Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • Mikimałs Znajoma

Wysłany: 16 grudnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam mały mętlik w głowie. W skrócie. Zaczynamy starać się z mężem o dzidziusia. Odbyłam stosunek z mężem bardzo wcześnie po okresie, bodajże 8 dzień cyklu. Potem niestety los chciał ale mąż wyjechał na 2 tygodnie do Szwecji. Cykle mam od 3 miesięcy 28-29 dniowe. W dniu miesiączki , której nie było (21dni po stosunku) zrobiłam test z krwi <0.1. Po tygodniu dalej okresu nie ma też zrobiłam test z krwi <0.1. Poszłam również do ginekologa, powiedział ze miała cykl bezowulacyjny (są w ogóle takie?) i dał Duphostan na wywołanie. Przez 10 dni - 1 tabletka i wtedy przyjdzie okres po 2-3 dniach . Przeszedł lecz 1-2 dni normalny potem skąpy. Rozumiem ze to był okres tak? I od tego mam liczyć nowy cykl ? Czy gybym jednak była w ciązy to po odstawieniu duphostanu nie ma się krwawienia? Czy jest jednak szansa ze moze jestem ? Tak bym chciala:(

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym dziewczyny ja juz sie nie nastawiam ze to moze byc to, bardziej mysle, ze moj organizm chce mi spłatać figla i poprostu dostanę wcześniej:( tym bardziej ze moze ta choroba tak przyspieszyła...

• kuki123 Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MavisDracula wrote:
    Myślę że to może być plamienie implantacyjne:-)

Mavis widzialam ze bierzesz castangus. Dlugo juz? Jakie masz zdanie na jego temat?

• KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wzięłam ostatnią dawkę Duphastonu, test rano negatywny. Zobaczymy co będzie dalej, ale nadzieja zmalała bo dziś 29 dc więc prawie 2 tygodnie po owulacji wg monitoringu. Jak przyjdzie okres to mam brać Letrozole - bierzecie to dziewczyny? Którejś pomogło?

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko dużo kremowego gęstego śluzu , ciekawe co będzie , i ten ból jajników ,hmmmm

11 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikimałs wrote:
    Hej dziewczyny, mam mały mętlik w głowie. W skrócie. Zaczynamy starać się z mężem o dzidziusia. Odbyłam stosunek z mężem bardzo wcześnie po okresie, bodajże 8 dzień cyklu. Potem niestety los chciał ale mąż wyjechał na 2 tygodnie do Szwecji. Cykle mam od 3 miesięcy 28-29 dniowe. W dniu miesiączki , której nie było (21dni po stosunku) zrobiłam test z krwi <0.1. Po tygodniu dalej okresu nie ma też zrobiłam test z krwi <0.1. Poszłam również do ginekologa, powiedział ze miała cykl bezowulacyjny (są w ogóle takie?) i dał Duphostan na wywołanie. Przez 10 dni - 1 tabletka i wtedy przyjdzie okres po 2-3 dniach . Przeszedł lecz 1-2 dni normalny potem skąpy. Rozumiem ze to był okres tak? I od tego mam liczyć nowy cykl ? Czy gybym jednak była w ciązy to po odstawieniu duphostanu nie ma się krwawienia? Czy jest jednak szansa ze moze jestem ? Tak bym chciala:(
    Przykro mi ale nie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    Lol, a ja dzisiaj 18dc poszłam do ubikacji sie wysikac a tu przy podcieraniu śluz z takim jak przed okresem różowym plamieniem i nie wiem co jest grane, bo przeciez okres tak wczesnie? Owszem zdarzało mi sie dostać w 21 dniu ale nie w 18. Jestem w 6dpo według mnie licząc od wtedy co bolał mnie jajnik... w dodatku teraz czuje troche ból jednego jajnika i troche drugiego ale nie duży... możliwe ze okres tak ze mną pogrywa...?
    Możliwe ze zarodek się zagnieżdza ;-)

• Mada92 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Hej, nie nadrobię was dzisiaj, przyszłam sie tylko przywitać i zmykam bo dziś moje urodziny :) buźka!
    100 lat!

Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się chce płakać bo wiem że z tego cyklu nici. :-( Wszystko zaczyna mnie już irytować!

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    A mi się chce płakać bo wiem że z tego cyklu nici. :-( Wszystko zaczyna mnie już irytować!
    Ja mam podobnie.czuje ze będę ryczeć w święta :-/

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • kajax Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrobilam na wszelki wypadek test ciążowy w 7 dniu cyklu, ale nic nie pokazał. Już sie tą szyjką zdziwiłam. JEstem prawie pewna że ejst uchylona. A na pewno jest miękka i wysoko.

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    ja zrobilam na wszelki wypadek test ciążowy w 7 dniu cyklu, ale nic nie pokazał. Już sie tą szyjką zdziwiłam. JEstem prawie pewna że ejst uchylona. A na pewno jest miękka i wysoko.
    Już daj spokój z tą szyjką. :-/

• kajax Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ======= apel ========

kOCHANE DZIEWCZĘTA ZAWIEDZIONE NIEPOWODZENIAMI ZWIĄZANYMI Z BRAKIEM DZIDZIUSIA.
    Apeluję o niezamartwianie się. Wiem, że łatwo mówić komuś innemu w imieniu zawiedzionej, aczkolwiek nie ma sensu budować złych myśli. Złe myśli i nastawienie działają negatywnie na dalszy rozwój wydarzeń.

Ja sama byłam kiedyś cięzko chora, w mojej sytuacji niewielu ludzi przechodziło pozytywnie leczenie. w większości choroba albo sie nie leczyła, albo wracała. Ale ja sobie do seerca wzięłam dobre nastawienie. i tak od 2010 jestem zdrowa i choroba odeszła bezpowrotnie.
    Wiem, że to ma mało wspólnego z zachodzeniem w ciążę, ale nasz organizm jest tak skonstruowany, że jak się nad czymś zamarwtiamy to o dziwo fizjologiccznie tez organizm działa źle. Z samopoczuciem i nastawieniem ida w parze zmiany poziomu hormonów, nie tylko tych produkowanych przez przysadkę. Nasz nastrój i nasze nastawienie do pewnych spraw to czyste HORMONY, tak jak i sprawa płodności - też HORMONY.
    Także, dbajmy również o nastrój, bo to zapewnia równowagę wszytskich hormonów u nas.

kuki123, Justaaa, Sarna84 lubią tę wiadomość

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuki123 wrote:
    Mavis widzialam ze bierzesz castangus. Dlugo juz? Jakie masz zdanie na jego temat?

Pięknie wyregulowal mi cykl:-) ale bralam tez wiesiolek i witamine D, więc może takie combo mi pomoglo;-)

kuki123 lubi tę wiadomość

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:

Daj spokój, bo się zameczysz do końca cyklu, szyjkę powinno badać się raz dziennie o tej samej porze najlepiej wieczorem i to Raz!

• kuki123 Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:

Dołączam, czuję się podobnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MavisDracula wrote:
    Pięknie wyregulowal mi cykl:-) ale bralam tez wiesiolek i witamine D, więc może takie combo mi pomoglo;-)
    Na innym forum dziewczyny pisały ze costangus = córeczka ;-) Nie wiem czemu.

• kuki123 Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Kajax dobrze napisała, trzeba dbac o nastroj. Ja dzisiaj lampką czerwonego nie pogardze :-)

• kuki123 Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zaczelam brac castangus ale dopiero pierwszy miesiac,a coreczkaby mi sie przydała bo mam dwoch chłopaków

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuki123 wrote:
    Ale Kajax dobrze napisała, trzeba dbac o nastroj. Ja dzisiaj lampką czerwonego nie pogardze :-)
    Nastój będę miała jak zobacze dwie kreski :-) Losie jeszcze tak długo! Dobrze że jesteśmy przed świętami to przynajmniej mam jakieś zajęcie,ale dzisiaj po robocie już sobie daruje.
    Wczoraj synek mi brzuszek czarował :D Zobaczymy czy wyczarował dzidziusia

Mada92 lubi tę wiadomość

‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