Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Styczniu, proszę skromnie 🙏— daj dwie kreski, bo już po mnie 🫠
Odpowiedz

Styczniu, proszę skromnie 🙏— daj dwie kreski, bo już po mnie 🫠

Oceń ten wątek:
  • Zielone.Słońce Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Pączuś słodziutki, lukrem polany. Jeden w brzuszku zjedzony, drugi z miłości stworzony a październiku w końcu przytulony. ♥️"

Tylko takie coś udało mi się skleić ale wiem, że zaraz lepiej Wasze główki popracują. ☺️

snieżka, Vergeet lubią tę wiadomość

4,5 roku starań
    Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    PROM 34+5/6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

age.png
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko beta wygląda przepięknie! Już zaraz zobaczysz pęcherzyk, a od niego już raz dwa do zarodka i serduszka 🩷

Aszin wow faktycznie szybko wypłukał się ovi, to teraz czekamy na prawilną krechę 🤞🏼🥳

🍩W lutym słodkiego pączusia pałaszuję i już niebawem kopniaki poczuję 👶🏼

🩷Kocham luty, pyszne pączki 🍩 ale najbardziej dzidziusiowe rączki 👶🏼

Zielone.Słońce, snieżka, PaulinKA, Piret, clara lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29 🐶
    🍼 Starania o 1 bobasa od 08/23 - teraz już 🌈
    22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 11tc poronienie samoistne
    3.08.25 ⏸️- 💔 ciąża biochemiczna
    👩🏼‍🦱
    ❌lekka IO- glucophage 1500 ❌hashimoto- Letrox 50 ❌ PAI-1 - 4G/5G hetero ❌ KIR AA- accofil
    ✅onkopakiet ✅własne owulacje ✅homocysteina ✅białko C,S ✅kariotyp ✅zespół antyfosfolipidowy ✅ AMH
    🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0% ➡️2%
    ❌ chromatyna DNA 30,85
    ✅ ruchliwość a+b ✅ duża ilość ✅test MAR ✅onkopakiet ✅kariotyp

W trakcie stymulacji IVF.
  • Zielone.Słońce Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "PaulinKA worek ciążowy otworzyła, żeby cała drużyna w lutym też dwie kreski zobaczyła"

"PaulinKa ciążowy worek rozwiązała, by lada moment cała staraczkowa drużyna z nią brzuszki porównywała "♥️

Domyślam się, że Paulinka nie będzie chciała być w nazwie wątku więc wrzucam to poprostu żartobliwie. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:42

4,5 roku starań
    Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    PROM 34+5/6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

age.png
  • Marisol2025 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lisik nie, nic mi nie wycięli. A potem inny lekarz wspomnial o tym wyciszeniu, stwierdzając że nawet w najmniejszej endometriozie jak się ma pecha, to ona sprawia problemy z zajściem w ciąże, ale narazie nie zapadła decyzja czy to zrobimy czy nie, okaże się na kolejnej wizycie. Narazie i tak jestem w fazie oczekiwania, więc próbuje wyciszyć tą endometriozę na własną rękę 🤣 wiem że to pewnie bzdura i raczej bez preparatów medycznych się nie obejdzie ale żeby nie mieć poczucia straconego czasu przeszłam na dietę którą ma niby wyłagodzic endometriozę (gdyby ktoś był zainteresowany, jest wideo z tygodnia dla płodność, „Dieta w endometriozie”)

⏳2023
    Endometrioza,PCOS
    2024: 💔7tc, 2xcb
    2025: 💔8 tc

✅wit B, kwas foliowy, homocysteina, TSH, wit D, ceruloplazmina, prolaktyna, estradiol, androstendion, DHEA-S
    ❌ferrytyna 31, testosteron wolny, niski progesteron w fazie lutealnej
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Słońce wrote:
    "PaulinKA worek ciążowy otworzyła, żeby cała drużyna w lutym też dwie kreski zobaczyła"

