X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • kuki123 Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uparciuszek wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was wie jak się odczuwa ból implantacyjny ? czy to jajniki bolą? ja mialam monitoring i potwierdzona owulke tydzien temu a teraz dziś bolą jajniki , i dziwnie bo boli lewy, i prawy boli a w tym cyklu był niby nieaktywny hmmm

mnie też dzisiaj bola tak jakby jajniki, nazmiane raz prawy raz lewy. Zwariuje do czasu @ napewno

Uparciuszek lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie dziewczyny - za tydzień już wszystko będzie u Was jasne :)

A u mnie chyba dni płodne się rozkręcają i mam rozkminę co zrobić z tym stanem zapalnym :P Czy olać je i się leczyć? Czy leczyć i jednocześnie próbować zajść w ciążę?
    No i znów się jednak szykuje owulacja z prawego jajnika. W poprzednim cyklu - tym co zaszłam w ciążę - też była z prawego. Plus jest taki, że przynajmniej jajowód jest drożny :P Ale oby powtórki z rozrywki nie było z tym pustym jajem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 17:07

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • kajax Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Spokojnie dziewczyny - za tydzień już wszystko będzie u Was jasne :)

A u mnie chyba dni płodne się rozkręcają i mam rozkminę co zrobić z tym stanem zapalnym :P Czy olać je i się leczyć? Czy leczyć i jednocześnie próbować zajść w ciążę?
    No i znów się jednak szykuje owulacja z prawego jajnika. W poprzednim cyklu - tym co zaszłam w ciążę - też była z prawego. Plus jest taki, że przynajmniej jajowód jest drożny :P Ale oby powtórki z rozrywki nie było z tym pustym jajem..
    na zachodzenie w ciąże najgorszy wpływ z tych wymienionych przez ciebie to jest własnie ta ROZKMINA XD Nie rozkminiaj, olej to a na bank zajdziesz:D

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uparciuszek wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was wie jak się odczuwa ból implantacyjny ? czy to jajniki bolą? ja mialam monitoring i potwierdzona owulke tydzien temu a teraz dziś bolą jajniki , i dziwnie bo boli lewy, i prawy boli a w tym cyklu był niby nieaktywny hmmm

Mam to samo, mnie tez bolą,jestem w 7 dpo

Uparciuszek, kuki123 lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    na zachodzenie w ciąże najgorszy wpływ z tych wymienionych przez ciebie to jest własnie ta ROZKMINA XD Nie rozkminiaj, olej to a na bank zajdziesz:D

No i chyba tak zrobię, bo nie potrafię tak odpuścić owulacji.. :P Dobrze, że jest już weekend, bo na noc będę aplikować tabsy a w dzień "wykorzystywać" męża. Mam nadzieję, że się nie przejmie na tyle moim stanem zapalnym, żeby zrezygnować z przytulanek.. :P

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuki123 wrote:
    mnie też dzisiaj bola tak jakby jajniki, nazmiane raz prawy raz lewy. Zwariuje do czasu @ napewno
    witaj w klubie:P oby czas szybko leciał i okazało sie ze ciążą!:D

kuki123 lubi tę wiadomość

11 cykl starań
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Mam to samo, mnie tez bolą,jestem w 7 dpo
    obyśmy były w ciazy, w trójkę:)

Sarna84 lubi tę wiadomość

11 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jutro 10 dpo nie wytrzymam i testuję:p tempka ciągle w górze ok. 37 stopni wiec spróbuję, a nuz widelec

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam problem, strasznie chce misie siku, czuje ze musze a kurde niw do końca moge wrrr

• kajax Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi to spokoju nie daje. Mam jeszcze mikro plamienie, a szyjka rozpulchniona i wysoko jak na owu....

• suri2016 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    temperatura na forum rośnie, hihi;) trzymam za Was jutro kciuki!

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    mi to spokoju nie daje. Mam jeszcze mikro plamienie, a szyjka rozpulchniona i wysoko jak na owu....

kajax daj Ty spokój tej szyjce;) tak ja wnikliwie co chwilę badasz, że zaraz jakiejś infekcji zalapiesz;)

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • kajax Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jej nie badam co chwila, badalam raz o 12:00 ale do teraz mi to spokoju nie daje, przeciez po krwawieniu pwoinna byc nisko i twarda

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    ja jej nie badam co chwila, badalam raz o 12:00 ale do teraz mi to spokoju nie daje, przeciez po krwawieniu pwoinna byc nisko i twarda

Może jeszcze stwardnieje ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:

Kajax :D daj jej szanse :D a co do badań szyjki to stwierdziłam po dwóch miesiącach starania, że to bez sensu.. Bałam się, że właśnie prędzej dorobię się jakiejś infekcji niż wyciągnę z tego wnioski bo podobno dopiero 2-3 cyke pozwalają na prawidłowe określenie zarówno miękkości czy wysokości szyjki. Ograniczam się do obserwacji śluzu jak i pomiarów temp. Musi starczyć.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • kajax Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Może jeszcze stwardnieje ;)
    a w trakcie krwawienia rwniey nie powinna bz nisko i twarda? to onami zmiękła na jeden dzien?

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lol, a ja dzisiaj 18dc poszłam do ubikacji sie wysikac a tu przy podcieraniu śluz z takim jak przed okresem różowym plamieniem i nie wiem co jest grane, bo przeciez okres tak wczesnie? Owszem zdarzało mi sie dostać w 21 dniu ale nie w 18. Jestem w 6dpo według mnie licząc od wtedy co bolał mnie jajnik... w dodatku teraz czuje troche ból jednego jajnika i troche drugiego ale nie duży... możliwe ze okres tak ze mną pogrywa...?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 18:27

• kuki123 Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    Lol, a ja dzisiaj 18dc poszłam do ubikacji sie wysikac a tu przy podcieraniu śluz zrozum takim jak przed okresem plaieniem i nie wiem co jest grane, bo przeciez okres tak wczesnie? Owszem zdarzało mi sie dostać w 21 dniu ale nie w 18. Jestem w 6dpo według mnie licząc od wtedy co bolał mnie jajnik... w dodatku teraz czuje troche ból jednego jajnika i troche drugiego ale nie duży... możliwe ze okres tak ze mną pogrywa...?

albo plamienie implantacyjne?:-)

• MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    Lol, a ja dzisiaj 18dc poszłam do ubikacji sie wysikac a tu przy podcieraniu śluz z takim jak przed okresem różowym plamieniem i nie wiem co jest grane, bo przeciez okres tak wczesnie? Owszem zdarzało mi sie dostać w 21 dniu ale nie w 18. Jestem w 6dpo według mnie licząc od wtedy co bolał mnie jajnik... w dodatku teraz czuje troche ból jednego jajnika i troche drugiego ale nie duży... możliwe ze okres tak ze mną pogrywa...?

Myślę że to może być plamienie implantacyjne:-)

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuki123 wrote:
    albo plamienie implantacyjne?:-)
    ale czy to plamienie nie jest takie jakby brązowawe bardziej a nie krew różowa? Gdzies tak raz czytałam... zreszta zobaczymy co sie z tego rozwinie... kurczę... i podobno przy plamieniu nie ma bólu jak przy okresie a ja czuje jakies takie na samym dole pobolewanie z dwóch stron, małe bo małe ale czuje jakos dziwnie...

‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