Świąteczne testowanie (grudzień)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już też @ dostałam (mimo że jak sie okazało na wizycie u gina, miałam dodatkową owulację 2 dni temu ). Termin urodzinowy @ na 16.12 zostaje.https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
MalaMi* wrote:No to mnie zaskoczyłaś! W sumie to ja w tym cyklu staram się dać na luz, więc i tak mc przerwy w staraniach mi się przyda Staram się po prostu przestać myśleć o ciąży i skupić się na czymś innym
Super wieści o braku polipa. 3mam kciuki by się udało!
Też o tym slyszalam. Tu chodzi o to, że zdrowy jajowod może przechwycić komórkę jajową z nieswojego jajnika:-) także szanse sąbertha, suri2016 lubią tę wiadomość
Piotr 29.08.2015r.
Dominika 31.08.2017r.
Mam Was- mam wszystko.
-
A może by... wrote:A ja też zrobiłam właśnie owulacyjny i druga krecha jest ale bladziutka w porównaniu do testowej. Czy to oznacza, że niedługo będzie i jutro ponownie czy to nie oznacza zupełnie nic i nie patrzeć nawet na tą drugą..?
Aby test owu można było uznać za pozytywny obie kreski muszą być tego samego koloru, ew. pierwsza może być ciemniejsza. W sytuacji, gdy pierwsza jest blada, a druga ciemna - test należy uznać za negatywny.IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Dziewczyny, a mam pytanie, dla Was banalne, ale czytam o Waszych endometrium i nie za bardzo łapie ten temat. Wiem co to jest, ale nie mam pojęcia jak się sprawdza grubość? Tylko gin przez usg może sprawdzić, czy robi się jakieś pobrania materiału, jak to jest? Mój gin nigdy, przynajmniej nie pamiętam, by coś wspominał w tym temacie. Mogę na własną rękę sprawdzić grubość?IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Justya85 wrote:Witam i ja, właśnie zabieram się za robienie pierogów:)a jeszcze wcześniej przegryzę garść migdałów i 3 orzechy brazylijskie hehe:) nie wiem jak u Was ale u mnie okropnie wieje:(od jutra mierzę temp bo mi w końcu się @ kończy. jutro mam impreze u siostry urodzinową także pobawimy:)
jeśli chodzi o testy owulacyjne to ja stosuję te za allegro Ale jeszcze nigdy nie miałam dwóch mocnych kresek zawsze jedna bledsza takze bardziej kieruję sie innymi objawami
Stresuje się już świętami bo już słyszę te życzenia od rodziny ze może w końcu zdecydujemy się na dziecko ( nikomu z rodziny nie mówiliśmy ) kiedyś to mi nie przeszkadzało ale teraz bede miala ochote wykrzyczeć ze bardzo byśmy chcieli ale chęci to nie wszystko35l, starania o pierwszego bobaska, niedrożny lewy jajowodów,makroprolaktemia, niedoczynność tarczycy, laparohisteroskopia-wszystko ok -
beatka_c wrote:Ja wlasnie robię gołąbki;dzisiaj dzień wolny bo choroba nie odpuszcza a kaszel męczy strasznie poza tym za tydzień owulacja więc muszę być zdrowa ☺
jeśli chodzi o testy owulacyjne to ja stosuję te za allegro Ale jeszcze nigdy nie miałam dwóch mocnych kresek zawsze jedna bledsza takze bardziej kieruję sie innymi objawami
Stresuje się już świętami bo już słyszę te życzenia od rodziny ze może w końcu zdecydujemy się na dziecko ( nikomu z rodziny nie mówiliśmy ) kiedyś to mi nie przeszkadzało ale teraz bede miala ochote wykrzyczeć ze bardzo byśmy chcieli ale chęci to nie wszystko -
Klara Wysocka wrote:Dziewczyny, a mam pytanie, dla Was banalne, ale czytam o Waszych endometrium i nie za bardzo łapie ten temat. Wiem co to jest, ale nie mam pojęcia jak się sprawdza grubość? Tylko gin przez usg może sprawdzić, czy robi się jakieś pobrania materiału, jak to jest? Mój gin nigdy, przynajmniej nie pamiętam, by coś wspominał w tym temacie. Mogę na własną rękę sprawdzić grubość?
