam o dwójce dzieci, więc zakładając, że będziemy mieli szczęście, to taka optymalna liczba 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 14:11

clara, Lisik, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔

♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
    ♂ Oligoteratozoospermia

01.2026 IVF: ❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2

24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
  • clara Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Słońce 😂

Zielone.Słońce lubi tę wiadomość

starania od 07/2023 (w klinice od 03/2025)
    ⏹️26cs (8 monitoringów + 1 IUI)
    ▶️IVF

💃🏻32
    adenomioza
    AMH 2,28 (2023)→ 1,89 (2026)
    TSH 2,5 → 1,4 → 0,78 💪🏻
    🕺🏻42
    morfologia 4%
    ruch postępowy 28% → 33%
    fragmentacja DNA 23%, brak żylaków
    testosteron wolny 13 → 30 pg/ml 💪🏻(▶️Clostilbegyt)

[2026]
    ▶️ stymulacja IVF 💉💉💉💉💉💉
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha aksandra, absolutnie nie mialam tego na celu xD ono bylo bardzo proste tylko serio duzo pierdzielenia🤣 zwykla masa budyniowa, i cienkie placuszki z takiego ucieranego ciasta , ale tych placków robi sie 5 lub 6 🤣

@Aszinku, szkoda ze maluszek nie dał rady, ale mam nadzieje ze te dwa zarodki w hibernacji to bedzie rodzeństwo dla rozwijającego sie w brzuszku kropusia🥹

Aksandra, aszin, Vergeet lubią tę wiadomość

⏳️01.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
    🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy

IVF 🙏
    🍀01.2026 FET➡️ Cyclogest, Prolutex, Bensis, Accofil, Neoparin, Smoflipid, Acard🙏

• Slava Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin i tak jest pięknie, będę czatować na testy w najbliższych dniach 🤭🤞🤞🤞

Kingus serce Ty nasze, trzymam kciuki jak wariatka, niech się uda, niech się Kropuś zadomowi 🤞🤞❤️

Aksandra a masz dostęp do takich paskowych testów z moczu co można w domu zrobić? Bo większość bakterii wyjdzie w jakimś odczynie, czy to w białkach, czy leukocytach czy innych. To już może Cię uspokoić ❤️

Paulinka z tą wiarą i odpoczynkiem to ja rozumiem Aksandrę i jej grzebanie po forum, bo jeżeli jest jakakolwiek szansa, żeby zapobiec czemuś uzbrajając się w wiedzę to też idę w czytanie i potem szukanie objawów infekcji/powikłań czego tam jeszcze się da. To nie wynika tak jakby z braku optymizmu, czy wdzięczności tylko raczej z tego, że skoro najpierw stajemy na głowie i kręcimy piruety żeby w tą ciążę zajść to potem dokładnie tak samo się działamy na najwyższych obrotach, żeby tą ciążę utrzymać. Tym bardziej jak są straty na koncie, nieudane procedury, etc. i jak mamy tutaj na forum wyłożone setki przypadków przeoczenia czegoś w ciąży, niedopatrzenia lekarza. Niektóre z nas nie są w stanie wyłączyć tych przykrych doświadczeń z okresu przed ciążą i po prostu przenosimy ten strach i praktyki szukania przyczyn i ich skutków na przebieg ciąży. Dodatkowo takie podejście, żeby w ciąży mieć tylko pozytywne nastawienie jest też bardzo obciążające psychicznie, bo tego się nie da ot tak przełączyć i dochodzi presja żeby myśleć tylko pozytywnie i promienieć szczęściem i wdzięcznością. W trakcie starań to rozumiemy i się wspieramy, będąc trochę w kontrze do społeczeństwa spoza forum które narzuca pozytywne myślenie, „wyjedź na wakacje to zajdziesz” i tak dalej ale potem jakoś widzę, że po II kreskach z nami samymi jest podobnie 🤷🏻‍♀️ I Ciebie też rozumiem, bo sama miałam głębokie przekonanie, że mnie ciąża „wyleczy”, pisałam wiadomości tu na forum dziewczynom w ciąży które miały problemy czy wątpliwości czy wszystko jest dobrze, chociażby do Kaliope, żeby się po prostu cieszyły ciążą i tak dalej. I wiem, że to wynika z troski i chęci kibicowania i podniesienia na duchu ale z perspektywy czasu widzę, że przynajmniej na mnie to działa podobnie jak „odpuść a się uda” na staraczkę.

