Świąteczne testowanie (grudzień)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też teraz kupiłam facelle, a wcześniej zawsze domowe laboratorium. Nie polecam ich jednak, bo wyszły mi dwie ciemne kreski chyba w środę, a do owulacji jeszcze daleko...3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
kajax wrote:dzis trzeci test owulacyjny i kreska jest wyrazniejsza ale nadal ledwo widoczna. Dziewczyny, a jakiej pozycji badacie szyjkę?
Jak to robiłam w październiku to w lekkim rozkroku i na lekko ugiętych nogach
U mnie też dziś trzeci test owu. Jeszcze negatywny, ale jak będzie taki postęp jak do tej pory to gdzieś w okolicach niedzieli powinna być owulacja.
Może to i dobrze, bo w weekend przytulanki mogą być w ciągu dnia
A może by.. poczekaj jeszcze ze 2-3 dni, bo OF lubi zmieniać zdanie. A nawet jeśli by nie zmienił, to serduszko 2 dni przed owu niczego nie przekreśla U mnie tak było w październiku i zaszłam w ciążę
Więc głowa do góryWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 11:21
-
suri2016 wrote:ja też teraz kupiłam facelle, a wcześniej zawsze domowe laboratorium. Nie polecam ich jednak, bo wyszły mi dwie ciemne kreski chyba w środę, a do owulacji jeszcze daleko...Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
innamorata88 wrote:Mi mniej więcej się pokrywa stan faktyczny z tym co one pokazują. Dzisiaj test facelle mocno pozytywny, a owu była u mnie nad ranem.
Nie polecam domowego laboratorium, bo to na nich wyszły dwie mocne kreski:)
Facelle dopiero zaczęłam stosować. W poniedziałek monitoring, więc zobaczę na jakim etapie jest mój pęcherzyk. W tym miesiącu chciałabym poprosić lekarza o luteinę po owu, bo coś mi się wydaję, że mam niedomogę lutealną. W ostatnim cyklu 10 dpo przyszła @, a dwa dni wcześniej było już plamienie:/3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
Czekamy na córeczkę
-
ok ja badałam szyjkę na sedesie i musiałam bardzo głęboko wsadzić palec żeby poczuć. wnętrze rozpulchnione, czubek szyjki tez miękki ( wiem jaki jest twardy bo badałam przed okresem) ale co otworu mam wątpliwości. Czuje pod palcem gdzie jest otwór. To jest takie uczucie jak dotykać czubka penisa w zwodzie, tam gdzie jest wejście cewki moczowej. Wybaczcie bezbożne opisy, ale chce wiedzieć czy taki stan rzeczy świadczy o tym, że szyjka jest zamknięta czy otwarta? Czy może w otwarta jest taka, że można w nią palec wsunąć? Nie wiem po prostu na ile otwarta może być otwarta szyjka, o!Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
nick nieaktualnyMavis, gratulacje czekamy na wiruski
A może by.. tak jak wcześniej dziewczyny pisała, OF lubi zmieniać decyzję jeśli chodzi o wyznaczanie owu, więc nie zamartwiaj się. A przytulanie jak ma być ze złotym strzałem, to i tak będą, choćby i na 3 dni przed owu
A ja już mam tak mocno wyczuwalne bóle na @, że moja ostatnia iskierka nadziei własnie się wypala, ehh. Te wykresy i złudne nadzieje -
suri2016 wrote:Nie polecam domowego laboratorium, bo to na nich wyszły dwie mocne kreski:)
Facelle dopiero zaczęłam stosować. W poniedziałek monitoring, więc zobaczę na jakim etapie jest mój pęcherzyk. W tym miesiącu chciałabym poprosić lekarza o luteinę po owu, bo coś mi się wydaję, że mam niedomogę lutealną. W ostatnim cyklu 10 dpo przyszła @, a dwa dni wcześniej było już plamienie:/Mikołaj 25.04.2011
-
nick nieaktualnykajax wrote:ok ja badałam szyjkę na sedesie i musiałam bardzo głęboko wsadzić palec żeby poczuć. wnętrze rozpulchnione, czubek szyjki tez miękki ( wiem jaki jest twardy bo badałam przed okresem) ale co otworu mam wątpliwości. Czuje pod palcem gdzie jest otwór. To jest takie uczucie jak dotykać czubka penisa w zwodzie, tam gdzie jest wejście cewki moczowej. Wybaczcie bezbożne opisy, ale chce wiedzieć czy taki stan rzeczy świadczy o tym, że szyjka jest zamknięta czy otwarta? Czy może w otwarta jest taka, że można w nią palec wsunąć? Nie wiem po prostu na ile otwarta może być otwarta szyjka, o!
-
kajax wrote:ok ja badałam szyjkę na sedesie i musiałam bardzo głęboko wsadzić palec żeby poczuć. wnętrze rozpulchnione, czubek szyjki tez miękki ( wiem jaki jest twardy bo badałam przed okresem) ale co otworu mam wątpliwości. Czuje pod palcem gdzie jest otwór. To jest takie uczucie jak dotykać czubka penisa w zwodzie, tam gdzie jest wejście cewki moczowej. Wybaczcie bezbożne opisy, ale chce wiedzieć czy taki stan rzeczy świadczy o tym, że szyjka jest zamknięta czy otwarta? Czy może w otwarta jest taka, że można w nią palec wsunąć? Nie wiem po prostu na ile otwarta może być otwarta szyjka, o!Mikołaj 25.04.2011
-
Szyjka miękka jak język w spoczynku, czuję ten otwór jak opuszkiem palca dotknę ale chyba jeszcze nie pora, bo nie ma śluzu.
A co do wysokości to jest tak wysoko, że ledwo środkowym palcem sięgnęłam.Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
http://www.nprtech.ehost.pl/Szyjka-macicy.html
ta strona jest ekstra. Pkazuje i opisuje, co sie dzieje z szyjką w poszczególne dni cyklu. Prawdziwe zdjęcia, a nie rysunki!Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
innamorata88 wrote:Otwarta jest wtedy, gdy wchodzi w nią czubek palcaWojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
innamorata88 wrote:Nim zaczniesz stosować luteinę ogarnij badanie fsh, lh i progesteronu. Nie polecam zażywania jej bez diagnostyki, bo tylko sobie zaszkodzisz - już od paru ginekologów słyszałam, że suplementacja luteiny bez wyraźnych wskazań powoduje zmniejszenie wydzielania przez organizm własnego progesteronu.
No właśnie stosunek LH do FSH z tego cyklu wynosi 0,6, więc chyba średni wynik?3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
Czekamy na córeczkę
-
innamorata88 wrote:No lepiej tam nie grzebaćWojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
nick nieaktualny
-
suri2016 wrote:No właśnie stosunek LH do FSH z tego cyklu wynosi 0,6, więc chyba średni wynik?Mikołaj 25.04.2011
-
Dzięki, ja już w panice, że znów "przestrzeliliśmy". Zastanawiam się jeszcze nad częstotliwością serduchowania. Podobno najlepiej 2 razy w tygodniu, tylko ja sobie tego za bardzo nie wyobrażam. Mam wrażenie, że naprawdę można tak niesamowicie ominąć termin. My serduszkujemy codziennie i powiem szczerze, że mamy w tym trochę zabawy Przypomniały mi się nasze początki współżycia ! Człowiek był młody i miał dużo czasu na takie przyjemności A teraz jeszcze o tyle fajnie, że nie ma stresu o "wpadkę" Bo przecież pożądana
Jak to było u Was kiedy udało się zajść w ciążę? Jeden złoty strzał, czy raczej często?