Klara Wysocka lubi tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Hej kochane :*
U mnie dalej brak owulki...także jak jutro nie będzie skoku to testować będę w grudniu o ile mi będzie dane
Mocno trzymam za was kciuki ! Z jednej strony fajnie widzieć znajome nicki ale ileż można tu siedzieć czas się przenieść na fioletowa stronę moje drogie !bertha lubi tę wiadomość
-
Klara Wysocka wrote:Aby test owu można było uznać za pozytywny obie kreski muszą być tego samego koloru, ew. pierwsza może być ciemniejsza. W sytuacji, gdy pierwsza jest blada, a druga ciemna - test należy uznać za negatywny.
Dzięki za odpowiedź Zasadniczo tą kwestię gdzieś tam doczytałam, bardziej zastanawiało mnie czy np może to zwiastować, że kolejny test już będzie pozytywny, czy nie zwiastuje nic. Rozumiem, że nie zwiastuje nic niestety. Dziś test taki jak wczorajKlara Wysocka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzubii wrote:Hej kochane :*
U mnie dalej brak owulki...także jak jutro nie będzie skoku to testować będę w grudniu o ile mi będzie dane
Mocno trzymam za was kciuki ! Z jednej strony fajnie widzieć znajome nicki ale ileż można tu siedzieć czas się przenieść na fioletowa stronę moje drogie !Oluchna, zubii lubią tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Tez wolała bym zobaczyć te wszystkie znajome nicki na filecie ale jestem pewna ze wszystkie a na pewno większość po grudniu tam przejdzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 16:56
-
nick nieaktualny
-
Agniechaaaa wrote:Oluchna dokładnie ja właśnie pije kolejną lampkę i góruje rosół bo mam ogromna ochote
-
Dziewczyny,
Choć staram sie o dzidzie juz 2,5 roku poddawać sie nie mam zamiaru:) jutro podchodzę do pierwszej IUI i 6 grudnia planuje testować)) oby sie udało, piękny prezent mikołajkowy zrobiłabym mężowi i sobie:))
bertha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsik84 wrote:Dziewczyny,
Choć staram sie o dzidzie juz 2,5 roku poddawać sie nie mam zamiaru:) jutro podchodzę do pierwszej IUI i 6 grudnia planuje testować)) oby sie udało, piękny prezent mikołajkowy zrobiłabym mężowi i sobie:))
To juz Cię wpisuje i trzymam kciuki testujemy razem!! Koniecznie daj mi jutro znac co i jak bo jeżeli ten cykl zakończy sie niepowodzeniem to w grudniu tez podchodzę do inseminacjiAsik84 lubi tę wiadomość
-
Asik84 wrote:Dziewczyny,
01.2017 - ciąża biochemiczna -
Agniechaaaa wrote:To juz Cię wpisuje i trzymam kciuki testujemy razem!! Koniecznie daj mi jutro znac co i jak bo jeżeli ten cykl zakończy sie niepowodzeniem to w grudniu tez podchodzę do inseminacji
Pewnie, o 10 mamy zabieg wiec napisze co i jak:) juz sie ze sobą rozmówilam ze nie ma co sie poddawać i robię pełnych 6 prób. Mam nadzieje ze sie uda szybciutko. Oczywiście musze poprosić wszystkie farmaceutki w całym Krakowie zeby pod żadnym pozorem nie sprzedawały mi testów przed 6 grudnia:)) grzecznie poczekam na Mikołaja -
Nadia83 wrote:Ja też się staram już długo - ponad 3 lata, ale o rodzeństwo dla córki. Z pierwszym dzieckiem udało się już w drugim cyklu a teraz jakoś ciężko....
Nie poddawaj sie, zobaczysz juz wkrótce będziesz w ciąży Trzeba walczyć do upadłego. Mam 32 lata...jak nie teraz to kiedy?)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 17:45
-
Heej. Dziewczyny od jutra zaczynam mierzyć temp. Czy w interpretacji pomiarów nie będzie przeszkadzało to, że ja się regularnie po kilka razy budzę w nocy tak po prostu ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 17:50
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️