Clara ten Orgalutran i tak jest lepszy jak Neoparin/Clexane także nie musisz się obawiać, nie taki fajny jak peny ale igła ciągle nienajgorsza, coś jak Ovi 🤞

Vergeet jaki wynik wow ⭐️ no to będzie pokaźna hodowla, raz a porządnie!!

Bajko w dzisiejszych czasach nieczęsto spotyka się kogoś z morfo powyżej 4% i takie 2% to jak widzę po forum jest częste. Poza tym to się może wahać ile zależności od próbki, nadrabiacie ilością i koncentracją, a to już naprawdę dużo. No i w labie embriolog będzie mieć z czego wybierać 🤞😊

Kingus 1, clara, Aksandra, aszin, PaulinKA, Vergeet, Bajka92, Motylek93, Loraa lubią tę wiadomość

35&35l
    ❌ allo mlr 0, TNF, IL10, AMH, IO, BMI, PAI-1 4G/5G, -2DS2, -2DS3
    ❌ ruchliwość, morfologia
    Starania od 04.2024 2xCB, 2025 1xCP
    05-06/25 IVF po pgta 1x❄️ na zimowisku
    06-07/25 cykl monitorowany + Ovitrelle+ Luteina
    14.07/25 ⏸️ Bobek 🩵
    preg.png
  • Liora Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandro nie wiem czy to jest dobra rada ale jak już wyleczysz infekcję to spróbuj nie używać żadnych płynów itp do higieny intymnej. Ja w ciąży myłam się tylko wodą, sporadycznie pianką ginexid i przez 9 miesięcy żadnych infekcji nie miałam :)

Aksandra, Slava lubią tę wiadomość

2016- początek.
    2017-❌
    2018-❌
    2019- CB 💔
    2020-CP 💔
    2021-⏸️
    2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
    2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
    2026- po prostu bądź dobry 🙏

👩‍💼PCOS
    🤵okaz zdrowia.
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slavuś - jakbyś siedziała w moim umyśle, tylko ja tak nie potrafię przekazać myśli jak Ty. 🩷Dokładnie tak jest, czuję, że ta moja ciążowa "obsesja" to po prostu fragment dłuższej historii. Byłam pewna, że jak zajdę cudem w ciążę, bo nawet ivf przez długi czas nie pomagało, to już wszystko dalej jakoś szczęśliwie się potoczy. Oczywiście, może to niewłaściwe miejsce na takie rozmyślania, bo dziewczyny potrzebują tu masę nadziei i dopingu, że się uda (i tak będzie, prędzej czy później), ale prawda jest taka, że każdy kolejny level, który się pokonuje jest i szczęściem i źródłem lęków o kolejne etapy ciąży, później macierzyństwa.
    Robiłam analizę moczu - wszystkie parametry mam ok, łącznie z pH, białkiem, azotynami, ketonami leukocytami.. oprócz osadu. Tam liczne bakterie.

