Świąteczne testowanie (grudzień)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysuri2016 wrote:dziewczyny melduję, polipa brak;) niestety jeszcze nie widać, z którego jajnika będzie owulacja, ale gin powiedziała, że można zajsc w ciaze nawet jeśli owulacja jest z jajnika bez jajowodu;) także po weekendzie zaczynam działać..)
Cudownie ale sie cieszę teraz juz prosto do celu !!!!suri2016 lubi tę wiadomość
-
olis87 wrote:Ja właśnie wróciłam do domu z winem półwytrwanym czerwonym. Mój Mąż na to: a Ty będziesz piła alkohol tak wczesnym popołudniem w środku tygodnia? A ja: to na lepsze endometrium, na to Mąż: a co to jest? Wytłumaczyłam, i wspaniałomyślnie orzekł, że do owulacji będzie mo codziennie wino kupował. Ucieszyłam się. Czy to alkoholizm?
Mój też pytał po co Ale chyba nie dotarło do niego do końca o czym mówiłam Ale grzecznie kupuje mi to wino ostatnio, więc jest nadzieja -
nick nieaktualny
-
Ewcia88 wrote:Ponawiam pytanie, czy pozytywny test owulacyjny oznacza, że pęcherzyk pękł/pęknie na 100% czy to tylko pokazuje dyg hormonu?
Niestety pozytywny test nie gwarantuje że owulacja wystąpi. Pokazuje tylko pik LH.Piotr 29.08.2015r.
Dominika 31.08.2017r.
Mam Was- mam wszystko.
-
Ewcia88 wrote:Ponawiam pytanie, czy pozytywny test owulacyjny oznacza, że pęcherzyk pękł/pęknie na 100% czy to tylko pokazuje dyg hormonu?
-
Owszem z tego co wiem to nie ma pewności po teście że było owu jednak jeśli jest to wiadomo w jakim mniej więcej terminie. Ja dziś kupiłam testy i nie wiem czy to moje odkrycie czy już wszyscy wiedzą a ja taka zacofana ale kupiłam w superpharm testy za 24.99. W paczce jest 5 owu i dwa ciążowe. Myślę że to bardzo dobra cena.
Poza tym kupiłam termometr microlife więc dziś dzień z zakupami. -
Ja już nie pamiętam ale właśnie wpisałam na allegro testy owulacyjne 50 i wyskoczyło ok 23 zł z przesyłką.
Ale oby Ci wystarczyły zakupione.
Ja już niestety drugi taki zakup zrobiłam, testy ok, mój organizm niestety nie
01.2017 - ciąża biochemiczna -
Nadia83 wrote:Ja testy na allegro kupuję, tam chyba najtaniej. Kupiłam ostatnio zapas 50 owulacyjnych + 5 ciążowych także zapas jest5cs
-
Ja kupuję testy owulacyjne w Rossmanie. Tych z Allegro się obawiam trochę - słyszałam, że czasem wychodzą ciągle blade. No ale dużo dzirewczyn też chwali Za to z Allegro mam całą pakę ciążowych, co jest moją udręką bo ciągle testuję "skoro tylko za złotówkę jeden test" hehe.
Ja trochę załamana. Dzisiaj ok 13 pozytywny test owulacyjny - druga krecha dużo grubsza, więc na pewno pozytyw. A mąż wraca dopiero jutro w nocy.. Brzuch boli, śluz jakby zanika, więc obawiam się, że ze starań nici w tym miesiącuStarania od 2016
3x IUI
2x biochemiczna
-
FET 09/2020
FET 10/2020
Maj 2021 odmrazamy komórki -> mamy 2 zarodki 3 dniowe
ET 05/2021 słabe przyrosty bhcg, poronienie zatrzymane 7tc
FET 09/2021
końcówka 2021 -> zmiana kliniki. Oviklinika? Gameta? -
Agnieszka dziękuję;* trochę się dzisiaj podniosłam na duchu. staram się nie robić sobie nadziei mimo wszystko, że uda się w tym cyklu, ale same pewnie wiecie jak jest.. oby do owulacji, a potem wielkie odliczanie do testowania.. wiem, że jestem w stanie na spokojnie przetrwać jeszcze ze dwa cykle, a potem zacznę świrować. mój Mąż pomimo, że chciałby drugie dziecko, to mówi, że w ogóle nie rozumie paranoi jaką mam na punkcie ciąży. ja też wolałabym podejść do tego na spokojnie, ale po prostu nie potrafię3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
a może by u mnie blada kreska wychodzi od 5 dnia cyklu, a dzisiaj na usg gin sprawdzała i do owulacji jeszcze daleko, także trzeba sprawdzać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 20:53
3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
Czekamy na córeczkę
-
MalaMi* wrote:W sumie w grudniu będzie 6cs (w czerwcu zaszłam w ciążę w sierpniu miałam laparoskopię czyli grudzień będzie 3cs po laparo- jako starania liczę tylko te miesiące z owulacją z lewego jajowodu) Owulacja występuje u mnie na przemiennie niestety. Więc szansa na ciąże co dwa miesiące. Teraz w listopadzie staram się wyluzować nie myśleć o tym wszystkim i pozytywnie nastroić się na grudzień
MalaMi moja ginekolog powiedziała dzisiaj, że owulacja z jajnika, który nie ma jajowodu wcale nie przekreśla szansy na zajście w ciążę w danym cyklu. Nie do końca jednak wiem jak to jest możliwe, ale ufam jej, jest dobrym lekarzem:)3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
Czekamy na córeczkę
-
Hej kobietki.Mam pytanko dotyczące owulacji.Mam mętlik,bo odkąd mierze tempke ,a będzie już 5 cykl,to od dwóch cykli codziennie sumiennie badam szyjkę i śluz.Ale właśnie chcę Was zapytać o śluz.Włąśnie dziś się pojawił.Najperw pobolewał do południa jajnik,a później przy załatwianiu było nawet nawet śluzu ciągnącego.I wieczorem po załatwieniu znowu,ale na szyjce był biiały.Nie wiem więc o co kaman.Temperatura nadal szału nie robi.Czy u Was jest podobnie?Testy owulacyjne robię od 3 dni i nadal negatywne:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 21:23
Konktretne starania od 2015
2 wczesne straty
2017 In Vitro -niestety bez skutku
AMH -1
2018 In Vitro KD klapa:(
2019 Badanie gdzie leży problem..
Kir AA totalny brak kirów implantacyjnych
Komórki nk
Mąż Hla C C1 -
suri2016 wrote:a może by u mnie blada kreska wychodzi od 5 dnia cyklu, a dzisiaj na usg gin sprawdzała i do owulacji jeszcze daleko, także trzeba sprawdzać
Dwa cykle temu robiłam testy i był brak kreski a później nagle mocna. Dziś własnie taka blada, ale gdybym miała taka na ciążowym to bym skakała ze szczęscia Tudzież padła. Jest, widać i nie trzeba się wpatrywać ale taka normalna trochę słabsza od tej drugiej. Śluz widzę, że też się dziś pojawił rozciągliwy.. tylko jeszcze niewiele go.