Świąteczne testowanie (grudzień)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, mam mały mętlik w głowie. W skrócie. Zaczynamy starać się z mężem o dzidziusia. Odbyłam stosunek z mężem bardzo wcześnie po okresie, bodajże 8 dzień cyklu. Potem niestety los chciał ale mąż wyjechał na 2 tygodnie do Szwecji. Cykle mam od 3 miesięcy 28-29 dniowe. W dniu miesiączki , której nie było (21dni po stosunku) zrobiłam test z krwi <0.1. Po tygodniu dalej okresu nie ma też zrobiłam test z krwi <0.1. Poszłam również do ginekologa, powiedział ze miała cykl bezowulacyjny (są w ogóle takie?) i dał Duphostan na wywołanie. Przez 10 dni - 1 tabletka i wtedy przyjdzie okres po 2-3 dniach . Przeszedł lecz 1-2 dni normalny potem skąpy. Rozumiem ze to był okres tak? I od tego mam liczyć nowy cykl ? Czy gybym jednak była w ciązy to po odstawieniu duphostanu nie ma się krwawienia? Czy jest jednak szansa ze moze jestem ? Tak bym chciala:(
-
Ja dziś wzięłam ostatnią dawkę Duphastonu, test rano negatywny. Zobaczymy co będzie dalej, ale nadzieja zmalała bo dziś 29 dc więc prawie 2 tygodnie po owulacji wg monitoringu. Jak przyjdzie okres to mam brać Letrozole - bierzecie to dziewczyny? Którejś pomogło?
-
nick nieaktualnyMikimałs wrote:Hej dziewczyny, mam mały mętlik w głowie. W skrócie. Zaczynamy starać się z mężem o dzidziusia. Odbyłam stosunek z mężem bardzo wcześnie po okresie, bodajże 8 dzień cyklu. Potem niestety los chciał ale mąż wyjechał na 2 tygodnie do Szwecji. Cykle mam od 3 miesięcy 28-29 dniowe. W dniu miesiączki , której nie było (21dni po stosunku) zrobiłam test z krwi <0.1. Po tygodniu dalej okresu nie ma też zrobiłam test z krwi <0.1. Poszłam również do ginekologa, powiedział ze miała cykl bezowulacyjny (są w ogóle takie?) i dał Duphostan na wywołanie. Przez 10 dni - 1 tabletka i wtedy przyjdzie okres po 2-3 dniach . Przeszedł lecz 1-2 dni normalny potem skąpy. Rozumiem ze to był okres tak? I od tego mam liczyć nowy cykl ? Czy gybym jednak była w ciązy to po odstawieniu duphostanu nie ma się krwawienia? Czy jest jednak szansa ze moze jestem ? Tak bym chciala:(
-
nick nieaktualnyPtysia wrote:Lol, a ja dzisiaj 18dc poszłam do ubikacji sie wysikac a tu przy podcieraniu śluz z takim jak przed okresem różowym plamieniem i nie wiem co jest grane, bo przeciez okres tak wczesnie? Owszem zdarzało mi sie dostać w 21 dniu ale nie w 18. Jestem w 6dpo według mnie licząc od wtedy co bolał mnie jajnik... w dodatku teraz czuje troche ból jednego jajnika i troche drugiego ale nie duży... możliwe ze okres tak ze mną pogrywa...?
-
bertha wrote:Hej, nie nadrobię was dzisiaj, przyszłam sie tylko przywitać i zmykam bo dziś moje urodziny buźka!Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
26 lat
hormony w normie, nasienie b. dobre
Podwyższona prolaktyna
-
nick nieaktualny
-
ja zrobilam na wszelki wypadek test ciążowy w 7 dniu cyklu, ale nic nie pokazał. Już sie tą szyjką zdziwiłam. JEstem prawie pewna że ejst uchylona. A na pewno jest miękka i wysoko.Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
nick nieaktualny
-
======= apel ========
kOCHANE DZIEWCZĘTA ZAWIEDZIONE NIEPOWODZENIAMI ZWIĄZANYMI Z BRAKIEM DZIDZIUSIA.
Apeluję o niezamartwianie się. Wiem, że łatwo mówić komuś innemu w imieniu zawiedzionej, aczkolwiek nie ma sensu budować złych myśli. Złe myśli i nastawienie działają negatywnie na dalszy rozwój wydarzeń.
Ja sama byłam kiedyś cięzko chora, w mojej sytuacji niewielu ludzi przechodziło pozytywnie leczenie. w większości choroba albo sie nie leczyła, albo wracała. Ale ja sobie do seerca wzięłam dobre nastawienie. i tak od 2010 jestem zdrowa i choroba odeszła bezpowrotnie.
Wiem, że to ma mało wspólnego z zachodzeniem w ciążę, ale nasz organizm jest tak skonstruowany, że jak się nad czymś zamarwtiamy to o dziwo fizjologiccznie tez organizm działa źle. Z samopoczuciem i nastawieniem ida w parze zmiany poziomu hormonów, nie tylko tych produkowanych przez przysadkę. Nasz nastrój i nasze nastawienie do pewnych spraw to czyste HORMONY, tak jak i sprawa płodności - też HORMONY.
Także, dbajmy również o nastrój, bo to zapewnia równowagę wszytskich hormonów u nas.kuki123, Justaaa, Sarna84 lubią tę wiadomość
Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
kuki123 wrote:Mavis widzialam ze bierzesz castangus. Dlugo juz? Jakie masz zdanie na jego temat?
Pięknie wyregulowal mi cykl:-) ale bralam tez wiesiolek i witamine D, więc może takie combo mi pomoglo;-)kuki123 lubi tę wiadomość
Piotr 29.08.2015r.
Dominika 31.08.2017r.
Mam Was- mam wszystko.
-
nick nieaktualnykajax wrote:ja zrobilam na wszelki wypadek test ciążowy w 7 dniu cyklu, ale nic nie pokazał. Już sie tą szyjką zdziwiłam. JEstem prawie pewna że ejst uchylona. A na pewno jest miękka i wysoko.
Daj spokój, bo się zameczysz do końca cyklu, szyjkę powinno badać się raz dziennie o tej samej porze najlepiej wieczorem i to Raz!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykuki123 wrote:Ale Kajax dobrze napisała, trzeba dbac o nastroj. Ja dzisiaj lampką czerwonego nie pogardze
Wczoraj synek mi brzuszek czarował Zobaczymy czy wyczarował dzidziusiaMada92 lubi tę wiadomość