Liora- myślę, że to właściwy trop, bo ja w ciągu dnia przez wypływający Cyclogest podmywam się płynem Intima, może już wyjałowiłam sobie florę i piecze od podrażnienia.
    Dziękuję za wszystkie Wasze rady, jesteście kochane 🩷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 15:40

PaulinKA, Vergeet, Liora , Slava lubią tę wiadomość

IVF - I PROCEDURA: (4AA)❄️❄️❄️❄️+ (4AB)❄️ zdegenerował przy rozmrożeniu + 6 ❄️oocytów,

💉 2mc Diphereline, Equoral->Encorton, HCQ-> Encorton, Prograf, Accofil, Smoflipid, Clexane, Acard🔜 FET 💓

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh kochane, my jesteśmy tak pokaleczone przez tę nieplodnosc z ze ja doskonale ten stravh rozumiem.... I potrzebę kontroli i lęki i chęć zapobiegania komplikacjom. Nie mialam na celu odwodzic od przeżywania tych uczuć:)

Teraz czytam taka ksiazke- pułapka szczęścia. I tam jest tak fajnie napisane ze te wszystkie zle i trudne emocje w nas to są "tylko mysli". Ze umysl w ten sposób chroni nas przed rozczarowaniem i porazka, ale ze mozemy sprawic by te mysli byly bardziej tlem niz glownym aktorem w naszym zyciu. Totalnie zrozumiale jest ze boimy sie uwierzyć ze moze byc po prostu dobrze... przeciez ja na moim wczesniutkim etapie - odczuwam zupełnie to co Wy...

Mysle tylko ze warto szukac sposobów by ten umysl (ktory chce dobrze) okiełznać i szukać przestrzeni na
    przeżywanie radosci i wdzięczność...

A co do infekcji @aksandra, to ja podpatrzyłam u szwagierki ktora bujała sie z infekcjami taka piankę ginekologiczna do mycia Ginexid, ona jest jakby lekko chłodząca, przynosi ulgę w swedzeniu czy pieczeniu, kupilam ja przed transferem jak schizowalam ze mam infekcje .... no I nasiadowki z kory dębu, to chyba cos co w ciazy mozna i warto 😘

Aksandra, Liora , Slava, Piret lubią tę wiadomość

⏳️01.2024

IVF 🙏

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, popros lekarza na wizycie o posiew i ewentualnie wymazy. Jesli czujesz, ze cos jest nie tak to lepiej sprawdzic i wdrożyć antybiotyk (sa bezpiecznie w ciazy). Infekcje potrafią duzo namieszać, wiec lepiej trzymać rękę na pulsie.
    Kiedy masz wizyte?

PaulinKA lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Aleksandra, popros lekarza na wizycie o posiew i ewentualnie wymazy. Jesli czujesz, ze cos jest nie tak to lepiej sprawdzic i wdrożyć antybiotyk (sa bezpiecznie w ciazy). Infekcje potrafią duzo namieszać, wiec lepiej trzymać rękę na pulsie.
    Kiedy masz wizyte?

Dopiero za tydzień, niestety 😔 tak, wiem, że mogą sporo namieszać. Boję się skracania szyjki macicy i innych powikłań 😔

preg.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Dopiero za tydzień, niestety 😔 tak, wiem, że mogą sporo namieszać. Boję się skracania szyjki macicy i innych powikłań 😔

A moze jakas teleporada?

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za wsparcie 🩷 dziś już odczuwam ciężar tego mojego kurnika, no i oczywiście zaczęłam się martwić że lepie mniej a lepsze jakościowo no ale to chyba taki nasz urok, że zawsze sobie wkręcamy różne rzeczy 😂

Clara kiedy jakiś podgląd? 🤞🏼 i Lora myślę o tobie bo może będziemy miały punkcje jakoś blisko siebie, a nawet nie wiem 😂 w każdym razie trzymam kciuki🤞🏼

Slava zawsze mnie zadziwia jaka Ty jesteś mądra, jak można chodzić na jednym świecie z tak inteligentnymi osobowościami i oddychać jednym powietrzem 😂🩷 piękne jest to, co napisałaś i myślę że wiele z nas się z tym utożsamia. Ja już nawet sobie nie wmawiam, żę ciąża mnie „wyleczy” z różnych takich rozmyślań. Ja jestem przekonana, że będę wariować. No ale po takich doświadczeniach jakie mamy za sobą to nie możemy się za to winić. Przykro, że odebrano nam bezpowrotnie możliwość beztroskiej radości z ciąży, takie rzeczy przecież odciskają nie tylko piętno na ciąży i rzeczach związanych z dziećmi ale poniekąd zmieniają naszą osobowość, podejście do różnych spraw nawet nie okołodzieciowych. Ale dzięki temu będziemy też bardziej empatyczne, na pewno nigdy nie zadamy nikomu głupiego pytania o potomstwo itp.