"PaulinKa ciążowy worek rozwiązała, by lada moment cała staraczkowa drużyna z nią brzuszki porównywała "♥️

Domyślam się, że Paulinka nie będzie chciała być w nazwie wątku więc wrzucam to poprostu żartobliwie. ☺️

Ja mam nadzieje ze i moja i reszta przyszłych ciaz beda długie szczęśliwe i nudne i takie otwieranie roku 2026 w zupełności mi nie przeszkadza🤩✨️

Zielone.Słońce lubi tę wiadomość

⏳️01.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
    🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy

IVF 🙏
    💉10.2025: 7❄️, Diphereline x2
    🍀01.2026 FET➡️ Cyclogest, Prolutex, Bensis, Accofil, Neoparin, Smoflipid, Acard🙏
    6dpt- ⏸️// 8dpt- beta- 143, prog- 49
    //10dpt-beta 433// 12dpt- beta 927
    🔜rośnij dalej, Okruszku🙏🍀✊️

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Piret Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek 💛
    Kałamarniczko spędź miło ten dzień pobuszuj po homli za wiosennymi ozdobami mi to również poprawia zawsze humor 😍

Aszin super, że ovi tak szybko wypłukane ! No to teraz lada dzień zacznie się ekscytujące testowanie 🤞🍀

Kingus mocno trzymam kciuki ✊ oby wszystko poszło po Twojej myśli ❤️

Liora kulig i ognichooo! Ale zazdroooo 😃🥰 taki kulig w saniach z końmi to moje marzenie, które muszę doświadczyć będąc dorosłą 😌

Niteczko u Ciebie niebawem transfer? 😁🍍🤞

Biochemiczko a jakie u Ciebie teraz kroki na najbliższy cykl? Wybacz, ale chyba coś mi umknęło 🙈💚

I też wtrącę swoje 3 grosze co do heparyny 😈 bo również należę do grona dziewczyn, które przelewają. Nie tracę leku, ponieważ zaciągam pęcherzyk powietrza potem ustawiam go na samej górze pod tłokiem i wtłaczam spokojnie całą dawkę. Myślę, że te dziewczyny które stosują acco mają porównania jak wchodzi igła z insulinówek, do której się rozdziela lek więc tym bardziej czujemy tą różnicę. Poza tym ja wstrzykując na samym początku z oryginału narobiłam sobie duże siniaki z taką „podskórną gulką” 🫨 która długo się wchłaniała i wykluczało to miejsce i okolice przez około tydzień a wiadomo nie mamy powierzchni brzuszka w m2 więc tym bardziej dbam o to aby nie narobić sobie krwiaczków i siniaków bo to odbiera centymetry skóry na kolejne dawki 🙈😃 gdzieś przewinęło mi się chyba na wątku starających się z pomocą medyczną że dziewczyny tam pisały że heparyna jest najgorsza i łzy im lecą w momencie robienia zastrzyku, a one biorą sporo różnych leków więc potwierdza się tylko że to nieprzyjemne cholery 💉 brrr. Każdy też ma inny próg bólu i inną skórę wiadomo, podziwiam te z Was dla których heparyna nie robi różnicy 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:35

👩🏼 35 🧔🏻‍♂️ 37

cp 💔 2x cb 💔

💊 wit. B12, C, wit. D3, kwas foliowy, omega-3, magnez+b6,

✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉 SonoHsg; fragmentacja DNA 6% ✔️
    ❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III, 06-09.25 r. walka z e.coli.

od 11.25 r.
    ~ monitorowane cykle

21.12 ⏸️ 🌟 ktoś tu chce być 🥹
    7dpo. prog 27, Estradiol 298
    9dpo beta 53, prog 37
    11dpo beta 179, prog 47
    13dpo beta 461
    21dpo - beta 13682 🌱prog. 40
    7.01- jest🐣 CRL 0,4 cm i bije❤️
    27.01 - 👨‍⚕️🩺
    🙏

Only good mood & thoughts 🍀
‹‹ 50 51 52 53 54
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