Aszin polecasz jakiś probiotyk przy tylu antybiotykach? Zwykle proszę w aptece po prostu o probiotyk ale może jest coś naj? 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 16:44

Slava lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29 🐶
    🍼 Starania o 1 bobasa od 08/23 - teraz już 🌈
    22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 11tc poronienie samoistne
    3.08.25 ⏸️- 💔 ciąża biochemiczna
    👩🏼‍🦱
    ❌lekka IO- glucophage 1500 ❌hashimoto- Letrox 50 ❌ PAI-1 - 4G/5G hetero ❌ KIR AA- accofil
    ✅onkopakiet ✅własne owulacje ✅homocysteina ✅białko C,S ✅kariotyp ✅zespół antyfosfolipidowy ✅ AMH
    🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0% ➡️2%
    ❌ chromatyna DNA 30,85
    ✅ ruchliwość a+b ✅ duża ilość ✅test MAR ✅onkopakiet ✅kariotyp

W trakcie stymulacji IVF.
  • Ann35 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Vergeetku, cóż za szałowe liczby 😍😍 mam nadzieję, że będzie dużo pięknych, dojrzałych, okrąglutkich komóreczek 🥚🥚

Aszin, jak się czujesz? Czy dobrze liczę, że to już 5dpt? Trzymam kciuki aż są sine 😘

Kinguś, Brileczko, Nitko daję wsparcie transferowo- ciążowe. Niech wszystko się szczęśliwie u Was toczy 🤗

Paulinko, również poproszę o jakieś tortowe polecajki. Mąż ma w środę urodziny, może szarpnę się na jakieś szaleństwo 😉 tylko nie jestem zaawansowana w wypiekach 🙈

U mnie non stop jakieś pieczenie w okolicach intymnych. Strasznie dużo naczytałam się przez weekend o różnych powikłaniach w ciąży na tym forum. Nie wiem po co to sobie robię. Codziennie modlę się, żebyśmy z dzidzią dotrwały do granicy przeżywalności poza moim brzuchem 😔

Ściskam Was wszystkie na początek tygodnia 🩷
    Dacie radę ! Ja mam często pieczenia/ swędzenia ostatnio nawet miałam twarożek. Polecam kombo z apteki globulki plus krem z clotrimazolem. Można spokojnie w ciąży używać.

PS wymazy czyste , PH 4,2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 16:53

Aksandra, Vergeet lubią tę wiadomość

👩🏻 36 🧑🏻‍🦱 32 🇩🇪 HH

11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc O
    11.06.2012- 👧🏼 🩷🌈40+6 4210g 61cm U
    13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm L
    13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc W

———————————————————
    02.2025- 7cs
    25.02.25- 9 dpo ⏸️
    06.05.25- Trisomia 13 🖤💔
    ———————————————————

09.2025 - 3cs 🍄‍🟫 🌈
    🩷🍂27.09.25 - 9 dpo ⏸️
    🩷🍂30.09.25 - 12 dpo beta 56
    🩷🍂02.10.25 - 14 dpo beta 186
    🩷🍂21.10.25 - 6+5 ❤️
    🩷🍂19.11.25 - 10+6 Nipt - niskie ryzyka
    🩷🍂03.12.25 - 12+6 prenatalne - zdrowa Misia
    🩷❄️06.01.26 - 17+5 ✅
    🩷❄️19.01.26 - 19+4 połówkowe 317g, 20 cm 😍
    🩷❄️11.02.26 - 22+6 ⏳
    preg.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